Throwback Thursday

 Huhhuijakkaa – nyt on vaput juhlittu ja olipas railakkaat sellaiset! Hurjan hauska opiskelijavappu takana kyllä, sitä ei käy kiistäminen :) Oli myös aika mahtavaa päästä viettämään sitä haalarit jalassa, muistan miten vuosi sitten pääsykoelukujen keskellä ajattelin, että ensi vuonna on kyllä haalarivappu!

Throwback Thursday osui tällä kertaa niin hyvään saumaan, etten voinut olla käyttämättä tuota otsikkona. Tänään on nimittäin viimeinen päivä Vaasassa (erästä toukokuun tenttiä lukuunottamatta) – on aika jättää kaupunki tältä lukukaudelta taakse ja ottaa nokka kohti Helsinkiä kesänviettoon! Tuntuu aika uskomattomalta, että vain reilu puoli vuotta sitten astuin ensimmäistä kertaa tulevaan kotiini sisälle muuttokuorman kera ja olin valmis aloittamaan ihan uuden elämänvaiheen – opiskelut uudessa kaupungissa. Tai noh, valmis ja valmis, muistan miten jännitin aivan hulluna ennen ensimmäistä koulupäivää!

Moni sanoo opiskeluiden olevan elämän parasta aikaa ja erityisesti fuksiviikkojen olevan ikimuistoisia. Näihin ajatuksiin on helppo nyökkäillä, mutta kuitenkin kovin vaikea samaistua ennen kuin itse pääsee tuon saman kokemaan! Lukuisiin uusiin ihmisiin tutustumista ja ikään kuin kaiken aloittamista “puhtaalta pöydältä” – kuten opiskelupostauksessa jo kirjoitinkin, uskon tämän kasvattaneen minua ihmisenä todella paljon. Luulisin, että ainakaan itseni kohdalla ei olisi elämässä muuten tullut koettua tällaista tilannetta. Vielä kerran itseäni toistaen en voi kuin todeta, että jos vain on mahdollisuus lähteä toiselle paikkakunnalle opiskelemaan – niin lähtekää!

Kulunut lukuvuosi opiskeluiden parissa on kieltämättä ollut aivan älyttömän hauska ja kuvituksenakin olevia ensimmäisen viikon tunnelmia katsellessa ja muistellessa kirpoaa hymy huulille väkisinkin! Eivät siis suinkaan puhuneet höpöjä ;) Olen saanut ympärilleni niin mahtavan joukon uusia ihmisiä, että ihan tuli haikea fiilis hyvästellessä osaa kesäksi. Onneksi osaa on mahdollista nähdä vielä ennen taas opiskeluiden aloittamista ensi vuonna. Voi juku, ensi syksynä ei ollakaan enää fukseja! Löytyykö ruudun takaa muita opiskelukaupungin pian taakse jättäviä ja samoissa tunnelmissa eleleviä?

Ja jottei tämä nyt menisi ihan pelkäksi tunteelliseksi herkistelyksi, niin kerrottakoon vielä, että nyt oli aika vihdoin tehdä päätös pääainevalinnan suhteen. Päädyin valitsemaan sen alunperinkin mielessä olleen eli johtamisen, kuten aiemmassa postauksessa jo sivusinkin. Postauksen kommenteissa moni oli kanssani samoilla linjoilla ja rohkaisi ehdottomasti valitsemaan pääaineeksi sen, mikä itseä eniten kiinnostaa muiden mietteiden sijaan. Jännittävää aloittaa ensi vuonna opiskeluiden parissa sitten ihan kunnolla!

Tämä herkkis siirtyy nyt muisteloista kämpän puunaamiseen ja pakkailemaan tavaroita. Oikein ihanaa Vappua kaikille! :)

16 thoughts on “Throwback Thursday

 1. Olipas jälleen kiva ja omiakin opiskelumuistoja herättänyt postaus. :-)
  Vaikka niistä onkin jo jonkin verran aikaa, oli se vain ihan erilaista aikaa kuin tämä nykyinen töissä oleminen. Itse kylläkin opiskelin kotipaikkakunnallani, mutta yhteisö oli niin tiivis, ettei sitä hauskuutta voinut jättää väliin siis opiskelijaelämää. ♡ Ekat muistoni kampukselta olivat, kun kävin isäni kanssa päärakennuksessa. Isä opetti myös siellä. Olin kai kolmetoista. Silloin päätin, että täällä haluan opiskella. Ja se toteutuikin reilu 5 vuotta myöhemmin. :-) Hui, mitä muistoja… :'-)
  Oikein ihanaa kesälomaa ja alkavaa viikonloppua ihanuus! :-)

 2. Johtaminen on kyllä parasta! Itse opiskelen kylläkin valtsikassa (hallinto ja organisaatio), mutta johtaminen on minunkin ykkösjuttu, minkä takia edes tuolle linjalle päädyin :) kauppiksen matemaattinen puoli ei sopinut mulle yhtään :D joten olen enemmän tällainen valtiotieteilijä ;D

 3. Täytyy kompata tätä tekstiäsi taas kerran. :) En ole oikein koskaan vappua juhlinut sillä opiskelin Skotlannissa ja Englanissa, mutta muuten opiskeluajatuksesi ovat kuin omasta kynästäni. Parasta aikaa ehdottomasti, ja kannattaa lähteä kotikulmilta pois – tutustuu niin moneen huippuun tyyppiin ja näkee muutakin elämää. Ihan ikävä tulee opiskeluaikoja tässä…

 4. Jepulis, samoilla fiiliksillä mennään, vaikkakin mun kesä venyy vähän pidemmäksi syksyn vaihdon takia eli paluu sinne rakkaaseen opinahjoon tapahtuukin vasta ens vuoden puolella! Tosi haikeita fiiliksiä on kyllä nyt, mutta onneks vappu on vuoden parasta aikaa ja sen jälkeen on taas mitä muistella vaikka seuraavat 8 kuukautta :D Edessä on onneks kuitenkin jänniä juttuja kun se vaihtokin menee ohi varmaan ihan silmänräpäyksessä :)

 5. Oli kyllä tavallaan vähän haikeat vappufiilikset, ne kun oli viimeiset opiskelijabileet fuksina :D mutta luulempa, että tulevaisuus tuo vielä hienompiakin kokemuksia, vaikka ikimuistoinen tää fuksivuosi onkin ollut. :)

 6. Opiskeluajoista täytyy kyllä ottaa kaikki ilo irti – aika menee kuitenkin niin hurjaa vauhtia :) Yhteishenki opiskeluporukassa on kyllä aivan korvaamatonta! Ihana muisto sinulla ja mahtavaa määrätietoisuutta, niin sitä pitääkin ;) Oikein reipasta alkanutta viikkoa sinulle ihana <3

 7. Kuulostaapa mielenkiintoiselta – ja ennen kaikkea olet selvästi oikealla alalla :) Matemaattinen puoli ei ole se minunkaan vahvin alani, mutta onneksi kauppiksessa voi tosiaan valita niitä toisenlaisiakin suuntautumisia! Innolla odotan syksyllä alkavia johtamisen opintoja :)

 8. Oi sinä oletkin lähtenyt vielä himpun verran pidemmälle – vau! Pidin itseäni rohkeana kun lähdin toiselle paikkakunnalle, mutta nostan suuresti hattua kyllä kotimaan ulkopuolelle lähteneille :) Opiskelu on kyllä huikeaa aikaa!

 9. Voi sinulla onkin sitten hieman pidempi paussi edessä, joskin tiedossa varmasti aivan upea kokemus vaihdossa :) Ja uskon, että se menee varmasti hujauksessa ohi, joten nauti täysin rinnoin! Saako kysyä minne lähdet vaihtoon?

 10. No nyt kun kerron ni luultavasti toivot ettet olis koskaan kysynyt, suuntaan nimittäin Californiaan siihen Losin kylkeen :D tulee varmana oleen ihan kohtalaisen jees, mutta rahaa sinne tarvii ihan sairasti… :D

 11. Moikka, ihana blogi ja kauniita kuvia :) Saanko kysyä mistä tuo kivat tossut tuossa kuvassa ovat kotoisin? Olen kauan jo etsinyt sopivia mutta nuo näyttäisi aivan täysin makuuni. Mukavaa kesän odotusta!

 12. Heippa! Kiitokset, ihana kuulla että tykkäät :) Toki saa kysyä, tossut ovat UGG Australian – jo kolmisen vuotta vanhat ja edelleen aivan ihanat! Malli muistaakseni sellainen kuin Cozy Knit. Näitä samoja on ollut vielä viime syksynäkin myynnissä, kannattaa pitää silmät auki :) Aurinkoista kesän odotusta sinullekin!

 13. Toisella paikkakunnalla opiskeleminen todellakin avartaa ja tuo ihan hurjan hienoja kokemuksia! T. ''minähän en Helsingistä lähde'' – ex-helsinkiläinen ;) Ja monessa kasvanut sellainen! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *