Asukuvien takaa…

… löytyy yleensä yksi jos toinenkin epäonnistunut otos. Okei, niitä on yleensä aika monta, jos ihan rehellisiä ollaan. Kuvaushetket aiheuttavatkin välillä aikamoista naurunremakkaa lopputulosta katsellessa, kaikista karmeimmat olen poistanut suoraan muistikortilta, mutta on näitä helmiä eksynyt ihan koneellekin asti. Tässäpä keskiviikon ratoksi muutama kuva ja katsaus siihen, mitä asukuvien takana oikeasti on ;) Ohessa tietysti myös ne lopulta blogiin päätyneet kuvat, mitäs sanotte olisiko sittenkin pitänyt valita nuo vasemman puoleiset?

Lähes aina kuvasarjan joukosta löytyy yksi otos, jossa suuni ammottaa auki. Parhaimmassa tapauksessa näköjään myös silmät ovat kiinni, jolloin lopputulos on sangen viehättävä. En osaa olla lörpöttelemättä kuvien aikana, vaan höpöttelen milloin mitäkin ohjeista muuhun tärkeään, jolloin tuloksena on jotain tämän kaltaista.

Kävely- tai muissa vastaavissa liikkuvissa kuvissa olen aivan järjettömän huono ja muistutan enemmänkin bambia jäällä vartaloni ja peuraa ajovaloissa ilmeiden puolesta. Usein tällaisia otetaan ainakin reilu 20 ruutua, kunnes saadaan edes kutakuinkin onnistunut kuva, jossa paitsi jalat sojottavat oikeaan suuntaan tai edes yrittävät näyttää sulavaliikkeisiltä, niin myös ilme on mukana. Kahden asian handlaaminen tuottaa meikäläiselle usein ylitsepääsemättömiä vaikeuksia…

Ilmeisesti joskus myös pelkkä kasvoihin keskittyminen voi olla hankalaa. Tuon kärsivän ilmeen ja kyyryselän yhdistelmänä kävisin kyllä jostain muusta kuin parikymppisestä…

Sanoinko jotain niistä liikkeistäni? Mitä ihmettä teen tuossa ensimmäisessä kuvassa, kysynpähän vaan.. :D En ainakaan laita smoothisti takkia ylleni, kuten visioni oli.

Yksi epämääräinen tukanlaittokuva on myös suhteellisen vakio.

Ja vielä viimeisimpänä kevennyksenä kuvat loppukesän asusta, joka onkin epähuomiossa jäänyt julkaisematta. Piknikreissun päätteeksi nappasimme siskoni kanssa kuvat pellon reunalla, ja sivusta seuranneen pikkuneidin mielestä tädin tylsä pönöttäminen kaipasi hieman ekstraa. Sieltä hän yhtäkkiä pomppasi pellosta eteeni heinäkasan kera – voi tuota valloittavaa riiviötä!

Ehkä nämä toivat edes pienen ripauksen huumoria teidän päivään! Toivottavasti pian päästään taas räpsimään asukuvia ystäväni kanssa täällä Vaasassa, saa nähdä minkälaista materiaalia ensi kerralla, hih.

76 thoughts on “Asukuvien takaa…

 1. Hih, en kestä :D , hauskoja!
  Kärsivä ilme ja kyyryselkä, muahhaahhaa…
  Tää on niin todellista, kerran mieheni otti ainakin 30 kuvaa, ja löysin yhden ihan semi ok kuvan niistä, huh huh…

 2. Tuttua puuhaa täälläkin, varsinkin kun mies suostuu ottamaan kaksi tai kolme kuvaa. Onneksi tytär on hieman innokkaampi kuvaaja, vaikkei sieltäkään löydy kuin muutama julkaisukelpoinen.

 3. Haha, ihania! Ja tuo viimeinen kuva on niin suloinen pienen vaaleanpunaisen prinsessan kera! :) Piristit kertaheitolla mun väsynyttä ja harmaata keskiviikko-päivää :) Nyt ehkä jaksan taas paneutua tenttikirjallisuuteen hetkeksi..

 4. Hih, tää oli ihan paras!! :D Todellakin päivän piristys tähän harmaaseen päivään. :)

 5. Hahha aivan mahtavia kuvia! Nauroin erityisesti kyyryselän kuvatekstille! Ihan superkaunis olet silti noissakin kuvissa, niin ihania hahha! :D

 6. Eikä, ihan superhauskoja! :D :D Miten sitä erehtyykään kuvittelemaan, että asukuvat syntyvät tuosta vain ekasta otoksesta lähtien täydellisinä. Nyt kun tiedän vaivannäön niiden takana, niin yhä suurempi kiitos siitä, että jaksat näitä meille ottaa!

  Kiitos aamun piristyksestä, kiva kun julkaisit nämä omalla tavallaan myös niin onnistuneet kuvat!

 7. Tämä oli niin hauska postaus, kiitos keskiviikon piristyksestä!
  Olet niin uskomattoman kaunis ja kuvasi ovat aina niin onnistuineita. On lohduttavaa tietää, ettei ne kaikki ole niitä täydellisiä räpsyjä. ;D Mukavaa että julkaisit tämän. :)

 8. Ihana postausidea, nää saa aina jotenkin hyvälle tuulelle, kun voi samaistua kaikkiin ylläoleviin tilanteisiin niin hyvin… Hei mutta, mun mielestä sun kävelykuvat näyttävät kertakaikkisen hyvältä, joten niitä lisää vaan :-) Ois kiva kuulla sulta jotain kuvausvinkkejä, esim. juurikin tosta liikkeen pysäyttämisestä jne :)

 9. Niin ihanan inhimillistä ja niin tuttua. Helpottavaa nähdä, että jopa sinusta saa hullunkurisia kuvia! Kiitos päivän piristyksestä ;)

 10. Tämä postaus sai hymyn huulille! Etenkin vikat kesäkuvat olivat molemmat aivan mainioita :)
  Itse olen melko alkutaipaleella valokuvauksen kanssa. Mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät?
  Mukavia syyspäiviä!
  -Anni

 11. Ihan mahtavaa! Kiitos, kun piristit opparin täyteistä päivääni :D Nyt taas jaksaa! Olisin muuten tiedustellut sinun LV:n Agendasta. Muistatko yhtään mitä se maksaisi ja mitä kokoa sinulla on? Saako siihen ostettua sisuksen muualtakin kuin LV:n liikkeistä? :)
  Kaisa

 12. Hahaha aivan ihania kuvia! Piristi mun päivää :D ihanaa että uskalsit näitä kuvia tänne pistää, ite en varmaan olis uskaltanu vaikka tälläsethän tuoki vaan hymyn naamalle! Lohduttavaa tietää ettei muidenkaan kuvat aina onnistu..;)

 13. Hahahaa!!!! Huippua Jonna!!! Sait piristettyä mun päivää :) muuten näytät ihan Koston Emilyltä tossa vikassa ! En tiiä katoitko kyseistä sarjaa :D superilta näytät joka tapauksessa!

 14. ahaha ihan mahtavia kuvia :D ihanaa, että teet myös tälläsiä postauksia, noita on niin hauska katsoa :_D toivottavasti sillon tällön saatais tämmösiä lisää :>

 15. Ihanan näköisiä ilmeitä ;) ps. Ihana viininpunainen bleisku! Itsekin pitäisi korkata sen käyttö tänä syksynä!

 16. Hihih, hyvä jos toi vähän hilpeyttä aamuun! Ja voi kuule, kuulostaa erittäin tutulta, että on niitäkin päiviä jolloin onnistuneita kuvia ei meinaa saada ei sitten millään.. :D

 17. Heh, kiva jos tykkäsit! Tuleepahan ainakin kontrastia, kun sekä epäonnistunut että blogiin päätynyt kuva ovat vierekkäin :)

 18. Hei, nyt asukuvakouluttamaan miestä ja opettamaan, ettei pari kuvaa riitä ;) Hauskaa, että tyttärestä on kuitenkin apua kuvailuun!

 19. Hihi, ihana Nelli – kiva jos tämä toi vähän hymyä tenttilukujen keskelle! Hurjasti tsemppiä sinne :)

 20. Voih ei suinkaan, aika pitkään saa usein hakea, kunnes saa edes jonkun näköistä ruutua.. :D Kiitos ja kumarrus kärsivällisille kuvaajaystävilleni! Ihanasti sanottu – kiitos itsellesi tästä ja muutenkin vaivannäöstäsi, kun piristät päiviäni kommenteillasi!

 21. Kiitos itsellesi Jenni kivasta kommentista! Mahtavaa jos tämä vähän piristi :) Ja tosiaan, eiköhän meille kaikille satu niitä ei niin onnistuneita räpsyjä, hih.

 22. Kiitos Anne kivoista sanoista ja kehuista :) Ja kyllä vaan – täälläkin syntyy jos jonkinmoisia otoksia kuvaussessioissa!

 23. Tosi kiva jos tykkäsit – kiitos Milka! Ja itse asiassa olenkin jo kirjoitellut asukuvaukseen liittyvää postausta, joskaan mitään kovin erikoisia kuvausvinkkejä en osaa omien taitojen puolesta antaa, mutta jotain pientä edes :) Sellaista siis vielä luvassa!

 24. Kiitos Anni, superia jos tämä toi vähän hymyä päivääsi! Ja kiva kuulla, että olet innostunut kuvaamisesta, se on todella palkitsevaa puuhaa kun työn tuloksen näkee heti. Käsittelen kuvia Adobe Photoshop Elementsillä, joskus lisään sävysuotimia netin PicMonkey-ohjelmalla kuten esimerkiksi tuossa vikassa kuvassa :) Samoin sinulle ja kivoja kuvaushetkiä!

 25. Hih, kiitos itsellesi! Jos nyt yhtään muistan oikein, niin tuolloin aika lailla tasan kaksi vuotta sitten se maksoi noin 250e. Omani on PM-kokoa ja se on ollut oikein näppärä, kulkee helposti mukana ja saa kaiken tarvittavan merkittyä ylös. Saa toki ostettua, omani olen hankkinut aina Filofaxilta, jonka sisuksia myydään esim. Akateemisessa kirjakaupassa, myös Timexin versiot käyvät tähän :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *