Astetta rumempi kauneusvinkki

Hih, hämmensikö otsikko? Se nyt vaan sattui olemaan niin osuva tälle aiheelle! Tänään puhutaan nimittäin puhelinlankaponnareista, jotka ovat monille varmasti jo tuttuja. Ostin omani jo useita kuukausia sitten Glitteristä, mutta vasta nyt tutustuin ystävän vinkistä näihin mm. Anttilassa myytäviin Invisibobble-ponnareihin.

Niin että mikä ihmeen lankaponnari? Muoviset, puhelinlankaa muistuttavat lenksut ovat tavallisia ponilenkkejä hiusystävällisempi vaihtoehto. Minulla on tapana usein jossain vaiheessa päivää vetäistä hiukset pois tieltä häiritsemästä ja ylös kiinni, mutta ponihännällä pitäminen kuitenkin kuluttaa hiusta. Ehkä tekin olette saaneet joskus kampaajalta noottia siitä, kuinka hiuksissa on ainakin ammattilaisen silmin nähtävissä hieman kuluneempi, ponilenksun aikaansaama kohta.

Nämä muovilenkit sen sijaan ovat kangaspäällysteisiä sisariaan hellävaraisempia, eikä niistä myöskään jää päivän mittaan inhoja ponnarirajoja. Lisäksi lankaponnari tuntuu huomattavasti mukavammalta päässä ja pysyykin paikallaan tavallista pidempään, se saa myös oman hiirenhäntänikin näyttämään hieman tuuheammalta. Minulle etenkin kotioloissa tutun sotkunutturan tekaiseminenkin on tämän avulla helpompaa!

Hehkutuksien jälkeen postauksen otsikkoon palaten, eiväthän nuo tosiaan ole sieltä tyylikkäimmästä päästä ja lenksut herättävät usein hilpeyttä – etenkin miespuolisissa ;) Alunperin käytinkin näitä vain kotona, kunnes mukavuudenhalu vei voiton ja nykyään kuljeskelen tyytyväisenä puhelinlankapäänä ihmisten ilmoillakin. Ja kyllähän näitä on voinut siellä yliopiston luentosalissa bongailla muidenkin päästä!

Lankaponnareita löytyy nykyään varsin monesta paikkaa, mutta itse liputan ehdottomasti näiden mm. Glitterin versioita pienempien ja huomaamattomampien Invisibobblien puolesta. Kolmen lenkin paketilla oli hintaa hieman alle kuusi euroa, joka voi tuntua paljolta, mutta näillä muovisilla on onneksi hieman pidempi elinkaari :) Mites siellä ruudun takana – kyllä vai ei puhelinlankapompuloille?

43 thoughts on “Astetta rumempi kauneusvinkki

 1. KYLLÄ! noi on niin hyviä :D pysyy mun paksu ja pitkä tukkaki hyvin kiinni, eikä lähde ponnari “laskemaan” päivän mittaa.. Ja noilla saa sotkunutturanki paljo paremmin tehtyä, ku normiponnareilla ;)

 2. Täytyykin mennä heti tänään metsästämään noita Anttilasta! Ponnarisi todellakin näyttää tuuhealta :)

 3. Mä en vielä tähän päivään mennessäkään ole saanut aikaiseksi kokeilla näitä, vaikka eri blogeissa on hehkutettu näitä jo vaikka kuinka ja kauan! :D Kuulostavat kyllä näppäriltä, sillä varsinkin aamuisin meikatessa hiukset on kiva saada pois silmiltä, mutta sitten ne on melkein pakko pitääkin kiinni, kun hiuslenksu jättää niihin epämiellyttävän juovan.

 4. Loistavaa! Mä mietinkin et mistä noita saa! Aionkin kipaista glitteriin tänään ni voin pitää tollasta ponnaria kotona hyvällä omatunnolla :-)

 5. Olen käyttänyt puhelinlankaponnareita hyvien ominaisuuksien vuoksi jo pitkän ajan. Kokemuksien perusteella omat suosikkini löytyvät name it -kaupasta!:) hintaa 70senttiä kappaleelta, joten ei ole ainakaan raha este paremmalle laadulle.

 6. Onhan nuo hassuja, kun näyttää vanhanaikaiselta puhelinjohdolta. Mutta ei todellakaan mielestäni mitenkään erityisen rumia. Tuo kivaa piristettä hiuksiin tavallisen lenksun sijaan :)

  Pidän hiuksiani aika vähän kiinni, joten en ole itse vielä näitä kokeillut. Mielenkiinto kyllä heräsi ja taidankin ostaa seuraavan kerran puhelinponnareita ;)

 7. Mulla on lojunut varmaan vuoden pari tuollaista mustaa kaapin perällä, enkä ole kertaakaan koittanut koska ne on mustia. Mut nyt mä innostuin näistä kirkkaista, pakko saada! :D Tietäis vaan mistä täältä Espanjasta lähteä etsimään kun ainakaan toistaiseksi ei oo vastaan tullut…

 8. Hyvä postaus, itse en vielä tuollaisia puhelinlankaponnareita omista vaikka kuullut olen ja miettinyt ostavani :) Ehkä munkin pitäis? Sulla on muutes tosi kauniit hiukset, aivan ihanat tuossa kuvassa! Voie että kun omatkin olis yhtä upeet..

 9. Olen kuullut näistä niin moneen kertaan niin paljon pelkkää hyvää, että pakko kai sitä on testata :) Mun järkeen ei meinaa vaan millään, ei sitten millään mahtua, että miten muovi, vieläpä mutkikas muovi ei muka kuluttaisi hiuksia ja varsinkin tarttuisi hiuksiin?! En käsitä :D

 10. Oho, en olekaan aiemmin kuullut tämmöisiä ponnareista, täytyykin ensi kerralla Glitterissä piipahtaessa napata mukaan! :-)

 11. Itse olen ostanut myös glitteristä noita kokeeksi, mutta ne eivät kyllä kauheasti laadullaan häikäisseet, kun yksi katkesi melkein heti käytössä. :D Voisinkin varmaan noita kokeilla, jospa olisivat vähän laadukkaampia. :) Muuten olen kyllä tykännyt noista.

 12. Vähän odotinkin jo tästä aiheesta postausta sulta ;) itse taisin tehdä oman blogihistoriani ihka ensimmäisten joukossa jutun näistä, hihi! TOIMII! Ja huomannut olen myös että miehet ne ei vaan tajuu

 13. Pysyykö tuo ponnari sinulla aivan noin yksin kerroin päässä eli etkö joudu kiepsauttamaan sitä moneen kertaan tukan ympäri? Vai näenkö väärin.. :)

 14. Minulla on noita puhelinjohtoponnareita myös käytössä. Juurikin noita invisibobbleja. Omani osti laivalta ja maksoivat 4,90e kolme. Mukavia ovat, vaikkakin välillä jos aamulla laitan harjaamattomiin hiuksiin, saattavat jäädä “takkuun”kiinni johtuen luonnonkiharoista. Mutta tykkään käyttää. :-)

 15. Itsekin olen käyttänyt noita ponnareita jo pitemmän aikaa. En nyt sanoisi niitä kovin ihmeellisiksi, mutta ihan käteviähän ne ovat. Omani ostin name it- lastenvaatekaupasta, jonka joku muukin jo ehti mainita. Jotenkin tykkään niistä enemmän kuin noista glitterin versioista, ovat tavallaan pehmeämpiä ja sirompia:)

 16. Iberolla on kans tommosia pieniä, läpinäkyviä puhelinlankaponnareita muutaman euron invisibobbleja halvemmalla ja aivan hyviä nekin kyllä! Näitten invisibobblejen pihistys versiot siis ;-) ja iberoahan myy ihan k-kaupatkin eli ruokaostosten yhteydessä voi ostaa supersuper hyviä ponnareita eikä tarvii mennä metsästämään noita mistään!

 17. Eikun mars Anttilaan! Nuo kierteet tekevät kyllä ihmeitä ponnarille, ei ole samanlaista luihulettiä kuin tavallisen lenksun kanssa ;)

 18. Minullakin tavalliset ponnarit jättävät hetkessä sen tylsän rajan, minkä jälkeen tukkaa ei ole kiva pitää enää auki. Eikun siis puhelinlankametsästykseen nyt sielläkin vihdoin ja viimein! ;)

 19. Hei nyt muistankin, että ostin ihkaensimmäisen lankaponnarin juuri tuolta Name it-kaupasta muistaakseni Magicpoksin Maj'n vinkistä pari vuotta sitten. Silloin tosin ei ollut kuin kovin kirkkaita värejä ja olisikohan ollut mustia, joten en ole tullut sinne enää palanneeksi, mutta ehkä tätyy tehdä uusintareissu joku päivä :) Kiitos muistutuksesta!

 20. Hih, hassuja tosiaankin – saa usein kuulla ihmettelyä, kun ponnari nököttää vaikka pöydällä, että mikä ihme tuo on :D Eikun kokeilemaan, ylempänä vinkattiinkin että myös lastenvaatekauppa Name It'istä saa näitä 70:n sentin hintaan, joten ei olisi ainakaan kallis kokeilu :)

 21. Monessa paikkaa olenkin nähnyt lähinnä mustia tai värikkäitä lenksuja myynnissä, mutta itsekin tykkään näistä neutraaleista kirkkaista eniten :) Ystäväni muistaakseni tilasi omansa Feelunique'lta, joten ainakin sinne voit laittaa tilausta, jos ei Espanjassa tule vastaan!

 22. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, niin näppäriä nämä ovat :) Voi kiitos Pilvi! Ohuet ne ovat kyllä kuin mitkä, mutta onneksi näillä kierteillä saa vähän huijattua sitä tuuheuttakin ponihäntään, hih.

 23. No sanos muuta, se kuulosti kieltämättä minunkin korvaani tosi kummalliselta :D Tuota tosin ei voi “repiä” suoraan samalla tavalla hiuksista kuin tavallista ponkkaa, vaan täytyy juuri vähän avata niitä kierteitä lenksua pois ottaessaan. Eikun Ninnuskakin kokeilemaan vaan! ;)

 24. Hei mahtavaa, että ruudun takaa löytyy vielä niitäkin joille tämä oli uusi vinkki :) Kannattaa kokeilla, joskin täytyy tosiaan sanoa, että minusta nämä Invisibobblet ovat Glitterin versioita huomattavasti mukavammat ja käytännöllisemmät :) Lukijoiden vinkistä myös lastenvaatekauppa Name It'istä löytyy!

 25. Eikä, voiei! Ne Glitterin ovat tosiaankin jotenkin tönköt ja niin kovin isoja verrattuna näihin. Lukijoiden vinkistä myös lastenvaatekauppa Name It'istä löytyy hyviä kierrelenksuja! :)

 26. Tuli tosiaan vasta nyt kirjoitettua, kun näihin mukavampiin Invisibobblen versioihin törmäsin ;) Näistä oli vuonna 2012 jo paljon juttua blogeissa, mutta nyt ovat tulleet uudestaan monessa paikkaa puheeksi! Ja ei – ei ne miehet tosiaankaan tajua.. :D

 27. Minulla riittää kun kiepautan kaksi kertaa, mutta nyt kyllä sait meikänkin hämmentymään kun tuota kuvaa katson, tosiana ihan kuin se olisi siinä yksin kerroin! :D Lenkki on kyllä sen verran ohut ja huomaamaton, että se toinen kerros taitaa jäädä tuonne alle piiloon.

 28. Ystävänikin taisi ostaa omansa juuri laivalta, täytyy pitää mielessä ensi kerralla jos tulee paatille lähdettyä :) Nämä ovat kyllä niin näppärä keksintö!

 29. Minullakin muistui vasta näistä kommenteista mieleen, että ostin ihkaensimmäiseni juuri tuolta Name It'istä jo pari vuotta sitten! Silloin tosin ei ollut myynnissä kuin mustia ja värikkäitä, joten ei ole tullut sinne enää palattua. Glitterin versioiden puolesta en minäkään enää liputa näihin sirompiin ja huomattavasti mukavampiin Invisibobble-ponnareihin törmättyäni :)

 30. Hihi, nyt vasta tajusin näiden ponnareiden juonen. Siis tämä blondi on luullut, että toi invisible meinaa sitä, ettei ponnaria näe hiuksissa. Luulin, että ne renksut painuvat jotenkin ponnariin tms., vähän kyllä aina mietin, että mitenkähän nämä toimivat. Mutta siis joo, nyt sytty lamppu päässä, että niistä ei siis jää jälkeä hiuksiin! :D Näitä pitääkin hankkia, meinaan mulla jää aina ihan jäätävä raita hiuksiin jos on ponnari ja etenkin näin iltaisin kotona tykkään pitää ponnaria ja se meinaa sitä, että seuraava päiväkin on sitten ponnaripäivä…

 31. Mun on varmaan pakko ostaa noita!
  Ihanalta näyttää sun tukka ponnarilla :)
  P.s olipas ihana huomata äsken että oot ehdolla Aussie Blog Awardseissa, äänestin tottakai sinua! <3 :)

 32. Pitääpä kokeilla noita ponnareitakin! :) Olen tässä muuten jo useamman päivän miettinyt sinun Helsingin sohvan kohtaloa ystäväsi punaviini kömmähdyksen jälkeen, saitko viinin lähtemään? :/ Itselläni taitaa olla samalla kankaalla varustettu Askon sohva, mutta vaan Anssi mallissa! :)

 33. Hahah – ihana Cara! Toisaalta ihan olisi järkeenkäypä tuo sinunkin logiikkasi ;) Inhoan ponnarirajoja yli kaiken, joten nämä ovat kyllä ihan ykkösiä niiden välttämiseen! Eikun kokeilemaan siis :)

 34. Hih, ponnari on kivaa vaihtelua etenkin laiskoihin päiviin, mutta kyllä kiharat ovat aina ykköset ;) Kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä!

  Ja voi sinä murunen, kiitos hurjan paljon äänestäsi! <3

 35. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, niin näppäriä nämä ovat :) Hih, liikkis kun olet miettinyt! Ei hätiä mitiä, alkuun näytti kyllä vähän heikolta ja suolan avulla tahra ei irronnut mihinkään. Mammalta löytyi kuitenkin Askosta ostettua tekstiilinpuhdistusainetta, jonka avulla punkku saatiin hangattua pois! Aine taisi olla Softcare Cleaner tms., jää kyllä vakioksi meidän kaappiin ;)

  Tykkään tosi paljon tuosta eläväisen vaaleasta kankaasta, vaikka tietysti vaalean kanssa saa aina olla vähän tarkempi :)

 36. Huh, onneksi sait tahran pois!! :) Minulla on myös tuota softcare cleaneria, ostin sen samalla kun hankin tuon sohvan. Se oli semmonen duo pakkaus jossa oli myös sohvan suoja aine mukana. Minä kun olen ystäväsi kaltainen “sattuu ja tapahtuu” tyyppi on tuo tahran poisto aine ihan must juttu olla kaapissa! ;D Minä tykkään myös tosi kovaa sohvan kankaasta, pellavan näköinen pinta on niin ihana ja juuri tuo eläväinen kangas tekee sille loppu silauksen :)

 37. Mä kävin kotiuttamassa omat puhelinlankani eilen Sokokselta ja tänään on ponsku ekaa kertaa päässä. Hieman hilpeyttähän nämä jo ulkonäöllään aiheuttavat, mutta tuntuvat todella tukevilta ja hyviltä ja se, etteivät ne katko hiuksia on iso bonus! 3 kpl ja 5,90e hinta ei minustakaan ollut lainkaan liikaa :)

 38. Jee, yksi lankaponskupää lisää! Sama hinta oli tuolla setillä myös Anttilassa, juuri vielä kohtuullinen hinta ottaen huomioon sen, että nuo eivät käytössä juurikaan veny ja nuhjaannu :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *