Luonnollisempaa ihonhoitoa

Olen viime vuosien aikana ollut aika tarkka ihonhoidosta. Atooppisen kuiva ja herkkä ihoni vaatii paljon huolenpitoa, joten minulle toimivat tuotteet löydettyäni en ole hevillä lähtenyt niitä vaihtamaan. Kylpyhuoneen kaapista onkin jo parin vuoden ajan löytynyt tuttu, hyväksi havaittu arsenaali samoja puteleita. Nyt sinne on kuitenkin muuttanut lauma täysin uusia tuotteita, sillä olen tehnyt yhteistyön myötä tuttavuutta luonnnonmukaisen Jurliquen kanssa.

Australiasta peräisin oleva Jurlique oli minulle entuudestaan tuttu ystäväni Monan puheista – hän on ylistänyt kerta toisensa jälkeen luonnonkosmetiikkaa ja kehunut Jurliquen tuotteita maasta taivaisiin. Kuten sanottua, kynnys vaihtaa ihonhoitotuotteitani on ollut suuri, mutta maahantuojan Marian ottaessa minuun yhteyttä olin kuitenkin innokas tutustumaan brändiin. Juttelimme Marian kanssa ihostani ja hän osasi suositella minulle kosteuttavia ja rauhoittavia tuotteita.

Viimeisen reilun kuukauden ajan olenkin käyttänyt saamiani Jurliquen tuotteita, joiden joukosta on nopeasti löytynyt ne omat suosikit. Ensimmäisten kertojen aikana kiinnitin huomiota tuotteiden tuoksuun, joka on aika tuju. Totuin itse pian siihen, mutta kovin herkkänenäisille tuo voi koitua ongelmaksi. Otin silmät innosta kiiluen Herbal Recovery-sarjan syväkosteuttavan Antioxidant Face Oil-öljyn – korppukuiva ihoni nimittäin rakastaa hoitavia öljyjä, mutta sen saralta en ollut vielä löytänyt sitä oikeaa. Laitan öljyä pari tippaa yövoiteen alle ja voi kyllä on iho tykännyt! Päiväsaikaan taas olen käyttänyt saman sarjan Advanced Serumia, joka ei kuitenkaan erityisen vahvan tuoksunsa vuoksi ole yltänyt ihan suosikkeihini.

Toinen suosikkitittelin saanut tuote sen sijaan on Rosewater Balancing Mist-kosteussuihke. Olen ollut aika laiska kasvovesien käyttäjä ja usein se vaihe on jäänyt tekemättä. Tämä taas on helppo suihkauttaa kasvoille puhdistuksen jälkeen, joskin tuote toimii myös pikafreesauksena meikin päällekin (varmasti loistava pitkillä lentomatkoilla!). Elin muuten pitkään harhaluulossa, että kasvoveden tarkoitus olisi viimeistellä puhdistus ja pyyhkiä viimeiset meikinrippeet – ehei! Kasvovesi nimittäin valmistaa ihoa kosteuttavia ja hoitavia tuotteita varten, joten sen käyttöhän on minun kaltaiselleni korppuiholle erityisen tärkeää.

Kehuja voin antaa myös Jurliquen silmänympärystuotteille. Tapasin Vaasan jälleenmyyjän Home of Kikasin Marikan muutamia viikkoja sitten ja Eye gelistä puhuttaessa hän kysyi varovaisesti: “Tuleeko sinulla joskus valvottua?” Ai tuleeko! Yökyöpeli luonnostaankin ja tähän päälle vielä pitkäksi venyneitä opiskelijarientoja, joten tummat renkulat silmien alla ovat tuttu näky. Olenkin säilyttänyt tätä geelimäistä voidetta usein jääkaapissa, jolloin se tuntuu täydellisen viilentävältä aamulla. Yöksi taas valitsen kosteuttavamman ja tuhdimman Eye Creamin.

Kuukausi takaperin pääsin käymään myös Jurlique-kasvohoidossa Ekohoitola Naturalissa, jossa hoito sujui rentouttavissa tunnelmissa. Sain Vilmalta paljon hyviä vinkkejä ihoni hoitamiseen ja hän painotti myös sisältä lähtevän kosteutuksen merkitystä, esimerkiksi hyvien rasvojen saantia. Vilma kehoitti minua muun muassa kokeilemaan omenaviinietikkaa kuivuuden karkottamiseen. Kuulosti niin lupaavalta, että tätä on vielä testattava!

Kaiken kaikkiaan ihoni on tykännyt näistä hoitotuotteista kovasti ja uskon ainakin noiden kolmen suosikin jäävän minulla vakituiseen käyttöön. Päivä- ja yövoiteina käytössäni on ollut vielä ne vanhat tutut, mutta odotan innolla Calendula Redness Rescue– sarjan kosteusvoiteen kokeilemista, myös kuvassa vilahtava Fruit Enzyme Exfoliator odottaa korkkaamista. Kaiken kukkurana ovathan nuo purnukat kaikessa yksinkertaisuudessaan aika kauniita ja yleellisen näköisiä kylppärin hyllyllä.. ;)

Onko Jurlique jollekin teistä jo tuttu? Entä suositteko luonnonkosmetiikkaa ylipäätään? Itse olen vielä varsin ummikko, minulle kun tämä on ihan ensimmäisiä tuttavuuksia luonnonkosmetiikan saralta!

17 thoughts on “Luonnollisempaa ihonhoitoa

 1. Mä tykkäsin myös kovasti Jurliquesta kaikin puolin. Iho on ollut hyvin kosteutettu ja kimmoisan tuntuinen. Aurinkoista viikonloppua sinulle!

 2. Hyvä sinä! Olen ollut jo pari vuotta oikeastaan pelkästään luonnonkosmetiikan käyttäjä, joten innostun aina kun joku muukin ottaa askeleita siihen suuntaan :) Jurlique ei kaikkien oppien mukaan ole aivan puhdasta luonnonkosmetiikkaa (sillä ei ole esim. sertifiointia tiettyjen ainesosien vuoksi), mutta eipä mennä siihen nyt sen tarkemmin. Olen sitä mieltä, että todella kannattaa miettiä mitä ihoonsa laittaa, se kun imaisee jopa yli 60% aineista suoraan elimistöön. Itse en ainakaan halua kuormittaa elimistöäni turhilla kemikaaleilla, kun luonnonkosmetiikastakin löytyy loistotuotteita. Pitää vain löytää ne itselle sopivat. Olenkin joistain suosikeistani kirjoitellut blogiini “Luonnonkosmetiikka” -tagin alla

 3. Nämä ihonhoitotuotepostaukset ovat aina mielenkiintoisia. Välillähän on mukava kokeilla muidenkin hyviksi todettuja tuotteita. :-) Jurlique-tuotteista olen lukenut juurikin ihanan Monan postauksista. :-) Tänäänhän teillä olikin sama aihe. ;-) Tuota samaa kasvoöljyä hänkin suositteli. Pitäisi varmaankin kokeilla… ;-) Mistäs noita tuotteita voi ostaa? ;-)
  Ihanaa perjantaita! :-)

 4. Lukaisinkin juuri postauksesi! Mahtava kuulla, että sinäkin innostuit Jurliquesta :) Aurinkoa sinunkin viikonloppuusi ihana Marjukka!

 5. Tulitkin itse asiassa myös mieleeni, kun muistan lukeneeni sinun olevan intohimoinen luonnonkosmetiikan puolestapuhuja :) En usko, että saisin itsestäni pelkästään luonnonkosmetiikan käyttäjää, mutta ainakin suunta on jo oikea! Tutkin kyllä ehdottomasti sinun juttujasi tarkemmin, josko sieltä löytyisi uusia tuttavuuksia itsellenikin :)

 6. Ihan totta, kuten sanottua niin sitä juurtuu helposti niihin omiin hyväksi todettuihin tuotteisiin, joten kiva päästä kurkistamaan muidenkin kylpyhuoneen kaappeihin ;) Ja kappas vaan, meillä olikin Monan kanssa tosiaan hyvä ajoitus! Öljy on kyllä hehkutuksen avoinen, niin ihana hoitotuote iholle :) Jurliquen jälleenmyyjät kunnittain näkee täältä, http://jurlique.fi/mista-ostaa/, mutta esimerkiksi juuri tuo postauksessa linkittämäni Home of Kikas- verkkokauppa toimittaa myös :)

  Ihanaa perjantaita sinnekin, aurinkoinen!

 7. Minulla on myös meneillään testailut Jurliquen parissa :) Olen nuoresta tytöstä asti ollut kosmetiikka- ja kauneushullu ja haalinut purkkeja sieltä sun täältä. Vajaa pari vuotta sitten alkoi siirtymävaiheeni luonnonkosmetiikkaan ja tällä hetkellä suosin ihonhoidossa pelkästään luonnonkosmetiikkaa. Se on ihan eri tuntuista iholla! Tuhansia purkkeja testanneena en voisi enää siirtyä hoitamaan ihoani pelkästään “normikosmetiikalla”. Olen jo niin kiintynyt luonnonkosmetiikkaan. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, mutta se on aivan oma maailmansa :) Toki edelleen blogin kautta testailen myös tavallista kosmetiikkaa ja avoimin mielin, tottakai, mutta en kyllä voisi enää koskaan luonnonkosmetiikasta luopua ;) Meikkituotteissa käytössäni on vielä aika paljon tavallista kosmetiikkaa, tosin BB- ja CC-voiteista, samoin poskipunista ym. on jo joitain luonnonkosmetiikkasuosikkeja löytynyt. Meikkituotteiden osalta en taas ole vielä valmis luopumaan Dioreista, Chaneleista ja muista ihanuuksista ;)

  http://beauty-highlights.blogspot.fi/

 8. Olipa kiva kuulla mietteitäsi luonnonkosmetiikasta! Saa nähdä, miten itselläni käy luonnonkosmetiikan suhteen pidemmällä tähtäimellä, ainakin alku on Jurliquen kanssa kovin lupaava. Ja yhdyn kyllä sinuun siinä, että Diorit ja Chanelit ym. ovat ja pysyvät kyllä minun meikkiarsenaalissani, hih! :D

 9. Olen aivan rakastunut Jurliqueen nyt kun pääsin sitä testaamaan ja postailinkin aiheesta eilen. Ihoni ei ole pitkään aikaan ollut näin hyvässä kunnossa! Itse käytän Calendula Redness Rescue sarjaa ja siinä on kyllä melko mieto tuoksu ja ihmettelinkin kun kirjoitit että jossain sarjassa on tujut tuoksu! Sarjojen välillä on siis selkeästi eroa! :) Uskonkin että voisin siirtyä näissä ihonhoitotuotteissa täysin luonnollisempiin tuotteisiin, mutta meikeissä se taitaa olla mahdotonta! ;)

 10. Pakko huikata tähän väliin, että itsekin olin tosi skeptinen luonnonkosmetiikan meikkien suhteen ja roikuin jättikokoisessa MAC-meikkien arsenaalissani kiinni aika pitkään. Mutta kappas, nyt olen tullut luonnonkosmetiikan meikeillä toimeen jo yli kaksi vuotta (ripsiväriä lukuunottamatta)! Esim. Couleur Caramel ja Nvey Eco ovat suosikkejani. Myös kynsilakat ovat vaihtuneet vähemmän myrkylliseen Zoyaan, jota voin todellakin suositella! Joten ei mahdoton tehtävä :) Voisin puhua aiheesta loputtomiin :)

 11. Moi Jonna! Tiedätkö sellaisesta luonnonkosmetiikkaa myyvästä putiikista kuin Jolie? Aivan ihania tuotteita :) Putiikki sijaitsee Uudenmaankadulla ja sieltä on ainakin minulle jäänyt vuoden aikana luottotuotteita, jotka ovat ehdottomasti tulleet kylpyhuoneen hyllylle jäädäkseen ;) Kannattaa piipahtaa liikkeessä, kun olet Helsingissä taas :)

  Sara

 12. Heippa Sara! Jolie on kyllä korvaani tuttu, muistan lukeneeni siitä joskus ainakin blogeista! Kiva kun muistutit tästä, putiikki onkin itse asiassa sopivasti reitilläni kampaajalle, joten viimeistään sitten täytyy piipahtaa siellä :) Kiitos vinksitä ja oikein aurinkoista sunnuntaita!

 13. Linda: Onpa kiva kuulla, että säkin olet ollut tyytyväinen testailuihin! Tuo Calendula Redness Rescue kuulostaa niin oivalta meikäläisen couperosastakin kärsivälle iholle, odotan innolla että pääsen sitäkin kokeilemaan. Ja tosiaan, tuoksuissa on varmasti eroja :)

  LadyBlue: Ihan kyllä ihailen sinun suhtautumistasi luonnonkosmetiikkaan, vau! Tosi kiva kuulla näistä asioista oikein “asiantuntijan” vinkkelistä ja etenkin näihin meikkeihin liittyen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *