Fall Coat Picks

Syyskenkien lisäksi toinen mahtava asia pukeutumisen kannalta syksyllä ovat takit. Olen aivan hulluna syystakkeihin! Voisinkin hamstrata niitä kaappikaupalla, mutta valitettavasti jossain kohtaa se järkikin tulee vastaan ;) Myös Pinterest-tilini on viime aikoina täyttynyt inspiroivista asuista kauniiden syystakkien kera. Kuten jo mainitsinkin, lupasin toteuttaa lukijoideni Minnan sekä Mapsin toiveen ja tehdä postausta syystakeista. Tässäpä taas muutamia omia suosikkejani tyyleittäin eriteltynä!

Klassista villakangastakkia, trenssiä, hieman raffimpaa nahkatakkia… Näillä pärjää jo pitkälle ja jokaiselle löytyy jotakin! Oma suosikkini taitaa olla klassinen villakangastakki, joko pitkänä naisellisena mallina tai merihenkisenä kipparimallisena. Yritin metsästää omaani kultaisia nappeja tässä taannoin, mutta Nappitalosta ei tuolloin löytynyt sopivia, höh. Kipparitakin lisäksi rakastan yhä tulisesti Mangon harmaata villakangastakkiani, jonka käyttöön ottoa odotan jo innolla!

Parkatakki on ihana alkusyksyn rentoihin päiviin ja se sopii niin tennareiden kuin saappaidenkin kera. Karvaliivillä taas voi kätevästi jatkaa ohuempien takkien kautta hieman pidemmälle, sellainen lämmittää myös talvipakkasilla neuleen kanssa sisätiloissa. Kollaasin yksilö onkin lähes identtinen omani kanssa!

1. Trenssitakki (-15%), 2. nahkatakki, 3. viittamainen villakangastakki, 4. vaalea villakangastakki,
5. karvaliivi, 6. oliivinvihreä parkatakki (-20%), 7. tummansininen parkatakki, 8. kipparitakki

Oma takkivalikoimani on hyvällä mallilla, joskin siistille pidemmälle villakangastakille olisi käyttöä, sillä sellaista tarvitsisi juhlatilaisuuksissakin. Viittamaisesta takista olen myös haaveillut pienen ikuisuuden, mutta kuinka käytännöllinen sellainen olisi Suomen oloissa, niin se on sitten asia erikseen ;) Takki jolle oikeasti olisi tarvetta, olisi kevyttopatakki. Esimerkiksi lenkeille tai ihan vaan matkalla salille ei tuulitakilla enää oikein pärjää, joten paksumpi yksilö olisi tarpeen. Ne vain helposti näyttävät minusta kovin ronskeilta, ainoa tähän mennessä silmää miellyttävä kappale on löytynyt Lexingtonilta – ihana niin tummansinisenä kuin beigenäkin! Vinkkejä kivoista kevyttoppiksista otetaan siis vastaan.

Millainen on teidän suosikkitakinne näin syyskeleillä?

Linkit mainoslinkkejä / Commercial links

14 thoughts on “Fall Coat Picks

 1. Tänä syksynä olen jostain syystä himoinnut kamelinväristä villakangastakkia :) Yritän kuitenkin olla ostamatta sellaista, sillä välikausitakkeja löytyy taloudestani jo ihan riittämiin… :D

 2. Itsellenikin herännyt pieni himo kamelinväriseen takkiin, mutta korvasin sen huivilla ;) Villakangastakki tekisi kyllä mieli omistaa jokaisessa mahdollisessa värissä!

 3. Tuo numero 7 puhuttelee kyllä paljon ;) ihanan rennon oloinen! Toisaalta haluaisin tuon tyylisen takin, mutta vaaleampana. Tulisi kontrastia tumman tukan rinnalle ;)

  Hyvää viikonalkua !

 4. Aivan ihania takkeja! Taisin äsken laittaa tilaukseen tuon viimeisen, hups ;) Omistatko muuten itse nahkatakkia ja jos kyllä niin mistä olet sen hankkinut? Olen yrittänyt metsästää täydellistä yksilöä mutta sellaista ei ole vielä tullut vastaan…

 5. Heippa! Tää ei nyt millään lailla aiheeseen liity mut heräs kysymys kun tietääkseni käytät sitä john friedan 3 day straight suihketta, tai olet ainakin käyttänyt, niin lisäätkö/käytätkö sen lisäksi vielä jotakin tököttiä hiuksissasi vai vaan sitä john friedaa? :) itse ostin juuri sen suihkeen niin aloin vaan mietiskelee että tarviiko hyvään lopputulokseen vielä muuta!

 6. Ihania takkeja! Mä tykkään käyttää nahkatakkia niin pitkään kun sillä vaan tarkenee, mut sit kylmemmällä säällä on ihana ottaa tekoturkit esille <3

 7. Espritin parka näyttää kyllä ihanalta! Itseltäni löytyy juuri vaalea parka ja se on kieltämättä kivaa vaihtelua tummiin takkeihin.

  Samoin sinulle – reipasta tiistaita! :)

 8. Luulisi talvitakkien pian rantautuvan kauppoihin ihan täydellä teholla! Minä vetelen aina sitkeänä sissinä aika pitkälle villakangastakilla, toivotaan ettei vielä tule kovin kylmiä kelejä.. ;)

 9. Hih, kiva jos löysit jotain etsimääsi :) Toivottavasti on yhtä ihana luonnossa! Minulla on sellainen kaksivärinen, muuten vaaleaa mokkanahkaa mutta hihat mustaa nahkaa, ostin takin Hollannista vuosi sitten. Olisin näyttänyt kuvan, mutta ei näy tuolla eräässä vanhassa postauksessa, höh.. Minä en koe ihan perusmustien nahkisten olevan niin oma juttuni, joten tuollainen vaalean mokan yhdistelmä pehmentää sitä minusta kivasti :) Mangolla olen kuitenkin nähnyt monia kivoja malleja!

 10. Heips! Joo kyllä vaan, käytän tuota 3-day Straightia aina suorat hiukset halutessani :) Käytän muita muotoilutuotteita ohella, eli ihan vain lakkaa sun muuta, tuo suihke kun vain pitää suoristuksen paremmin, mutta muita suoristusaineita tms. en käytä.

 11. Nahkatakkeja ihastelen kyllä aina muiden päällä! Tekoturkki olisi minusta upea jossain juhla-asussa, oi että :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *