Suosikkineule ja kasmirin hoidosta

Tulin selanneeksi kuluneen syksyn ja talven asuja, joiden myötä ei kyllä jäänyt epäselväksi, mikä vaatekappale vie ahkerimmin käytetyn tittelin. Zalando Collectionin harmaa kasmirneule on vilkkunut asussa jos toisessakin kuluneiden kuukausien aikana ja se on pelastanut monta vaatekaapin edessä vietettyä aamua.

Yksinkertainen neule onkin varsin monikäyttöinen vaate ja olen yhdistellyt sitä niin kauluspaidan, karvaliivin kuin statementkaulakorunkin kanssa, rentoina päivinä taas se on toiminut ihan sellaisenaan farkkujen kera. Neule lukeutuu siis ehdottomasti kuluneen kauden parhaisiin ostoksiini! Kovasta käytöstä huolimatta se on säilynyt kuin uutena ja olen ollut hurjan tyytyväinen laatuun.

Toivon neuleelle pitkää ikää, mutta kasmir on itselleni vielä aika vieras materiaali. Toistaiseksi olen vain tuuletellut sitä, kasmirin kun pitäisi tällä tavoin kuulemma ikään kuin puhdistua itsestään. Ajattelin kuitenkin kääntyä teidän puoleen ja kysellä vinkkejä kasmirin hoidon suhteen. Oletteko te pesseet kasmirneuleita käsin vai tohdinko edes ehdottaa pesukoneiden villaohjelmia? :

Niin paljon kuin sydämeni sykkiikin tälle neuleelle, alkaa mieli kuitenkin kääntyä jo keveämpien vaatteiden puoleen. Eilen korkattiin jo Converset (joskaan ei sentän lyhytvartisia vielä), ballerinoja ja kevättakkeja odotellessa!

I went through some old outfit photos from the past fall and winter and by looking at them it was quite clear that which piece of clothing has been the most used. This grey cashmere sweater has been seen in my outfits a lot and definitely for a reasion. A simple sweater is so easy to combine with different pieces – for example with a shirt, a faux fur vest or a stetement necklace – only to name a few of my favourites. This has definitely been one of my favourite purchases of last year!

18 thoughts on “Suosikkineule ja kasmirin hoidosta

 1. Juuri tuollaisia neuleita tarvitsee jotka ovat hyvälaatuisia ja joita voi yhdistää monella eri tavalla! Niin ihana neule<3

 2. Minulla on monta cashmere/kasmir (mikähän on oikea kirjoitusmuoto) neuletta ja olen pessyt ne käsin silkki/villa nestemäisellä pesuaineella. Lillyn &Lallyn omistaja kyllä kertoi pesevänsä Repeatin neuleet koneessa, mutta omia en ole kyllä uskaltanut koneessa pestä.

 3. Kasmir om ihana materiaali! Postauksesi sai hymyn huulilleni, sillä sattumoisin istun tässä itsekin pukeutuneena harmaaseen kasmirneuleeseen. Olen aivan samaa mieltä kuin sinä eli tämä on todella monikäyttöinen vaate.

  Kasmir kuten muutkin villalajit puhdistavat tosiaan itse itsensä kun niitä tuulettaa. Päivän käytön jälkeen paidan voi laittaa ilmavasti tuolin selkämykselle jotta se saa hieman hengähtää ennen vaatekaappiin menoa. Silloin tällöin villavaatteet kannattaa tuulettaa kunnolla parvekkeella. Erään vaatekaupan myyjä vinkkasi myös että jollei asunnosta löydy parveketta niin villapaidan voi laittaa yöksi pakastimeen. Tiedä sitten toimiiko, hauska idea kumminkin. Minulla on muutamia vaatekappaleita jotka ovat sataprosenttista kasmirvillaa, merinovillaa tai tavallista villaa, ja en ole kertaakaan joutunut vesipesemään niitä.

  Tuo Zalando collectionin neule on ilmeisesti sekoite kasmirista, tavallisesta villasta ja tekokuiduista? Tekokuidut eivät muutu miksikään tuulettamalla, joten saattaa olla että neule tulee hikiseksi ja kaipaa freesausta jonkin ajan päästä. Minä veisin paidan pesulaan tai pesisin hellävaraisella villa/silkki-pesuaineella (esim. Serton vaaleanpunainen) noudattaen pesuohjetta. Eli hellästi käsin tai 30 asteen hienopesuohjelmalla. Vesipesun jälkeen vaate kannattaa rullata froteepyyhkeen sisään jotta enimmät vedet puristuvat pois ja sen jälkeen antaa vaatteen kuivua vaakatasossa. Riiputtaminen esim. henkarilla saattaa venyttää paidan muodottomaksi. Nämä erikoismateriaalit ovat vaativia, mutta rakasta vaatekappaletta kannattaa hoitaa.

 4. Itse pesin villaohjelmalla omani ja käytin pesujauheena Y3 sta. Pusero tuli puhtaaksi ja säilyi yllättävän hyvänä mutta hieman nukkapalloja tuli pesun yhteydessä . Sain ne kuitenkin nypittyä pois ja paita on taas siisti ja puhdas.Kasmir on ihana materiaali. :)

 5. Moi! Itse olen Stockmannilta ostetulla kashmirin ja muiden vastaavien tekstiilien pesuun tarkoitetulla aineella pessyt koneessa käsinpesuohjelmassa nyt vuoden aikana noin 10 kertaa DKNY:n cozy-neulettani joka on kashimirin ja silkin sekoitus. Hyvänä on pysynyt, pientä nyppyyntymistä joka tosin käytöstä varmaan aiheutunut, toki pesuvälit on hyvä pitää harvoina.

 6. Tilasin saman neuleen nähtyäni sen blogissasi, enkä voisi olla tyytyväisempi päätökseeni! Neule on niin pehmeä ja lämmitti tammikuun pakkasilla, etten haluaisi millään haudata sitä varastoon odottamaan ensi syksyä.. :D Kiitos siis suuresti vinkistäsi! :)

 7. Olen niin monta kertaa googletellut tuota kirjoitusmuotoa, enkä vieläkään ole ihan varma sen oikeappisuudesta.. :D Kiitokset vinkeistäsi! Konepesu kyllä hieman jännittää, joten täytynee aloittaa mielummin käsipesua kokeilemalla.

 8. Tuhannet kiitokset kaikista vinkeistäsi, mahtavaa kun jaksoit raapustaa niin pitkän pätkän! Tuon pakastinkikan olen kuullut aikaisemmin farkkujen kohdalla, kuulemma pesun sijaan pöksyt voisi freesata pakastamalla. Toimisikohan siis villapaidoillekin ;)

  Ja tosiaan, tässä oli vain 50% kasmiria. Hölmö minä kun en ajatellut ihan loppuun asti, ettei tuuletus toimi tekokuituihin :D Zalandon sivuilla oli merkintä pelkästä kemiallisesta pesusta, joten täytynee harkita pesulaan viemistä, tai josko uskaltaisi pestä hellästi käsin.

  Kiitos vielä super paljon, sain kommentistasi ison kasan hyödyllisiä vinkkejä!

 9. Kiva kuulla pesukokemuksia! Josko uskaltaisi harkita villaohjelman kokeilemista, tai ainakin käsipesua.. :) Kiitos vinkeistä!

 10. Heippa Amy! Tosi kiva kuulla kokemuksia näiden herkempien materiaalien pesusta, kiitos kun jaoit omasi :)

 11. Niin ja vielä kasmirsekoiteneuleista – kasmir on arvokas kuitu, joten monet valmistajat yhdistävät sen huokeampiin materiaaleihin. Kannattaa siis olla valppaana ja lukea vaatteen laput ennen ostopäätöstä. Minullakin on eräs villapaita jota markkinoitiin kasmir-sanalla, mutta jossa oikeasti on vain 4 % kasmiria ja loput lampaanvillaa. Ei siinä mitään, pienikin määrä kasmiria tekee neuleen pehmeämmäksi ja tällaiset sekoitukset toimivat hyvin. Mutta asiakkaana ei kannata maksaa kasmirneuleen hintaa lampaanvillapaidasta. :)

 12. Aivan ihana neule! Ehkä sitä vielä hommaisi täksi 'talveksi' ja ensi syksyksi jo kaappiin… ;) Semmoista kysymystä, että mitä kampaajaa ehdottaisit Helsingistä? :) Itse en ole täällä koskaan kampaajalla käynyt, joten en uskalla vain kävellä liikkeeseen, hih. :-D

 13. Miksipä ei, onhan tässä vielä käyttöaikaa jäljellä, ja neule olisi sitten odottelemassa ensi syksyä :) Olen käynyt vuosikausia samalla kampaajalla, nykyisin Anne tekee ZAU:ssa Uudenmaankadulla. Häneen luotan kuin kallioon! ;)

 14. Suosittelisin lämpimästi neuleelle ahkeraa tuulettamista – ja tarpeen tullen pesettämistä pesulassa. Olen pessyt yhden kashmirneuleen kerran käsin, vaakatasossa kuivaten, mutta siitä huolimatta neule venyi aivan muodottomaksi ja jouduin heittämään sen pois. Toista neuletta, merinovillaista, koitin pestä pesuohjeen mukaan koneessa villaohjelmalla ja -pesuaineella, mutta siihen tuli isoja reikiä. Pesulassa he osaavat huomioida myös sen jos neule on villasekoitetta, jos neuleen pesulappu on tallessa.

 15. Itselläni on parikymmentä kasmirneuletta (100% kasmiria), Repeatista Uniqlohon. Kaikki olen pessyt villaohjelmalla tavallisella pesiaineella ja yhtään ei ole mennyt pilalle. Vanhimmat ovat 90-luvun puolelta. Mutta tärkein sääntö on noudattaa pesuohjetta. Sekoitteita en kyllä suosittele, en edes luonnonkuitujen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *