Loppukesän suosikki: Kanttarellipasta

Minulla on ollut melkoisia ongelmia tekniikan kanssa viime päivät. Nettiyhteyteni kotona takkuilee pahemman kerran, eikä puhelimenkaan jaettava netti ole suostunut yhteistyökykyiseksi, joten olen ollut iltaisin aikamoinen kiukkupussi koneen äärellä. En ole siis oikein päässt blogin äärelle, tämäkin postaus on naputettu pikaisesti vanhempien luona! Toivotaan, että yhteydet saadaan pian taas pelaamaan, mutta tämä viikko menee todennäköisesti vielä taistellessa.

Nyt kuitenkin ruokaisiin tunnelmiin! Lauantaina sain muualla asuvan koulukaverini luokseni kyläilemään, kuten mainitsinkin jo ohimennen. Lupasin tarjota viikonloppuvieraalleni jotain ruokaa ja pohdiskelin aikaisemmin, mitähän mahtaisin keksiä. Kauppojen hyllyille ilmestyneet tuoreet kanttarellit ovat kummitelleet mielessäni jo jonkin aikaa, joten ne päätyivät myös näyttelemään pääosaa dinnerillämme. Olen tehnyt tätä herkullista & superhelppoa kanttarellipastaa aikaisempina syksyinä ja postannut ohjeesta pari vuotta sitten, joten otetaanpas nyt vielä uusintana :)

Kanttarellikevätsipulipasta
reilu litra kantarelleja
2 kevätsipulia
1–2 valkosipulinkynttä
250–300 g spagettia
merisuolaa
1 dl pastan keitinvettä
75 g (kirnu)voita
pari oksaa timjamia
mustapippuria
kylmäpuristettua oliiviöljyä
50 g parmesaania

Puhdista sienet ja revi ne tarvittaessa pienemmiksi. Pienikokoiset sienet voit käyttää kokonaisina. Viipaloi kevätsipulit varsineen päivineen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Pane pastan keitinvesi kiehumaan, lisää reilusti merisuolaa. Keitä kiehuvassa vedessä pastaa, kunnes se on “al dente”, ja ota desi keitinvettä talteen.

Pastan kiehuessa kuumenna pannu ja laita sienet kuumalle pannulle. Pyörittele sieniä pannulla, kunnes neste sienistä puskee ulos, anna porista niin kauan, että neste on haihtunut. Lisää voi ja sipulit, hauduta keskilämmöllä noin vartti. Mausta timjaminlehdillä ja jauha myllystä mustapippuria ja merisuolaa sekaan.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Sekoita kastike spagetin sekaan loraus oliiviöljyä ja sienisipuliseos, lisää tarvittaessa myös talteen otettua keitinvettä. Raasta annoksen päälle parmesaania maun mukaan (paljon!).

(Ohje HS.fi täältä)

22 thoughts on “Loppukesän suosikki: Kanttarellipasta

 1. Postauksen aiheeseen mitenkään liittymättä kysyisin joskus kevättalvella eräässä postauksessasi esiintyneestä laukusta. Kyseessä oli siis Lexingtonin Queens tote bag, jota olen huonolla menestyksellä yrittänyt metsästää kaikkialta (juurikin raidallisena tai tummansinisenä). Oletko siis sattumoisin törmännyt ko. laukkuun vielä jossain? Tai olisitko kenties luopumassa omastasi? : )

 2. Heippa! Kysymykseni ei liity postaukseen, mutta mietin millaista on opiskella Vaasassa? Eli siis minkälainen kaupunki se noin yleisesti on ja onko se sopiva kaupunki opiskelijalle? Ymmärrän tietenki, jos et halua tähän vastata, mutta kysyisin myös minkälainen asuntojen vuokran hinta siellä on?
  Olen itse pohtinut hakevani ensi keväänä myös sinne päin kouluihin, siksi tiedustelu!
  Ja blogisi on aivan ihana! :) toivottavasti saat netin pian toimimaan. Ihanaa loppu kesää!<3

 3. Moikka Jonna! Minulla olisi nyt syksyllä ensimmäiset ylioppilaskirjoitukset edessä, terveystieto ja matikka. Olisiko sinulla antaa jotain lukuvinkkejä, ja miten aikatauluttaa koko elämää seuraavan parin kk ajalle? :)

 4. Näyttää kyllä niin hyvältä, että täytyy kokeilla! Kaapista löytyisikin jo kuivattuja kantarelleja, taitaa olla ihan passa på nyt… ;) Kivaa päivää sulle! :)

 5. En olisi ehkä itsekään heti mieltänyt kanttarelleja ja pastaa yhteen, mutta kyllä ne vaan toimivat hyvin! :) Eipä kestä kiittää, kiva jos innostut testaamaan!

 6. Voi hitsit, laukku oli vielä tovi sitten Lexingtonin nettikaupassa kesäaleissa! En valitettavasti ole luopumassa omasta laukustani, enkä ole sattunut huomaamaan laukkua enää myynnissäkään.. Kannattaa kuitenkin ottaa vielä yhteyttä jälleenmyyjiin, kuten Zoom Design ja Country White, josko heiltä sattuisi vielä laukkua löytymään :) Peukut pystyyn!

 7. Voi että – Vaasa on mitä mainioin paikka opiskelijalle! Se on ehdottomasti opiskelijakaupunki ja yhteisö siellä on todella tiivis, koska moni tulee tosiaankin ulkopaikkakunnilta. Vaasasta löytyy aina opiskelijamenoa sitä haluavalle ja itse olen pitänyt myös koulusta hurjasti. Vuokrataso ei ole mikään hirmuisen matala vaikka pienehkössä kaupungissa ollaankin, tarjontaa on niin vähän ja kysyntää taas paljon. Keskustan kivasta yksiöstä saa helposti pulittaa reilut 500-600e, toki myös VOAS tarjoaa opiskelija-asuntoja edullisemmin.

  Kaiken kaikkiaan voin suositella koko sydämestäni, itse ainakin odotan innolla taas alkavaa lukuvuotta ja ihania ihimisiä siellä :) Ehdottomasti kannattaa harkita Vaasaa hakuvaihtoehtona!

  Kiitos kauniista sanoistasi ja oikein ihanaa loppukesää sinullekin :)

 8. Voi en suinkaan! Kuten tekstissä lukeekin, ei minulla ole ollut viikkoon nettiyhteyttä kotona, joten siitä hiljaisuus :)

 9. Heippa! Voi, sinulla on jännät ajat edessä :) Omasta yo-rupemastani on jo hieman aikaa, mutta nuo pääsykoerutistukset tuoreemmassa muistissa sanottakoon, että aikataulutus lukujen suhteen on tosiaankin tärkeää. Kannattaa hyvissä ajoin miettiä, minkä verran tulee lukea milloinkin, jotta saat luettua tarvittavat määrät ilman hoppua ja jää aikaa myös kertaamiselle. Itselläni toimii hyvin se, että teen lukiessa paljon muistiinpanoja ja esimerkiksi miellekarttoja, mutta jokainen tietysti tavallaan.

  Muista huolehtia omasta jaksamisesta riittävän unen ja liikunnan myötä, ei saa vetää itseään ihan tappiinkaan :) Hurjasti tsemppiä syksyyn <3 Tulehan sitten kertomaan, miten kirjoitukset menivät!

 10. Hmm, me kaksi nälkäistä tyttöä söimme molemmat isot annokset santsaten ja söin itse ruokaa vielä parina päivänä, joten sanoisin että 4-5 annosta :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *