Sunnuntaipuska

Monilla on tapana ostaa viikon päätteeksi perjantaipuskia. Minäkin rakastan tuoreita kukkia ja voisin vuorata niillä vaikka kodin jokaisen nurkkauksen! Mitään perjantaitraditiota minulla ei sen sijaan ole, ostan kukkia satunnaisesti silloin kuin huvittaa – oli sitten vaikka vain tylsä piristystä kaipaava tiistai. Harvemmin kuitenkaan suuntaan vartavasten kukkakauppaan, vaan usein nappaan jonkin kimpun kauppareissulla mukaan. Kuten aiemmin todettua pidän hurjasti neilikoista – koriin napattu Pirkan puska ei paljoa lompakkoa rokota, lisäksi neilikat säilyvät pienen ikuisuuden!

Ehdoton suosikkikukkani on kuitenkin pioni, johon ihastuksen olen varmaankin perinyt äidiltäni. Pioneja on kasvanut aina kotimme pihalla ja muistan, miten pienenä ne olivat vain niitä kummallisia kukkia joiden nupuissa oli hirveästi muurahaisia. Tänä päivänä taas ne ovat minusta maailman kaunein ilmestys! Olinkin haljeta riemusta käydessäni vanhempieni luona ja huomatessani villinä rehottavat pioni-istutukset. Saisinko napata pari oksaa mukaan, kysyin varovaisesti koiranpentusilmin äidiltäni. Kotiin saavuinkin aivan ihanan valkoisin ja vaaleanpunaisin pionein kootun sunnuntaipuskan kanssa! Ja onhan siinä nyt oma fiiliksensä, kun kukat ovat peräisin äidin penkistä kukkakaupan sijaan… :) Kiitos mamma!

13 thoughts on “Sunnuntaipuska

  1. Minäkin muista pionit lapsuudesta, ja kuinka aina jännitettiin että koskakohan ne pyöreät pallukat avautuvat isoiksi huumaavan tuoksuisiksi kukiksi! :D Pioneja kasvaa yhä minunkin vanhempien pihalla, harmi että välimatkaa on sen verran etten pysty käydä rokottamassa penkkejä itsekin ;) Ihanaa sunnuntaita Jonna!

  2. Heheh, tuo “Pirkan puska” on jotenkin niin ei-jonnamaista. :D :D Mutta tottahan se on, ettei niissä ole niin mitään vikaa minunkaan mielestäni! Pionit on tosi kauniita, ja täytyypä hetimiten kysäistä, josko myös meidän mude niitä pihallaan kasvattaisi. Hope so!

  3. Minä tykkään myös aivan mielettömästi pioneista. ♡ Tuo kimppusi on siis aivan ihana. ♡
    Minä olen myös ihan-minä-päivänä-vaan-kukkia-ihminen. :-)

  4. Ihanat ihanat pionit! Harmi ettet pääse kukkavarkaisiin, onneksi näitä kaunokaisia saa kaupastakin :) Oikein kivaa viikkoa Linda ja ensi viikolla jo nähdäänkin!

  5. Hihittelin ääneen tälle – Pirkka kunniaan! ;) Eikun kukkavarkaisiin sitten vaan, mikäli pioneja löytyy teidänkin mamman pihalta. Äitini jo kyseli, tulenko uusintavarkaisiin ja käskystä tulen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *