Rottinkiset baarijakkarat

Minulla oli Helsingin kodin keittiöstä heti visio, kuinka haluaisin kiikuttaa aamiaiskulhoni saarekkeelle ja nautiskella aamustani sen äärellä leppoisasti istuskellen. Siitä alkoikin haravointi eri huonekaluliikkeiden baarijakkaravalikoimista, mutta saarekeparka sai kuitenkin nököttää keittiössä ihan yksinään monta kuukautta. Päähäni oli pinttynyt ajatus rottinkisista jakkaroista, joita ei sitten hevillä korvattukaan millään tylsillä valkoisilla tai kolkoilla metallisilla. Kaipasin kotiin hieman lämpöä, johon rouhea rottinki materiaalina onkin omiaan.

Ehdin jo innostua alkuvuodesta eräistä HobbyHallin jakkaroista, mutta ne olivat luonnossa aivan karmeat täysin käsittelemättömän pinnan myötä. Mielikuva aamuhetkestä ja pyllyä pistelevistä inhoista tikuista ei ollut kovin mukava, joten palautukseenhan ne lähtivät. Rottinkisia jakkaroita olikin vaikeampi löytää kuin olin ajatellut, kunnes lopulta onnisti ihan googlettamalla!

Jännitys oli suuri, sillä rottinki on materiaalina sellainen, ettei siitä ikinä tiedä miltä esimerkiksi sävy näyttää luonnossa. Näissä se osoittautui kuitenkin ihan täydelliseksi harmaanruskeaksi! Jalkojen väri taas on kaunis pähkinä, mikä sopii kodin värimaailmaan mainiosti. Ainoa mitä tuoleissa vierastin oli niiden massiivisuus, olinhan tottunut katselemaan keittiötä huomattavasti “tyhjempänä”. Jakkaroilla oli kuitenkin todella mukava istua ja olin positiivisesti yllättynyt laadusta, joten silmäni tottui tuoleihin äkkiä. Ja nyt näitä kuviakin katsellessa en voisi olla tyytyväisempi!

Kotona on jonkin verran rottinkia ja tummaa puuta esimerkiksi olohuoneen puolella, joten on kiva kun samaa linjaa on nähtävissä muissakin tiloissa. Keittiö on oma erillinen huoneensa, mutta oviaukosta pilkistelevät jakkarat sitovat ne hyvin kokonaisuuteen. Puhumattakaan siitä, miten loistavasti keittiön tasolta löytyvät rottinkiesineet sopivat tuoleihin :)

Keittiö alkaa olla jo aika mallillaan, muuta sisustettavaa täällä taas riittäisi vielä vaikka muille jakaa. Ykkösprioriteettini on nyt kesken jäänyt parvekeprojekti, ensi lauantaina nimittäin vietämme täällä pieniä kesäkauden avajaisia tyttöjen kanssa osan selvittyä vihdoin kevään pääsykoeurakasta. Siinä onkin aihetta juhlaan! Hurjan paljon tsemppiä kaikille pääsykoepakertajille viimeisiä päiviä varten sekä tietysti iso onnenpotku itse kokeeseen :) Uskoa itseen, niin sillä pääsee jo pitkälle!

40 thoughts on “Rottinkiset baarijakkarat

 1. Eli siis onko sulla asunto sekä Vaasassa että Helsingissä? Anteeksi kun en jaksa selata taaksepäin, että selviäisikö sieltä. Pidät siis Vaasan kämpän kuitenkin nyt kesänkin ajan, vaikka et ilmeisesti asu siellä vai miten?

 2. Ai niin, ja aivan ihanat jakkarat! Mistä ne nyt loppujen lopuksi löytyivätkään? Kelpais meinaan mullekin :D.

 3. Todella kivan näköiset tuolit olet löytänyt. Sopii vallan mainiosti. ♡
  Meillä on iso keittiö ja olenkin miettinyt, pitäisikö laittaa saareke jakamaan tilaa. Toistaiseksi ei asialle ole tehty mitään, mutta pitääkin alkaa pohtimaan… ;-)
  Ihanaa maanantaita muru! :-)

 4. Voi vitsit! Näyttääpäs kivalta :) Itselläni on melko jännä vaihe elämästä menossa – saimme nimittäin viime viikon alussa poikaystäväni kanssa ensimmäisen yhteisen asunnon, mikä tarkoittaa minun kohdallani kotonta pois muuttoa. :) Olen niin täynnä intoa asunnon sisustamisen suhteen, mutta kuitenkin samalla olo on hirveän jännittynyt.. :D

 5. Ihanat jakkarat, juuri täydellisen sävyiset. Ihastuin myös keittiön välitilaratkaisuun. Mitä materiaalia mahtaa olla? :)

 6. Ihanan kodikas keittiö! :) Rottinki tuo sopivaa “rouheutta” sisustukseen jos niin voi sanoa. :D Valkoinen ja tumma puu sopii muuten hyvin yhteen, mukava yhdistelmä. :)

 7. Ihan mielettömän ihanat tuolit!! Ei varmaan tarvii arvata että kelpais tännekin! :D Rottinki on kyllä hankala, oikeanväristä voi olla tosi vaikea löytää mutta toi näyttää hyvältä :)

 8. Heh ei tarvitse anteeksi pyydellä :) Ihan oikein olet kuitenkin ymmärtänyt, näin kesän asun Helsingissä ja pidän myös Vaasan asunnon.

 9. Saareke on minusta ollut tosi hyödyllinen, tuo kivasti laskutilaa ja tosiaan jakaa hyvin tilaa. Tuon ääreen voi myös istuttaa vaikka ystävän odottelemaan kokkailuja ;) Oikein mukavaa uutta viikkoa sinulle ihana!

 10. Oih! Hurjan paljon onnea yhteisestä asunnosta <3 Kotoa pois muuttoon liittyi kyllä niin paljon kaikkea jännittävää, mutta samalla pää pursuaa ideoita ja inspiraatiota :) Ihanaa kun pääset laittamaan kotia!

 11. Voi kun ehtisin pian päästä taas asukuvailemaan! Kuvajaaystävälläni on pian pääsykoe ohi, josko sitten olisi aikaa käydä räpsimässä niitä työvaatejuttuja :)

 12. Näissä meni kyllä sävy ja kaikki ihan nappiin :) Välitila on laminaattilevyä ja se on osoittautunut kyllä tosi hyväksi ratkaisuksi, edullinen ja helppo pitää puhtaana!

 13. Kiitos murunen! Yhdyn prikulleen tähän – tuo juurikin sitä rouheutta vaaleaan sävymaailmaan :) Ja itse olen hulluna valkoisen ja tumman puun yhdsitelmään!

 14. Hih, kiitos lilinen! Ja tosiaan, sävystä ei ikinä tiedä ja niissä HobbyHallin tuoleissa se viimeistelemättömyys oli kyllä järkytys :D Kannatti kuitenkin etsiä niitä täydellisiä yksilöitä!

 15. Nättiä, niinkuin aina sinun kuvasi! Olisin kiinnostunut saaman lisätietoja välitilasta, mistä ostettu? Minkäniminen? Mitä kustansi? Kiitos avustasi:)

  Nim. Uuden kodin keittiöstä puuttuu edelleen välitilanlevy

 16. Heippa!
  Sulla kun on se MacBook Pro, niin mitäs mieltä olet sen painosta? Onko helppo kuljetella yliopistolle laukussa? Itsekin ajattelin tuon ostaa, mutta se paino mietityttää..

 17. Kiitos Susanna! Välitila on tosiaan laminaattilevyä ja Puustellin valikoimista, tarkempia hinta- tai nimitietoja en kuitenkaan valitettavasti tähän hätään osaa antaa. Toivottavasti oli edes jotain apua :)

 18. Nämä olivat kyllä huippulöytö! Voi kiitos paljon – hauska kuulla, että meillä menee sisustuksessa maut yks yhteen :)

 19. Heippa Kaisu! Onhan tuo Pro jokusen verran painava ja paksun suojapussukan kera se on kyllä aikamoinen tiiliskivi laukussa. Luennoilla hipelöinkin usein ystävien MacBook Aireja, jotka ovat niin sieppeitä! Itse tarvitsen kuitenkin muun muassa sisäistä kortinlukijaa, joten Airiin en itse siltikään vaihtaisi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *