Kaksi vuotta sitten…

… kutkuttava ajatus oman blogin perustamisesta sai alkunsa. Tai noh, oikeastaan idea oli syntynyt salaa mielessäni jo hieman aikaisemmin, mutta vasta tuolloin helmikuussa 2012 uskalsin tarttua tuumasta toimeen ja painaa Julkaise-nappia ihkaensimmäisen kerran!

Jonnamaista-blogi viettää siis juuri tänään 2-vuotis syntymäpäiviään! Havahduin tähän ihan yllättäen vasta pari päivää sitten, uskomatonta miten nopeasti aika kuluu. Ja aika uskomatonta on sekin, miten tärkeä osa arkeani tästä on tullut, miten hirmuinen määrä teitä on tänä päivänä siellä ruudun takana ja ennen kaikkea – miten käsittämättömän upeita ihmisiä sieltä löytyy :’) Päivittäin ilahdutatte minua ihanilla, hauskoilla ja fiksuilla kommenteilla, jotka antavat tässä työssä niin paljon. Puhumattakaan niistä tilanteista, kun joku nykäisee hihasta ja tulee kasvokkain kertomaan pitävänsä blogistani – se on samaan aikaan jotain niin häkellyttävää ja kivaa!

Etenkin viime aikoina olen ollut yhtä hymyä teidän kommentteja lukiessani, joten jonkun kertoessa blogin piristävän heidän päiviään, niin voin vastata positiivisen vuorovaikutuksen olevan tosiaankin molemminpuolista :) Kiitokset siis teille murusille siellä ruudun toisella puolen, teille jotka ovat olette olleet mukana pitkään – kenties tuosta ensimmäisestä postauksesta asti – ja myös teille vastikään kyytiin hypänneille lukijoille! ♥ Tulen varmasti kehittelemään teille taas kiitoksena jotakin kivaa tässä kevään aikana ;)

Letkää ja jännittävää jääkiekontäyteistä viikonloppua!

Exactly two years ago I came up with the idea about starting a blog of my own. Actually the thought had been on my mind for a bit longer, but back in Februari 2012 I encouraged myself to publish my very first blog post. I can’t believe that it’s been two years already, or the fact that I have absolutely the best readers I could possibly have. So thank you for being there – it means a lot to me! ♥

Have a wonderful weekend you all!

59 thoughts on “Kaksi vuotta sitten…

 1. Kiitos paljon Susanna, aivan mieletöntä kuulla että olet ollut koko tämän ajan matkassa mukana! :) Toivottavasti viihdyt täällä jatkossakin!

 2. Hih, kiva kun jaksoit vielä raapustaa uuden kommentin! Ja niin kauniisti kirjoititkin, kiitos valtavasti <3 Mahtavaa jos olet voinut saada täältä inspiraatiota ja vinkkejä, sehän se on se bloggaamisen yksi perimmäisistä tarkoituksista!

  Blogi on niin iso osa arkeani, vaikka aikaa tietysti viekin, niin se myös antaa niin hurjan paljon :) Täällä siis pysytään visusti, ei huolta! Kiitos vielä ihana sinä ja mukavaa sunnuntain jatkoa!

 3. Voi Tiina! Siinä tuli niin monta ihanaa verbiä, että ihan nousi hymy korviin asti :) Iso kiitos ja virtuaalinen rutistus <3

 4. Oih, mahtava kuulla että olet viihtynyt noin pitkään mukana! Suurkiitos :)

  Valokuvausasiaan sitten, toki annan mielelläni vinkkejä! Vaikea tosin antaa mitään yleispäteviä näin yhtään tietämättä, mitä tykkäät kuvata tai millaisia kuvia toivot, mutta kerron hieman omista tavoistani :) Minä kuvaan yleensä A- eli aukon esivalinnalla, jolloin annan kameran huolehtia suljinajasta, mutta säädän itse aukon, ISO-arvoa sekä tarvittaessa valkotasapainoa. Kuvaan itse usein mahdollisimman suurella aukolla (joka tarkoittaa pientä lukua, esim 45-objektiivillani 1.8), jolloin kohde piirtyy taustasta nätisti esiin. ISO-arvoa pidän valoisissa olosuhteissa 200:ssa, nostan sitä hämärässä 600-800:aan, näillä luvuilla voi hyvin vielä kuvata ilman liiallista kohinaa kuvissa. Valkotasapainon (WB) pidän usein automaatilla, mutta jos kuvaan vaikka sisällä tosi kelmeässä valossa, saatan laittaa hehkulamppuasetuksen päälle.

  Vielä yksi vinkki Olympuksen väeltä; PENeissä kuvanlaatu saattaa olla välillä hieman punertava, johon auttaa kun valitsee asetuksista lämpimän värin pois. Heidän FB-sivuillaan on tähän helpot ohjeet, https://www.facebook.com/media/set/?set=a.242854779225800.1073741841.143352979175981&type=1&stream_ref=10.

  Siinä muutama nopea vinkki omista asetuksistani, toivottavasti näistä olisi jotain apua alkuun! Kuvaamalla sitä vaan oppii, joten nyt ahkerasti räpsimään uuden lelun kanssa ;) Suosittelen kyllä todella lämpimästi uuteen objektiiviin panostamista jossain vaiheessa, sillä mukana tulleella KIT-objektiivilla pääsee kyllä alkuun, mutta esim. tuo kiinteä 45mm tuo niin paljon uutta ulottuvuutta siihen kuvaamiseen ja kamerasta saa paljon enemmän irti!

  Kysyhän ihmeessä jos jokin jää vielä askarruttamaan, jos osaisin vielä auttaa :) Oikein mukavia kuvaushetkiä!

 5. Kaunis kiitos! :) Sitä en tiedä kyllä itsekään, ilmeisesti jotain tuli kuitenkin tehtyä oikein, hih. En oikeastaan mainostanut blogiani missään ja harva tuttavakaan tuolloin alussa tiesi bloggaamisestani. Yksi taustatekijä voi olla se, että kommentoin jo ennen blogin perustamista paljon suosikkiblogejani, enemmän hieman pienempiä sellaisia, joten muiden kommenttiboksien kautta tänne on varmasti löytänyt tiensä samanhenkisiä ihmisiä :)

 6. l've been reading your blog since the beginning. Thanks for writing your posts in English too. Keep on with the good vibes! You're an inspiration. Best wishes! Eri

 7. Really? That's amazing to hear! Thank you so much Eri for your kind words :) I have to say that unfortunately I don't always have time for English translations, but I'll try to make an effort on that! Wish you all the best :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *