Suosikkipastan ohje

Paahdettujen tomaattien ohjeen jaettuani lupasin paljastaa teille myös tämän hetkisen suosikkipastani reseptin. Minä rakastan pastaa ja melkeinpä kerran viikossa tulee kokkailtua jotain vakio-ohjeistani, ne kun ovat usein myös aika helppoja ja nopeita ruokalajeja. Tämä seuraava on pasta on se, jonka pelkkä ajatteleminen saa veden herahtamaan kielelle! Kyseessä siis varsinainen herkkupepun pasta, eli pinaatti-mascarponenepasta. Ohjeen nappasin Kellin blogista jo syksyllä, minkä jälkeen siitä on tullut yksi vakkareistani aina, kun tekee mieli syödä vähän jotain astetta herkullisempaa.

tagliatellepastaa
n. 400 g pinaattia (itse olen usein myös tehnyt puolet vähemmällä määrällä)
150 g mascarponea
1,2 dl vispikermaa
pari valkosipulinkynttä oman maun mukaan
loraus oliiviöljyä
pari teelusikallista voita
teelusikallinen muskottipähkinää jauhettuna
suolaa ja mustapippuria
parmesania

Laita vesi kiehumaan ja keitä tagliatelle ohjeiden mukaisesti. Pese ja hienonna pinaatinlehdet ja valkosipulinkynnet. Laita pannulle loraus oliiviöljyä, voinokareet, hienonnetut valkosipulinkynnet ja muskottipähkinä. Voin sulattua lisää hiljalleen hienonnetut pinaatit ja sekoita, jotta kastike tarttuu lehtiin. Muutaman minuutin sisällä pinaatti on kutistunut ja tummunut.

Lisää mascarpone ja vispikerma. Anna seoksen hautua. Pastan kypsyttyä ota hieman keitinvettä sivuun ja lisää sitä halutessasi kastikkeeseen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Sekoita pasta ja pinaattikastike varovaisesti keskenään. Voit lisätä parmesania joko suoraan kattilaan tai vasta annoksien päälle.

Mitään kevyttähän tämä ei ole, mutta kyllähän nyt elämässä pitää herkutella ;) Pasta on aivan järisyttävän hyvää, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Syön tätä usein ihan sellaisenaan, mutta toki esimerkiksi kana maistuu tämän rinnalla hyvin, joskin minusta se peittää tuon pinaatin herkullisen maun.

Kertokaas muut pastahiiret, mikä on teidän suosikkiohjeenne? Vaihtelu virkistää aina, joten vinkit otetaan mieluusti vastaan!

Sorry no translation for the recipe – just enjoy the delicious pictures ;)

26 thoughts on “Suosikkipastan ohje

 1. Oi, kun kuulostaa hyvältä! :-) Tuota pitää kyllä ehdottomasti kokeilla. Minäkin tykkään pastoista, mutta toinen puoliskoni on syönyt niin paljon pastaa nuorempana, ettei aina oikein innostu… Tulee kuulemma korvistakin ulos… ;-) Niinpä yritän aina tehdä pastaa, kun hän ei tule kotiin syömään. :-)
  Mukavaa sunnuntaita ihana! :-)

 2. Näyttää tosi hyvältä! Tätä täytyy kokeilla, tykkäsin niin paljon niistä paahdetusta tomaateista (yhdistin kanaan ja pestoon).

  Mun yks lemppariresepti on pastaa (mieluiten tuore!) ja kermainen kanakastike. Ruokakermaa, kanaa, tuoretta pinaattia maun mukaan ja herkkusieniä! Pinaatti heitetään kokonaisina lehtinä kastikkeen sekaan ihan viime metreillä. Tosi hyvää, mausteita maun mukaan :) Itse en kyllä tykkää maustaa liikaa juurikin tuon takia, että pinaatin maku hukkuu sitten. Ei tääkään kyllä sitä kevyintä ole, mutta jos ei joka päivä syö niin miksipä ei :D

 3. Voiei, luojan kiitos oma puoliskoni on myös pastan perään, muuten en tiedä mitä yhteiselostamme tulisi.. :D Noh, pääset sitten pitämään omia herkkuhetkiä aina silloin tällöin ;) Ihanaa sunnuntaita sinnekin <3

 4. Ooh, katsoin kieli pitkällä jo ensimmäisiä kuvia! Kiitos tästä, laitoin reseptin heti kirjanmerkkeihin :) Selasin blogiasi ja kiva kun olit kirjoittanut myös Vaasan Kanttarelliksesta, olenkin kaipaillut täällä oikein kunnon mehukkaita burgereita! Tiedän siis, minne suunnata ensi kerralla :) Aurinkoista sunnuntaita sinne!

 5. Oi, onpa kiva kuulla että tomaattiresepti pääsi kokeiluun! Ohh, kuulostaa taivaallisen hyvältä tuo sinunkin lempparisi. Täytyy pistää muistiin, kiitos tästä Anni :) Ja nimenomaan – kyllä elämässä täytyy välillä vähän herkutella!

 6. Näyttääpäs herkulliselta! :) Aika vähän tulee käytettyä pastaa ruuanlaitossa, mutta tätä voisi kyllä kokeilla!

 7. Ihanaa, kiitos paljon tästä! Lopetin hiljattain lihan syömisen ja hetkittäin on ollut ikävä ikisuosikkiani pasta carbonaraa. Täytyy kokeilla tätä ja toivoa, että tästä tulisi uusi suosikki niihin hetkiin kun tosiaan tekee mieli syödä jotain vähän parempaa kotona :)

 8. Kuulostaapa todella herkulliselta, menee ehdottomasti testiin:)!

  Itse harvemmin tulee tehtyä ohjeiden mukaan pastaa, lähinnä se menee niin että sekoittelee niihin mitä kaapista sattuu löytymään. Yksi todella herkullinen broileripasta on sellainen, johon tulee kanan lisäksi koskenlaskijaa, kermaa, tomaattipyreetä, ananasta, paprikaa ja sipulia.

 9. Hah, juuri kun ajattelin itsekin että pitää tehdä tätä nyt taas, niin eksyin sivullesi ;) Tää on kyllä ihan parasta! Hyvä et sullekin on maistunut :))

 10. Nam, kuulostaapa hyvältä sekin! Täytyisikin pitkästä aikaa tehdä pestoa itse, maistuu niin hyvältä pastan kanssa :)

 11. Eipä kestä kiittää, hyvä täytyy laittaa aina kiertämään ;) Uskoisin tämän olevan varmasti makuusi, molemmissa kun on sitä samaa tuhtia kermaisuutta – oih ja voih! Tulehan sitten kertomaan, miten maistui :)

 12. Kiva kuulla että innostuit, eikun testaamaan :) Pastaruokien kanssa harvemmin kyllä menee vikaan ja niihin on tosiaan helppo sekoitella sitä sun tätä! Kuulostaa tosi hyvältä, joskin ananaksen jättäisin “ei hedelmiä ruuassa”-periaatteeni mukaan pois, hih ;)

 13. No mutta sehän sattui! Voi kyllä on maistunut, kiitokset vaan vielä kerran sulle tästä superhyvästä reseptistä :)

 14. Namskis hyvältä näyttää, täytyy pistää resepti ylös!
  Mun ikilemppari on carbonara, sitä ei vaan voita mikään.. <3

 15. Mun ihan pakko kommentoida tähän hieman vanhempaan postaukseen, että mä rakastan tomaattipastaa. Tykkään myös pasta carbonadasta, itse asiassa oon tykänny kaikista mitä oon tähän asti maistanu. Iha pakko kyllä kokeilla tuotakin! :)

 16. Kiva kun kommentoit! Tomaatti ja pasta samassa lauseessa toimivat kyllä aina :) Eikun kokeilemaan tätäkin, toivottavasti maistuu!

 17. Oijoi miten mä nyt vasta huomaan tämän postauksen, just tänään kauppaan mennessä oli pää ihan tyhjä että mitä sitä kokkaisi. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla, kuulostaa sen verran jännältä mascarpone ja pinaatti ettei ihan heti olisi tullut mieleen! Täällä siis ilmottautuu toinen todellinen pastahiiri, ja sen voi myös huomata mun blogista, taitaa mulla meinaan ruokaohjeista eniten olla pastaohjeita… :D Kana- ja lohipasta on mun ikisuosikkeja, jotka ei petä koskaan! ;)

 18. Voi kuule, tuo mascarponen ja pinaatin yhdistelmä on aivan järisyttävän hyvä ;) Eikun kokkailemaan, tuuhan sitten kertomaan maistuuko! Ja kävin heti kommentin luettuani selaamassa blogisi reseptiarkistoja ja laitoin juurikin tuon lohipastan kirjanmerkkeihin, olisikin ollut tässä kätevästi linkattuna hih. Kiitos siis näistä! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *