Makoisat paahdetut tomaatit

Tähän väliin perjantain kunniaksi hieman makoisampia juttuja, nimittäin ruuanlaittoon liittyviä sellaisia! Minulla on päiviä, kun ei jaksaisi viettää kauaa aikaa ruuanlaiton parissa, mutta seuraavana päivänä taas köökissä puuhailu on mitä rentouttavinta puuhaa. Jokin aika sitten iski juuri edellisen kaltainen inspiraatio, jolloin teki mieli kokeilla jotain uutta ja käyttää hieman ekstra aikaa ruuanlaittoon. Saimme joululahjaksi toivotun Safkaa-kirjan, jossa olinkin heti iskenyt silmäni näiden paahdettujen tomaattien ohjeeseen. Tomaattien kerrottiin olevan erityisen herkullinen lisä pastalle, joten pastan kaivatessa sitä jotain rinnalleen ja jääkaapin pursutessa rasioita miniluumutomaatteja tartuin tuumasta toimeen.

20 kirsikka-/miniluumutomaattia
tuoretta timjamia (tai esim. basilikaa)
pari valkosipulin kynttä
suolaa
pippuria
sokeria
oliiviöljyä

Halkaise tomaatit ja purista suurin osa siemenistä pois peukalon avulla. Laita puristetut tomaatit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle hieman suolaa, sokeria ja mustapippuria, reilusti timjamia (ei löytynyt kaapista, joten itse käytin basilikaa) ja loraus oliiviöljyä. Viipaloi valkosipulinkynnet mahdollisimman ohuesti ja laita jokaisen tomaatin päälle yksi ohut viipale. Heitä pelti 120-asteiseen uuniin tunniksi tai pariksi, jonka aikana tomaatit luovuttavat turhat nesteensä ja kuivuvat.
(Ohje mukailtu Safkaa-kirjasta)

Mehevät tomaatit maistuivat meille molemmille ja pellillinen katosikin äkkiä parempiin suihin. Nämä olivat mielettömän herkullinen kaveri pastaruualle! Täytyisikin pikimmiten jakaa tämän pastahiiren ohje eräästä tämänhetkisestä suosikistani, jota voisin syödä vaikka joka päivä ;)

12 thoughts on “Makoisat paahdetut tomaatit

 1. Oi nam! Tätä täytyy kokeilla :) Itse olen aikaisemmin paistanut pannulla kirsikkatomaatteja, herkkusieniä, kukkakaalia ja pähkinöitä valkosipulin ja yrttien kanssa ja syönyt pastan kaverina, on muuten tosi hyvää! T:toinen pastahiiri

  Uusi banneri on tosi hieno! Mukavaa viikonloppua!

  Krisu

 2. Tästä tomaattipastasta on noussut suosikki avokadopastan rinnalle! Molemmat mielettömän hyviä, nam. :)

 3. Näyttääpä herkulliselta! :-) Meillä ei vielä ole tuota Safkaa-kirjaa, vaikkakin kovasti joka maanantai seuraankin Meidän safkaa. Pitää kyllä kokeilla ehdottomasti! !!
  Ihanaa perjantaita ihana! :-)

 4. Oi kuulostaapa herkulliselta! Olitko muuten joskus tehnyt postauksen avokadopastan ohjeesta vai muistanko ihan väärin?:)

 5. Voi että kuulostaapa ihanalle! Näitä täytyy kyllä päästä piakkoin testaamaan! Vähän on samaa makumaailmaa, kuin Kalastajan Vaimo -blogissa olleessa paahtamalla tehdyssä tomaattikeittoreseptissä, joka sekin on testattavien listalla odottelemassa! :)

 6. No nam! Kiitos vinkistä, kuulostaa niin hyvältä ja helpolta, että täytyy kokeilla joskus itsekin :) Ja kiitoksia, kiva kuulla että tykkäät! Mukavaa viikkistä sinullekin Krisu :)

 7. Mulla onkin pari Meidän Safkaa-jaksoa rästissä, tiedän mitä katson viikonloppuna siis! Bongattiin tuosta kirjasta kyllä monta hyvää reseptiä, jotka pääsevät varmasti kokeiluun :) Samoin sinulle muru!

 8. No hello vaan tuolle tomaattikeitolle, kuulostaa niin hyvältä että ryhdyn heti googlettelemaan ;) On pitänyt tehdä itse tomaattikeittoa jo pitkän aikaa, joten tuota voisin ehdottomasti testata. Kiitokset vinkistä!

 9. Kannattaa kokeilla – joku päivä kun on kunnolla aikaa ruuanlaittoon, eikä ole niin kiljuva nälkä että ehtii pari tuntia odotella näitä tomaatteja ;) Ja kiitos paljon Pilvi, kiva kuulla että tykkäät! Hieman tuo koko itseäni vielä häiritsee, mutta täytyy tuunailla pikkuisen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *