Pikakuivattajista parhain

En ole aikoihin enää osannut elää ilman pikakuivattajaa. Kaukana ovat ne päivät, kun kynsiä piti lakkakerroksen levittämisen jälkeen puhallella tai viuhutella ilmassa, jotta lakan saisi kuivumaan. Puhumattakaan inhottavasti ruttuun menneistä lakkauksista, kun ei se viheliäinen näköjään ollutkaan vielä kuivunut. Ja auta armias, jos pikakuivattajaa ei löydykään kaapista!

Olen aika kaavoihin kangistunut mitä tulee kosmetiikkaan ja saatankin käyttää samoja tuotteita vuodesta toiseen. Mavalan Quick Dry on ollut suosikkipikakuivattajani jo pitkään, vaikka enhän ollut oikeastaan edes kokeillut muita vastaavia. Mavala tuntuu kuitenkin paksuuntuvan kovin nopeasti ja pieni pullo myös kuluu äkkiä aktiivikäytössä. Kävin taannoin Kicksissä (jossa erityisesti Jumbon liikkeen ihanat myyjättäret ansaitsevat kiitosta aina yhtä mukavasta asiakaspalvelusta!) ja kyselin Mavalan suuremman putelin perään, jota ei ollut enää näkynyt hyllyillä. Myyjä ehdotti tilalle Seche Viten pikakuivattajaa, joka on kuulemma heidän myydyin kuivattajansa – minulle voisi tällä argumentilla myydä varmaan mitä tahansa. Kuten sanottua, kynnys vaihtaa tuotteita on suuri, joten nappasin pienen ja tyyriin Mavalani kuitenkin mukaan ja jäin makustelemaan tätä myyjän kehumaa versiota.

Kauaa en ehtinyt asiaa makustella, kunnes pikkuinen puteli taas loppui ja olin uuden oston edessä. Tällä kertaa marssin suoraan hakemaan hyllyltä sen myydyimmän ja pääsin mielenkiinnolla kokeilemaan, olisiko tästä suosikilleni haastajaksi. Ja muutaman käyttökerran jälkeen en voi kuin todeta, että how come we haven’t met before?!

Seche Vite kapusi kertaheitolla Mavalan ohi. Tämä lunasti lupauksensa ja kuivatti lakan nopeasti jättäen sille kauniin kiillon, minulla lakat myös säilyvät iskemättöminä ahkerasta koneen näpyttelystä ja muusta kulutuksesta huolimatta pelkän kuivarin voimin useita päiviä. Lisäksi puteli on huomattavasti suurempi sekä myös Mavalaa edullisempi, hinta taisi olla jossain kuuden seitsemän euron tienoilla. Ainoana miinuksena sanottakoon aika karmaiseva haju, joka on suhteellisen tuju. Noh, ehkä sen kestää kauniin ja kestävän lopputuloksen saamiseksi ;)

13 thoughts on “Pikakuivattajista parhain

 1. Kiitos taas suosituksesta. Tuota voisi itsekin kokeilla. Pikakuivattajanimellä en olekaan aikaisemmin törmännyt ( tutkija on ollut huolimaton ;-) lakkaan. Päällyslakkaa olen käyttänyt.
  Kaunis tuo lakkasi väri. :-)
  Aurinkoista tiistaita!

 2. Miten tuota käytetään? Heti lakkakerroksen jälkeen, kun lakka on vielä märkää? Hmm, täälläkän olisi varmaan tarvetta tuollaiselle tuotteelle. Vaikka yritän olla pilaamatta lakkausta niin enköhän onnistu sen johonkin tökkäämään tms. ja sitten ärsyttää :)

 3. Kuulostaapa hyvältä tuotteelta! Mulle on liian tuttua se, että sohaisee kynnen johonkin reunaan ja lakka on rutussa rumana. Sillon tekee mieli poistaa jokaisen kynnen lakka :D
  Laitetaanko tuota siveltimellä vai tiputetaanko sitä tippa kynnen päälle? En oo ymmärtänyt tuollasia siveltimellä laitettavia pikakuivattajia, kun eikö se siveleminen myös vie lakan ruttuun? Tosin en oo ikinä pikakuivattajia käyttänytkään, että kaikki niksit on tervetulleita.. :)

 4. Täällä pikku terveyspoliisi :). Mä luottaisin omaan nenään, hajuaistin tehtävä kun on myös “varoittaa vaarasta”. Jos joku aine on kovin tuju itselle, vaihtaisin johonkin miedompaan (ellei tiedossa että tuote olisi varmasti turvallinen). Ettei altistu turhaan hajuille/aineille, jotka ei ittelle sovi. Jokainen tietty tekee niinku parhaaks tuntee :)

 5. Itselläni on essien pikakuivattaja (good to go), mutta ilmeisesti muiden kokemusten perusteella mavadry olisi sitä parempi. Ihan tyytyväinen olen essieen kyllä ollut, kolmas purkillinen jo menossa. Toki itselläni tuo on harmikseni alkanut aina paksuuntumaan kun lakkaa on noin puolet jäljellä. Tuo seche vite voisis siis olla todellakin kokeilemisen arvoinen jos se todellakin on vielä mavadry:tä parempi :)

 6. Itsekin ostin Seche Viteä suurin odotuksin, mutta muutaman käyttökerran jälkeen olen päättänyt kokeilla seuraavaksi jotain muuta. Ensinnäkin se haju jää leijailemaan tuntikausiksi ja johtuu siis myrkyllisestä tolueenista, jota ei monissa kynsilakkamerkeissä enää käytetä. Googlesta löytyy paljon juttua aiheesta Seche Vite & Toluene. Lisäksi Seche Vite kutistuu kynnen päällä ja vetää mukanaan kynsilakat, jolloin se alue johon Seche Viteä ei ole osunut erottuu selkeästi “raitana”. Hyvää kyseisessä päälyslakassa onkin lähinnä sen kiilto.

 7. Kaikki kuivattajat paksuuntuvat jossain vaiheessa, myös SV. On paras, vaikkakin tosissaan samalla kuivatessaan “kutistaa” lakkaa ja saattaa jättää kärjen valkoiseksi (huomaa erittäin värikkäässä lakassa). Mutta oppii käyttämään. Jos luomuksi menee, ei kannata käyttää lakkaa ylipäätään, kaikki kynsilakat haisee! Kaikki hajusteet haisee ;) Eli jos haluat nopeasti kuivat lakat, on SV siihen erittäin hyvä vaihtoehto. (Yleensä annan n minuutin olla, sitten vedän kuivttajan päälle)

 8. Itse suosittelen Lumenen nopeasti kuivuvaa päällyslakkaa :) Mä kans oon kokeillut niin monia eri pikakuivattajia, kun aina on lakkaa kynsissä, tuota on nyt jo neljäs putilo menossa. On pieni kokoinen, mutta kuitenkin mielestäni riittoisa, enkä ole huomannut että paksuuntuu. Ja jättää myöskin ihanan kiillon! Viimeksi kesti 5 päivää kynnet täysin vasta lakattujen näköisinä, ja töissäkin työkaverit välillä kysyvät hölmistyneinä lakkaanko joka päivä kynnet uudelleen kun siltä näyttävät. En sentään, mulla on vain hyvät lakat :)

 9. Eipä kestä kiittää! Pikakuivattaja, oli sitten merkki mikä tahansa, on kyllä niin superkätevä keksintö :) Ei aikaakaan, niin lakkaus on kuivunut, eikä tarvitse varoa sohimista. Oikein ihanaa viikon jatkoa muru sinne!

 10. Odotan itse usein ihan minuutin pari ja lisään kuivattajan, ei ole minusta kuitenkaan niin tarkkaa ainakaan omien kokemuksieni mukaan :) Pikakuivattaja on kyllä mainio keksintö, etenkin tällaiselle malttamattomalle luonteelle!

 11. Se on niin ärsyttävää! Ja tällaisena malttamattomana ei oikein tahdo antaa lakan kuivua rauhassa.. ;) Kuivattajaa laitetaan ihan siveltimellä tavallisen päällyslakan tapaan ja kumma kyllä se ei ruttaa lakkaa. Odottelen itse usein minuutin pari ennen kuivattajan lisäämistä :)

 12. Tää haisi ainakin tehokkaalle! Kuivattikin nopeasti, ja siksi aion käyttää jatkossakin, mutta kestävämmäksi se ei tehnyt lakkausta, ekana iltana ropisi jo kärjistä lakat pois…toisaalta minä puuhastelen varmaan keskivertoa enemmän kaikkea mikä tuhoaa kynnet :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *