Opiskeluista videolla

Huomenta kaikille! Vihdoin ja viimein saatiin sen verran valoa kansalle, että sain kuvattua teille uumoilemani videon opiskeluihini liittyen. Näköjään videoiden kanssa mennään tällaisella kerran puolessa vuodessa -tahdilla, joten pahoittelut vähäisen harjoittelun tuomasta kankeudesta, heh ;) Hieman venähti pitkäksi meikäläisen höpöttely, mutta toivottavasti tuli ainakin itse asia selväksi! Kivaa torstaita ihanat!

79 thoughts on “Opiskeluista videolla

 1. Moikka! Kiitos ihanasta videosta joka tuli juuri oikeaan aikaan, sillä hain nyt syksyn yhteishaussa Vaasan yliopistoon lukemaan kauppatieteitä ja pääsin sisään! Eli tammikuussa pitäisi aloittaa opinnot siellä! En ole käynyt Vaasassa kuin kerran lapsena, joten paikka on minulle aivan uusi:D Osaisitko neuvoa hyviä asuinalueita Vaasassa opiskelijalle tai antaa muita vinkkejä asunnonhakuun? Kiitos jo etukäteen! :)

 2. Voi, ihana kuulla että koit tämän hyödylliseksi! Minäkin hain tuolloin suoraan Vaasaan, jolloin sai hieman taktikoitua ensisijaisuuspisteiden kanssa. Jos on valmis hakemaan muualle, niin ehdottomasti suosittelen kyllä! Muualle lähteminen avartaa kyllä hurjasti ja porukoista muodostuu tiiviimpiä, kun ei ole entuudestaan omaa kaveripiiriä samassa kaupungissa :)

  Sinulla kuulostaa ainakin motivaatio olevan kohdallaan, joten ihan varmasti ovet aukeavat ensi vuonna! Tosi paljon tsemppiä tulevaan koitokseen, tulehan sitten kertomaan mihin päädyt hakemaan ja miten lukeminen sujuu :) Ihanaa viikonloppua!

 3. Moikka Julia! Kävin pääsykeväänäni Supermasterin kurssin ja se on kyllä markkinoiden paras, ei voi muuta sanoa! Kurssi alkoi jo tammi-helmikuussa ja kesti pitkälle lähes kokeeseen asti, joten siinä ajassa ehditään käydä asiat todella syvällisesti läpi ja tehdä satoja välikoetehtäviä, joista on hyötyä itse kokeeseen. Hentusen tekemät materiaalit ja kirjatiivistelmät ovat myös superhyviä, joten kurssi on kyllä jokaisen euron arvoinen :) Tarkoitat varmaan yo-kirjoitusten arvosanoja? Kirjoitin äidinkielestä E:n, pitkästä ruotsista E:n, englannista M:n, terveystiedosta L:n ja lyhyestä matikasta C:n. Ihana sinä, kiitos kivasta kommentistasi!

 4. Voi, ihana sinä! Tuli niin hyvä mieli tästä :) Ei huolta englannin suhteen, pärjäisit täällä aivan varmasti! Meillä on yksi pakollinen suullisen englannin kurssi, joka itselläni on ensi keväänä, siinä joutuu tietysti hieman puhumaan ja pitämään ainakin jonkun esitelmän. Tasoja löytyy kuitenkin joka lähtöön, joten ei pidä huolehtia! Lisäksi harjoitus tekee mestarin, joten valmiutta puhua kieltä on hyvin mahdollista kehittää :)

  Meillä johtamisessa on tosiaan osa kursseista englanniksi, jolloin joutuu olemaan vaihtareiden kanssa hieman tekemisissä ryhmätöiden suhteen ja puhumaan englantia. Jos taas suunnittelet opiskelevasi esim. laskentatoimea, niin en ole varma onko heillä maisterivaiheessa jotain kursseja englanniksi, mutta opiskelu on kuitenkin niin paljon teoreettisempaa, etten usko sillä olevan muuta merkitystä kuin että kirjat ovat enkun kielellä ym.

  Ei kannata siis murehtia, pärjäisit kauppiksessa ihan varmasti! Tsemppiä kovasti abivuoteen :)

 5. Olin kyllä, Supermasterin kurssilla, joka on kyllä joka euron arvoinen! Tuossa ylempänä olen kertonut kokemuksistani hieman enemmän :)

 6. Oi miten kiva video! Ja ehdottomasti kannattaa lähteä vaihtoon, on se vaan niin ainutlaatuinen tilaisuus ja taatusti mahtava kokemus. :) Itse olin Espanjan Salamancassa ja vaihtokokemuksia löytyy blogista mm. vaihto-opiskelu- ja Salamanca-tunnisteiden alta.
  Mietin vaan kun sanoit ettet ekana vuonna ottanut ollenkaan kieliä, että eikö teillä ole yhtä hurjat kielivaatimukset kun meillä… Meillä pitää olla 24op kieliä kandissa ja enkun lisäksi on pakollista olla vähintään yksi vieras kieli (ei siis ruotsi).

  – Hansu // Hassutellen

 7. Kiitos, ihana kuulla että tykkäsit! Ja kiitokset myös kokemuksesi jakamisesta, Ruotsi kiinnostaa kyllä kovasti.. :) Mukavaa viikonloppua!

 8. Kiitos Anni! Skotlanti kuulostaa mahtavalta myöskin ja ilmeisesti myös aika arvostettu yliopisto :) Ja näinpä, kansainvälisyys on tänä päivänä aika välttämättömyys tai ainakin se mitä monelta työntekijältä odotetaan. Ruotsi on kyllä listallani tällä hetkellä kärkipäässä! Ihanaa viikonloppua :)

 9. Ihana Katri, kiitos! Noh, paistaa ja paistaa, ehkä kahtena päivänä kuluneiden viikkojen aikana on aurinko viittsinyt hieman pilkahtaa. Kunpa pian alkaisi taas jo valaistua :) Vautsi, sinulla aika mahtava vaihtohistoria! Kiitos kaunis kannustuksesta ja täytyypä tosiaan lukea noita vaihtokokemuksia, niitä löytyy meidänkin sivuilta. Rentoa viikonloppua sinne!

 10. Voi ihan tosi, mikä sattuma tosiaan! Saat kertoa sitten, ahdistelen sua oikein ajan kanssa kun palaat ;) Uppsala on kyllä kärkipäässä omalla toivelistallani tällä hetkellä, saa nähdä mihin sitä päätyy.. Ihanaa viikkistä Aino :)

 11. Heippa Mira! Kiitokset itsellesi, ihana kuulla että ajoitus osui oikeaan ja ennen kaikkea onnea opiskelupaikasta! Asuinalueena suosittelen kyllä keskustaa, Palosaari on lähellä koulua ja sieltä moni aloittaa, mutta etsii yleensä myöhemmin asuntoa keskustasta. Täällä keskustassa on kaikki lähellä ja yliopistollekin pääsee sitten kätevästi pyörällä tai kävellen. Itse välttäisin Olympiaa, sieltä löytyy kyllä paljon asuntoja ja edullisia, mutta se on vähän levotonta seutua. VOASin kautta jos saa keskusta-alueelta kämppää tai yksityisen kautta, mutta riippuu tosiaan jos arvostat enemmän tuota lyhyttä koulumatkaa. Kysy vaan jos voin vielä auttaa, muistan asunnonhankintaprosessin ja uuden alueen tuskan itse vielä niin elävästi! Tsemppiä asunnon etsintään ja tervetuloa Vaasaan! :)

 12. Kiitos Hansu, kiva jos tykkäsit! Yhtäkään negatiivista vaihtokokemusta en ole kyllä kuullut, joten täytyy näissä kehuissa jotain perää olla, heh ;) Meillä aika harva otti kieliä ensimmäisenä vuonna, onneksi tässä on vielä hyvin aikaa käydä pakollisia kursseja siltä saralta!

 13. Voin suositella kovasti Uppsalaa, olen täällä itse vaihdossa tällä hetkellä sillä opiskelen ruotsia (en kuitenkaan Suomessa) ja kieltenopiskelijana minun oli “pakko” tulla tänne mutta en voisi olla onnellisempi että paikaksi valikoitui tämä. Toki siihen että olen aivan rakastunut tähän paikkaan vaikuttaa se että opiskelen ruotsia ja rakastan sitä, sekä että en ole asunut Suomessa pitkään aikaan joten kaikki pohjoismainen on aivan ihanaa. Mutta Uppsala on aivan uskomattoman upea opiskelijakaupunki, jollaista ei Suomessa edes taida olla, koska oikeastaan kaikki pyörii yliopiston ympärillä mutta hyvällä tavalla! Olemme esimerkiksi parin viikon päästä menossa kuuntelemaan tämän vuoden Nobel-palkittujen luentoja ilmaiseksi yliopistolle, aika mahtava tilaisuus mielestäni. Kaikkea hyvää ja toivottavasti pääset hyväänpaikkaan mihin päädytkin, kuten sanoin itseni oli “pakko” lähteä vaihtoon mutta tämä on ollut varmaan tähänastisen elämäni paras puolivuotinen ja onneksi on vielä toinen edessä :)

 14. Ensimmäistä kertaa nyt kommentoin, vaikka olenkin lueskellut hyväntuulisia kirjoituksiasi jo pidempään. Itse opiskelin koko maisteritutkintoni Göteborgissa, jota voin kyllä suositella vaihtokohteeksikin sekä yliopiston että kaupungin osalta. :) Opiskeluporukka on tarpeeksi tiivis, jotta saa läheisiäkin ystäviä helposti, mutta samalla kaupungissa on muutakin elämää kuin pelkkä yliopisto. Ruotsissa asumisen lisäksi olen ollut vaihdossa Portugalissa ja Saksassa, ja tällä hetkellä olen töissä Puolassa, joten voin sanoa että jokainen ulkomaankokemus on omanlaisensa ja kohteesta riippumatta siitä saa paljon irti oikealla asenteella. Haluaisin vielä vinkata, että jos lähdet vain yhdeksi lukukaudeksi niin suosittelen kevättä kaiken tekemisen takia. On kiva kun voi uusien kavereiden kanssa suunnitella kaikkia puistohengailuja ja aurinkoisia viikonloppureissuja lähikaupunkeihin (vaikka joulun odotuksessakin on tietysti oma tunnelmansa). -J

 15. Ihan ehdottomasti suosittelen vaihtoon lähtöä!! Itse olin Ruotsissa, Linköpingissä ja Norrköpingissä. Se puolivuotinen oli kyllä elämäni ihan parhaita ajanjaksoja. Kaikista eniten sinä aikana oppi itsestään ja huomasi pärjäävänsä vieraassa maassa vieraalla kielellä. Ja vaikka muiden vaihtareiden kanssa puhuttiinkin pelkkää englantia, niin onneksi sain myös muutaman hyvän ruotsalaiskaverin, joiden kanssa pääsin harjoittelemaan myös ruotsin puhumista. Taidot kyllä kehittyivät huimasti ja erityisesti löytyi varmuus kielen puhumiseen. Nyt onkin sitten vain mietinnässä, että miten pääsisin uudelleen “vaihtoon”, kun olen jo yliopistolta valmistunut! ;)
  -Minni-

 16. Voi vitsit, kommenttisi vahvisti ajatuksiani vaihdon suhteen kyllä vain entisestään! Kiitos kun jaksoit rustata oikein pitkän pätkän, kaikista näistä kokemuksista on hyötyä omaa vaihtoa suunnitellessa :) Mahtavaa kuulla, että olet itse viihtynyt noin hyvin! Nauti ajastasi siellä täysin rinnoin! :)

 17. Heippa! Kiitos valtavasti kattavasta kommentistasi, tämä vain vahvisti entisestään tuntemuksiani vaihtoon lähdöstä ja etenkin Ruotsista kohteena! Göteborg kiinnostaa myös, mutta en ole itse asiassa varma onko meillä sitä kohteena, täytyy vielä tutkiskella tarkemmin.. Ja oikeassa olet, oma asenne vaikuttaa paljon vaihtokokemukseen, joten se täytyy olla kohdillaan :) Juuri kevättä olenkin suunnitellut ajankohdaksi, onhan se aina mukavampi kevättä kohden! Täytyy vielä sanoa, että mahtava kansainvälinen opiskelu- ja työhistoria sinulla!

 18. Hei Minni! Isot kiitokset kommentistasi, ihan mahtavaa kuulla kokemuksistanne! Mietinkin jo tässä välissä kuinka haluaisin vahvistaa myös englannin taitojani, mutta Ruotsihan olisi mahtava kohde juuri sinällään, että opiskeluissa ja vaihtareiden kanssa tulisi petranneeksi enkkua ja muuten sitten taas elämisessä ja toviottavasti paikallisten kavereiden kanssa ruotsia. Huh, ihan tuli sellainen kutkutuksen tunne tämän kommentin luettuani, kyllä se Ruotsi alkaa tuntua koko ajan vaan enemmän omalta vaihtoehdolta.. :)

 19. Hehee terkkuja Ruotsista vaihto-opiskelijalta! Itse oon Karlstadissa koska tää oli mulle ainoa vaihtis Ruotsissa oman koulun yhteistyökoulujen tiimoilta. Halusin myös lähteä Ruotsiin kielen takia, koska halusin saada sen sujuvaksi. Koulussa kielen opiskelut on sujuneet ihan mallikkaasti mutta puhekokemusta kaipasin.
  Nooooo tänne tultiin ja nyt melkeen 4kk myöhemmin en kyllä vieläkään sitä Ruotsia puhu. Oon käynyt keskustelukurssilla ja kattonut telkkaria ja koittanut vähän lukea yms mutta ei se tartu kun ei sitä arkipäivässä käytä. Lähes aina vaihtarit hengaa vaan keskenään, eikä meillä ole ollut juuri mitään aktiviteetteja paikallisten kanssa. Lisäksi mun kanssa asuvat ruotsalaiset eivät ole sattuneet olemaan sen kaltaisia tyyppejä että tulis hengattua, eikä mun kursseillakaan ole ollut oikeen ruotsalaisia. Ymmärrys on parantunut mut puhuminen ei oo vieläkään sujuvaa. Toki kaupassa ja kahvilassa asioin ruotsiksi ja yms, mutta ei niinkuin toivoin. Vaatii mulla ainakin duunia, ei tule itsestään.
  Mulla myös lähtökohta oli sama, että en hinkunut vaihtoon mutta kiinnosti ihan ideana silti ja myös itsensä haastaminen kuulosti hyvältä idealta. Nyt kun täällä on edelleen ja kaikki on tuoreessa muistissa, niin on ollut hyviä ja huonoja hetkiä. Ihan tunteiden vuoristorataa, mutta tosi opettavaista. En kadu hetkeäkään että lähdin vaikka välillä onkin hankalaa, varsinkin poikaystävän ollessa Suomessa. Viimeset pari viikkoa käynnissä ja täytyy nyt koettaa vaan nauttia täysillä. Oon varma että muistan tän todella positiivisena kokemuksena ja hankalat hetket unohtuu :)
  Näin juuri jonkun tutkimuksen, jossa Karlstadin vaihto-oppilaat oli todettu tyytyväisimmiksi koko Ruotsissa :o Mulle henkilökohtaisesti tää kaupunki on liian pieni. Haluaisin Tukholmaan, se on aina ollut mun tavote ja muutan sinne ihan varmasti jossain vaiheessa vielä. Göteborgissa oon käynyt täällä ollessa kerran ja se vaikutti ihan superkivalta ! Oisin niin toivonut että mulla olis ollut mahis valita joku vähän isompi kaupunki. Opiskelen kulttuurialaa ja tapahtumat ja kulttuurielämä on siks tosi tärkeetä mulle. Henkilökohtaisesti en yhtään syty opiskelijabilemeiningistä, joten mulle ei sopivin. Hauskaa on silti ollut, kannatti lähteä !
  Täällä on mun kokemuksen mukaan hyvin samantyyppinen kulttuuri kuin Suomessa, paitsi tasa-arvossa ollaan pidemmällä ja suvaitsevaisempi ilmapiiri. Ehkä tietyllä tapaa individualistisempi kulttuuri mutta suht samaa silti. Ja ps. Suomessa on paremmat ruokakaupat :D
  Tsemppiä! Hurjaa, jännää, opettavaista, hauskaa, ihanaa, kamalaa ja ikimuistoista!

 20. Heippa Jonna! Terkkuja aurinkoisesta Kaliforniasta, jossa on meneillään mun vikat viikot vaihdossa. Oikeesti täällä sataa tällä hetkellä, mutta 99% ajasta täällä on kyllä ollut aurinkoista :-D Suosittelen kyllä vaihtoon lähtöä tosi paljon, mulla on ollut varmasti ikimuistoisin puolivuotinen mun elämässä. Ruotsi on kohteena varmasti tosi kiva, itse en tosin sitä koskaan edes miettinyt, sillä olin töissä Tukholmassa yhden kesän muutama vuosi takaperin ja jotenkin sitä aina haluaa kokea uutta ja nähdä uusia paikkoja vaikka Stokis olikin aivan ihana. Mun vaihtomenoa voi seurata linkin takaa jos yhtään kiinnostaa! Varoituksen sanana vain se, että harmaaseen syyssäähän se voi olla aika tuskallista luettavaa, haha! Tsemppiä loppudeadlineihin ja ihanaa joulun odotusta :-)

 21. Oi Jonna, oletpa ihana ja piristävä! Just sellanen kun kuvittelinkin ennen videota :-) kiitos ihanasta, laadukkaasta blogista <3

 22. Sun videot on aina piristäviä:) Tosi hyvä, että luet kursseja myös englanniksi, sillä työelämässä se korostuu erityisesti kielitaitojen osalta – etenkin jos haet kansainvälisiin yrityksiin. Ruotsin taidoistakin on varmasti hyötyä, mutta toisaalta panostaisin itse todella vahvaan englantiin, sillä sitä tulet hyvin todennäköisesti käyttämään työssäsi kun taas ruotsin käyttömahdollisuudet ovat huomattavasti vähäisemmät ja kielitaidon + sanaston täytyisi olla vähintään työskentelytasolla, mikä voi olla aika haastavaa ihan vaan harjoittelumahdollisuuksien puuteen takia. Tällaiset ovat ainakin omat kokemukseni kansainvälisistä tehtävistä suuresta yrityksestä, jonka vahvinta toiminta-aluetta ovat pohjoismaat.

  Mainitsit videolla, että kauppatieteiden masiterit työllistyvät kohtalaisen hyvin. Minulla on muutama vinkki tuolle alueelle. Etenkin jos ajattelet hakevasi Helsinkiin töihin valmistumisesi jälkeen niin kannattaa muistaa, että kilpailu työpaikoista on todella kovaa. Etenkin tällä hetkellä, kun paikkoja on hyvin rajoitetusti auki, myös kauppatieteiden maistereita valmistuu paljon työttömiksi, joten ei kannata tuuduttautua ajatukseen “varmasta” työllistymisestä. En siis halua maalailla piruja seinille vaan lähinnä antaa muutaman vinkin, jotka tulevat tässä: pyri hankkimaan työkokemusta jo opintpojen aikana ja ole avoin myös palkattomille harjoitteluille. Työkokemus painaa työnhakuprosessissa todella paljon ja laajalla + progressiivisesti vastuullisemmalla työhistorialla pystyt erottumaan eduksesi ja työnantajan on helpompi luottaa taitoihisi kun ne perustuvat konkreettiseen työhön, eivätkä vain omiin näkemyksiisi tai kouluarvosanoihin. Kuten viime kesästä tiedätkin niin mielenkiintoisten töiden löytyminen kesäajaksi voi olla haastavaa. Kannustaisinkin miettimään esim harjoittelupaikkoja lukuvuoden aikana. Useampi yritys tarjoaa tällaisia (katso esim Atalent ja kaikki gib4:it tietysti myös). Lisäksi pienempiin start-upeihin voi päästä tekemään tosi mielenkiintoisia juttaja ja vastuuta saa runsaasti (tosin usein pienellä palkalla). Myös erilaisissa yhdistyksissä toimimisesta saa hyvää kokemusta.

  Pääaineen suhteen en stressaisi siitä, mitä “kannattaa” lukea työllistymisen takia. Toki avoimia paikkoja löytyy tällä hetkellä ehkä helpommin esim laskentatoimen puolelta kuin johtamisen, mutta olen kanssasi kuitenkin 100% samaa mieltä siitä, että on parempi opiskella jotain mistä pitää aidosti, sillä yleensä sellaisissa asioissa pärjää luonnostaan paremmin, kun motivaation kanssa ei tarvitse painia niin paljon:) Lisäksi työtä tulee tekemään elämässään niin monta vuotta, ettei kannata hakeutua alalle, joka ei aidosti kiinnosta.

  Vaihtoa koskien minulla ei ole mitään muuta kuin hyviä asioista kerrottavana:) Kielitaidon lisäksi vaihdossa oppii todella paljon itsenäisesti työskentelystä ja asioiden hoitamisesta sekä parhaassa tapauksessa laajentaa maailmankatsomustaan. Tykkäsinkin kommentistasi mukavuusalueen ulkopuolelle menemisestä – siellä se itsensä kehittäminen todella tapahtuu.

  Tsemppiä syksyn viimeisiin opintoihin sekä mahdollisiin joulukuun tentteihin!:)

  P.S Tykkään kovasti positiivisesta asenteestasi – keep it up!

 23. Heippa Tiina! Kiitos valtavasti kun jaoit kokemuksesi vaihdossa olemisesta :) Harmi kuulla, ettet ole ollut ihan tyytyväinen, tuo kaupungin pienuus vaikuttaa varmasti, etenkin jos haaveilet suuremmasta kaupungista. Tuo pieni pelko kielestä on itselläkin, että tuleeko sitä ruotsia sitten kuitenkaan puhuttua siellä tarpeeksi, mutta toisaalta ei se englanti vaihtareiden kanssakaan ole ollenkaan huono vaihtoehto.

  Tsemppiä viimeisiin viikkoihin, varmasti olet loppupeleissä kuitenkin kokemusta rikkaampi! :)

 24. Heippa Taru! Kävin heti kurkkaamassa blogistasi ja huh, kylläpä pelkkä auringon näkeminen sai kateuden nousemaan pintaan! :D Näyttää aivan upealta, varmasti ihan mieletön vaihtokohde! Nauti viimeisistä viikoistasi :)

 25. Kiitos TODELLA kattavasta kommentistasi! Arvostan suuresti että jaksoit näin pitkän pätkän rustata ja täynnä asiaa :)

  Olet ihan oikeassa kielen suhteen ja tätä asiaa olen mietiskellyt itsekin. Ruotsin “täydellinen” osaaminen on haaveeni, mutta konsernikieli vain on monesti kuitenkin se englanti, jota muutenkin tulee tarvitsemaan paljon työelämässä. Siksi olen tässä viime viikkoina pohtinut myös muita kohteita. Toisaalta edellisistä kommenteistakin on voinut lukea, kuinka vaihtariporukassa tulee kuitenkin puhuttua englantia ja tietysti opiskelu on englanniksi, joten toisaalta taas Ruotsi voisi olla kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Noh, on tässä onneksi vielä hetki aikaa pohdiskella asioita.

  Tuohon työllistymisasiaan sitten, en tietenkään pidä tulevaisuuden työllistymistä itsestäänselvänä ja varmana. Tarkoitin lähinnä viitaten tähän pääaineaspektiin, kuinka itse pääaineella ei ole loppupeleissä niin paljoa väliä kuin omalla persoonallasi ja panoksellasi. Tietysti eri asia, jos haluaisi vaikka kirjanpitäjäksi niin vaadittaisiin laskentatoimen syvempää osaamista, mutta se ei ole oma haaveammattini ;) Samoilla linjoillaan ollaan tosiaankin siitä, että kannattaa ehdottomasti opiskella sitä mitä itseään kiinnostaa. Olipas hyvin sanottu tuo itsensä kehittäminen mukavuusalueen ulkopuolella – sitä se nimenomaan on! Vaihtoon lähtö jännittää jo ajatuksenakin, mutta uskon sen tekevän todella hyvää minulle.

  Iso kiitos vielä tästä – ihanaa joulun odotusta sinulle! :)

 26. Ihana neule, juuri tuollaista olenkin etsinyt :) mistä se on ostettu ja minkä koon otit?

 27. Täältäkin ilmoittautuu yksi vakiolukija, joka kommentoi ensimmäistä kertaa :) En tiedä tähtäätkö johtamisen pääaineella HR-tehtäviin, mutta itse ko. alalla toimivana suosittelen tosiaan avointa mieltä sekä sivuaineen että kokemuksen kerryttämisen osalta työpaikkojen ja harjoittelupaikkojen valinnan kanssa. Esim. vaikka laskis tuntuu tylsältä, on siitä paljon hyötyä käytännön työelämässä. Työpaikkojen ja harjoittelupaikkojen osalta kannattaa myös kysellä firmoista osa-aikaista/lyhyttä harjoittelua, vaikka eivät olisikaan hakemassa. Pienikin kokemus erottaa muista opiskelija/valmistumassa olevista hakijoista, vaikka asenne olisikin superhuippuhyvä :) Toki persoonakin on hyvin tärkeää, mutta tosiaan pääkaupunkiseudulla kilpailu on todella kovaa.

  Tsemppiä opiskeluihin ja ota kaikki irti vaihdosta! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *