Ihanatkamalat glitterlakat

En varmasti ole ainoa, jolle ajatus glitterlakoista ja etenkin niiden poistamisesta aiheuttaa suorastaan vilunväristyksiä. Nuo vanulappuja raastavat glitterhippuset ja kynsinhampain poistamiseen käytetyt lukuisat minuutit! Olen itse harakkana aina innostunut kimaltelevilla glittereillä koristelluista kynsistä, mutta tuo poistoprosessi on saanut minut jättämään tällaiset lakat kaapin perälle. Nyt olen kuitenkin kokeillut pariakin eri kikkaa näiden ihanienkamaloiden glitterlakkojen poistoon, joten jaan vinkit teillekin!’

Ensimmäisenä tutustuin kauppojen hyllyiltä löytyvään Maybellinen Express Remover-poistoaineeseen. Tästä tekee erikoisen se, että kynsi upotetaan purkkiin, jonka uumenista löytyy poistoainetta sisältävä sieni. Dippasin innoissani kynnen purkkiin ja luulin hippusten häviävän kuin taikaiskusta, mutta lopulta tajusin pyöritellä kynttä purkissa niin, että lakka tarttuu sieneen. Glitterit irtosivat loppupeleissä aika helposti ja mikä parasta – ilman nöyhtääviä vanulappuja!

En tiedä kuinka tujua poistoainetta tämä sisältää, sillä tuntui että pyörittelyn jälkeen sormenpielet alkoivat hieman kuivua. Ainakin tämä toimi nopeana kikkana! Purkin hinta kieppui muistaakseni jossain viiden euron paikkeilla, sen pitkäkestoisuudesta en vielä osaa sanoa.

Seuraavaksi halusin kokeilla monien suosimaa foliotekniikkaa, joka kieltämättä kuulosti kummalliselta ja aikaavievältä. Jälkimmäistä tämä kyllä vähän olikin, mutta loppujen lopuksi kaiken vaivan arvoista! Aloita leikkaamalla foliosta noin reilun viiden sentin levyisiä palasia sekä leikkelemällä vanulappu neljään osaan. Kastele vanulapun palanen poistoaineella, iske kynnelle ja kieputa folio päälle rutistaen se tiukasti kiinni. Käsittele näin kaikki kynnet ja anna vaikuttaa noin 10 minuuttia.

Poikaystävän ilme oli näkemisen arvoinen, kun hän löysi minut sohvannurkasta sormet foliotupoissa. Niin hullujen hommalta kuin tämä kuulostaakin, niin kikka ihan oikeasti toimii! Olin hieman epäileväinen, etenkin kun käytin asetonitonta Dependin poistoainetta jonkin tujumman sijaan, mutta niin vaan glitterit lähtivät foliotuppoa irti vetäen ja kynttä samalla hellästi painaen.

Maybellinen poistoaine sekä foliokikka ovat varmasti monille jo tuttuja, mutta josko näistä silti vielä olisi jollekulle avuksi tuohon inhaan puuhaan :) Näiden parin vinkin myötä nuo ihanat kimaltelevat lakat pääsevät ainakin itselläni varmasti useammin käyttöön!

PS, vinkkien makuun kun päästiin niin käykää Olympuksien omistajat ihmeessä täällä osallistumassa FL-600R- salaman arvontaan! :)

24 thoughts on “Ihanatkamalat glitterlakat

 1. Olen kuullut tuosta folio-vinkistä useammaltakin taholta, mutta en vielä koskaan ole koettanut sitä juurikin sen takia, että se vaikuttaa jotenkin vaivalloiselta ja työläältä tavalta. Tosin kun kyse on glitter-lakoista, niin ehkä tuo foliolla poistaminen on kuitenkin hyvin paljon enemmän hermoja säästävää kuin se vanulapuilla hinkkaaminen. :D Täytyy koittaa seuraavan kerran, kun kynnet on glitterissä. ;)

 2. Tuo foliokikka on niin uskomaton, en meinannut ollenkaan uskoa sitä todeksi kun itse ekan kerran kokeilin! Ja minäkin jouduin kaverin kännykkäkameran filmille ja tikahduttavan naurukohtauksen kohteeksi silloin foliotuppoineni… :D Tänään on sama operaatio muuten edessä taas! Glitterlakat on niin ihania, että onhan niitä silti pakko käyttää, varsinkin tän keinon keksittyä! :)

 3. Kiitos kikoista! :-) Minulla on juurikin tuosta syystä jäänyt myös glitterlakat käyttämättä. Nyt pitää kyllä kokeilla. :-) Vaikkakin tuo foliokikka voi herättää kotona aikamoista hilpeyttä… ;-)
  Ihanaa keskiviikkoa muru!

 4. No kertakaikkiaan tuo on ärsyttävää touhua! Itse en oikein tykännyt tuosta ourkkiin tökättävästä aineesta, kun kynsinaunoissa ym. On usein jotain haavoja tms. Niin kirveli mukavasti ja kuivatti. Yleensä olen taistellut niiden vanulappujen kanssa, mutta myös niin, että pidän lappua kauan yhden kynnen pällä. Pitäis kokeilla tuota foliokikkaa, niin sais hoideltua kaikki kynnet keralla!
  Heh, voin kuvitella, että mies on ihmetellyt sun folioita!

 5. Glitterlakat ovat kyllä niin ihania, mutta jääneet mulla aika lailla käyttämättömiksi juuri niiden poistamisen vaikeuden vuoksi. Kuulin joskus noista kynsilakanpoistopurkeista ja päätin kokeilla sellaista, mutta ainakaan Lumenen purkilla en saanut glittereitä pois vaikka kuinka kynttä siellä pyörittelin, en tiedä mitä teen väärin :D Täytynee kokeilla seuraavaksi tuota foliotekniikkaa, kiitos vinkistä!

 6. Näitten kikkojen lisäksi suosittelen pieniä minigrip-pusseja! Sisään kunnolla kynsilakanpoistoaineella (OPI) kostutettu vanulappu ja avot! Ei pääse aine haihtumaan ja tehoaa glitteriin nopeammin, kuin foliopaloja käytettäessä. :)

 7. Sama täällä, ensimmäistä kertaa kuulen folioista! Taatusti kokeilen ensi kerralla.

 8. Kiitos tästä! Tuli kyllä nämä vinkit tarpeeseen, sormissa kun on tällä hetkellä jo parhaat päivänsä nähneet glittelakkaukset. Oon vaan siirtänyt ja siirtänyt niiden poistamista, kun se on niin kamalaa. Pitääkin nyt kokeilla tuota foliokikkaa :)

 9. Minullakin kesti pitkään tarttua tuumasta toimeen, mutta onneksi sain lopulta aikaiseksi, sillä kikka on tosiaankin ihan uskomaton! Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla, ellei halua rämplätä niiden vanulappujen kanssa puolta tuntia ;)

 10. Kuulostaa tutulta! Vielä siinä vaiheessa, kun tupot luiskahtivat välillä sormista ja näin glitterin yhä olevan paikallaan, olin vieläkin epäileväinen, ettei tämä voi toimia :D Hih, voin kuvitella että herätti hilpeyttä! Onneksi lakat pääsevät nyt hieman useammin käyttöön tämän niksin myötä :)

 11. Ei kestä kiittää – eikun kimaltelevia kynsiä lakkailemaan! Ja sitten varoituksen sanaa kotiväelle ;)

 12. Unohdin tuon puolen, muistaakseni minullakin kirvelsi kynsinauhojen haavoja tuonne purkkiin dippaillessani – inhottavaa! Foliokikka siis käyttöön vaan, tuntuu vaivalloiselta mutta on ehdottomasti sen arvoista ;)

 13. Höh, harmi kuulla että Lumenen versio ei ollut niin onnistunut. Eikun sitten foliota kokeilemaan seuraavaksi, toivottavasti toimii sielläkin päässä :)

 14. Hetkinen, tunnen itseni nyt kovin hölmöksi kun en ymmärrä vaikka kuinka monta kertaa luen tämän :D Viitsitkö vielä tarkentaa, että miten siis käytännössä toimii noiden minigrip-pussien kanssa?

 15. Siis vanulappu kostutetaan poistoaineella ja laitetaan minigrip-pussin pohjalle. Sitten vaan sormi pussiin ja vanulappua pidetään hetki kynnen päällä. Ihan kuin normaalisti poistaisi lakkaa, kaikki tapahtuu vaan sormi siellä minigrip-pussissa. :D Anteeksi, oon kamalan huono selittämään!

 16. Itselläni ei tuo maybellinen tuote tehnyt glitterlakalle yhtään mitään, mutta foliokikkaa täytyy kokeilla!:)

 17. No höh! Sen kanssa sai tosiaan hieman hinkata, että glitterit irtosivat sisällä olevaan sieneen. Folioniksin sen sijaan pitäisi toimia, eikun kokeilemaan ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *