Nespresso tuli taloon

Olen haaveillut kahvikoneesta niin kauan kuin muistan. Tai noh, ainakin niin kauan kuin olen juonut kahvia. Halusin muuten aikoinaan opetella kahvinjuojaksi, tumma litku ei arvatenkaan maistunut aluksi ollenkaan, mutta teini-ikäinen Jonna halusi väkisin olla aikuinen ja juoda kahvia. Sittemmin kahvi on alkanut maistua vähän turhankin hyvin, rakastan sitä omaa aamuista hetkeäni kahvin kera enkä käynnisty ilman kupillistani.

Takaisin kuitenkin kahvikoneeseen! Manguin sellaista meille pitkään kotona vielä asuessani, mutta Moccamaster oli ja pysyi keittiössämme. “Voit hankkia sellaisen ihan vapaasti sitten omassa kodissa asuessasi.” Minähän hankin, ajattelin tomerana.

Ja niin on tämä tyttö yhtä valtavaa hymyä ja keittiössä tuliterä kahvikone – kiitos yhteistyön Nespresson kanssa! Sain toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja valita heidän laajasta valikoimastaan meille kahvikoneen. Valinta ei ollut helppo, sillä ensisilmäyksellä vaihtoehtoja ja etenkin niiden ominaisuuksia tuntuu olevan hurjasti. Yhdessä Nespresson avuliaan edustajan kanssa kartutimme läpi kriteerejämme, joita oli muun muassa maidonvaahdotin (maitoa kahvilla, kiitos!), helppokäyttöisyys sekä tietysti sisustukseen sopiva ulkomuoto. Loppujen lopuksi kaikki palaset tuntuivat loksahtavan kohdalleen tässä juuri huhtikuussa lanseerattavassa Lattissima Pro-koneessa.

Lattissima Pro saapuikin meille tovi sitten ja voi sitä riemua. Fiilistelin ensin sen tyylikästä ulkomuotoa – sehän on kuin tehty keittiöömme! Koko oli myös positiivinen yllätys, jotenkin oletin värkkineen olevan huomattavasti suurempi, mutta se onkin varsin sieppeä. Tämä vie itse asiassa loppujen lopuksi jopa vähemmän tilaa kuin entinen Mocciksemme, ainakin leveyssunnassa, joka onkin juuri se ratkaisevampi mitta.

Itse kahvin pyöräyttäminen on pienen tutustumisen jälkeen helppoa – kahvikapselin valinnan, takana olevan vesisäiliön sekä maidonvaahdottimen täyttämisen lisäksi homma on enää napin painalluksesta kiinni. Kahvikone lämpenee parissakymmenessä sekunnissa, jonka aikana voikin miettiä sopivan kahvityypin juuri tähän hetkeen. Päällä olevasta valikosta painetaan haluamansa, useimmiten valitsen itselleni Latte Macchiaton. Tässä vaiheessa käynnistyy maidonvaahdotus ja täydellisen pehmeä vaahto, jota voit muuten itse myös säädellä, laskeutuu kahvikuppiin. Siis saan maitovaahtoa painamalla nappia!

Tämän jälkeen sisään laitettu kapseli tekee taikojaan ja huumaava kahvintuoksu täyttää keittiön. Omia tähän astisia suosikkejani ovat voimakas Dharkan sekä makeampi Caramelito, joka toimii loistavasti iltapäiväkahvina. Poikaystäväni taas tykästyi eksoottisempaan Caucaan, joka kuuluu Limited Edition-makuihin. Koneella onnistuu siis niin espresson kuin korkean lattenkin tekeminen kuppitasoa säätämällä. Kahvin valmistuttua maidonvaahdottimen automaattinen puhdistus vipua vääntämällä ja vaahdotintölkki kätevästi jääkaappiin odottamaan seuraavaa kertaa.

Tähän astisten yhteisten päiviemme jälkeen voin sanoa olevani hurmioissani tästä pienestä arjen piristäjästä – enpä ole ollut ennen näin innoissani elektroniikasta! Tällä hetkellä olen takaisin Vaasassa vähemmän hekumallisen pannukahvini kera, mutta haaveissani siintävät kuitenkin jo pian koittavat Helsingissä vietetyt kesäaamut. Kahvihetki-ihmisenä (mutta siis kaikkea muuta kuin aamuihmisenä) odotan näitä innolla, tästä lähin nautin aamuhetkistäni vieläkin enemmän kotona tehdyn erikoiskahvin kera :)

Pian taas sitten sitä pannukahvia keittämään ja vaahdottelemaan maitoa ihan näin manuaalisesti ;) Kiireinen viikko tiedossa ja kahvin määrän ennustetaan nousevan koviin sfääreihin erään tentin taas lähestyessä. Mukavaa uutta viikkoa kaikille!

Yhteistyössä Nespresso

30 thoughts on “Nespresso tuli taloon

 1. Tuo Nespresso näyttää kyllä todella tyylikkäältä. :-) Meillä on Dolce Gusto ja pitää kyllä sanoa, etten enää pärjäisi ilman. Niin kätevästi saa Latte Macchiatoa tai Cappucinoa, jotka pelastavat kyllä ne ikävät aamut! Ja viikonloppuna Mocha eli suklaakahvi… ♡
  Kahvihetkistä nauttien ihanaa viikkoa muru ja tsemppiä viikkoon! :-)

 2. Huomenta! Täällä yksi aamu-uninen virkistyi tämän lukiessaan (ja kahvikupin avulla). Olen suunnitellut ostavani siskolle kahvikoneen, mutta valinnan vaikeus on hidastanut suunnitelmaa. Mua kiinnostaisi tietää noista kapseleista vähän lisää. Onko ne kuinka “imeläksi maustettuja” valmiiksi, vai löytyykö mustan kahvin juojillekkin hyvä valikoima? Miten tilaat kapseleita ja onko kone helppo puhdistaa?

  -kaisa

 3. Miten laitetta muuten puhdistetaan ja kuinka usein? Olisi kiva saada myöhemmin vaikka postaus puhdistuksesta :)

 4. Vaikuttaa kyllä ihan täydelliseltä kahvikoneelta! :) Itse en pärjäisi ilman Pauligin Cupsoloa. Harmi,ettei siinä ole maidonvaahdotinta vaan joudun aina käsin tekemään sen :/

 5. Oih, itekkin haaveilen kahvikoneesta ja monta kertaa oonki ollut jo ostamassa, mutta sitten on sisäinen ääni iskenyt perustelemaan, miks voin juoda ihan tavallista pannukahvia kotona. Ehkäpä vielä joskus… Kuulostaa muuten tosi hyvälle toi maidonvaahdottimen automaattinen puhdistus, kun itellä ei kuitenkaa tulis aamupöpperössä sitä puunattua :)

 6. Ihana kahvikone! Mun kysymys ei nyt liity tähän postaukseen mitenkään, mutta mietin että osaatko neuvoa mistä saa parhaat strech farkut? Kehuit joskus dr denimiä, onko niitä tullut käytettyä vai onko epämukavat ? Täydellisten housujen metsästys on aina niin hankalaa :D -E

 7. Mää olen niin kovasti kahvin perään, että ottaisin tuollaisen kiljuen itsellenikin! Huoh…:D Noh, ehkä nyt kuitenkin tyydyn toistaiseksi keittelemään kahvini mutteripannulla ja tuolla elämää nähneellä Moccamasterilla. ;)

 8. Naah, voihan aamukahvi. Olen ties kuinka pitkään miettinyt maidonvaahdottimen hankkimista, jotta saisin aamukahvihetkeeni edes PIENTÄ luksusta ja näiden kuvien myötä olen vakuuttunut: nyt sellainen on p-a-k-k-o saada :D

 9. Itsekin olen koukussa kahvikoneeseen, vaikken edes maitoa kahviini kaipaa :) Se on vaan niin helppo verrattuna perinteiseen keittimeen ja makukin kuin vastapaahdetussa kahvissa! Pientä luksusta arkeen ;)

 10. No eikös, minustakin tuo on niin tyylikäs! Kahvikone tuo kyllä oikeaa luksusta aamuihin, tuon helppouteen hurahti äkkiä ;) Oikein ihania kaffehetkiä sinunkin viikkoosi <3

 11. Tässä vaiheessa jo iltaa! Olipas mukava kuulla, että tämä osui sitten hyvään saumaan :) En sanoisi noita lainkaan imeliksi, esimerkkinä tuo kinuskilta maistuva caramelito, jonka voisi odottaa olevan jopa ällömakea, päinvastoin maku on aika mieto ja se on aikaansaatu luontaisilla mausteilla lisäaineiden sijaan. Poikaystäväni taas on meikäläisen vastakohta ja nauttii kahvinsa usein mustana, hän pitää myös muun muassa juuri tuosta Dharkanista, joka on vahvuusasteeltaan 11. Mitä suurempi vahvuusaste, sitä voimakkaammalta kahvi maistuu.

  Kapseleita sain tämän koneen mukana, joten niiden tilaamisesta ei itselläni ole vielä kokemusta. Tähän asti niitä on tosiaan voinut tilata ainoastaan Nespresson sivuilta, mutta iloisena uutisena, että ihan näillä näppäimillä myös Helsinkiin avataan Suomen ensimmäinen Nespresso Boutique, josta kapseleita pääsee ostamaan myös paikan päältä :) Puhdistus on helppoa myöskin, oletin sen itse asiassa olevan täynnä kommervenkkejä tällaisen laitteen kanssa. Vaahdotinosa tosiaan puhdistuu automaattisesti joka kerran jälkeen, varsinaista pesua varten taas vain irroitetaan maitosäiliöstä osia ja säiliön voi pestä koneessa. Alempana toivottiinkin vielä postausta puhdistuksesta ja laitan sen korvan taakse! :)

 12. Heips! Vaahdotinosa tosiaan puhdistaa itse itsensä vipua painamalla joka käytön jälkeen. Itse maitosäiliön voi pestä astianpesukoneessa, tämä suositellaan ohjeiden mukaan tehtävän parin päivän välein. Voisin toki tehdä postauksen vielä näihin käytännönasioihin liittyen, kiitokset toiveesta! :)

 13. Voi kyllä, ainakin meidän tarpeisiin tämä on aivan täydellinen :) Maidonvaahdottimesta kyllä iso plussa, itselläni kun se maito on kovin tärkeässä osassa kahvinautintoa!

 14. Ymmärrän haaveilusi paremmin kuin hyvin, itsekin tosiaan niin monta vuotta tästä unelmoineena! Kahvikone tuo kyllä ripauksen luksusta siihen arkeen :) Vaahdottimen automaattinen puhdistus on tosi iso plussa, meikäläisellä kun jäi joskus kiireessä sen ennen käyttämäni surruttimen huuhtelukin, kröhöm :D

 15. Heippa! Minulta löytyy tosiaan Dr Denimin punaiset pöksyt, jotka itse asiassa kaivoin nyt taas kevään tullen esiin – asukuvia tulossa ;) Ne ovat todellakin kehujensa veroiset, housut venyvät ja paukkuvat ja muotoutuvat kroppaan täydellisesti! Paljon arkikäytössä olevat esim. mustat housut voivat kuulemma menettää helposti väriään käytön myötä, mutta mukavuus on näissä kyllä omaa luokkaansa :)

 16. Hih, täällä toinen kahvia rakastava! Kahvikone tuo kyllä ripauksen luksusta niihin tavallisiin arkiaamuihin ja kahvihetkiin :)

 17. Voi olette ihania, kun tulette niin avuliaasti jakamaan vinkkejä! Hinta olisi näissä kyllä kohdallaan, mutta miksi oi miksi niihin on pitänyt mennä sorkkimaan punaista? :D Leokuosi on jo sen verran räväkkä, että toivoisin mallin olevan muuten mahdollisimman simppeli, höh. Kaunis kiitos kuitenkin vinkistä, Anni! Aurinkoista viikon jatkoa sinullekin :)

 18. Naah, ihana :D Eikun mars Ikeaan – pikkuinen surrutin maksaa reilun euron ja sillä saa jo palasen luksusta aamukahveihin :)

 19. Allekirjoitan täysin! Olin hetkan hukassa palattuani takaisin Vaasaan keittimen luo, jaa pitikö tässä nyt tehdä muutakin kuin vain laittaa kapseli sisään ja painaa nappia.. :D Kahvikone tuo juurikin sitä luksusta tavalliseen arkeen!

 20. Itse en ole oppinut vieläkään tykkäämään kahvista joten en niinkään ihastellut kahvikonetta vaan ihanannäköistä keittiötänne! ;)
  Mutta kuulostaa luksukselta tuo kahvikone, täytyy sanoa :)

 21. Nyt minäkin haluan tuollaisen kahvikoneen… Voi ei. Poikaystävä riemastuu :D

 22. Hahah, voiei! Markkinoi kahvikone poikaystävälle hehkuttamalla kuinka helppokäyttöinen se on, miehet yleensä arvostavat yksinkertaisuutta ;)

 23. Ompas kiva arjen helpottaja! Meillä myös kokoustiloissa kahvikone, jolla saa onneksi myös makuteetä tehtyä, itse kun en kahvista niin välitä. :D Tai en ole oikeastaan 25 vuoden ikään mennessä kuin kerran maistanut & siihen se jäikin!

  Ihanan positiivinen blogi Sinulla! <3

  Tietyt tuotteet on ja pysyy ja samalla pienentää kukkaron kulutusta. :)

  Born Grown

 24. Tämä on kyllä oikeaa luksusta arkeen! Voi että, itse en osaisi kuvitellakaan aamuja ilman kahvihetkeäni :) Kiitos oikein paljon kauniista kehusta – mukava nähdä uusia nassuja täällä kommenttiboksin puolella!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *