Itsetehty mysli

Lupasin aiemmin palata vielä myslireseptin kera tehtyäni uuden satsin tätä herkkua. Tarkoituksena on ollut tehdä kotitekoista mysliä aamupalahetkiä varten jo pitkään, mutta aina se on vain jotenkin jäänyt! Muutama viikko sitten sain kuitenkin vihdoin aikaiseksi tutkiskella eri reseptejä ja miettiä aineksia ihkaomaan mysliini. Kaupan versioissa kun on aina jokin vikana, kuten rusinat tai kookoshiutaleet (yök), lisäksi on tietysti kivempi syödä jotain ihan oma tekemää.

Minun herkkumyslini koostuu muun muassa kaurahiutaleista- ja leseistä, erilaisista pähkinöistä ja siemenistä sekä kuivatuista karpaloista. Myslin teossa on se mahtava puoli, että variaatioita voi kehitellä aina mielen mukaan ja määrätkään eivät ole niin justiinsa. Puhumattakaan siitä, kuinka helppoa touhua kotitekoisen myslin tekeminen on!

Täsä kutakuinkin suuntaa-antava ohje mysliini:

6 dl kauralese-hiutalesekoitusta
1,5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl cashew-pähkinöitä
70g pekaanipähkinöitä
70g saksanpähkinöitä
2 rkl rypsiöljyä
3 rkl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
kuivattuja karpaloita

Sekoita kulhossa leseet ja hiutaleet, siemenet sekä veitsellä rouhitut pähkinät. Lisää vaahterasiirappi ja öljy, sekoita hyvin. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voit sekoittaa mysliä paahtamisen aikana. Jäähdytä mysli ja sekoita kuivatut karpalot joukkoon.

Ohjeesta voi jo päätellä, että tässä ei tosiaankaan kauaa nokka tuhise! Laitoin tällä kertaa hieman enemmän pähkinöitä ja muuta rouskutettavaa, mutta kuten sanottua, määriä voi itse säädellä maun mukaan. Oletteko te jo tehneet mysliä itse? Millaisista aineksista koostuu teidän suosikkinne? :)

18 thoughts on “Itsetehty mysli

  1. Omatekoinen mysli kuulostaa ihanalta ja on varmasti todella hyvää. :-) Mukavaa saada jonkinlainen “pohja”, johon voi lisäillä suosikkiaineksia. :-) Minä nimittäin inhoan myös rusinoita! :-( Kiitos siis jälleen vinkistä ihana! ♡

  2. Monesti olen miettinyt tekeväni itse mysliä,mutta en vaan ole saanut aikaiseksi. Täytyy ehkä tänään ryhdistäytyä ja kokeilla! Itse voisin laittaa hiutaleiden lisäksi kuivattuja mansikoita ja vadelmia sekä pähkinöitä :)

  3. Ihana idea tehdä itse mysliä. Saa todellakin sitä mitä haluaa. Pitääpä laittaa korvan taakse, jos joskus itsekin kokeilisi :)

  4. Kiitos vinkistä! Meillä on poikaystävän kanssa rauhallinen viikonloppu ihan tarkoituksella tulossa, ja päätettiin tehdä pitkä aamiainen yhdessä huomenna. Tää resepti pääsee ehdottomasti käyttöön. :)

  5. Oi, kuulostaa (ja näyttää) tosi hyvältä. Meillä syödään mysliä aika paljon niin itsetehden saisi hieman terveellisemmän vaihtoehdon. Täytyy kokeilla tätä. :o)

  6. Kiva jos pidit! Mysliä voi tosiaankin soveltaa vaikka kuinka, joten josko tässä olisi hyvä pihja alkuun :) Ja hyh, ei rusinoille!

  7. Mikä siinä kestikin niin kauan, että sai aikaiseksi :D Homma kun on itsessään niin nopea ja vaivaton! Kuulostaa hyvältä, toivottavasti intoudut nyt sinäkin kokeileman :)

  8. Kokeilepa ihmeessä, toivottavasti maistuu :) Ja tosiaan, ilman lisättyjä sokereita tms. tästä saa helposti terveellisemmän vaihtoehdon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *