Pari ravintolavinkkiä

Ajattelin jakaa nopeasti pari ruoka-aiheista Helsinkivinkkiä – näitä ei olekaan näkynyt täällä pitkiin aikoihin! Viime viikolla tuli kuitenkin syötyä sen verran hyvin, että halusin jakaa ilon myös teidän kanssanne ;) Molemmat ovat joillekin varmasti jo tuttuja, mutta ehkäpä vielä löytyy joku, joka ei ole näistä helmistä kuullut!

Street Gastro
Kävimme päähänpistosta ja ei niin kovin tunteita herättävästä työpaikan lounaslistasta inspiroituneena Street Gastrolla eräänä päivänä lounaalla. Olin kuullut paikasta jo viime vuoden puolella, joten nyt oli korkea aika päästä testaamaan kohu itsekin! Street Gastro edustaa rentoa ja mutkatonta katuruokatyyliä ja se tarjoaa meheviä premium sandwicheja (hinta 9e).

Lista on suppea mutta pitää sisällään kaiken oleellisen, neljästä eri “lätystä” löytynee jokaiseen makuun sopiva. Työporukastamme kaikki minua lukuunottamatta valitsivat härkää, jossa on muun muassa marinoitua punasipulia, Kippari-juustoa ja paahdettua sipulimajoneesia – minä taas päädyin valinnanvaikeuden ja enttententtenin jälkeen kuitenkin possuun. Olimme kaikki ihan ruokataivaassa ja pelkän leivän ajatteleminen saa veden taas herahtamaan kielelle, herkullisista täytteistä puhumattakaan!

Sushibar + Wine
Herkuttelu ei jäänyt viime viikolla siihen, sillä kävimme myös ystävien opiskelupaikkojen kunniaksi sushidinnerillä. Kävin ensimmäistä kertaa kehutussa Sushibar + Winessa vasta muutama kuukausi sitten, minkä jälkeen olen tasaisin väliajoin himoinnut näitä kaupungin parhaita susheja. Uskokaa tai älkää, niin ei kuulkaa muut maistu enää näiden jälkeen yhtä hyviltä! Omia suosikkejani listalta ovat perinteisten Californioiden lisäksi Stravocado, myös Grilled Shake Nigiri maistuu herkulliselta. Kuvassa näkyvällä setillä oli hintaa reilut 26e, mutta on kyllä jokaisen euron arvoinen makuelämys! Suosittelen ehdottomasti, mikäli on vielä kokeilematta :)

Kesän aikana to do-listalla on vielä ainakin Liuskaluodon Skiffer, olemme puhuneet myös Porvoosta löytyvästä Bistro Sinnestä ja sen kehutuista hampurilaisista. Makoisa kesä siis tiedossa ;) Brunssillekin on kyllä pian päästävä, edellisestä kerrasta on taas jo aikaa! Olisiko teillä vinkata jotain suosikkibrunssipaikkaa täältä Helsingistä?

25 thoughts on “Pari ravintolavinkkiä

 1. Hyviltä kuulostavat nuo ravintola-vinkit, täytyykin suurena sushin ystävänä käydä katsastamassa tuo mainitsemasi sushi-ravintola, josta ole kuullut pelkkää hyvää! :) Myös tuo Porvoon bistro Sinne on omalla “to do”-listallani! :) Käsittääkseni paikka on kovin suosittu, joten pöytävaraus on varmasti paikallaan. Toinen, ihana, ravintola Porvoossa on Gabriel 1763, josta saa raikkaita salaatteja ja ehdottomasti parhaimmat pizzat! Kävin muutama kuukausi takaperin brunssilla paikassa nimeltä Deli Cafe Maya, joka sijaitsee Punavuoressa. Paikka oli melko pieni (pöytävaraus oltava), ja tarjonta oli omaan makuuni juuri sopiva. Iso plussa, että he tekevät mm. leivät, myslit yms. itse! Suosittelen lämpimästi! :)

 2. Sushibar+wine on kyllä ehottomasti minun ja mun äitini lempisafkapaikka, kun tullaan Helsinkiin. :) Ennen kävimme Zen Sushissa, mutta monien Instagram-hehkutuskuvien jälkeen meidänkin oli päästävä kokeilemaan Sushibaria. Meni kyllä kertaheitolla ykköseksi. :)

 3. Ei liity nyt tähän postaukseen mitenkään, mutta kuitenkin.. Olisiko mahdollista nähdä niitä oransseja shortseja asukuvissa lähiaikoina? Menin hommaamaan samanlaiset, mutta ikävästi lyö pää tyhjää asukokonaisuuden kanssa.. Ehkäpä sulta saisi vinkkejä? :) Aurinkoista keskiviikkoa!

 4. Oih, olen kuullut tuosta street gastrosta muutamalta kaverilta ja voin vaan kuvitella miten hyvä lunch paikka se on! Tuollaista vähän normaalista poikkeavaa lounasta nauttisi kyllä mielellään useamminkin, vaikka auringonpaisteessa nautiskellen :) Täälläkin aletaan nimittäin olla jo vähän kyllästyneitä työpaikkaruokalan antimiin… kiiruspäivänä ei muualle kyllä tunnu kerkiävän.

  Aurinkoista työviikkoa sinulle ihana ! :)

 5. Kivoja vinkkejä taas kerran. :-) Kumpaakaan en ole päässyt kokeilemaan, mutta jospa seuraavalla Helsingin reissulla… ;-)

 6. Kiitos vinkeistä , täytyy tuo street gastro käydä tsekkaamassa! :) sushipaikoista sen verran että ootko käynyt umeshussa? Siellä on mun mielestä helsingin parhaat sushit ja hintakin ehkä puolet tuosta sun annoksesta ;) löytyy pohj. Hesperiankadulta! Käy testaamassa:) -Siiri

 7. Nam! Näyttää kyllä hyville paikoille molemmat. Ensimmäiseen paikkaan voisi viedä miehen lomalla ja sushia täytyy mennä maistelemaan tyttöjen kanssa! :)

  Muistatko mikä paikka se oli josta teit jutu myös, jossa oli hyvät hampurilaiset? Viime kesän juttu! Olisiko ravintolan nimi alkanut t:llä?

  -Pauliina

 8. Voin lämpimästi suositella Sinnen hampurilaista vuohenjuustolla! Terassille ei muuten oteta/tarvitse pöytävarausta vaan sinne vaan jos on vapaa pöytä näkyvissä.

 9. Jos sushi yhtään maistuu, niin hopihopi testaamaan Sushibar! :) Bistro Sinne sai täällä kommenteissa ihan hurjasti kehuja, joten sitä odotan kyllä innolla. Suurkiitos vinkeistäsi, etenkin tuo brunssipaikka kuulostaa aivan ihanalta! Itsekään en kovin laajaa tarjontaa brunssilla kaipaa, lähinnä sellaiset perus aamiaistarpeet riittävät ja nuo itsetehdyt herkut kuulostavat todella hyviltä :) Kiitos Vilhelmiina ja ihanaa pian alkavaa viikonloppua!

 10. Onpa kiva kuulla! Minäkin ihmettelin hehkutusta pitkään, kunnes maistoin itse ;) Ihan mahdottoman hyvää sushia, tuoreet raaka-aineet ja vieläpä hyvää palveluakin!

 11. Voi odotan innolla pääseväni pukemaan shortsit ja tarkoitus olikin pukea ne tällä viikolla, mutta kurjuus kun olen ollut tämän viikon pääasiassa sängyn pohjalla flunssapotilaana :( Toivottavasti saan tänne asukuvia shortsien kanssa mahdollisimman pian! Aurinkoista viikonlopun odotusta :)

 12. Mmm, oli kyllä kivaa vaihtelua lounaaksi! Ja yllättävän hyvin tuosta lättysestä tuli täyteenkin ;) Kohta ollaankin jo viikonlopussa, aurinkoista loppuviikkoa ihana Pauliina!

 13. Hei tuota Umeshua taisikin työkaveri juuri kehua! Jos en nyt ihan sekoita paikkaa, niin naapurissa Tokyo55:ssa (toinen rafla ilmeisesti Runeberginkadulla) olen käynyt useastikin, joten ensi kerralla täytynee kokeilla tuo :) Kuin myös – kiitos vinkistä Siiri!

 14. Kuulostaa hyviltä suunnitelmilta! :) Ja tottahan toki, tarkoitat varmaan ravintola Toria! Siellä ollaan käyty hampurilaisilla kerran jos toisenkin kesän jälkeen, joten ehdottomasti suosittelen kokeilemaan paikkaa :) Mukavaa viikonlopun odotusta, Pauliina!

 15. Ooh, ihana kuulla suositteluja! Nyt äkkiä sopimaan ajankohtaa ystävän kanssa, vesi kielellä odotan :)

 16. Voi mahtavaa, en malta odottaa! Kiitos myös pöytävinkistä, terassilla olisikin ihana syödä hyvällä kelillä :)

 17. Pakko kommentoida Deli Cafe Mayasta, kun joku muukin on sen löytänyt! Asun käytännössä sen yläkerrassa ja suosittelen sitä aina jokaiselle vieraalleni, joka etsii brunssi/aamiais/lounaspaikkaa :) Todella herttainen pikkupaikka, jossa oma kädenjälki näkyy. Esimerkiksi brunssin suosikkini on aivan mieletön: turkkilaista jugurttia, itse tehtyjä brownie-paloja ja mansikoita, nammmm :)

 18. Jonna, ihana blogi sinulla! :) Suosittelen lämpimästi Skifferiä, juuri tänään nautiskelin siellä auringon lämmössä aivan taivaallista vuohenjuustosalaattia (eikä vierustoverien liuskatkaan näyttäneet ollenkaan luotaantyöntäviltä ;D )

 19. Hei sinä ihana, pahoittelut että kommenttiin vastaaminen on unohtunut! Skiffer on kyllä ehdottomasti kesän to do-listalla, joskin salaatin sijaan taidan kuitenkin kallistua pizzaan, hih ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *