On a Hot Summer Day

Helteisinä kesäpäivinä, joilla meitä on tässä viime viikkoina hellitty oikein urakalla, ei heti ensimmäisenä tee mieli kuumaa kahvia. Olen kuitenkin perisuomalaiseen tapaan kovastikin kofeiinin perään, joten kahvia on silti saatava! Kahviloissa tulee kesällä usein juotua kaikenlaisia viilentäviä jääkahveja ja vasta nyt hoksasin kokeilla tätä herkkua myös kotona. Kaapistakin löytyi tarkoitukseen sopiva  (jos ei oteta mukaan tuota lemonadea) suloinen Riviera Maisonin pillillä varustettu muki, joten tunnelmahan oli kuin takeaway-kahvilassa konsanaan.

Eikun Nespressolta saatu Lattissima Pro -kahvikone laulamaan ja testailemaan piileviä baristataitoja. Laitoin koneella espresson tulemaan ja tällä välin mukin pohjalle muutaman jääpalan ja ison lorauksen maitoa. Lopuksi vielä espresso joukkoon, maistaminen ja voilà! Makusiirapin puutteessa käytin muuten Carameliton makuista kahvikapselia, josta kyllä sain hennon maun iced latteeni, mutta sellaista äklömakeaa siirappia on ehdottomasti ostettava kotiinkin…

Pitkästä aikaa ehdin hetkeksi istahtamaan koneen ääreen ja hoitelemaan rauhassa asioita. Niin loistavasti kuin olenkin viihtynyt kesätöissäni odotan silti jo hieman syksyn ja opiskeluiden mukanaan tuomaa erilaista rytmiä. Toisin sanoen niitä myöhäisten aamuluentojen suomia pidempiä aamuja, kotona vietettyjä iltapäiviä ja sitä, että blogillekin jää taas enemmän aikaa. Stressiä deadlineista ja tenttipäivistä sen sijaan en niinkään odota, hih ;) Aikansa kutakin ja vielä on muutama viikko jäljellä töitä – aika uskomatonta, että kesä on jo näinkin pitkällä ja Vaasaan paluu on pian taas edessä. Hurjaa! Onneksi tuleville viikoille on vielä tiedossa kaikkea kivaa ja kesästä saa säidenkin puolesta näemmä nauttia vielä täysin rinnoin :)

We have a real heat wave here in Finland! On a hot summer day you really don’t feel like drinking hot coffee, but I definitely need my daily portion of caffeine. The solution to this is a homemade iced latte! All you need is some espresso (I made mine with the Nespresso Lattissima Pro machine), ice cubes and milk – and it tastes like in a coffee shop! I even had a cute mug for this purpose, don’t mind the “lemonade” ;)

While sipping my latte I finally had the time to sit down and open my laptop in all peace an quiet. As great as it’s been at my summer job I already slightly wait for autumn and starting with my studies again. All those easy mornings and afternoons spent at home… Not so excited about all the deadlines and exam days though ;) I still have a few more weeks left with the summer job – can’t believe it’s already August soon!

23 thoughts on “On a Hot Summer Day

 1. Voi että tuo muki on syötävän suloinen ♥ onko sulla tietoa saako tuollaisia enää mistää, sillä tuollaisen haluan hankkia ? :-) ihanan tunnelmallista teillä, näyttää oikein houkuttelevalta tehdä työjuttuja tuollaisessa ympäristössä ;-)

 2. Moikka. :) mun on aivan pakko kysyä sulta että miten niinkun sulla ja sun poikakaverilla toi kaukosuhde toimii? Mun poikakaveri pääs just kans vaasaan opiskelemaan ja tällä hetkellä asutaan pääkaupunkiseudulla. Onks välimatka vaikuttanut teijän väleihin mitenkään?

 3. Your pictures are always so sharp and well focused! What camera do you use?
  I'm thinking about buying a new one, but I actually don't want to buy one that is too big to carry with you in a bag. I'm wishing for a smaller camera that has SLR. Do you have any recommendations?

  Have a great day! :)

  X Carian
  http://www.simplychicls.blogspot.com

 4. Mun lemppari kahvijuoma kesällä on ehottomasti jäälatte, sekä kahviloissa tilattuna että kotona tehtynä. :) Itse teen jäälatteni Nescafén Ice Latte -pusseista, heittää tosiaan vaan lasin pohjalle muutaman jääpalan, jauheen ja päälle loraus rasvatonta maitoa! Niin ihanan freesi kesäjuoma! :)

 5. Mäkin oon joskus tehnyt iced lattea kotona ja siitä tulee kyllä yllättävän hyvää itse tehtynä! :)

 6. Oi kuulostaa niin hyvältä! Itse olen sitkeästi juonut kahvin ja teen kuumana.. Kieltämättä viime viikot on ollut niin tukalan kuumia, että nuo maistuis paremmin jäisenä. Täytyy kyllä kokeilla :)

 7. Tuo mukisi on söpö :) Itse en tykkää kahvista, mutta teestä kylläkin. Täytyypä testata itsetehtyä jääteetä lähiaikoina :)

  Oikein ihanaa viikon jatkoa!

  -Empressfleur

 8. Heippa! Oon miettiny sen Longchampin Boxfordin hankkimista, mikä sullakin on. Siks haluisinkin kysyä ootko ollut tyytyväinen siihen, onko sitä 'helppo' kantaa, kun se on täynnä?
  Muuten täytyy sanoa, että tää sun blogi on yks mun lemppareista ja vaikutat todella sympaattiselata ja suloiselta ihmiseltä blogin perusteella! :)

 9. En kestä kun joka blogissa on nyt näitä jääkaffejuttuja, eikä mullakaan ole sitä siirappia!! :D Tahtoo tahtoo jääkahvia myös, mulle aamun ja iltapäivän kahvihetket on nimittäin ihan pyhiä, sillon mamma vaan istuu perseellään ja lukee surffaa netissä ja lapset leikkivät itse… ;)

 10. Sitähän sanotaan, että kuuma juoma viilentää kylmää enemmän, mutta uskokoon ken tahtoo. ;) Rohkenenpa esittää sulle toiveen: totesit meidän lukijoiden olevan fiksua porukkaa, ja tuli mieleen, että sähän voisit joskus pyytää meitä kertomaan millaisia olemme. Olisi varmaan aika mielenkiintoista tietää, keitä täältä oikein löytyy! :)

 11. Ostin tämän alkukesästä Cobellosta, joten voisi hyvinkin löytyä vielä myynnistä :) Kannattaa tsekata Riviera Maisonin jälleenmyyjien valikoimat! Kiitoksia, täällä on kyllä minustakin ihanan kodikasta :)

 12. Heips! Minä en tällä hetkellä seurustele, sillä meidän tiemme erkanivat alkukesästä. Kaukosuhteessa kuitenkin monta vuotta eläneenä sanottakoon, että se on pitkälti omasta asenteesta kiinni :) Vaasan ja pääkaupunkiseudun välimatka ei ole loppupeleissä mikään mahdoton ja itsekin reissasin täällä jokatoinen tai jokakolmas viikonloppu. Lisäksi lomat ovat opiskellessa pitkiä ja lukuvuosi menee hurjan nopeasti! Tsemppiä ja kaikkea hyvää teille :)

 13. Thank you, sweetie! I'm using Canon EOS 5D Mark III for most of my pictures, but I also have an Olympus PEN Lite E-PL5. That's my choice for situations when I don't feel like carrying a big camera with me and I still want to have some great quality for the pictures! I really recommend Olympus – for example photos in this post are taken with it, http://jonnamaista.blogspot.fi/2013/11/blogiperiaatteita-ja-unohtunut-hollanti.html :) Feel free to ask more if you're interested, have a lovely weekend!

 14. Kuulostaapa kätevältä tuokin vaihtoehto, en tiennyt että tuollaistakin löytyy! Namnam, jäälatte kuumana päivänä on kyllä niin ihana viilentävä juoma :)

 15. Jep, pitkän päivän jälkeen ei tosiaan tekisi mieli hörppiä kotona kuumaa kahvia.. Kokeile ihmeessä, helppoa näin kotioloissakin :)

 16. Heips! Olen kyllä ollut tosi tyytyväinen Longchampiin, hyvän kokoinen ja ulkonäkö on edelleen kovasti mieleeni, ei tule ihan jokaisella vastaan :) Kyllähän se olalla helposti painaa kovin täytenä, mutta toisaalta mikä weekender nyt ei täyteen ahdettuna painaisi.. Pitkä hihna on kuitenkin ihan must, niin voi välillä vuorotella käsivarrelta olalle :)

  Ihanasti sanottu, voi kiitos! Kehu kertoo aina paljon antajastaan :) Oikein mukavaa viikonloppua sinne!

 17. Hih, mäkin himoitsen sitä siirappia, mistähän sitä löytyisi helpoiten.. :D Kahvihetket ovat mamman arjessa varmasti luksusta, otahan niistä omista hetkistä kaikki ilo irti <3

 18. Juuri jonkun kanssa pohdiskeltiin tuota sanontaa, mutta minä kyllä nautin juomani kesähelteellä mielummin viileänä, heh ;) Ja hei tiedätkös, tuollainen postaus onkin ollut blogissani joskus, mutta siitä on jo vuosi ellei parikin aikaa.. Voisin siis järjestää vastaavan uudestaan, sillä oli hurjan kiva silloinkin kuulla lisää teistä lukijoista :) Kiitos ideasta ja ihanaa viikonloppua!

 19. Thank you very much! After carefully consideration I decided to go for the Canon 700D since I firstly prefer to invest in an SLR camera. After some time, I still can buy an Olympus.. that one seems perfect as well, especially since it's not so big. I'm still trying to get to know the camera completely, it's hard, but fun haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *