Kauppatieteiden opiskelusta

Sain jo jokin aika sitten toiveen kertoa hieman omia kokemuksiani kauppatieteiden opiskelusta näin kohta paketissa olevan fuksivuoden jälkeen. Lisäksi eilisessä arvontapostauksessa Riikka toivoi samaa ja etenkin juuri Vaasan yliopistoon liittyen, myös Suvia kiinnosti kuulla enemmän opiskeluista. Ensimmäinen vuosi on tosiaankin viimeisiä tenttejä ja ryhmätöitä vaille valmis ja en voi uskoa, miten nopeasti aika onkaan kulunut! Vastahan olin kirjaston penkillä epätoivoisena pänttäämässä mielessäni vain yksi päämäärä, pääsykoetulosten julkistamisen ja riemunkiljahdukset muistan kuin eilisen, eikä siitäkään tunnu olevan kuin hetki, kun istuimme ensimmäistä kertaa yliopiston salissa valmiina ja jännittyneinä tulevia orientaatioita varten.

Ensimmäiset viikot olivat varsinaista hulinaa kaikkea uutta omaksuessa ja uusiin kavereihin tutustuessa – täysin uudesta asuinkaupungista puhumattakaan! Äkkiä sitä pääsi kuitenkin jyvälle järjestelyistä, uudet samanhenkiset ystävät löytyivät nopeammin kuin olisin ikinä osannut kuvitellakaan ja Vaasan kaltaiseen opiskelijakaupunkiin sopeutui nopeasti. Uuteen kaupunkiin opiskeluiden perässä lähtiessä kannattaa muistaa se, että lähes kaikki ovat kanssasi samassa tilanteessa.

Odotetut haalarit!

Itse opiskeluista minulla ei ollut juurikaan ennakko-odotuksia, mutta oli mahtavaa päästä opiskelemaan kahden vuoden tauon jälkeen. Fuksivuosi on kulunut perusopintojen parissa ja kurssien myötä on ainakin itselleni selvinnyt, mitä haluaisin jatkossa opiskella pääaineenani. Johtamisen kurssit ovat tuntuneet olevan lähinnä sydäntäni, joten uskoisin sen olevan oma juttuni! Johtaminen olikin oikeastaan se, joka oli alunperinkin mielessäni lähtiessäni hakemaan kauppatieteitä, joskin pääsykoekirjoja lukiessa innostuin myös laskentatoimesta, jota ajattelinkin nyt sivuaineekseni. Aikaisemmin ajatuksistani ohimennen mainittuani sain kommentin, kuinka kannattaisi työllisyyttä ajatellen valita mielummin laskentatoimi tai rahoitus. Itselläni painaa kuitenkin vaakakupissa ennemmin oma mielenkiinto alaa kohtaan ja uskon, että KTM:n papereilla on suuntautumisesta huolimatta hyvät työllistymismahdollisuudet. Linda totesi postauksessa myös fiksusti, kuinka työnhakijan oma persoona on loppupeleissä tärkeämpää, kuin se mitä papereissa lukee pääaineena!Perusopintojen joukosta on toki löytynyt niitä ei niin itseä kiinnostavia asioita, mutta pääasiassa luennot ovat olleet mielenkiintoisia, erityisen mieleenpainuvia ovat usein vierailijaluennoitsijat, joita on ollut lukuvuoden aikana useita. Opiskeluissa ehkä yllätti se, miten paljon meillä on ollut ryhmätöitä kursseilla. Jotenkin olen aina mieltänyt yliopisto-opiskelun kovin teoreettiseksi ja itsenäiseksi, mutta toisaalta ryhmätyöt tuovat kivaa vaihteluakin.

Jonottamassa lippuja harkkasitseille silmät ristissä klo 6.30!

Lukiossa sekä aikaisemmissa opiskeluissani totuin siihen, ettei minun tarvinnut tehdä ihan valtavaa määrää töitä opiskeluissa menestyäkseni ja olen aina pitänyt itseäni aika hyvänä oppilaana. Yliopistossa taso on kuitenkin luonnollisesti hieman eri – ja olen huomannut, ettei työmääräni ole aina riittänyt haluamiini tuloksiin kirjaston penkillä istutuista tunneista huolimatta. Ensimmäinen vuosi voi tietysti olla vielä hieman haparoimista, mutta tavoitteena olisi kuitenkin petrata ensi vuonna. Parasta olisi, jos opiskelua saisi pidettyä yllä koko periodin ajan, eikä vasta viikkoa ennen tenttiä perehdy niihin vaikeimpiin asioihin… ;)

Minulta on monesti kysytty, onko luennoilla läsnäolopakkoa ja miten paljon vietän itse aikaa yliopistolla. Läsnäolovaatimusta ei tosiaankaan ole kuin kielten luennoilla ja esimerkiksi satunnaisilla vierailijaluennoilla, voit siis hyvin pitkälti itse määrätä opiskelutahdin ja päiviesi kulun. Itselleni tämä on sopinut mainiosti, vaikka kuten sanottua, tietysti olet tällöin itse vastuussa oppimisestasi. Syksyn aikana kävin pääasiassa kaikilla luennoilla, mutta nyt keväällä olen hieman höllännyt. Ensimmäisten luentojen jälkeen selviää usein aika nopeasti, kannattaako istua penkillä kuuntelemassa vai lukea samat asiat itse kotona. Yliopistolla tulee kuitenkin vietettyä aika paljon aikaa, milloin juuri luennoilla, kirjastolla opiskellessa tai ryhmässä töiden parissa pakertaen.

1. VR on tullut tutuksi, 2. Kulttuurijaoston järjestämä sushikurssi, 3. Valmiina syksyn jenkkibileisiin! 4. Kaunis kampus

Entä sitten Vaasa opiskelukaupunkina? Rivien välistä on varmasti voinut huomata, että olen viihtynyt täällä aivan valtavan hyvin! Tottakai alkuun jännitti muuttaa satojen kilometrien päähän pois kotoa tuntematta oikeastaan ketään, mutta uskon tämän kasvattaneen minua paljon. Vaasassa on hurjan hyvä yhteishenki ja jotenkin rento meininki – opiskelukavereita autetaan mielellään, enkä ainakaan itse ole kokenut tunnelmaa kovin kilpailulliseksi.

Tasosta on muuten vaikea sanoa, itselläni kun on kokemusta vain Vaasasta. Vaasaan sisään päästäkseen vaatii tietysti huomattavasti vähemmän pisteitä kuin vaikka Aaltoon, joten ei ehkä ole ihan tuulesta temmattua sanoa, että Aallossa taso voi olla korkeampi. Siitä huolimatta Vaasaakin pidetään kuitenkin arvostettuna opinahjona ja muun muassa johtamisen laitos on useaan otteeseen palkittu, laskentatoimen ja rahoituksen ala taas tunnetaan kansainvälisestikin.

Loppukaneettina todettakoon, että voin omasta puolestani todella lämpimästi suositella Vaasaa opiskelukaupunkina ja olen epäilemättä viettänyt yhden hauskimmista vuosistani täällä! Toivottavasti tästä oli jotain sisältöä toiveiden lähettäjille, kirjoittelen toki mieluusti opiskeluista enemmänkin. Samalla myös hurjan paljon tsemppiä kaikille pääsykokeiden kanssa pakertaville, toivotaan että kova työ palkitaan heinäkuussa :)

55 thoughts on “Kauppatieteiden opiskelusta

 1. Tää ei nyt liity tähän postaukseen mitenkään, mut minkä kokoisia sun lexingtonin kauluspaidat on? :D Oon tilaamassa itelleni muutamaa paitaa ja kokotaulukon mukaan S ois sopiva koko, mut kauluspaidathan on aina hieman väljempiä ja muiden brändien kauluspaidat on mulla aina ollut pienintä mahdollista..

 2. Valitse ehdottomasti se aine pääaineeksi, joka tuntuu hyvältä, eikä ole vain työllistymisen kannalta hyvä valinta!! Itse valitsin viime keväänä laskiksen ja nyt kaduttaa ja paljon.. Olisi pitäny kuunnella sydäntä ja valita markkinointi. Tässä nyt yritän hakea pääaineen vaihdosta, eikä se ole helppoa kun pitäisi olla aineopinnot kasassa ym.. Tämä kyllä kaikille fukseille vinkkinä, kuuntele sydäntäsi!

 3. Aivan mahtava postaus Jonna!:) Oli todella kiva kuulla mietteitäsi Vaasan yliopistosta ja oma kiinnostuskin nousi taas kyseistä opinahjoa kohtaan:) Suuri kiitos siis, että jaoit kokemuksiasi meidän lukijoiden kanssa, olet huippu! :)

 4. Kiva paketti opinnoistasi! Minunkin on pitkään pitänyt tällainen rustailla nyt, kun opinnot ovat loppusuoralla :) Meillä on ihan hirveästi ryhmätöitä ja harkkatöitä, ja jotenkin olen saanut sellaisen kuvan, ettei niitä kauppiksessa niin paljoa olisi. Tämän perusteella teilläkin niitä riittää :)

 5. Apua, aivan mahtavaan saumaan sattui tämmöinen postaus! NIMITTÄIN olen hakemassa ensikeväänä Vaasaan lukemaan kauppatieteitä! ( olen entinen vaasalainen mutta nykyään asustan helsingissä..) Tulossa siis omalle kotiseudulle takaisin :) Kiitos tästä!

 6. Kiitos tuhannesti päivän motivaatiopiikistä! Luin postauksen lukutauolla, ja vitsit miten hyvin iltapäivä sujukin laskentatoimen kirjan parissa. :) Mieluusti mä ainakin lukisin lisää opiskelupostauksia. Ihanaa kevättä Jonna, ja kiitos ihanasta blogista, jatka samaan malliin! :)

 7. Vaikka en kauppatieteilijä (tai edes suomessa opiskeleva) olekaan niin täytyy kyllä sanoa, että huikean kiva postaus! :) Eniten varmasti kaipaan täällä Englannissa tuota mainitsemaasi yhteisöllisyyttä: vuosikurssi on tosi iso (yli 300 opiskelijaa), joten kaikkien tunteminen on kerrassaan mahdotonta.. Toisekseen täällä opiskelijat asuvat yleensä ensimäisen uni vuoden aina “in halls” eli yliopiston omissa asuntoloissa ja ollessani yksi harvoista, joka mitää majaa koulun ulkopuolella on joskus porukoihin pääseminen ollut hiukan vaikeaa – ihanaa siis, että olet löytänyt paljon samanhenkisiä ihmisiä ja uusia ystäviä! :)

  Ja pakko sanoa samaa tuosta pääaineesta: valitse ihmeessä se mikä tuntuu omimmalta! Meilläkin monet kuulemma haluavat valita esim. finanssioikeutta, vero-oikeutta, yms muita mielestäni puisevia (ja mukamas paremmin työllistäviä) oikeudenaloja. Kun totesin, että haluan ehdottomasti valita joko lääkintöoikeutta tai perheoikeutta nosteltiin tälle hiukan kulmkarvoja :D Lyhyempänä oppimääränä tulen kyllä lukemaan lisäksi yritysoikeutta ja sopimusoikeutta, mutta koen, ettei opiskelu ole motivoivaa jos ei ole oppiaineeseen mieltynyt. Haluan myös uskoa siihen, että kun hyvästä yliopistosta valmistun hyvilla papereilla niin myös saan hyvän työpaikan sitten tulevaisuudessa :) Tsemppiä viimeisiin tentteihin! xx

  P.S Pidän sut ajantasalla seuraavasta suomi-visiitistä. Näillä näkymin näyttää siltä, etten vältisti tule pääsiäiseksi kotiin, sillä sain ihan huikean työpaikan (yes!), mutta viimeistään silloin toukokuun alussa sitten :)

 8. Osaatko sanoa kuuluuko Vaasassa kauppatieteiden opintoihin enemmän ruotsia kuin esim. Tampereella tai Kuopiossa? Kiitos kattavasta tietopaketista, keep up the good work! :)

 9. Vaasassa opiskelu oli nastaa! Omasta valmistumisesta on jo kuusi vuotta ja työelämässä ei ole tullut tilannetta vastaan, jossa Vaasa olisi ollut huonompi kuin Helsinki. Joku totesikin, että Vaasassa kasvaa kauppatieteiden maistereita, jotka on sosiaalisia ja eivät suhtaudu elämään liian ryppyotsaisesti!

 10. Hei ihan mahtavaan saumaan tuli tämä postaus!:) haen toista kertaa kauppiksen ja Vaasa on yksi vaihtoehtoni :) vaikuttaa kyllä kivalta kaupungilta!

 11. Anteeksi tökerö kysymys, mutta kuinka ihmeessä opiskelijalla on varaa Vuittonin laukkuun?? :D Enkä todellakaan tarkoita mitenkään pahalla, mutta varmaan aika harvinainen näky luennoilla opiskelijoiden käsivarsilla kyseinen veska. Ja tykkään sun blogista ja tyylistä :)

 12. Hauska lukea Suomen yliopistokäytännöistä, siellä kun en ole päivääkään yliopistolla ollut. Samanlaisuuksia ja erilaisuuksia UK:n kanssa löytyy, eikä ole tietenkään fiksua lähteä näitä edes vertailemaan. Tykkään itse pikkukaupungeista joten Vaasalla on varmasti puolensa :)

 13. Moikka!

  Olen ihan samoilla linjoilla sun kanssa! Vaasassa on ihan huippua se, että suurin osa opiskelijoista tulee juurikin muualta, ja kaikki ovat samassa tilanteessa. Ystävystyminen ja verkostoituminen on hyvinkin helppoa. Itse muutin Vaasaan niin etten tuntenut ketään, mutta ei mennyt kuin muutama päivä niin se oma ystäväjoukko olikin jo löytynyt. Monet ystäväni jotka ovat opiskelleet Helsingissä, ovat taas olleet hieman harmissaan siitä, että varsinkin niihin pääkaupunkilaisiin on vaikea tutustua kun kaikilla tuntuu olevan jo se oma ystäväpiiri.

  Myös näin jo Vaasasta valmistuneena täytyy myös mainostaa yliopiston mainetta; vaasalaisten kauppatieteilijöiden arvostus on kyllä korkealla! Myös työllisyystilanne Vaasassa on erittäin hyvä, joten tänne voi vaikka vahingossa jäädäkin myös valmistumisen jälkeen asumaan ;) Tosi kiva kuulla, että olet viihtynyt Vaasassa! Voi miten hymy huulilla sitä itsekin muistelee aikoja Oskarissa (jossa tuli istuttua vähän liikaakin), Tritoniassa, sitseillä, haalaribileissä jne. vaikkei siitä omasta valmistumisesta kuitenkaan niiiin kauaa olekaan :)

 14. Minäkin olen kyllä sitä mieltä että kannattaa valita pääaineeksi se joka kiinnostaa! Minäkin luulin ennen kun olin aloittanut opiskelut Hankenissa että laskentatoimi olisi se mun juttu, mutta sitten kun aloitin huomasin että johtaminen ja yrittäjyys olikin mun lemppariaine! Kirjoitan nyt gradua ja olen ollut todella tyytyväinen mun valintaan, en olisi jaksanut kirjoittaa ja lukea niin paljon jostakin aiheesta joka ei aidosti kiinnosta :) Ja uskon todellakin että se on se persoona joka sitten onkin se tärkeä juttu kun hakee töitä. Ja myös Hankenilla on ollut hirveästi ryhmätöitä, varsinkin kandikursseissa. Ja mukava kuulla että olet viihtynyt täällä Vaasssa! :)

 15. Kannattaa ehdottomasti valita se pääaine, mikä itseä kiinnostaa! Vaasalaisena johtamisen opiskelijana voin ehdottomasti suositella johtamista pääaineeksi ;) mitä läsnäolopakkoon tulee, niin pääainekursseilla läsnäolopakko on todella yleistä, myös maisterivaiheessa. Eka vuosi on siis paljon vapaampi luentojen osalta kuin seuraavat vuodet, mikä on kyllä ärsyttävää :D tsemppiä loppukevääseen!

 16. Hei, tää nyt ei liity mitenkään tähän postaukseen. Mutta alan olemaan epätoivoinen metsästäessäni mekkoa ensi kesän juhlia varten. Olisiko sinulla jotain ideoita tämän suhteen?:)
  Tarvitsen tätä mekkoa erityisesti häitä varten, eli silloin se ei saa olla punainen, musta tai valkoinen. Kengät ja laukku on nuden sävyset, eli mekko voi olla oikeastaan minkä värinen tahansa. Tuleeko mieleen mistä kannattaisi katsoa ja minkälainen mekko olisi hyvä tulevan kesän juhliin?:)) (Haluan olla ajoissa tämän etsinnän kanssa, kun yleensä jätän etsinnät viimesiin päiviin jolloin en todellakaan löydä haluamaani mekkoa :D)
  Kiitos ihanasta blogista!:)

 17. Aivan huippupostaus! Tämä antoikin mukavasti potkua pääsykokeisiin lukemiseen (kauppatieteisiin siis tähtään), olen lipsunut lukuaikataulusta niiiin paljon… Kiitos tästä <3

 18. Heippa! Minulla on oikeastaan kaikissa Lexingtonin vaatteissa koko XS, joten sanoisin niiden olevan aika standardikokoisia. Itselläni on tämä Emily shirt, http://www.lexingtoncompany.com/women/shirts/emily-shirt-bright_-whiteclassic, ja se on malliltaan hieman rennompi ja löysempi, mutta vähänkään rintavammalla voisi kirrata hieman rinnuksesta. Kovin vaikea kyllä arvioida siis :/ Jos olet myös pienikokoinen ja tapaat käyttää muuten aina pienintä kokoa muiden kauluspaidoissa, niin sitten melkein neuvoisin näissäkin ottamaan sen pienimmän.

 19. Voi kiitos rohkaisevasta kommentistasi niin minun kuin varmasti muidenkin samojen asioiden kanssa pohtivien puolesta! Harmi kuulla, ettet ole kokenut pääainevalintaa omaksesi :/ Paljon peukkuja, että saisit vaihdettua sen vielä markkinointiin!

 20. Voi kiitos Riikka, ihana jos tämä oli toivomasi kaltainen! :) Mielelläni toteutan näitä toivepostauksia ja tällaisen palautteen jälkeen nousee aina hymy korviin. Tsemppiä opiskelupohdintojen pariin! :)

 21. Kiitos Emmi! On kyllä hienoa, että sinulla on jo opiskelut melkein paketissa :) Ihan totta, teilläkin! En tiedä sitten, vähenevätkö ryhmätyöt sitten seuraavina vuosina vai ovatko vaan fuksivuoden juttu…

 22. Voi ihan mahtava kuulla! Tervetuloa takaisin kotikonnuille ;) Ei kestä kiittää, mukava kuulla että ajoitus oli oikea!

 23. Oi että, kylläpä ilahduin kommentistasi! Ihan hurjan paljon tsemppiä lukujen pariin – ei enää pitkä aika! Pian pääset nauttimaan kesästä, toivotaan että heinäkuussa kova työ palkitaan :) Kiitokset itsellesi ja jaksamista kevääseen!

 24. Kiva jos tykkäsit, Maria! :) Ison vuosikurssin kanssa on kyllä mahdoton oppia tuntemaan jokaista ja vielä tuo mainitsemasi asumisasia. Kauppiksessa on myös hirveän tiiviit nuo pari ensimmäistä viikkoa orientaatioiden parissa, jolloin tutustuu ihmisiin todella helposti :)

  Olen kanssasi ihan samoilla linjoilla! Opiskeluiden parissa tulee kuitenkin viettämään niin monta vuotta, joten on luonnollisesti parempi jos aine itsessään kiinnostaa, kuin tieto sen työllistävyydestä. Ja varmasti tasokas yliopisto sekä kuten sanottua, hakijan oma persoona, merkitsevät paljon tulevaisuudessa :)

  Voi onnea työpaikasta! Ilmoittele sitten kun tulet käymään, niin treffataan :)

 25. Kääk, nyt en kyllä valitettavasti osaa yhtään vastata tuohon! Itselläni ei ole ollut vielä kielten opintoja ollenkaan fuksivuoden aikana, joten en ikävä kyllä osaa auttaa :/ Luulisin kyllä ruotsin opintojen olevan samaa luokkaa muidenkin yliopistojen kanssa. Eipä kestä kiittää, mukava jos tästä oli muuten hyötyä :)

 26. Hei mahtavaa, että ruudun takaa löytyy entisiä vaasalaisia! Ja mikä loistava kuvaus, jonka uskon osuvan Vaasan kauppatieteilijöihin kuin nenä päähän ;)

 27. Pakko vastata, että ei se kyllä kovin harvinainen näky yliopistolla nykyään ole. Joka toisella on Vuittonin veska kädessä (tai jonkun muun yhtä kalliin tai kalliimman merkin).
  Itsellänikin on, ja varat siihen löytyy ahkeralla työnteolla ja säästämisellä, ei se sen ihmeellisempää ole :))

 28. Oi miten kiva kuulla! Kannustan ehdottomasti lähtemään Vaasaan, mikäli kävisi niin etteivät ovet aiempiin hakuvaihtoehtoihin aukeaisi :) Kovasti tsemppiä loppukevääseen – ei enää kauaa pakertamista!

 29. Toiseen anonyymiin yhtyen, merkkilaukku opiskelijan käsivarrella ei tänä päivänä ole kovinkaan harvinainen näky. Juuri tätä samaa kyseistä laukkuakin tulee vastaan ties kuinka monella yliopiston käytävillä, sen verran kätevä malli päivittäiseen käyttöön :)

  Ja ensimmäiselle anonyymille vielä selventäen, että opiskelijastatuksen lisäksi minulla on kuukausittaiset tulot blogin myötä, sillä tämä on paitsi harrastus myös työ :) Kiitos kovasti, kiva kuulla että tykkäät!

 30. Yliopistokäytännöissä eri maiden välillä on varmasti hurjan paljon eroja, mutta myös samankaltaisuuksia :) Tällainen pieni opiskelijakaupunki on ainakin kovasti minun makuuni, vaikka kotikaupungissani Helsingissä muuten viihdynkin!

 31. Aivan huippupostaus! Vaikkei opiskelu olekaan itselleni tällä hetkellä ajankohtaista, näistä opiskelupostauksista tulee varmasti olemaan hyötyä myöhemmin! :)

 32. Heippa Maaria! Voi miten mukava kuulla vanhoista opiskelijoista :) Verkostoituminen Vaasassa on ollut kyllä helpompaa kuin olisin osannut kuvitellakaan, vaikka kuinka oli kuullut ihmisiltä juuri tätä “kaikki ovat samassa tilanteessa”. Ihan uskomatonta, miten se ystäväpiiri toden totta muodostuu muutamassa päivässä! Voin itsekin kuvitella, että jos olisin jäänyt Helsinkiin, olisin todennäköisesti luottanut aika lailla siihen omaan vanhaan kaveriporukkaan ja jäänyt useimmista opiskelijariennoista tämän varjolla pois.

  Hienoa kuulla myös yliopiston maineesta, ihan mahtavaa ;) Opiskeluaika menee kyllä niin hurjaa vauhtia, että täytyy ottaa tästä ajasta nyt kaikki ilo irti!

 33. Ihana Sara kun jaoit omia kokemuksiasi, tällainen kannustaa ehdottomasti niissä omissakin valinnoissa :) Kaunis kiitos tästä!

 34. Kiitokset kannustuksesta ja mahtava kuulla tämä juuri Vaasan johtamisen opiskelijan suusta, hih ;) Meinasinkin lisätä tekstiin vielä, etten tiedä sitten miten on läsnäolopakon laita pääainekursseilla. Ilmeisesti siis johtamisen osaltakin on paljon sitä läsnäoloa? Kiitos tsempeistä ja kivasta kommentista! :)

 35. Heippa! Sain arvontapostaukseen useita toiveita tehdä postaus juuri kesän juhliin liittyen, joten mekkokartoitusta varmasti pian luvassa :) Mekon etsintä kannattaakin ottaa ajoissa, parhaat viedään usein muutenkin päältä! Sinisen sävyt ovat todella pinnalla juuri nyt ja etenkin sellainen kaunis pastellinen taivaansininen voisi sopia nudeasusteiden kanssa hurjan hyvin! Esimerkkiä omasta gaala-asustani tulossa pian, jossa juuri sininen pitkä maximekko. Maximitta jakaa usein mielipiteitä, mutta itse juhlin toissa kesänä siskoni häitä maximekossa ja se oli minusta loistava valinta. Myös esimerkiksi kukallinen maxi voisi olla aivan upea häävieraan asu! Klassinen kotelomekko on tietysti aina myös hyvä vaihtoehto, häissä on tärkeää sopiva pituus ja muuten tilaisuuden arvokkuutta kunnioittava malli :)

  Kerään omia suosikkejani pian yhteen postaukseen, mutta sillä välin kannattaa kurkata netistä esimerkiksi Zalandon laaja valikoima. Helsingissä päin kurkkaisin esimerkiksi Karen Millenin, Max&Co:n, Stockmannin naisten osaston sekä Mycokon Fredalla :)

  Toivottavasti tästä oli jotain apua alkuun! Kaunis kiitos itsellesi, että luet blogiani :)

 36. Voi kiitos itsellesi Taru piristävästä kommentista – kiva jos sait tästä potkua! Hurjan paljon tsemppiä loppukevääseen, peukut pystyyn että työ palkitaan <3

 37. Kiitos paljon suloisuus – mukava kuulla että tykkäsit vaikkei olekaan itsellesi se ajankohtaisin aihe! :)

 38. Kuka sinulle maksaa palkan? Mitä mieltä olet nykyisestä verotusmallista? Esim. siitä, että ansiotuloja sekä pääomatuloja verotetaan, mutta joku voi saada paljon tavararoita tekemästään työstä ilman, että niitä verotetaan mitenkään? Hyvää sunnuntaita! Terkuin, Leea

 39. Ihan mahtava postaus!<3 Niinku monet muutki ehti jo todeta niin tää postaus tuli kyllä niin hyvään saumaan. Oon ite väkertäny tässä tammikuusta lähtien kauppiksen pääsykoekirjojen parissa ja halu päästä kouluun tänä vuonna on suuri ja tää postaus kyllä lisäs sitä intoa ja samalla antoi lisää potkua lukemisen suhteen :) Vaasa on mulla tällä hetkellä toisena vaihtoehtona ja oli ihana kuulla sun kokemuksista sieltä. Tää antoi lisävarmuutta siihen, että jos sinne ite satun päätymään nii voisin mahdollisesti hyvin oikeesti viihtyäkkin siellä vaikkei olekkaan mikään suurkaupunki ja että voi pärjätä vaikka aika lailla yksin uuteen kaupunkiin muuttaisikin :) joten suurkiitos sulle!

  Ja moniin yhtyen valitse juuri se pääaine mitä itse haluut lukea, ei sitä muuten jaksa! :) tsemppiä sulle kaikken kanssa :)

  http://satsuk.blogspot.fi

 40. Monilla kursseilla on minimimäärä mikä pitää olla paikalla ja osa kursseista on toteutettu niin, että läsnäolo vaikuttaa arvosanaan positiivisesti. Toki on myös niitäkin kursseja, joilla läsnäolopakkoa ei ole. Mitä olen kuullut, niin esimerkiksi markkinoinnissa läsnäolopakko on melkeinpa joka kurssilla, joten mielestäni nuo edellä mainitut käytännöt on parempia :) pääainekurssit ovat olleet todella mielenkiintoisia, joten ihan mielellään luennoilla on kyllä istunutkin! Itselläni on myös laskis sivuaineena ja tämä on ollut mielestäni toimiva kombo :)

 41. Joo, näin sen ajattelinkin :) Meitsi taas on suht hyvässä palkkatyössä, mutta kaksi lasta ja asuntolaina kaikkine asumiskuluineen leikkaa niin ison osan palkasta, että lopuilla ei paljoa vuittoneita ostella ;)

 42. Ymmärrettävästi raha-asiat ovat sen verran henkilökohtaisia, etten koe tarpeelliseksi avata niitä blogin puolella. Voit kuitenkin olla huoleti – hoidan kyllä kaikki blogiin liittyvät velvoitteeni :) Kivaa sunnuntain jatkoa sinullekin, Leea!

 43. Moikka! Oon usein miettiny, että minkälaisia yliopiston ryhmätyöt ovat? Itse valmistuin syksyllä ylioppilaaksi ja tarkotus on suunnata yliopistoon. Itse en oikeen pitänyt lukion powerpoint ryhmätöistä, mitkä sitten esiteltiin ryhmälle luokan edessä. Onko yliopiston ryhmätyöt samanlaisia? Kiitos vastauksestasi! :)

 44. Voi kiitos hurjan paljon Satu – todella ilahduttavaa kuulla tämän osuneen tosiaankin hyvään saumaan :) Sinulla kuulostaa motivaatio ja halu kouluun olevan niin kohdillaan, että uskon ja toivon ovien aukeavan sinulle tänä vuonna!

  Tällä postauksella toivoin tosiaankin voivani rohkaista muita lähtemään muualle kotikaupungista opiskelemaan. Harmi voi varmasti olla alkuun suuri, mikäli koulupaikka ei aukeaisikaan juuri sieltä toivomastasi kaupungista, mutta ehdottomasti kannustan tarttumaan tilaisuuteen ja vastaanottamaan paikan sitten muualta :) Ihana kuulla siis, että ainakin sinä sait tästä hieman lisää varmuutta tulevaan!

  Sylin täydeltä tsemppiä loppukevääseen, toivon todella että päsäet haluamaasi kouluun <3 Tulehan sitten kertomaan, kuinka kävi! :)

 45. Heippa! Voin tietysti puhua vain omasta puolestani Vaasasta ja kauppatieteilijänä, mutta meillä suurin osa tähän astisista ryhmätöistä on ollut sellaisia, joihin sisältyy lopulta esittäminen powerpointin avulla muille ryhmille. Nyt keväällä meillä oli yksi johtamisen työ, joka oli kokonaan kirjallinen, toisella kurssilla taas piti kehitellä liikeideaa, joka esiteltiin viiden minuutin esityksen avulla muutamille muille ryhmille ja nyt vielä kokoamme työn kirjalliseksi. Usein kirjallinen osuus onkin ryhmätyöstä se suurin, mutta moniin tosiaan liittyy se pieni esitystilanne :) Toivottavasti tästä oli jotain apua!

 46. Hei olipa mukava kuulla tarkemmin, kiitos! Tuon markkinoinnin läsnäolopakon olen aikaisemmin kuullut, mutta en tiennyt yhtään miten on johtamisen laita. Kuulostaa oikein fiksulta järjestelmältä :) Ja mahtava kuulla että olet tykännyt kombosta – uskoisin sen sopivan itselleni myös hyvin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *