Workwear

Aikaisemmin tällä viikolla marssin kaupoille tarkoituksena metsästää niitä jo mainitsemiani työvaatteita. Konservatiivisella alalla pukeutumiseen tulee kiinnittää hieman enemmän huomiota, joten töihin ei enää mennäkään millään kulutetuilla farkuilla ja tennareilla. Klassinen vaatekaappini on onneksi todella hyvä pohja tähän, mutta muutamia tarpeellisia hankintoja tein kuitenkin vielä täydennyksenä :)

Bleisereillä saa helposti tuotua ryhdikkyyttä asuun ja niitähän minulla on kasa omasta takaa entuudestaan – hienoa! Jo työhaastattelua varten ostin kyllä uuden, hieman ryhdikkäämmän mustan jakun Zarasta. Neuletakeille sen sijaan on pulaa vaatekaapissani, joten ensihätään ostin samaisesta paikasta kauniin beigen ohuen neuleen. Alle voi sujauttaa jonkin lukuisista kaapistani löytyvistä valkoisista ilmavista puseroista ;)

Klassinen kauluspaita toimii aina ja käytän sellaisia mielelläni vapaa-ajallakin sekä usein esimerkiksi yliopistolla. Työkäytössä se tietysti yhdistetään virallisemmin kuin farkkuihin parittamalla! Kauluspaitojenkin saralla tilanne on ihan hyvä, mutta sallin minun ostaa yhden uuden törmättyäni itse asiassa vahingossa tähän Henri Lloydin unelmankeveään ohutraitaiseen vaaleansiniseen paitaan. Kasarmikadun liikkeessä on muuten kaikki tuotteet -20% vielä loppuviikon ajan! :)

Zarasta nappasin myös kahdet hyvin istuvat suorat housut niin mustina kuin tummansinisinäkin. Näihin voisi varmasti hyvin yhdistää kauluspaidan lisäksi esimerkiksi simppelin neulepuseron, sillä housut itsessään ovat jo siistit. Vaatekaappiani tutkiskellessa totesin, että Massimo Duttilta viime kesän lopussa ostamani ohuet neuleet ovat varmasti hyvä vaihtoehto toimistolle näin keväällä! Kaapistani löytyy entuudestaan myös yksi tummansininen kynähame, jolla saa kesällä halutessaan vaihtelua housuille.

Laukku on toki minulle erityisen tärkeä asuste. Itselleni joululahjaksi ostamani Mulberryn Del Rey tulee varmasti olemaan mainio työlaukku niin kokonsa kuin simppelin mallinsakin puolesta. Kommenteissa tuli muuten esiin sellainen mielenkiintoinen aihe kuin logoa huutavat merkkilaukut työkäytössä ja jäin itsekin miettimään asiaa. Minusta kiinnostaisi kuulla, millaisia ajatuksia tämä herättää teissä?

Siinäpä muutamia tuoreita hankintoja tulevaa varten! Kuten sanottua, vaatekaappini on jo hyvä pohja työvaatetukselle ja etenkin monet keveät, mikseivät värikkäämmätkin puserot tulevat mitä luultavimmin olemaan ahkerassa käytössä. Tykkään mielettömästi tällaisesta superklassisesta bisnestyylistä, jollaista ei kuitenkaan ihan arkena tule itse puettua, vaan ennemminkin yhdistän klassikoita hieman rosoisemmin. Nyt on kuitenkin “hyvä syy” päästä pukeutumaan siististi ja olen tästä kovin innoissani!

Ensi viikolla vaatteet pääsevätkin sitten tositoimiin – voi juku että odotan jo innolla! :) Nyt kuitenkin nautiskellaan vielä aurinkoisista lomapäivistä. Oikein mukavaa viikkistä kaikille teille siellä ruudun takana!

Earlier this week it was time to do some shopping! As I mentioned before I had to buy some clothes for my upcoming summer job. I’d describe my style as pretty classic so there’s already a good base for a work wardrobe. There were a few pieces that I needed though, such as some trousers and a new black blazer. I also bought a simple cardigan to wear with light blouses.

I love wearing shirts and there’s always room for one more in my closet! I spotted this light blue striped shirt from Henri Lloyd and fell in love with the light material. I’m planning to combine it with either one of the trousers above. Maybe that could be my first day of work- look? I’ll start with the job next week and I’m so excited about it :)

Wish you all a great weekend!

47 thoughts on “Workwear

 1. Ihanan klassisia vaatekappaleita olet ostanut! Innolla odottelen näkeväni nämä käytössä! :) Ihanaa perjantaita Jonna!

 2. Täytyy jälleen todeta, että aika Jonnamaisia hankintoja. ;-) Siis todella fiksuja ostoksia, jos ajattelee muutenkin pukeutumistasi. Niin samantyylisiä ja ihania. ♡
  Tuota työlaukkuasiaa mietin itse viime syksynä, kun laukun hankinta oli edessä. Halusin ehdottomasti hyvälaatuisen ja ison laukun, mutta en halunnut juurikaan sitä suurilogoisuutta. Neverfullin olin kokenut hyväksi pienempänä Monogram-kuosilla, mutta työlaukuksi valitsin siis GM-koon Damier ebene-kuosissa. Siitä ei mielestäni niin huuda se merkki ja eihän sitä varsinaisesti (ei ole virallista logoa ulkokuoresss) LV:ksi tunnista, ellei tiedä kuosia. ;-) Olipas fiksu järkeily… :-) Meillä ei työpaikalla paljoakaan ole noita merkkilaukkuja.
  Mukavaa viikonloppua ja viimeisiä lomapäiviä muru! ♡

 3. Ihania, klassisia ja hyvin toisiinsa sopivia vaatteita löytyy businesskomerostasi :)
  Tuohon logolaukkuasiaan haluaisin sen verran kommentoida, että mielestäni logolaukut (siis kangas on logokuviota ja huutaa kauas) sopivat mielestäni vain ja ainoastaan vapaa-aikaan, matkoille ja juuri ja juuri juhliin, siis nämä pienet clutchit kultaisine ketjuineen. Businessmaailmassa niillä ei juurikaan ole sijaa paitsi toisen laukun sisällä. Suomessa ja Ruotsissa ollaan hieman vähemmän konservatiivisia kuin Euroopassa noin yleensä mitä työpukeutumiseen tulee, mutta täältäkin löytyy hyvin konservatiivisia aloja kuten esim. pankki- ja rahoitus- sekä lakialat. Näillä aloilla logolaukku voi olla rimanalitus työlaukkuna.

  Merkkilaukuistakin löytyy logottomia tai hillityillä logoilla varustettuja, esim. kaikki LV laukut eivät ole monogramkuosisia ja ne käyvät mielestäni ihan ok. Itselläni toimivat Pradan suurin Staffiano tote vaaleanharmaana, Mulberryn musta ja konjakinvärinen Baysvwater oikeastaan ainoina “merkillisinä” työlaukkuina, koska ne ovat logojensa suhteen hyvin neutraaleja, mutta laadultaan ehdottoman kestäviä ja värimaailmaltaan juuri vaatteisiini ja kenkiini sopivia. Casualpäivinä (meillä klassisesti jotkut perjantait ja silloinkaan casual ei tarkoita samaa kuin farkut) matkaan saattaa lähteä iso Chanel, muttei silloinkaan missään tapauksessa luikkarit, diorit tai guccit monogrammina.

  Nämä pukeutumisetiketit ja kulttuurit ovat tietysti myös firmakohtaisia ja ne oppii kyllä ihan muutamassa päivässä. Tärkeintä mielestäni on muistaa, että kunnioittaa oman firman etikettiä, koska sillä myydään juuri sitä firmaa ja sehän on businessmaailmassa se perimmäinen juju, unohtamatta omaa persoonallisuuttaan. Onnea matkaan! Sinulla on niin kaunis hymy, että sillä pelastaa tilanteen kuin tilanteen!

  Minna

 4. Onpa tosi kivoja juttuja! Mäkin löysin Zarasta just ehkä nuo samat suorat housut tummansinisinä, ja nämä on ihan tosi hyvät! Monta vuotta Zaran suorat housut ei ole istuneet mulle ollenkaan, mutta nyt nappasi :) Meinasinkin itse asiassa mennä hakemaan vielä mustatkin! Jakkuja en itse osaa paljon käyttää, mutta neuletakkeja ja neuleita mullakin kuluu jatkuvasti.

 5. Moikka! Sattuisitko tietämään mitään kivaa lompakkoa, missä olisi hopeiset metalliosat? :D Olen ihan pulassa, kun kaikissa kivoissa tuntuu olevan kultaiset..

 6. Voi kuinka kauniita vaatekappaleita olet löytänyt! :) Ja voi kääks, miksen tiennyt, että Henri Lloydilla on ale? Olen siitä joka päivä kävellyt ohi, mutten ole näköjään asiaan kiinnittänyt huomioita…

  Ja tuo merkkilaukkukeskustelu onkin mielenkiintoinen sellainen. Eilen kun palasin toimistolle lounaamme jälkeen (oli ihan super kiva tavata!! :) ) niin ehdin juuri parahiksi istua työpöydän ääreen kun koko rakennuksen paloharjoitus alkoi ja kolme kerrosta juristeja alkoi valumaan toimistorakennuksesta vanhan kauppahallin parkkipaikalle. Tällöin observoin, että monilla naisilla oli arvokkaita laukkuja, mutta logoja en nähnyt kuin yhden ainoan LV:n Neverfullin. Tämäkin roikkui yhden osakkaan kädessä. Sen sijaan Mulberryä, Balenciagaa, Fendiä ja muita ns. “logottomia” laukkuja vilahtelia monen käsikynkässä.

  Henkilökohtaisesti siis liputan logottomuuden puoleen. Varsinkin jos kyseessä on hiukan “vakavampi” työympäristö (jos ymmärrät :D). Tilanne on armasti erilainen jos kyseessä on esim. vaikka vaateliike, ym jossa ns. pinnalla olevat laukut ja merkit ovat yleisempiä näin yleisesti ottaen. Mielestäni merkkilaukulla (ja varsinkin logollisella sellaisella) myös jollain tavalla viestitään hierarkisesta asemasta työpaikalla, joten jos pomolta löytyy LV:n logollinen laukku niin itse en käyttäisi samanlaista laukkua ihan siitä syystä, etten halua viestittää omaavani samaa statusta. Jossain määrin statuksesta kuitenkin on aina kyse kun käyttää mitä tahansa asustetta josta merkki (ja merkin hinta) käy selkeästi ilmi. Tai no, ainakin omasta mielestäni…

  Mutta kuten jo aikaisemminkin mainitsit niin tämä keskustelu on erittäin mielenkiintoinen ja varmasti myös hiukan kuuma peruna. Hassua ajatella, että käsilaukuista on tullut jotenkin poliittinen asuste ;)

  P.S. Voi Jonna minä teit kuin näin livenä ihanan sinisen takkisi päälläsi! :D Hipsin työpäivän jälkeen Zaraan ja mikäs siellä roikkuikaan juuri sopivasti XS-kokoisena kuin tuo samainen takki… Sitä sitten aikani sovittelin (myyjät varmaan jo kyllästyivät aivan totaalisesti muhun haha) ja lähetin kuvia ties kenelle, jotta saisin asiasta enemmän mielipiteitä :D Loppujen lopuksi päätin ottaa takin mukaani ja viimeistään kuin äitini totesi, että “onpa hyvännäköinen takki” niin tulin siihen tulokseen, että jotenkin saan tuon vaaleansinisen toimimaan ihonvärini kanssa. Pakko saada, takki on kyllä niin ihana! Ehkäpä tyydyn sitten vain olemaan oliivinvärinen ;)
  (Plus sain sumplittua sen rikki menneen tietokoneen laturin Macini takuuseen, joten nyt pystyin hyvällä omallatunnolla hankkimaan samalla summalla takin :D )

 7. Tyylikkäältä näyttää! Toivoisin sitten asukuvia työvaatteistasi :) Kiitos ihanasta ja piristävästä blogista ja tsemppiä kesätöihin!

 8. Isot onnittelut kesätyöpaikasta näin jälkijunassa! Mahtavaa, että pääsit heti kiinni oman alan hommiin :)

  Ja ihania juttuja olet löytänyt työvaate garderobiin! Meillä on ainakin töissä sen verran viileä myös kesäisin, että tuollaiset ohkaiset neuleet on ihan ykkösiä. Toivottavasti saadaan työvaatejutuista ihan in action-kuvia myöhemmin :)

 9. Moi! Kesälla sitten haluaisiin käydä aurinkolahdessa, metrolla miten sinne päsee?

  Onnitelut uudesta työpaikkasta!

 10. Klassikot ovat aina jees ;) Asukuvia varmasti seuraavien viikkojen aikana luvasssa! Ihanaa perjantaita sinullekin!

 11. Hih, ihana sinä! Monia näistä tulee varmasti tosiaan käytettyä muutenkin kuin vain töissä, kun ovat niin lähellä sitä omaa tyyliäni :) Kiva kun jaoit omankin näkemyksesi tähän laukkuasiaan, mielenkiintoista kuulla teidän aatteitanne! Mukavaa viikonloppua sinullekin <3

 12. Heippa Minna! Iso kiitos kommentistasi, ihan mahtavaa että jaksoit rustata aiheesta noin pitkän pätkän. Itselle kun tämä maailma on vielä sen verran tuntematonta, että oli kiva kuulla toisen ajatuksia. Olen kanssasi aika lailla samoilla linjoilla, nahkaiset logottomat laukut toimivat varmasti hyvin työkäytössä, vaikka merkkiä ovatkin. Voi kun omallakin käsivarrella keikkuisi Pradan Saffiano ;) Suunnittelinkin käyttäväni juuri Mulberryn konjakinruskeaa Bayswateria tuon Del Reyn ohella. Lääh miten hyvältä sinun laukkukokoelmasi kuulostaa!

  Ihan totta, tarkkailemalla hiemna työympäristöä pääsee varmasti nopeasti jyvälle talon tavoista tässäkin suhteessa. Voi miten ihanasti sanottu – kiitos tästä ja kaikista hyvistä vinkeistä! :)

 13. Nuo pöksyt istuivat kyllä tosi hyvin! Kipaise siis ihmeessä vielä mustatkin ;) Neuleet tulevat varmasti olemaan osana työvaatetusta, ovat niin helppoja yhdistää ja ennen kaikkea mukavia päällä.

 14. Heippa! Nyt ei ikävä kyllä tule näin äkkiseltään mitään mieleen, kun ei ole tullut juurikaan käytyä lompakkokaupoilla. Kurkkasin pikaisesti Stockan nettiin ja tällaiset kaksi iskivät omaan silmääni, https://stockmann.com/fi/naiset/asusteet/laukut-ja-lompakot/lompakot/dkny-nahkalompakko-760107–11301/119714?itemId=760113 sekä https://stockmann.com/fi/naiset/asusteet/laukut-ja-lompakot/lompakot/michael-michael-kors-hamilton-nahkalompakko–11301/119714?itemId=518484 :)

 15. Aivan ihania löytäjä olet tehnyt! :) Olisi kiva nähdä myös toimistotyyliä arkeen sovellettuna. Vielä ei koulussa ihan suoriin housuihin kehtaa pukeutua, mutta jotakin pientä bisnestyylivibaa olisi mukava saada omaan pukeutumiseen. Ja myöhässä, huikean paljon onnea työpaikasta! :)

 16. Minullekin tuo ale tuli yllätyksenä vasta kassalla, ilmeisesti osa Ihana Helsinki- tapahtumaa! Iloinen ylläri kuitenkin, kun sai hinnasta aika reippaasti pois ;) Ja tosiaan, oli aivan ihana tavata ja höpötellä! :)

  Ihan mahtavaa, kun kirjoitit niin pitkän pätkän aiheesta! Ja mikä sattuma, että pääsit juuri observoimaankin tilannetta, heh. Tosiaankin mielenkiintoinen aihe ja herättää varmasti paljon ajatuksia suuntaan ja toiseen, moni tuntuu kuitenkin olevan sitä mieltä, että mielummin neutraali simppeli laukku kuin logoa huutava sellainen.

  Hahah – ihana sinä! Uskon kyllä, että takki näyttää aivan mielettömän kivalta ylläsi ja oliiviteoriasi on ihan höpöä ;) Minäkin niin kovin pitkään pohdin takin ostoa ja lopulta onneksi sen nappasin mukaani, ei ole tullut hetkeäkään kaduttua! Ja viimeistään vakuutuin täälläkin, kun isäni (joka ei yleensä koskaan kommentoi vaatteitani) kotona käydessäni kehaisi, että on tuo takki kyllä hieno! :D

 17. Thank you so much, Tereza! :) The job is related to my economic studies. I don't feel like telling much details on the blog, hope you understand :) Have a lovely Friday!

 18. Asukuvia varmasti luvassa seuraavien viikkojen aikana :) Kiitokset itsellesi, että olet siellä ruudun takana! <3

 19. Kiitos ja rutistus, Pauliina <3 Hih, eiköhän näillä perusjutuilla pääse alkuun työgarderobissa! Neule on tosiaankin varmasti hyvä valinta heittää lyhythihaisen päälle :) Ja aivan varmasti luvassa työvaateasuja jatkossa!

 20. Moikka! Aurinkolahti on ihana paikka, siellä kannattaakin käydä kesällä :) En valitettavasti osaa oikein neuvoa metrolla reittiä, kun olen itse kulkenut autolla. Veikkaisin, että Vuosaaressa tulisi jäädä pois ja kävellä siitä :) Kiitos paljon onnitteluista!

 21. Kiitos Karoliina, näillä luulisi kyllä pääsevän hyvin alkuun :) Ja kiva idea tuo arkeen soveltaminen, katsotaan mitä tulevat asukuvat tuovat tullessaan! Kauluspaidoilla ja bleisereillä toki saa helposti luotua sitä skarpimpaa ilmettä ihan arkipukeutumisessakin. Isot kiitokset onnitteluista! :)

 22. Kivoja vaatteita olet löytänyt. Ja onnittelut nyt vähän myöhässä uudesta työpaikasta!! :) Itsekin sanoisin, että töihin logoton laukku. Viime aikoina olen jostain syystä miettinyt merkkilaukkuja paljonkin; miksi ne ovat niin suosittuja? Miksi löydän itseni haaveilemasta niistä vähän väliä? Muistan, että aloin haaveilla niistä aloitettuani lukemaan blogeja :D Sitä ennen ei koskaan olisi tullut mieleenkään ostaa monta sataa maksavaa laukkua. En edes oikein tiennyt mitään niistä. Asuin about 60 000 asukkaan paikkakunnalla, jossa merkkilaukkuja ei kyllä ollut juuri kenelläkään. H&M:n ja Seppälän laukut kelpasivat vallan mainiosti.

  Ja sitten löysin blogit. Kaikilla tuntui olevan kasa merkkilaukkuja :D Itse omistan yhden ainoan kalliimman laukun, mutta kohta on valmistuminen edessä ja haluaisin palkita itseni mahdollisesti jollakin uudella laukulla. Aika jännä miettiä, miten blogit ovat omaan kulutukseen vaikuttaneet. Itse asiassa nyt kun mietin, niillä on ollut aika suurikin vaikutus. Aurinkoista lauantaita Jonna! :)

 23. Kiitos onnitteluista Tiina! :) Ja mielenkiintoista pohdintaa laukuista ja blogimaailmasta! Muistan olleeni kiinnostunut laukuista jo nuorempana, tosin silloin ne olivat Guessiä ja Longchampin kangaslaukkuja. Blogien myötä kehiin tulivat sitten ensimmäistä kertaa esimerkiksi LV:n laukut. Ehkä blogien yleistymisen myötä ajatus merkkilaukun omistamisesta jotenkin normalisoitui? Enää ei ollut ihme, jos opiskelijan käsivarrella roikkui kallis laukku.

  Asia mitä itse taas olen miettinyt viime aikoina blogien suhteen on laukkujen kallistuminen ja kallistuminen! Siinä missä moni osti ennen juuri LV:n canvaslaukkuja, pyörivät laukkujen hinnat nykyään jossain puolessatoista tuhannessa. Välillä eksyn itsekin haaveilemaan niistä, kunnes tajuan läpsytellä itseäni kasvoihin ja palata maan tasalle :D Blogit vaikuttavat varmasti monenkin kulutukseen, siinä olet oikeassa.

  Kiva kun jaoit mietteitäsi. Minkä laukun hankintaa olet miettinyt valmistujaislahjaksi? :) Aurinkoista lauantaita sinullekin!

 24. Meillä oli töissä (juurikin pankki- ja vakuutusalalla) aika vapaa pukeutuminen. Osa miehistä oli puvuissa, mutta naisilla oli myös rennompia vaatteita, kuten farkkuja yhdistettynä johonkin siistimpään yläosaan, tai sitten ei niin siistimpään. Riippui vähän yksiköstä. Joka tapauksessa, itse kyllä käytin siellä LV:n laukkuja. Ne ovat käsilaukkujani ja käyttötavaraa, enkä aio muuttaa pukeutumistani tai tyyliä sen mukaan mitä muut ihmiset _saattaisivat_ ajatella siitä. Ei minulla ole muita kivoja laukkuja :D En minäkään ala arvostelemaan tai tulkitsemaan sen kummemin muita ihmisiä niiden pukeutumisen perusteella, joten en aio myöskään miettiä sitä mitä joku minusta ajattelee. Pukeudun sen mukaisesti, mikä minulle on hyvä, pukukoodia totta kai noudattaen. Joten mielestäni saa käyttää ihan vapaasti omia laukkuja. Ei kaikki edes kiinnitä niihin huomiota ja kyllä pitäisi olla muutakin annettavaa työyhteisölle niin että laukut jäävät toisarvoisiksi.

 25. Tsemppiä kesätöihin! Minusta tuosta laukkuasiasta ei kannata tehdä mitään isoa juttua. Olen ollut todella pitkään työelämässä päällikkötason tehtävissä (mm pankissa) enkä usko, että logollinenkaan laukku suistaisi ketään ulos urapolulta… :). Ehkä lakitoimistot ovat kaikkein konservatiivisimpia työpaikkoja, niistä ei ole kokemusta.

 26. Media-ala kyllä tuntuu olevan vähän sellainen, että sieltä löytyy jos minkälaista pukeutujaa. Etenkin naistenlehtien puolella suosittiin hyvinkin paljon logolaukkuja (meidänkin toimituksessa näkyi esim LV:n laukkuja) ja muutenkin tunnettuja merkkejä käytettiin ihan surutta. ;) Nyt kun olen töissä taas paikallislehdessä, niin käytän lähes poikkeuksetta kangaskassia. Tämä tosin johtuu enemmänkin siitä, että kangaskassi on kaikista hyödyllisin, kun kannan niin paljon rompetta mukana ja saatan joutua lähtemään jonnekin lehmänlannan keskelle yhtäkkiä eli ei paljon houkuttele missään ykkösissä sitten siellä pyöriä. :D

  Mutta minusta on aika yllättävää, että osa ajattelee logolaukkujen olevan tietyille aloille sopimattomia. Materiaahan ne vain ovat? Eihän se ihmisen ammattitaidosta mitään kerro, jos hän käyttää logollista laukkua töissä?

 27. Minäkin pankkialalla työskentelevänä voin täysin yhtyä tuohon edelliseen kommenttiin. Toimiston puolella kaikki oikeastaan pukeutuvat perussiististi eli siistit farkut on ok, kerran olen nähnyt jopa nahkahousut! Eli ihan varmasti tämä pukukoodi riippuu yrityksestä ja toimipisteestä sekä työtehtävistä (jos on esimerkiksi asiakaspalvelussa, niin siistimpi olemus on varmasti tarpeen!).

  Ja tuota laukkuasiaa kommentoidakseni, itse olen kyllä toimistoon marssinut LV monogrammilla keikkuen, ihan jo senkin takia, että on ainoa yksilö joka mahduttaa sekä työpäivän että koulupäivän tarpeet. Mutta mielenkiintoinen kysymys kyllä. Ehkä en uuteen työpaikkaan ainakaan ihan heti logoja kiikuttaisi :)

  Paljon onnea kesätyöstä! Hienoa, että olet saanut töitä jo ekan vuoden jälkeen. :)

 28. Onnittelut työpaikasta!
  Itse jo yli 20 vuotta business-tyylin käyttäjänä sanoisin, että hyvältä näyttää sun garderoobi. Ei kannata lyödä koskaan överiksi, vaan siisti, asiallinen ja ehkä jonkun mielestä tylsä -itse sanoisin klassinen ja elegantti pukeutuminen on fiksua!
  Hmm…tuosta laukkujen logollosuudesta/logottomuudesta.. itse kannatan ehdottomasti logottomuutta. Anteeksi vain kaikki LV-logolaukkujen omistajat, mutta mun mielestä ne ei istu konservTiiviseen, klassiseen business-tyyliin, vaan se tyyli tulee nimenomaan siitä, että laukku, kello, korut jne eivät huuda merkkiä. Mun mielestä se vain on, noh, vähän ehkä jopa “junttia” nykyään, kun joka toisella keikkuu käsivarrella neverfull logollisena tms. Sellainen highfashion on niistä jo kadonnut. Makuasioita tietysti!

 29. Minusta tuo logoasia on tosiaan makuasia, ei dress code- asia, kun nyt puhutaan kesätyöntekijän asusteista! Fiksu käytös n paljon tärkeämpää.

 30. Merkkilaukkuja tosiaan on jo niin monella, iästä ja varallisuustasosta riippumatta, etten näe niillä enää samanlaista statusarvoa kuin joskus. Itse suosin paljon mieluummin vain laatua, kuin merkkiä. Ns. merkitön kunnon nahasta tehty laukku on hinta-laatusuhteeltaan ehdottomasti parempi ostos.

 31. Onnea työpaikasta! Itsellänikin alkaa huomenna uusi työ konservatiivisella alalla. Olen miettinyt pääni puhki, minkälaiset vaatteet laitan päälle ensimmäsenä työpäivänä. Vinkit tulisivat tarpeen! ;) Ja tuosta laukku asiasta vielä. Itse ajattelin ainakin käyttää merkkilaukkujani töissä. Ne ovat osa omaa tyyliäni eikä niiden käyttäminen vaikuta työntekoon negatiivisesti.

 32. Oih – onnea sinullekin työpaikasta ja tsemppiä ensimmäiseen päivään! :) Itsellänikin asukokonaisuus vielä miettimättä, ajattelin ehkä jotain neutraalia suorien housujen, puseron ja neuletakin yhdistelmää. Täytyisi ehkä mennä vielä sovittelemaan kaapin eteen ennen aamua! Fiksu kommentti tämäkin tuohon merkkilaukkuasiaan, tosi mielenkiintoista kuulla ihmisten mietteitä :)

 33. Hei kiitos sinullekin fiksusta kommentista :) Oli kiva kuulla hieman pukeutumismietteitä ennen kuin itsekin pääsin ensimmäisenä päivänäni ihan paikan päälle tarkkailemaan, hih. Parhaiten se pukukoodi tulee tosiaan sitten itse työpaikalla selväksi! Ja hyviä pointteja laukkuasiaankin, minusta on tosi mielenkintoista miten paljon tämä herätti keskustelua! En niinkään itse näe asiaa arvosteltavana tai tuomittavana asiana, enemmän sitä ajattelee itse asiaa omalta kantiltaan ja omassa pukeutumisessaan, kuin arvostelisi muiden valintoja. Ja tottakai – laukut ovat luonnollisesti vain toisarvoinen asia ja loppujen lopuksi vain materiaa :)

 34. Kiitokset sinulle – niin tsempeistä kuin fiksuista sanoistasikin! Ei tietenkään ole kyse siitä, että laukku kenenkään urapolkua vesittäisi, onhan kyseessä vain materia. Pukeutuminen on kuitenkin osa firman kunnioittamista, joten kiinnostavaa pohtia tällaisia asioita. Minusta olikin tosi mielenkiintoista kuulla teidän ajatuksianne, itselläni kun ei tältä saralta ollut aiempaa kokemusta :)

 35. Media-alalla pukeutuminen on varmasti huomattavasti vapaampaa! Ja naistenlehtien toimitus + merkkilaukut kuulostaa hyvinkin järkeenkäypältä yhtälöltä, heh. Hirnahdin tuolle lehmänlannalle, kangaskassi lienee tosiaan hyvä vaihtoehto ;)

  Minä ymmärrän kyllä näkökannan siitä, että konservatiivisella alalla tulisi kunnioittaa yleistä tapaa pukeutua. Toisaalta taas – nyt kun laitat asian noin viitaten ammattitaitoon, niin kuulostaahan se karulta, joskaan en kuitenkaan usko kenenkään torppaavan ketään yhden vaivaisen laukun takia. Tämä oli tosi mielenkiintoinen aihe ja mielipiteitäkin löytyy suuntaan ja toiseen.. :)

 36. Näinpä! Ja kesällä varsinkin on vähän rennompaa, kun ei välttämättä olla niin paljon asiakkaiden kanssa tekemisessä ja ulkona on lämmin, hameet ja kesämekot ovat siis suosiossa! Vakaasti uskon, että osaat tehdä oikeanlaisia tulkintoja siitä pukukoodista :) itsekin ensimmäisinä kuukausina pukeuduin aika formaalisti, mutta myöhemmin en jaksanut enää välittää niin paljoa :D

  Teimme juuri pienen tutkimuksen kauppiksessa liittyen brändeihin ja siihen miten ihmiset käyttävät brändejä erottautuakseen tai kuuluakseen johonkin joukkoon. Vastauksia tuli aika eri kanteilta, toisia ei kiinnosta yhtään ja pukeutuvat aina samalla lailla, toiset taas harkitsevat enemmän ja välttävät esim. merkkilaukkujen käyttöä työpaikalla, koska ei halua luoda tiettyä kuvaa – vähän sama mikä täällä on vastauksissakin nähnyt. Eli on aika yksilöllistä, miten asian näkee. Paljon tuli myös esiin sosiaalipsykologiasta näkemyksiä, joiden mukaan ihmiset kyllä tekevät strategista itseilmaisua ja luovat tietoisesti ulkoisilla tekijöillä tiettyä kuvaa. On mielenkiintoinen aihe siis minustakin!

  Tsemppiä ekaan työpäivään! :)

 37. mun täytyy tähän tulla kommentoimaan kun osu niin omalle kohalle! :D Ennen kuin luin blogeja pidin merkkilaukkuja ihan jonain överinä mitä mun kaapista ei ikinä tulis löytymään ja varsinkin LV:t oli mun mielestä suoraan sanottuna rumia. Mutta mitäpä vielä, nopeesti se blogimaailma muutti ajatukset ja nykyään omastakin laukkuvarastosta löytyy justiinsa sitä Vuittonia ja haaveilen Mulberryistä ja Pradoista, Chaneleista puhumattakaan! :D Kyllä blogeilla on tosi vahva vaikutus pieneen ihmismieleen.

 38. Kiva kun otit osaa aiheeseen! Moni varmasti voi tunnistaa tuosta itsensä. Blogimaailmassa on ehkä se merkitsevä ero, että kun laukkuja ym. näkee tavallisen, samaistuttavan ihmisen käsivarrella vaikka muotlehtien sivuilla nähtyjen kuvien sijaan se ajatus tosiaan jotenkin normalisoituu. Noh, laukuista ja muusta materiasta haaveilu on tietysti kivaakin puuhaa, kunhan vain pystyy pitämään jalat sopivasti maan tasalla siinä samalla ;)

 39. Kysyisin vielä, että mistä tuo naulakkosi on hankittu? :) Näyttää todella kivalta!

 40. Se on HAY:n Loop Stand-naulakko, omani hankin Stockalta :) Ollut kyllä todella hyödyllinen hankinta ja kauniskin vielä kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *