Paris at Christmas

“Paris is always a good idea” It is indeed! Etenkin joulun aikaan, kun kaupungin valtaavat upeat valot, tavaratalot kilpailevat toinen toistaan näyttävimmillä jouluikkunoilla ja pikkupakkasta pakoon voi paeta sisälle tunnelmalliseen kahvilaan ja murustella rapeat croissantit pitkin syliä… Tästä kaikesta (ainakin omassa pienessä maailmassani tainaomaisena näyttäytyvästä) olen haaveillut jo pitkän aikaa ja tänä vuonna vihdoin pääsen kokemaan jouluisen Pariisin.Olen käynyt Pariisissa kaksi kertaa – kerran nuorempana perheeni kanssa ja kesällä 2012 matkaseurana ystäväni. Tuossa kaupungissa on vain jotain niin henkeäsalpaavaa; upea arkkitehtuuri, pienet suloiset kadut ja kahvilat, ystävälliset ihmiset (Ihan oikeasti – kuka suomalainen keskellä kiireistä Aleksanterinkatua pysähtyisi toivottamaan sinulle terveydeksi aivastettuasi? Muisto vanhasta rouvasta Champs-Élysées’n penkillä saa aina hymyn huulille!) ja monta muuta asiaa, jotka saisivat minut palaamaan tuonne aina vaan.

Lähdemme reissuun joulun alla ja vietämme kaupungissa kolme yötä palaten viimeisiin joulutohinoihin sitten takaisin kotiin. Aivan ihana päästä aloittamaan joulunvietto ja tunnelmointi noin upeissa puitteissa, ai että olenkin haaveillut tästä! Tarkoituksena olisi ihastella jouluikkunoita, ihan vain istuskella kahviloissa ilmapiiristä nauttien ja ihmisiä tutkaillen, sekä käydä joillakin joulumarkkinoilla. Kuinka ihanaa olisi myös vuokrata luistimet ja käydä jollakin lukuisista Pariisiin pystytettävistä luistinradoista! Toki varmasti tulee myös piipahdettua joissakin kaupoissa ja putiikeissa, Homevialauran -blogin Lauran tuoksukynttilävinkit olen ainakin laittanut korvan taakse. Ja vaikka ei olisi pakkasesta tai pienestä lumipeitteestä tietoakaan ja olisimme keskellä räntäsadetta, niin ei haittaisi kuulkaa ollenkaan – ei se Pariisi näyttäisi yhtään hullummalta sateenvarjon alta katseltunakaan.

Olen saanut teiltä aikaisemmin ihan hurjan hyviä vinkkejä Pariisiin ja ehkäpä kyselen niitä vielä lähemmin, mutta jos teillä tulee jo jotakin mieleen, niin jättäkää ihmeessä kommenttia! Etenkin kiinnotaisi kuulla, mikäli joku teistä on käynyt Pariisissa juuri näin joulun alla :) Voi jukra kun en malttaisi odottaa! Tätä ennen on kuitenkin vielä edessä monien ryhmä- ja yksilötöiden palautuksia sekä selvittävä tenttiviikoista, ei ole ainakaan hommista puutetta tällä periodilla. Ei kuitenkaan tuntunut eilen marras- ja joulukuun to do -listan rustaaminen yhtään niin pahalta, kun on jotain mitä odottaa!

Paris is always a good idea – right? I’ve been dreaming about spending Christmas in Paris for such a long time now and this year it finally happens. We just booked tickets to spend there three nights and start our Christmas holiday in one of the most beautiful cities. I couldn’t be more excited! I’ve been in Paris twice before this – once when I was younger and travelling with my family and two summers ago with my friend. Hence this is my first time in Paris on wintertime and I can’t wait to see all the amazing lights and feel the atmosphere there.

Maybe you guys would have some great tips for me – what to do in Paris at Christmas? I would love to hear, if anyone of you had been there. At least I want to admire all the beautiful window displays, warm up in a café and enjoy the twinkling lights on Champs-Élysées. I’m so excited about the trip! Before that I’ll have a big list of school work to do, but it’s definitely easier when you’ve got something to look forward to :)

36 thoughts on “Paris at Christmas

 1. Pariisi on varmasti todella upea ihan joulun alla :) Me oltiin siellä muutama vuosi sitten marraskuun lopulla,jolloin se oli myös jo tunnelmallinen. Täytyisikin suunnitella taas matkaa Pariisiin, tällä kertaa haluaisin kesällä sinne.

 2. Onko sulla käynyt usein niin että et ole saanut tenttiä läpi yliopistossa? Tai oletko joutunut uusimaan sen useastikin? Ajattelin vain, olisiko sinulla vinkkejä tentin uusimiseen. Itse aloitin yliopiston nyt syksyllä ja joudun uusimaan tentin… luin kuitenkin ensimmäiseenkin ihan kauheasti ja tuntuu että miten pääsen sen nytkään sitten läpi kun en viimeksikään :(

 3. Mä olen itsekin menossa Pariisiin kuunvaihteessa ja se on ensimmäinen kerta muuton jälkeen kun palaan sinne…tällä kertaa siis turistina ja odotan sitä innolla! Uskon, että rakkaus kaupunkia kohtaan taas roihahtaa (näin ainakin toivon heh) :) Ja entisenä pariisilaisena voin sanoa, että jouluna siellä panostetaan koristeluihin ja tunnelmaan todella paljon, joten valitsit hyvän ajankohdan mennä sinne!

 4. Kuulostaa niin tunnelmalliselle ja ihanalle! :) Pariisi on kyllä varmasti näkemisen arvoinen – varsinkin joulun aikaan!
  Anniina

 5. Voi vitsi, meinaan pakahtua kateudesta! Pariisi on suosikkikaupunkini, ja olen myös käynyt siellä kahdella reissulla, mutten koskaan joulun alla. Jouluinen Pariisi on varmasti kokemisen arvoinen :)

 6. Oi että kuulostaa kyllä aivan täydelliseltä!! ♥︎ Oon itsekin haaveillut just tuommosesta joulunaikasesta kaupunkilomasta ihan pienestä asti, kylläkin Berliinissä, mutta ehkä vielä joku päivä! Pariisikin kuulostaisi kyllä aivan ihanalta!

 7. Ihanaa reissua ja hyvää matkaa ja nauti! En vielä ole käynyt joulun aikaan parisissa. Vinkkejä voin suositella missä olen käynyt ja uusia on listalla missä haluaan käydä ens keralla. Kahviloita Institut finlandais, Foundation Café, Boot cafe. Missä olen käynyt on: Cafe pouchine ja Kong. Ihanaa käydä luistelemassa ja joulumarkinoilla ja katsella kaunita joulukoristeluita. Haluaisin myös vinkkejä ens kerraksi joulun aikaan hyviä paikkoja luistelu ja joulumarkkinoita?

 8. Vitsi miten ihanaa, olen niin kateellinen! Olemme katselleet matkoja myös Pariisiin, mutta työt eivät anna periksi! Mukavaa matkaa :)

 9. Olin Pariisissa viidettä kertaa heinäkuussa, joten kaikenlaista on tullut kokeiltua siellä päin. Mikäli hotelli on vielä hakusessa, niin aivan loistavalla paikalla sijaitseva tyylikäs Hotel Opera Daunou on erinomainen vaihtoehto. Miltei kaikki nähtävyydet kävelyetäisyydellä, samoin Oopperan takana sijaitsevat ostoskeskukset ja keskeinen Opera-metropysäkki. Tuoksukynttilöistä suosittelen Nicolain (http://www.pnicolai.com/fr/) kauniita kynttilöitä ja sipulikeittoa Rue de Richelieun Bistrot Richelieussa (molemmat saman tien varrella). Champs elyseestä minulla on tapana pysyä loitommalla. Latinalaiskorttelissa on hyviä ravintoloita. Erinomaiset ravintolat on jostain syystä jääneet kokematta. Etenkin turistisesonkeina joka ikinen keskustan rafla tarjoaa tismalleen samaa listaa. Kannattaa selailla ravintolavaihtoehtoja etukäteen ja varata pöytä netistä/sähköpostitse, sillä paikan päällä parhaat ovat jo täynnä.

 10. No aivan varmasti! Ainakin kaiken lukemani ja näkemäni perusteella.. :) Tunnelmaa on varmasti ollut jo noin marraskuun lopullakin. Kesällä Pariisi on kyllä ihana, itse taisin olla tuolloin pari vuotta sitten juuri kesäkuussa ja oli niin ihana reissu!

 11. Voi kuule, hylsyjä on tullut ja useammankin kerran! Pääasiassa olen tainnut päästä tokalla yrittämällä läpi, paitsi muistaakseni ainakin jonkun jouduin tenttimään vielä kolmannenkin kerran. Älä siis murehdi, hylätty tentti ei ole maailmanloppu ja uusintoja tulee kyllä :) Minusta ainakin tuntuu, että viime vuonna oli monesti lukutekniikka yliopistoa varten hieman hukassa ja kuvittelin pärjääväni liian vähällä tai pintapuolisella lukemisella.

  Mikäli saat hakea tentin itsellesi, niin käy se läpi huolella ja katso, missä meni vikaan. Yritä sitten valmistautua siihen vielä paremmin ja hahmottaa kokonaisuuksia. Toinen tenttimiskerta on aina helpompi, kun olet nähnyt jo tentin ja tiedät edes jotakuinkin, mitä sieltä haetaan. Kyllä se oikea, itselle sopiva lukutekniikkakin sieltä vielä löytyy :) Minulle paras tapa on tehdä ajatuskarttoja kokonaisuuksista, joiden pohjalta on sitten helppo muistella tentissä.

  Toivottavasti tästä on yhtään apua, pää pystyyn ja hurjasti tsemppiä uusintaan!! :)

 12. Oi että, varmasti hieman erilainen kokemus matkata nyt turistina :) Täytyykin käydä fiilistelemässä blogistasi Pariisijuttuja ja napata jotain hyviä vinkkejä! En malta odottaa juurikin noita koristeluita, valoja ja tunnelmaa ylipäätään!

 13. Joulun alla Pariisissa on kyllä varmasti ihan oma tunnelmansa :) Pääset sitten täällä ainakin pienelle virtuaalimatkalle omaa odotellessa!

 14. Berliinissä en olekaan koskaan itse käynyt, mutta paljon olen kuullut kehuja :) Varmasti monet kaupungit ovat täynnä erityistä tunnelmaa näin joulun alla!

 15. Voih, no onneksi se Pariisi ei sieltä mihinkään katoa, joten seuraavalla lomalla vaikka sitten ;) Olen kyllä niin kovasti odottanut pääseväni takaisin tuonne, etten malta pysyä pöksyissäni! Kiitos kovasti, toivottavasti aika menee nopeasti :)

 16. Oih, sinähän olet jo ihan konkari! Hotellin itse asiassa varasimme jo, mutta kiitos kuitenkin :) Latinalaiskorttelista minulle vinkattiin jo kesän reissullani, mutta sinne emme silloin ehtineet, joten tällä kertaa on kyllä päästävä! Suuret kiitokset näistä, laitan vinkit tuoksukynttilöineen ja pöytävarauksineen korvan taakse!

 17. Jos et jo omista pallovaloja, niin kannattaa käydä la case de cousin paul-pallovaloliikkeessä.

 18. Aiheeseen liittymättä: onko sulta tullut hiuksiin liittyvää kokonaisvaltaista postausta? Ois kiva tietää miten laitat hiuksesi ja millä tuotteilla vaihe vaiheelta! Esim. mitä käytät hiusten pesuun, mitä tuotteita hoitamiseen ja hiusten laittoon… ja mitkä ovat hiusrutiinisi kun suoristat/kiharrat/laitat hiuksesi kiinni ja onko tuotteissa silloin eroja!
  Aattelin vaan et kun meillä on melko saman tyyppinen tukka niin voisin saada sulta hyviä vinkkejä; sun tukkasi kun aina näyttää niin hyvältä :)

 19. Onnea matkan buukkaamisesta Jonna, teille tulee ihana reissu! Meidänkin piti itse asiassa lähteä Pariisiin juuri jouluna, mutta en malttanutkaan sitten odottaa kuin juhannukseen asti. ;) Jouluna reissaamisessa on ihan oma tunnelmansa. Me olemme viettäneet ihan pyhätkin muutaman kerran Euroopassa, Budapestissa ja Lontoossa. Tsemppiä ahertamiseen ja peukku tuoksukynttilämatkamuistoille!

 20. Hei, olin perheeni kanssa Pariisin Disneylandissa pari vuotta sitten just joulun alla, ai että oli ihanaa!! Disneylandissa oli niin jouluinen tunnelma kuten myös Disneyhotellissa missä yövyimme. Ehdittiin viettää pari päivää keskustassakin ja vaikka satoi niin taianomainen tunnelma oli kaupungin yllä, on se vaan niin ihana kaupunki :-)
  T. Mari

 21. Heippa! Itse asiassa nyt kun sanoit, niin hiustenhoitotuotteistani en olekaan hetkeen kirjoitellut sen tarkemmin. Ihan hirveästi ne eivät ole vuosien saatossa kyllä muuttuneetkaan, mutta voisin tehdä jonkin päivitetyn postauksen :) Kiharoiden teosta tuotteineen löytyy täältä video, http://jonnamaista.blogspot.fi/2014/02/kiharat-videolla.html.

  Laitan kuitenkin tämän tuotepostausken korvan taakse :) Kiitos toiveestasi, kiva kun niin perusteellisesti jätit ideoita, mitä haluaisit kuulla!

 22. Jee, kiitos Laura! Heh, ymmärrän oikein hyvin, mutta oli se Pariisi varmasti ihana noin kesälläkin ;) Olenkin jo syynäillyt sinun kesäisiä Pariisipostauksiasi ja laitan parhaat vinkit korvan taakse. Odotan reissua kyllä innolla, en ole tainnut koskaan olla missään Tukholmaa lukuunottamatta näin joulutunnelmoimassa. Ihanaa viikon jatkoa sinulle!

 23. Voi, kuulostaa ihanalta! Minä en ole kertaakaan reissuillani päässyt Disneylandiin asti, ehkä vielä joku päivä.. :) Ja juuri näin uskon itsekin, että Pariisi on varmasti upea vaikka sateessakin! Kiitos Mari kommentistasi ja mukavaa syksyn jatkoa :)

 24. Voieeii tää on niin mun tuuria. Oon haaveillu Pariisista jo pitkään ja jo vuoden vaihteessa asetin itselleni yhden “to do in this year” kohdan, joka oli joulutunnelmaan virottäytyminen ulkomailla. Nyt oonkin löytänyt jo lennot ja hotellin Pariisiin mutta koiralle pitää vielä saada hoitopaikka ennen matkan varaamista. Toivotaan että joku huolii pennun muuten mä joudun kieltämään iteltäni tän(kin) blogiosoitteen jouluun asti etten ihan kuole kateudesta :-D

 25. Oi ihanaa pääsette jouluna Pariisiin! Minäkin haaveilen Pariisista, joku päivä sinne on mentävä :)
  Mitä muuten tykkäsit jouluisesta Tukholmasta? :)

 26. Heippa Jonna! Pariisin matkanne kuulostaa ihanalta! :) Itse olen käynyt Pariisissa aikoinaan keväällä, mutta jopa pinterest-kansiooni on eksynyt kuva kauniista Pariisista joulunaikana – varmasti ihanan tunnelmallista! Vinkkinä piti sanoa, että luin juuri ps. ilove fashion – blogista hyviä Pariisi-vinkkejä mm. aamupalapaikoista, ravintoloista yms. Itse ajattelin painaa vinkit mieleen tulevaisuutta ajatellen – kannattaa katsoa, joskos sieltä löytyisi vinkkejä myös teidän matkaa ajatellen! :)

 27. Voiei! Toivottavasti saat pikkuisen hoitoon, niin pääset sinäkin toteuttamaan haaveesi :) Peukut pystyyn, niin ei tarvitse sinunkaan sitten blokata tätä sivua ihan tyystin ;D

 28. Odotan niin innolla, tulee varmasti ihana reissu :) Tykkäsin Tukholmasta kovin! Se olisi ollut toinen vaihtoehtomme, mikäli emme olisi Pariisiin asti päässeet lähtemään. Tukholmassa on myös aivan ihana fiilis joulun alla :)

 29. Heippa Vilhelmiina! Oih, täytyypä laittaa itsekin Pinterest laulamaan ;) Itse asiassa juuri luin Lindan blogista tuosta aamiaispaikasta ja laitoin sen heti korvan taakse! Kuulostaa täydelliseltä, tuolla olisi ihana piipahtaa itsekin :) Kiitos kun vinkkasit!

 30. Suosittelen Pariisia myös heti vuodenvaihteen jälkeen, jolloin siellä alkaa alennusmyynnit. Aleen ei roudata vanhoja varastoja vaan ihan edellisen kauden tuotteija ja myös klassikoita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *