Workwear 18/07/14

Vähän toisenlaista asua taas viime kertaiseen verrattuna, raidat ja rikottu denim vaihtuivat neutraaleihin sävyihin ja kynähameeseen perjantaisessa työasussa! Minua ei ole vuosien aikana montaakaan kertaa nähty kynähameissa, tai noh, oikeastaan hameissa ylipäätään. Hellepäivinä hame on kuitenkin toimistolla kivaa (ja viilentävää) vaihtelua, ja tämä pari vuotta sitten Zarasta ostettu hamonen onkin päässyt nyt käyttöön.

Pidän kovasti löysemmän yläosan ja tiukan ala-osan yhdistelmästä, joten hameen kanssa puin ohuen ylisuuren neulepuseron. Neule on alelöytö viime kesältä – keveällä materiaalilla ja ylös kääräistyillä hihoilla se toimii hyvin lämpimänäkin päivänä. Shortsityttöydestäni huolimatta viihdyin hameessa oikein hyvin, joskin ainoana onglemana tällä kiiturilla on pitää sopivaa vauhtia kynähameen kanssa harppoessa. Olen tunnettu todella nopeasta kävelystäni, joten tällainen ei niin joustava vaatekappale ei sovi meikäläisen työmatka-askelille ;)

Sweater / Zara
Pencil skirt / Zara
Bag / Mulberry
Ballerina flats / Tory Burch
Sunnies / Ray-Ban (@ Fashionstore*)
Bracelet / Marc by Marc Jacobs
Watch / Michael Kors

A little bit different outfit compared to the previous one with the ripped denim and sneakers. It’s not often when you can spot me wearing a skirt! I’d define myself more like a shorts type of girl, but skirts and dresses are great to wear at the office on summer. I’ve bought this navy pencil skirt a few years ago so it’s been time to finally wear it! Since I’m a fan of combining a loose top with a tighter bottom I paired it with an oversized sweater. A classic and simple work outfit – or what do you think? :)

*Mainoslinkki / Commercial link

44 thoughts on “Workwear 18/07/14

 1. Heipparallaa! Saanko kysyä, että mitä kameraa ja objektiivia käytät, sekä mitä asetusta kun otat näitä asukuvia? Muistaakseni minulla on sama kamera ja objektiivi kuin sinulla, mutta en ole saanut mihinkään asukuvaan taustaa noin sumeaksi tekemistäni asetuksista huolimatta. Hmm? :( Kiitos jo etukäteen kaunotar!

 2. Oikein kiva on tämäkin asukombo. Tykkään. ♡ Musta alaosa on kyllä aina helppo. Sitä voi halutessaan “värittää” muilla väreillä. :-)
  Omassa kaapissani ei ole kynähametta lainkaan. Shortsi- ja housutyttö kun selvästi olen. Ja jotenkin oikeanlaista ei ole tullut vastaan…
  Aurinkoista keskiviikkoa muru! :-)

 3. Oletpas upea! Odottelen täällä että olisi opinnot niin pitkällä että pääsisin oman alani hommia harjoittelemaan toimistoympäristössä (pääsisi pois kaupan kassalta :D). No jos ens keväänä saan ne kandin paperit kouraan, niin pitäisi kesäks auetaki oman paikan hommia, jei! Eli ahkerasti puurtamaan syksyllä opintojen kanssa :))
  Oletko töissä ihan koulujen alkamiseen asti vai onko sinulla vähän lomaakin jossain välissä?

 4. Aivan tyrmäävän upea asu :-) VAU ! Mä ite tykkään myös kans paljon juuri tuollaisesta yhdistelmästä että tiukka alaosa ja löysempi yläosa. Näyttää niin upeelta että yhden hameenhan voisi vielä tietysti sun inspiroimana ostaa ;-)

 5. voi luoja miten upee oot! Rakastan tota sun laukkua ja taidan kiikuttaa palkkapäivänä vihdoin kotiin noi kauan haaveilemani toryn ballerinat n__n

 6. Hyvä yhdistelmä ja söpö Jonna! Kärsin samasta nopean kävelyn ongelmasta! Kaverini, anteeksi, että joudutte aina juoksemaan kanssani… ;)

  Ehkä olet vain niin aito, mutta jostain syystä olet bloggaaja, joka ei ikinä ärsytä. Kun joidenkin blogien kommenttibokseja katsoo, niin hui… Miten sen teetkään!

 7. Voi miten ihana asu! Olen jo pitkään etsinyt itselleni mustaa kynähametta, mutta tuntuu, että kaikki löytämäni ovat olleet huonosti istuvia, tai liian pitkiä. Ärsyttävää! Täytyykin viel' käydä piipahtamassa Zarassa, jos sieltä löytyisi etsimääni ;-)

 8. Hei, saisinko sen verran kysäistä, että mihin asetat tarkennuksen? Kuvan keskelle vaiko kasvoihin? Entäpä onko käytössäsi kasvojentunnistus? En enää ymmärrä mitä teen väärin, kun kasvot ja vartalo eivät piirry kuviin kauniisti ja erottuvasti (saati ole täysin tarkkoja) sekä erityisesti iho jää hieman harmaan/tunkkaisen näköiseksi. Käytössäni on tuliterä Olympuksen E-P5 ja objektiivina 45mm f1.8, kuvaan A-asetuksella, ISO-arvo automaattinen ja aukkoa olen koittanut säätää tilanteen mukaan. Muistelin, että sinulla olisi ollut testissä juuri E-P5, joten kaikki neuvot ovat tervetulleita. Olisin äärimmäisen kiitollinen avusta :)
  -M

 9. Moikka, instassa vilahti näkymää sun sängystä, mistäköhän se on mahdettu ostaa? :)

 10. Heippa! Viimeisen puolen vuoden ajan olen kuvannut asut Canonin EOS 5D Mark III:lla. Asukuvatessa kuvaan useimmiten aukon esivalinnalla eli A:lla, jolloin aukko on suurimmillaan (85mm objektiivi) eli 1.8. Huomioithan myös, että kohteen tulee olla tarpeeksi irti taustasta, jotta se sumentuu kauniisti ja kohde erottuu siitä :) Toivottavasti on jotain apua, tsemppiä kuvailuihin!

 11. Kiitos muru! Shortsityttö tosiaan täälläkin, mutta lahkeet ovat omistamissani yksilöissä sen verran lyhkäisiä, että nyt kesätöissä on täytynyt opetella hameiden ja mekkojen käyttöä ;) Yllättävää kyllä, olen jopa alkanut pitämään niistä! Aurinkoista uutta viikkoa <3

 12. Voi kiitoksia :) Toivotaan, että kandin jälkeen kesätöiden kanssa tärppää – tsemppiä kandin pariin! Hurjaa ajatella, että pian on kesä taas ohi ja opiskelut alkavat, kääk. Minulla on viikon mittainen “loma” ennen koulujen alkua, joten oikeastaan aika lailla töiden parissa menee tämä kesä :)

 13. Kiitos Iida! Voi olen viihtynyt ihan hurjan hyvin – mahtava työympäristö, kivoja työkavereita ja mielenkiintoisia hommia, joten todella onnellinen olen ollut paikastani :)

 14. Kiitos paljon ihana! :) Näillä säillä ei kyllä pahemmin neuleitakaan enää pidetä, huh ja puh hellettä!

 15. Kiitos – ihana sinä kun aina ilahdutat kommenteillasi! Hih, sitä “hiihtämistä” joutuu kyllä usein pahoitteilemaan seuralaisille, mutta minkäs teet kun on ripeä tahti ;)

  Ja tiedätkö, hymyilin tälle kommentille vielä pitkään sen luettuani! Ehkä sieltä ruudun takaa vain löytyy harvinaisen ihana ja fiksu lukijakunta, kun täällä vallitsee aina niin ihanan leppoisa tunnelma :) Kiitos siitä siis teille <3

 16. Heippa! Tarkennuksen asetan usein kasvoihin, tai näin ainakin neuvon aina kameran takaa löytyvää kuvaajaa.. :D Kasvojentunnistusta en ole ikinä oppinut käyttämään ja se tuppaa vain ärsyttämään, kun tarkennus osuu sitten milloin minnekin – koen helpommaksi valita tarkennuspisteen itse. Hmm, onpas kumma kuulla, etenkin kun välineet olisivat paremmat kuin hyvät.. Voisiko ISO-arvon säätö vaikuttaa? Itse pidän muut asetukset aika automaatteina, mutta säädän valotusta (se plus ja miinus-asteikko) usein yhden verran plussan puolelle, aukon pidän lähes aina asuja kuvatessa suurimmalla eli tällä hetkellä 1.8 ja ISO valoisuudesta riippuen jotain 200:n ja 1000:n välillä.

  Minulla oli tuo E-P5 testattavanani, mutta loppupeleissä pidin kuitenkin enemmän E-PL5:sta, joka oli omaan tarkoitukseeni parempi. Kuvaan myös Canonin täysikennoisella EOS 5D Mark III:lla, joten sieppeämpi Pen Lite oli minulle näppärämpi :)

 17. Suurkiitos Jonna avusta ja selkeistä ohjeista :) Täytyypä vielä yrittää hioa taitoja, kokeilla käytännössä ISO-arvon säätöä ja ottaa itseänikin häiritsevä kasvojentunnistus pois päältä sekä asettaa tarkennus kasvoihin. Ehkäpä kiikutan objektiivin tutkittavaksi, jos ei pian ala onnistua, sama ongelma nimittäin ilmeni vanhankin kameran kanssa. Ihanaa viikonalkua sinulle! :)
  -M

 18. Voih, juuri tuota hametta sovitin jo kerran aiemmin eikä se istunut sitten ollenkaan ja pieninkin koko oli vyötäröltä aivan liian iso minulle, möhpöh ;-( Todella kivanoloinen hame muuten! Kiitos vinkistä kuitenkin, hameen metsästys jatkukoon! :-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *