Syksyn mielenkiintoisin asuste

   On kumma, miten sitä on päässä usein kaikenlaisia pinttymiä ja mielikuvia joitakin vaatteita, asusteita tai esimerkiksi värejä kohtaan. Vastaavia on itselläni ollut sarjassamme esimerkiksi “viininpunainen ei sovi minulle koska olen vaalea” tai “maksimekot eivät istu varrelleni koska olen itse mini” – ja höpsis! Usein nämä ennakkoasenteet nimittäin osoittautuvat kuitenkin sovittamisen ja totuttelun jälkeen vääriksi. Viimeisimpänä mainittakoon omalla kohdallani hatut, joita olen aina ihastellut muiden yllä ja kaiholla ajatellut, kuinka itse näyttäisin varmasti hölmöltä jokin tekele päässä.

Juuri nyt olen ollut syksyä kohden erityisen innostunut villaisista fedorahatuista, joita nököttääkin lähes jokaisen kaupan hyllyllä. Erilaisia versioita tuli vastaan joka nurkan takana, joten lopulta innostuin sovittelupuuhiin itsekin. Peilin edessä kaupassa sovitellessa teki mieli heittää asia vitsiksi, mä nyt vähän hassuttelen vaan ja kokeilen. Yhtäkkiä sitten huomaakin, että hei eihän tämä niin hullulta näytäkään! Höpönlöpön siis kaikille omille päänsisäisille mielikuville ja rohkeasti kokeilemaan ;)

 Villahattu on mielettömän tyylikäs ja klassinen asuste, jolla saa tuotua mielenkiintoisuutta yksinkertaiseenkin asuun. Lisäksi hattu sopii Suomen syyskeleihin kuin nakutettu, lierin alta ei tarvitse huolehtia sateen runtelemista meikeistä tai kosteuden pörröittämistä hiuksista. Kotiutin kuin kotiutinkin juuri oman hattuni – tarkemmin sanottuna H&M:n täysvillaisen kauniisti istuvan yksilön. Hintakin oli varsin kohtuullinen, joten eipä tämä kokeilu ainakaan kovin kalliiksi voi tulla! 
Kerättyäni Pinterestistä hieman inspiraatiota syksyn ja hattuasujen varalle en voi olla ajattelematta kirpeitä syysaamuja ja trenssiä tai villakangastakkia hatun kaverina, hatun alta pilkottavia loivasti kiharrettuja hiuksia ja käsiä koristavia nahkahanskoja. Vaikka tätä kirjoitellessa ulkona pauhaakin myrsky ja sade ropisee ikkunoita vasten, niin tuon mielikuvan voimin alan henkisesti valmistautua syksyn tuloon ;)

Tunnistaako joku muu itsensä tällaisista hölmöistä ennakkoasenteista? Entä lämpenettekö te näille hatuille?

41 thoughts on “Syksyn mielenkiintoisin asuste

 1. Jotenki kyllä lämpenen noille hatuille, mutta tuntuu, että siinä vaiheessa kun sellasta pitäis sit käyttää, nii vois mennä pupu pöksyyn :D

 2. Niin tyylikkäitä kuvia! Sinun asujasi odotellessa ;) nyt alkoi minunkin tehdä mieli lähteä sovittamaan noita.

 3. Itsekkin olen miettinyt ostavani jonkinlaisen villahatun, sillä olen viimeaikoina jotenkin ihastunut niihin vaikka ennen en voinut moista kuvitellakaan päähäni :D Onkos tämän kyseisen ostamasi hatun kanssa tulossa asu postausta lähiaikoina? ;)

 4. Vihasin skinny farkkuja yli kaiken! Sitten muutama vuosi sitten uhrasin noin 13 dollaria ja ostin parin että kokeilen…nyt kaikki farkut on skinny mallia!
  Ja nyt on sama homma meneillään tuon hatun kans. Etsin sitä just oikeaa vintage tyylistä huopa hattua. Ei vielä ole osunut kohdalle mutta tiedän että se tulee eteen…

  http://ihanastyle.blogspot.com

 5. Kyllä sitä tosi monta kertaa on tullut kelkka käännettyä: ei ikinä haalaria eikä maksimekkoa -ja mitä kummaa, siellä ne vaatekaapissa kököttävät. :)

  Hattukuume antaa kohdallani odottaa itseään, sillä liian tuoreessa muistissa on yläasteaikainen vakioasusteeni cowboyhattu (epic fail). Puolustaudun sillä, että ainakin olin ennakkoluuloton ja rohkea! :D

  Sinulla villahattu on FAB -en laita päätäni pantiksi, ettenkö minäkin siitä vielä innostuisi!

 6. Täälläkin ollaan lämmetty villahatuille! Toisaalta en sitten tiedä, tulisiko oikeasti ikinä pidettyä… Pitänee sulatella asiaa ;)

 7. Huomaan kyllä ennakkoasenteita moniakin asioita kohtaan, jotka myöhemmin osoittautuvat ihan parhaiksi! Tämä hattujuttu on yksi niistä, joissa olisi varmasti potentiaalia. Olen parin viime vuoden aikana yrittänyt löytää sitä itselleni sopivaa hattua niin syksy- kuin kesävalikoimistakin ja ei vain löydy mitään omaan päähäni istuvaa… Ihailen niitä aina muiden päässä, mutta hitsiläinen, kun ei vaan sitä “omaa” tunnu löytyvän :D

 8. villahatut! LOVE IT. en pari vuotta sitten olisi vielä moisia pistänyt päähän, mutta parhaillaan itseltäni niitä löytyy kaksi ja kovaa menoa taitaa pian olla enemmänkin. ;)

 9. Ennakkoluuloja on todellakin, lähes aina jonkin uuden trendin ilmestyessä. Edelleenkin kyllä välttelen niitä, joista TIEDÄN, että ne eivät sovi minulle/tee oloani kotoisaksi. Mainittakoon viimeisimpänä nyt vaikka crop-topit. Hatuista puheen ollen, luulin pitkään, että minulle ei sovi mikään hattu. Jossakin vaiheessa kuitenkin huomasin, että minullahan itse asiassa on varsinainen “pipopää”, eli melkein kaikki sopivat! Piti vain antaa mahdollisuus. Villahattua en ole vielä ehtinyt harkita. Luulen, että sekin voisi sopia päähäni, mutta en ole varma sopiiko se muuten tyyliini…

 10. Hatut kyllä jaksavat ihastuttaa, mutta komppaan Katyaa – saattaisi tositilanteen koittaessa mennä pupu pöksyyn ja hattu sujahtaa takaisin laukkuun :'D

  Innolla odottelen asukuvia sinusta hatun kanssa….Jospa sitä itsekin siis rohkaistuisi ;)

  Ja kyllä, tuo ennakkoluuloisuus erilaisia vaatteita kohden on tuttu juttu. Nuo erilaiset haalarit on vielä juttu, joka on kokematta. Ehkä sitten ensi kesänä heh.

 11. Oi että! Kokeilin itsekkin kyseistä päähinettä muutama viikko sitten H&Mssä ja rakastuin! Kesällä muutenkin olen ihastunut erilaisiin hattuihin ja kivasti yhdisteltyinä siitä voisi saada aikas tyylikkään kokonaisuuden. Innolla odotan omia asujasi ja olisi kiva jos tekisit erilaisia inpiraatio kollaaseja hatun ympärille :)

  T:Iina

 12. Itsekin hieman arastellen ihailen uusia trendejä toisten päällä ja usein huomaan muodostavami ennakkokäsityksiä siitä, mikä mulle sopii ja mikä ei. Usein nämä osoittautuvat vääriksi, onneksi :)

  Muuten, haluisin kysyä Mulberryn Harriet clutchista. Yritin googlailla, mutta en löytänyt vastausta. Onko Harrietin sisäpuolella sellainen pyöreä metallinen “kolikko”, jossa lukee aitouskoodi? Olisi oma Harriet hakusessa ja aattelin tulla kysymään kun sellaisen jo omistat :)
  Hyvää syksyn alkua Jonna!

 13. Itsekin kävin tällä viikolla nappaamassa kyseisen hatun ruskeana mukaani. Olikin viimeinen kappale kokoa 56. Aivan ihania kyllä nuo huopahatut! H&M:n yksilö on ollut jo pari kertaa käytössäkin tuulisesta säästä huolimatta. Hattuja olen tykännyt käyttää aina ja ihmiset on sanonu, että semmonen sopii päähäni, mutta noita ennakkoluuloja on ollut kyllä muita asusteita, värejä ja vaatekappaleita kohtaan. Juurikin esimerkiksi se että viininpunainen muka tekee vaaleaihoisen ja -tukkaisen ruman kalpeaksi ja keltainen ei sovi blondeille. PYH ja PAH! Olisi kiva nähdä minkä kanssa sinä ajattelit pukea hatun. Pinterestissä onkin kyllä vaikka mitä kivoja ideoita. :)

 14. Moi!
  Kysymykseni ei liity tähän postaukseen millään tavalla, mutta olen jo pidempään pohtinut kuinka pitkä tuo Del Reyn hihna on? Onko hihna liian lyhyt olkapäällä kannettavaksi vai meneekö vain käsivarrella? Kiitos!! :)
  – Anne

 15. Täällä odotetaan asukuvia hatun kanssa :)
  Itsekin tykkää hatuista, mutta jotenki itselleni en osaa kuvitella.. Lippiskin löytyy mutta sitä oon käyttäny vaan salilla, pitäisi vaan uskaltaa laittaa se joku päivä päähän ulos mennessä :)

 16. Hih, mulla on niin toi sama ja nimenomaan hattujen kanssa. Rakastan niitä yli kaiken ja haluaisin olla hattutyttö. Vaan kun ne ei jotenkaan ikinä istu mulle…. Kiitos siis rohkaisevasta artikkelista! Ei auta ku mennä takas kauppaan ja jatkaa sovitteluja. Jospa niistä joskus joku mulle sopisikin. :D

  http://blogbook.fi/miauslife/

 17. Ooh asukuvia odottelen! :) Itsekin ostin juuri H&M:n ruskean villaisen lierihatun, meinasin ostaa vielä saman mustana! Kotkassa en ehkä “kehtaisi” käyttää, mut nyt kun ollaan tänne Tampereelle muutettu, niin täällä kehtaa kyllä jo :)

 18. Moi! Luin perin vuoden takaisia postauksia ja yhden kommenttikentässä ajattelit ostavasi jossain vaiheessa uuden check scarfin. Jos näin joskus on, olisitko nykyisen kiinnostunut myymään?:)

 19. Voi voi, ennakkoluuloja? Kyllä. Pyöreäkärkiset korkkarit tuntuivat alkuun aivan tyhmiltä – ja nyt taas kestää totutella teräväkärkisiin… Kaiken piti jossain vaiheessa olla hyvin väljää ja löysää, joten vartalonmyötäiset vaatteet tuntuivat todella paljastavilta ja oudoilta. ja nyt taas toisinpäin..tuntuu, että pitäisi pukeutua telttaan :)

  Heh, toi hattujuttu on kyllä tuttua. Mun päähän ei nyt vaan jostain syystä sovi minkäänlainen lakki/hattu/pipo/lippis. Kadehdin ihmisiä, joille sopii lakki kuin lakki ja aina näyttää hyvältä. no, nyt myös rohkaistuin kokeilemaan stokkalla ihania mustia villahattuja ja ostin yhden talveksi. Lisäksi ostin vielä ihan näköiseni rokrok-henkisen mustan baskerin, minkä alareuna on koristeltu niitein. Tulispa vaan jo viileät ilmat, että saisi baskerin päähän.

  Saisiko toivoa postausaihetta? Syys/talvitakit, villakangastakit, toppatakit ja trenssit. Kiitos :)

 20. Juuuuu hattupäinen Jonna! Tahtoo jo nähdä asukuvia! :) <3 Rakastan hattuja yli kaiken! Pakko käydä itsekin kurkkaamassa tuo H&M:n yksilö.

 21. Samoja fiiliksiä siis sielläkin hatun suhteen! Toivottavasti hattu pääsee ylle pian, niin saan tännekin sitten asukuvia :)

 22. Muistan itsekin vielä pillifarkkujen tulon, onneksi leveät lahkeet tuntuvatkin nyt jääneen pääasiassa historiaan ;) Onnea hatun metsästykseen, toivotaan että tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin!

 23. Kuulostaa tutulta, maksimekkoa kun epäilin itsekin iin pitkään ;) Ja voi apua – cowboy hattu! Hihitin tälle ääneen, ihan mahtava. Katsotaan, koska hattu pääsee itselläni ylle, kunhan kunnon syyskelit nyt tulevat!

 24. Sitä omaa kannattaa kyllä etsiä, malleja väreineen päivineen on niin monia! Kyllä se oikea sieltä varmasti vielä löytyy, peukut ainakin pystyyn ;)

 25. Oi, ihan mahtavaa että sielläkin ollaan noin innoissaan! Niin se mieli ja maku vaan muuttuu vuosien mittaan :)

 26. Joo, eihän sitä kaikelle tosiaan tarvitsekaan lämmetä, vaan napata trendeistä ne jotka kuitenkin alkuepäilyistä huolimatta sitten tuntuvatkin omalta. Crop topeja en näe itsenikään päällä! Ja sinä onnekas “pipopää” ;) Tiedä vaikka villahattukin eksyisi vielä päähäsi!

 27. Hih, saa nähdä miten minun käy! Asukuvia tosiaankin odotellessa, vielä ei oikein osaa kunnolla pukeutua syysvaatteisiin.. :)

 28. Tuo H&M:n yksilö on tosiaankin täydellinen! Ja hei ihan loistava idea, voisin ehdottomasti tehdä sellaisen How to wear a hat- tyylisen postauksen :) Kiitos tästä Iina, laitan pikimmiten toteutukseen!

 29. Huojentavaa kuulla, että muiltakin löytyy näitä ennakkokäsityksiä! Usein ne tosiaankin ovat ihan omasta päästä vedettyjä :)

  Piti ihan käydä tarkistamassa kun ei muistunut mieleen ja Harrietissani ei ole sellaista kolikkoa, ainoastaan Made in-lappu jonka takana lyhyt kirjainnumeroyhdistelmä. Toivottavasti tästä on jotain apua, onnea oman Harrietin löytymiseen :) Samoin sinulle ihanaa syksyn alkua!

 30. Ilmeisen suosittu hattu kyllä, kun muutkin ovat tuon bonganneet :) Eikä ihmekään, täydellinen malli, istuvuus ja hintakin vielä paikallaan! Ja hauska kuulla, että muiltakin löytyy vastaavia ennakkokäsityksiä, itse asiassa tuo keltainenkin oli omalla listallani ;) Eiköhän pian ole luvassa niin inspiraatiota kuin asukuviakin!

 31. Heippa Anne! Del Rey on pääasiassa vain käsivarrella kannettava, mutta sen saa juuri ja juuri “hätätilanteessa” myös olalle. Eihän se kovin mukava siellä ole, kun hihnat ovat pituudeltaan kuitenkin tarkoitettu käsivarrelle, mutta kyllä se menee :) Tosin uudessa mallissa on huomattavasti pidemmät hihnat, joten se menee varmasti loistavasti olallakin!

 32. Toivottavasti saan niitä pian ;) Minullakin on lippis löytynyt päästä lähinnä kauppareissuilla ja lenkillä, mutta ne onkin hyviä tapoja totutella päähineiden käyttöön!

 33. Hei mahtavaa, jos tästä oli rohkaisuksi! Eikun sovittelemaan ja sitä sisäistä hattutyttöä etsimään ;)

 34. Minäkin mietin ruskeaa, mutta ehkä tämä musta sopii vaaleille kutreilleni kuitenkin paremmin.. Ja voi Tampere on ihana, onnea uuteen kotiin ja kaupunkiin! :)

 35. Heippa! Olen tosiaan aina välillä miettinyt uuden ostamista vanhani ollessa jo niin elänyt jo peräti seitsemän vuotta vanha, mutta vaikka ostaisinkin uuden, niin vanhaa en kehtaisi kyllä myydä :D Se on jo niin nuhjuinen ja parhaat päivänsä nähnyt!

 36. Hei sama juttu muuten minulla korkkareiden kanssa, kesti hetki totutella teräväkärkisiin, mutta nyt ne tuntuvatkin ihanan naisellisilta ja erilaisilta. On se jännä, miten mieli ja maku muuttuvat :) Kiva kun muutkin ovat rohkaistuneet hattujen suhteen!

  Ja tottahan toki saa toivoa ja tämä olikin loistoidea! Palaan aiheen kanssa varmasti jahka ehdin tehdä täsmäiskun nettikauppoihin ;) Kiitos itsellesi Mapsi!

 37. Juuri kirjoittelin itsekin hattujutuista – eli myös täällä ollaan innostuttu! :) Toinen, jo muutaman vuoden kestänyt intoiluni liittyy viittamaisiin takkeihin ja voin vain kuvitella, miten kivalta nuo kaksi näyttäisivätkään samassa asussa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *