How to Wear a Hat?

Taannoisessa hattupostauksessani sain lukijaltani Iinalta pyynnön, josko voisin jatkaa teemaa vielä tekemällä inspiraatiokollaaseja hatun ympärille. Tämä osui loistavasti, sillä oli kiva itsekin kerätä ideoita hattuasujen varalle! Tällaisten postausten tekeminen on aina hurjan hauskaa, aikaisemmat inspiraatiojutut muun muassa karvaliivistä tai ruutupaidasta löydät How to Wear-tunnisteen alta.

1. Villakangastakki, 2. kauluspaita, 3. hattu – H&M, 4. huivi – Acne (Selfridges), 5. farkut,
6. kello – Daniel Wellington (-15% koodilla jonnam), 7. ballerinat

Alkusyksyn asussa parittaisin hatun muiden kamelinväristen yksityiskohtien kanssa – hiekkabeige sopii todella hyvin myös sinisen kanssa. Niskaan kipparitakki, päälle rennosti puettu väljä kauluspaita ja kulutetut farkut! PS vinkkinä, että Daniel Wellington tarjoaa lukijoilleni taas pitkästä aikaa -15%:n edun tuotteistaan koodilla jonnam!

1. Takki, 2. pusero, 3. hattu – H&M, 4. rannekoru, 5. kynsilakka – Chanel, 6. tekonahkahousut,
7. villahuivi, 8. korot

Hattu toimisi kauniina katseenvangitsijana myös ilta-asussa matkalla vaikka ravintolaan tai drinksuille – samassa tukka pysyy kuosissa sisätiloihin pääsyyn asti. Naisellista linjaa jatkavat teräväkärkiset korot, pehmeä villakangas taas saa kontrastia tekonahkahousuista. Nahkaa tuskin nähdään minun kintuissani tänäkään kautena (never say never though), mutta vahapintaisista housuista taas olen yhä aivan innoissani!


1. Karvaliivi – Zara, 2. neule, 3. hattu – H&M, 4. laukku – Mulberry, 5. farkut,
6. kello – MK, 7. nilkkurit

Kunnon viimoja odotellessa voisin parittaa hatun myös samansävyisen karvaliivin kanssa – nuo kaksi yhdessä ovat silmääni jotenkin tosi kiinnostava yhdistelmä. Alle lämpöinen villaneule ja jalkaan sirot nilkkurit, niin alkusyksyn asu on kasassa!


1. Hattu – H&M, 2. takki, 3. huivi – Acne (mytheresa), 4. housut, 5. laukku – Mulberry,
6. kumisaappaat, 7. kello – Daniel Wellington (-15% koodilla jonnam)

Sadesäälle hattu sopii loistavasti suojaten tukkaa kosteudelta, joka ainakin on minun kutreilleni pahin mahdollinen vihollinen. Trenssi ja hattu ovat kaunis klassinen yhdistelmä, johon voi tuoda mielenkiintoa ronskimmilla kumppareilla ja vaikka viininpunaisella huivilla.

Miltäs näyttäisi hattu näiden asujen kanssa? Toivottavasti saan omiakin asuja pian kehiin!

A while ago I wrote about wool hats and I also told about buying my own. One of my readers asked me whether I could make a post with some outfit ideas for the hat. I got really excited about that since I also needed some inspiration myself! I ended up creating four different kind of outfits with this H&M hat – which one is your favourite?

Linkit mainoslinkkejä / Commercial links

27 thoughts on “How to Wear a Hat?

 1. Kivoja ideoita! Mäkin kävin ostamassa ton ruskean hatun H&M:ltä… idea siitä lähti mistäpä muualta kuin sun blogista! :)

 2. Hei
  How to wear-postaukset on ihan huippuja! Tyylisi on loistava ja jutuistasi saa enemmän ideoita kuin “naistenlehdistä” yhteensä ;)
  Olisiko mahdollista saada postaus syksyn ja talven kengistä, takeista ja asusteista?
  Mitä hankintalistalla, mitä jo kaapissa ja kuinka yhdistellä eri tilanteissa.
  Muutenkin olisi hauska nähdä joskus “lookkisi” esim. ulkoilemaan lähdössä, lähikauppareissulla… ihan perus juttuja…

 3. Tuo karvaliivi kombo on kyllä ihan suosikki! Kävin jo kerran hattuja sovittelemassa mutta vielä en ainakaan uskaltanut ostaa. Näistä sain kyllä inspiraatiota lähteä uudelle sovitus kierrokselle :)

 4. oi tuo benettonin villakangastakki olisi täydellinen :) harmi ettei tuossa värissä ollut enään omaa kokoani jäljellä.
  Näistä sinun kollaaseista saa aina hyviä vinkkejä pukeutumiseen :)

 5. Kauniita kokonaisuuksia, etenkin ensimmäinen on omaan makuuni. Minä en ole kovin hattujen ystv', eivät mielestäni sovi minulle. Sen sijaan on ihailtavaa jos joku muu hattua pitää :)

 6. Hei onpa mahtava kuulla, että sait täältä inspiksen hatun hankintaan :) Tuo H&M:n yksilö onkin ihan loistava!

 7. Heippa Minna! Kiitos ihanasta kommentista, et tiedäkään miten paljon tällaisesta saa aina potkua tähän touhuun :) Ja kyllä vaan – takeista ja kengistä on toivottu tosi paljon juttua viime aikoina, joten sitä lähden ehdottomasti toteuttelemaan mahdollisimman pian.

  Tällaiset “perusjutut” (oloasujani pyjamahousuja lukuunottamatta ;) tuppaavat kummasti jäämään blogista, mutta miksikäs sitä ei voisi tuollaisia ihan tavallisia lookeja tänne kuvailla. Ryhdymme pian kuvaamaan täällä opiskelukaverini kanssa, joten asuja varmasti muutenkin luvassa taas enemmän :) Iso kiitos kivasta palautteestasi ja ideoista!

 8. Tosi kiva kuulla, että tykkäsit! Ja vielä kivempi, jos sait tästä inspiraatiota ja uskallusta hattua varten :)

 9. Kannattaa laittaa kokovahti päälle, josko takista tulisi vielä vaikka palautuksina kokoja :) Hurjan kiva kuulla – kiitos!

 10. oi että, tosi kivoja kokonaisuuksia! sulla on kyllä silmää näille asuille ja itsekin saan näiden perusteella aina uusia ideoita yhdistää jo omasta vaatekaapista löytyviäkin vaatteitani (mikä onkin tietysti kaikkein parasta!) :)

 11. Todella ihania ja inspiroivia asukokonaisuuksia! Olkihattua uskaltauduin pitämään kesällä pariin otteeseen, mutta syyshattukin pitää laittaa mietintään :) Sun blogi on muuten yks ihan parhaimmista; kiitos laadukkaasta ja piristävästä blogista!

 12. Oih toi karvaliivin ympärille rakennettu kokonaisuus on just mun makuun! Sullahan taitaa olla siihen kaikki elementit, joten odottelen asukuvia ;) Yllättävän monta vuotta nuo karvaliivit ovat olleet pinnalla ja minä ainakin tykkään niistä edelleen!

 13. Hei Jonna! Olisi kiinnostavaa kuulla enemmän ajatuksiasi valokuvaamisesta. Miten valitset paikat asukuville, että saat parhaan mahdollisen valon kuviin? Kun kuvaat asu/potrettikuvia, mistä suunnasta valo tulee kuviin? Miten vältät inhottavat varjot kuvattavan kasvoilla?

 14. Oumai miten täydellisiä asuja! Pakko päästä ostoksille ja nimenomaa hattu ostoksille! En ollu aiemmin ajatellutkaa kuinka ihana asuste hattu onkaan! Onko ideoita mistä muualta kuin H&M:stä voisi tuollaisia ihania ja sopuhintaisia hattuja saada? Aivan ihana blogi tämä, ihan mun lemppari!

 15. Voi kiitos – ihan mahtava kuulla! Ja nimenomaan parasta, jos inspiraatiota voi ammentaa siihen omaan vaatekaappiin :)

 16. Olkihatun kanssa minullakin oli jotenkin “pienempi kynnys” kuin tämän syysversion, mutta miksi ihmeessä! Eikun hattu mietintään sielläkin :) Voi iso kiitos itsellesi piristävästä palautteesta – ihana kun luet!

 17. Elementit tosiaan löytyy, joten ties vaikka vastaava asu eksyisi pian ylleni, hih ;) Sama täällä, onneksi oma karvaliivi löytyi viime talvena!

 18. Heippa! Mielenkiintoisia aiheita, voisin ihan vaikkapa postauksen muodossa joskus kirjoitella omista ajatuksistani asukuvaamiseen liittyen :) Lyhyesti tiivistettynä suosin usein kaupunkimaisemia taustana jos vain mahdollista, ihan sen vuoksi että saa mahdollisimman neutraalit sävyt taustalle ja itse asu on päähuomiossa. Paikka mielellään mahdollisimman avara, jotta valoa riittää, mutta kuvaan mielummin hieman varjossa kuin suorassa auringonvalossa. Valoahan voi käyttää vaikka miten, usein yritän saada juuri mahdollisimman tasaisen valon edestä tai sivulta, mutta tosiaan ilman suoraa valoa, jolloin itse kuvattava usein juuri varjopaikassa. Valoa täytyisi opetella hyödyntämään enemmän, sen avulla kun saisi tosi paljon lisämielenkiintoa kuviin :)

 19. Oumai – kiva että tykkäsit ja mahtavaa jos sait potkua hattuostoksille! Suosittelen kurkkaamaan H&M:n lisäksi esimerkiksi Lindexin, Espritin ja Seppälän – näistä olen ainakin itse bongannut kivoja hattuja :) Ja ihana sinä, kiitos paljon piristävästä kehusta!

 20. Voi että miten huikee postaus!! Itselläni on myös tuo samainen ruskea hattu! olen paljon mielessäni pohdiskellut että minkäs kanssa sitä yhdistelisi. Aika samanmoisia on ajatukset olleet, mutta nyt kun ne näkee näin konkreettisesti niin mielikuva itsestä tepastelemassa hattu päässä syksyisten katujen vaahteranlehtimeressä sen kun vaan vahvistuu ;) Näkisin hyvin itselleni ihan nuo kaikki ja elementtejäkin löytyy jo kiitettävästi oman vaatekaapin syövereistä entuudestaan, joten aikas samanmoinen maku meillä ainakin on, hihi

 21. Oi että, miten ihania asuja! Super paljon inspistä jälleen ;-) Paljon elementtejä kun löytyy myös omasta vaatekaapista. Ja että tuo ruskea hattu kutkuttaa, se musta kun sitten lopulta päätyi aiemmin kassan kautta kotiin :D

 22. Heippa! Olen tilaamassa tuota kelloa DW:n sivuilta, osaatko sanoa miksi tilauksen yhteydessä sivu hälyttää, että pitäisi syöttää henkilötunnus, vaikka sille varattua tekstikenttää ei edes ole tilaustiedoissa? On vain nuo Nimi, osoite, yritys jne. ? :)

 23. Heippa! En valitettavasti osaa auttaa, kun en ole itse tehnyt tuota tilausprosessia.. Kävin kokeilemassa itse ja ei siellä tosiaan ole henkilötunnus-kohtaa, onpas kumma. Jos kokeilet vielä ihan alusta, josko toimisi :) Muuten en osaa neuvoa kuin ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun, minä kun en ikävä kyllä osaa tämän enempää auttaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *