Liitutauluvinkki

Ajattelin jakaa kanssanne erään näppärän ja edullien sisustusvinkin. Tykkään mielettömästi liitutauluista ja olenkin taiteillut Vaasan kodissa vilahdelleeseen pieneen tauluun milloin mitäkin pieniä aforismeja. Yksi lempipuuhistani onkin etsiä Pinterestistä kivoja viisauksia liitutaululle kirjoitettuna, mitäpä tuolta kuvaviidakosta ei etsivä löytäisi! Niistä saa inspiraatiota teksteihin ja voi helposti myös ottaa mallia fonttien rustailuun – siis mikäli joku muu kuin allekirjoittanut oli estynyt tulemaan paikalle silloin, kun taiteellisia lahjoja jaettiin ;)

Kaipasin hieman eloa keittiöömme ja mietin niin liitutaulua kuin liitutaulumaaliakin, mielessäni kävi myös jokin kiva printtitaulu. Lopulta ratkaisu oli helpompi kuin uskoinkaan törmättyäni näihin Granitissa myytäviin liitutaulutarroihin jo kuukausi pari takaperin. Eikun tarrasetti kainaloon ja kassalta vielä valkoinen kynä tuherteluja varten!

Arkit muistuttavat siis näöllisesti liitutaulua ja tussin jälki menisi liidusta kuin väärä raha konsanaan. Erona vain se, ettei tarvitse porailla seiniin reikiä nauloille taikka ryhtyä maalauspuuhiin. Ensimmäisen arkin suunnittelin keittiöön, joten kuvan tekstikin on teeman mukainen ja erinomaisesti meidän kotiimme sopiva ;) Olin alunperin ajatellut kiinnittäväni tarran seinälle keksittyäni sille paikan lieden vierestä. Arkki on itse asiassa toistaiseksi vielä kiinnittämättä, mutta eipä se toisaalta hullumpi ole noinkaan…

Paketti sisältää viisi tarra-arkkia, joten tässähän pääsee pian koristelemaan kotia oikein urakalla. Emmi postasi hetki sitten samasta aiheesta ja jakoi monta hurjan kivaa vinkkiä arkkien käyttöön, ajattelin itsekin hyödyntää pari niistä… :)

14 thoughts on “Liitutauluvinkki

 1. Tuo liitutauluidea on aivan ihana. ♡ Mä haluaisin meille myös vastaavan. Pitääkin tutkia tässäkin asiassa paikallista tarjontaa. Jospa löytyisi täältä päinkin. ;-)
  Tuohon olisi ihana kirjoitella myös viestejä miehelle… ♡
  Aurinkoista keskiviikkoa! :-)

 2. Aivan mahtava ajoitus Jonna!! Olen syksystä asti keräillyt pinterestistä inspiraatio kuvia koneelle erilaisista liitutauluista! Mies ei tosin lupaa maalailulle ole antanut, tietäen että saattaisin nopeasti kyllästyä :) Itse taas olen haaveillut keittiöön ison pinta-alan peittävästä liitutauluseinästä. Myös lastenhuoneeseen minulla on muutama idea takataskussa ;)

  Postauksesi ja tuo liitutaulutarra ratkaisi kyllä ongelmani kertaheitolla! Kiitos! Tiedätkö miten mahtaa käydä kun tarran joskus esim seinästä irroittaa, jättääkö jälkiä?
  Olemme ensi viikolla juuri sopivasti vielä tulossa Helsinkiin, missä tämä liike tarkalleen ottaen sijaitsee?

  Mukavaa loppuviikkoa! Nyt harjoittelemaan paperille tulevia “töherryksiä” ;))

 3. Tämä postaus tuli todella hyvään saumaan ja kiitos vinkistä toiseenkin liitutaulupostaukseen, olen nimittäin puolisen vuotta sitten ostanut rullan liitutaulutarraa, joka on varmaan 1.5m pitkä. En ole vielä saanut sitä seinään, sillä sitä on todella vaikea kiinnittää ilman, että siihen jää ilmakuplia. Voisin siis ehkä leikata siitä pienemmän osion ja laittaa tauluksi tms. :)

 4. Meiltä löytyy granitin tussitaulu keittiöstä, johon raapustan listaa ruoista, että muistaisin syödä terveellisemmin. :D Inhoan sitä liitujen tuhrausta, joten valkoinen vesiliukoinen tussi on kyllä kätevä vekotin tuossa.
  Tuo teksti pitää muuten niin paikkansa. ;)

 5. Toivottavasti löytyy jotain vastaavaa :) Voi ihana idea jättää toiselle viestejä! Aurinkoista viikonloppua murunen!

 6. Hei mahtavaa! Minäkin voisin kohta perustaa jonkin oman liitutaulukansion tuonne Pinterestiin ja kurkkia sieltä aina inspistä, kiitos vaan ideasta ;) En osaa sanoa seinästä irrottamisen suhteen, tuskin ainakaan maalattua seinää vahingoittaa? Tapetista en sitten tiedä, että kuinka lujaa tuo voi jämähtää, ei nyt kai kovin lujaa? :D

  Granit löytyy niin Forumista kuin Erottajan ja Bulevardin kulmastakin, jälkimmäisestä ostin itse omani. Kivaa Helsinkireissua jo näin etukäteen ja ihanaa kesäviikonloppua :)

 7. Eipä kestä kiittää, hyvät vinkit on tarkoitettu jaettavaksi ;) Emmin postauksessa oli niin kivoja ideoita, että ne kannattaa tosiaankin kurkata! Tuo taulun tekeminen on itsellänikin mielessä, kunhan keksisi paikan ja tekstin.. :)

 8. Kiitoksia! Täytyy sanoa, että sinunkin ihania sisustuskuviasi katselisi mielellään muuallakin kuin Instagramissa, vinkvink.. ;)

 9. Ihana Camilla – käy se noinkin! Liidut on kyllä vähän ärsyttäviä tuhertaa ja inhoan sitä ääntä yli kaiken, joten tällainen tussisysteemi toimii näppärästi :) Hih, teksti on tosiaankin oikeassa!

 10. Oih vitsit mikä idea! Rakastan niin paljon kaikkia inspistekstejä ja nyt on kämpän sisustusprojekti kuumimmillaan, oon kattellu noita inspistauluja mut tämä, tämä ratkaisi ongelman! Yksi ongelma silti jää: kuka sen kirjoittaa kun oma käsiala ei ole kauneimmasta päästä…? :D :D :D P.S: Ihana blogi sinulla, aina silloin tällöin käyn vilkuilemassa <3

 11. Mahtavaa jos ideasta oli hyötyä! Hahah, tiedätkö samaa pohdin minäkin :D Käsialani ei tosiaankaan ole sieltä kauneimmasta päästä, mutta jokin fonttimalli eteen vaan, niin lopputuloksesta voi tulla jopa siedettävä ;) Kiitos kaunis, toivottavasti visiteeraat täällä jatkossakin <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *