Home Once More

Maanantaina raahauduin kahdeksaksi silmät ristissä aamuluennoille, joiden jälkeen olikin onneksi loppupäivä vapaata. Mitä luksusta olikaan tulla takaisin kotiin, vaihtaa inhat kireät farkut pyjamahousuihin ja juoda kiireessä jääneet aamukahvit kaikessa rauhassa. Taisin siinä päivän toisen aamupalankin hotkaista! Aurinko ei juurikaan pilkahdellut pilviverhon takaa, mutta innostuin silti aamupäivästä tarttumaan kameraan ja kuvaamaan taas kotia.

Viime kotipostauksessa sain mielenkiintoisen kommentin, jossa toivottiin minun kuvaavan välillä hieman löyhemmillä rajauksilla. Ja kieltämättä, taidan olla aika tiukkojen rajausten ystävä! Osittain johtuu toki jo siitäkin, että kuvaan 90% blogini kuvista kiinteäpolttovälisellä objektiivillani (nämä otettu Canon 85mm/1.8), joka ei ole ihan se optimaalisin sisustuskuviin. Toisaalta taas tykkään yksityiskohtaisista kuvista, joten se näkyy varmasti myös tyylissäni. Tälläkään kertaa kamerassa ei ollut kiinni laajakulmaa, mutta yritin edes peruuttaa hieman pidemmälle ja näin saada vähän kattavampaa repertuaaria kuviin ;)

Moni innostui viime postauksessa Kartellin Victoria Ghost -tuolista ja reaktio oli sama kuin itselläni bongattuani tämän valkoisen ensin siskoni kodista. Usein näkee Kartellia ennemminkin läpinäkyvänä, jota sitäkin olen nähnyt muiden kodeissa yhdistettynä aivan upeasti, mutta tämä valkoinen on enemmän omaan makuuni. Torkkupeiton perään kyseltiin myös ja se on viime kevään hankinta Lexingtonilta. Tätä ihanan pehmoisaa raidallista tähtinurkkauksella koristeltua vilttiä on kuitenkin yhä mallistossa! :)

Pähkinänruskea ruokapöytä tuo kaivattua kontrastia muuten vaaleaan sävymaailmaan. Tämä onkin yksi suosikkikalusteistani täällä – tykkään hurjan paljon sen eläväisestä sävystä, johon tuolien jalatkin sopivat. Takaseinä taas on askarruttanut mieltäni jo jonkin aikaa, haluaisin joko sohvan tai pöydän yläpuolelle jotain täyttämään tyhjää tilaa. Sohvan ylle asetettava peili voisi tuoda hieman lisää ulottuvuutta tilaan ja mielessäni pyöriikin tämä Amanda B:n yksilö. Tv-tasolle taas olisi tarkoitus hankkia jokin kaunis pöytävalaisin.

Siinäpä taas muutamia otoksia kotikolosestani :) Kunhan saan laajakulman käsiini, lupaan napata hieman kattavampaakin matskua! Kuten sanottua, uskon että kuvissani näkyy tietynlainen tyyli. Ehkä liian usein sitä jumiutuukin niihin tiettyihin kuvakulmiin ja siihen omaan tapaan kuvata. Yllämainittu palaute olikin loistava muistutus siitä, että välillä voisi katsella kuviaan uusin silmin ja kokeilla uutta, leikitellä rohkeasti niin rajauksilla kuin kuvakulmillakin!

Sorry – I didn’t have time for translation this time! Here are some more photos of my home, hope you enjoy them :)

41 thoughts on “Home Once More

 1. Pehmeää ja kaunista <3
  On muuten oikeasti kiva nähdä tällaisia laajempia kuvakulmia. Itsekin tulee helposti kuvattua yksityiskohtia, itse kun näkee kokonaisuuden koko ajan. Ei tule huomattua, että muut ei näe. Vaikka lähikuvatkin on ihan eri tavalla kauniita, tykkään kovin näistä kokonaisuuskuvista niiden ohessa!

 2. Sain joulupukilta Olympuksen pen lite e-pl5:n ja yritän nyt kovasti opetella kuvaamisen alkeita! Sä kun tiedät niin paljon kyseisestä kamerasta niin osaatko neuvoa mulle miten saisin kuvista vähemmän punaisia? Yritin esimerkiksi jouluaattona ottaa kuvia pakettien avaamisesta automaattiasetuksella, mutta kuvat olivat todella häiritsevän punaisia… Ongelma on varmaan valotuksessa mut oon vielä niin aloittelija etten keksinyt itse ratkaisua! :) Ja sit kysyisin vielä millainen kameralaukku sulla on ja onko mitään vinkkejä mistä löytyisi hyviä? Sellainen olis hyvä missä on tilaa parille objektiiville…

 3. Voi että! Niin kauniin klassinen koti, juuri tuollaista itse olen metsästämässä tällä hetkellä. :) Sydän oikein suli kuvia katsoessa ja muuttohimo sen kuin kasvoi, kiitos vaan.. ;)

 4. Sulla on aivan ihastuttava sisustusmaku! ♡ Rauhalliset värisävyt ja kodikas tunnelma. :)

 5. Voih ( syvä huokaus ) .. Tämä oli kuin vastaus unelmiini! Olen noin kk sitten muuttanut omaan kotikoloon ja vielä tavarat hakevat hieman paikkaansa ja isot pinnat yksityiskohtia! Tästä sai paljon ideoita! Kiitos vain kovasti ! Minä kiitän, lompakko ehkä ei ;)

 6. Kiitos Ninnunen <3 Ihan totta tuo mitä sanoit, sitä on ikäänkuin sokea sille että itselle se kokonaisuus on niin selvä :) Täytyy siis ehdottomasti kuvata useamminkin näitä laajempia otoksia!

 7. Heippa Janina! Onnea uudesta kamerasta – E-PL5 on ihan huippu :) Ongelmana on varmaan valkotasapaino. Sisätiloissa keinovalossa kuvista tulee helposti joko keltaisia tai punaisia, joten kun menet Menuun ja tuonne Mukautettuun valikkoon, sieltä ensimmäiseltä sivulta WB. Sitten valkotasapainon kohdalta kokeilet esimerkiksi hehkulamppua 3000K, josko siitä olisi apua asiaan :) Olen kirjoitellut muutamia vinkkejä hämäräkuvaukseen myös täällä http://jonnamaista.blogspot.fi/2013/11/vinkkeja-hamarakuvaukseen.html.

  Täytyy myöntää, että itseltäni puuttuu tällä hetkellä kameralaukku, joten en ole ihan se esimerkillisin tapaus kameran kuljettamisen suhteen kröhöm :D Tässä olisi kuitenkin pari mallia joihin tiedän PENin sopivan hyvin, Olympuksen oma https://www.topshot.fi/product/4861/olympus-cbg-7-olkalaukku-pen sekä Lowepron Nova (löytyy myös musta) https://www.topshot.fi/product/7536/lowepro-nova-140-aw-ruskea. Sinne mahtuu itse kamera parin objektiivin kera ja vielä vaikka salamakin :)

  Tsemppiä kuvaukseen – tekemällä ja harjoittelemalla sitä oppii! :)

 8. Oi kiitos Nelli! Vai että ihan sydän suli, hih, ihanasti sanottu :) Onnea asunnon etsintään, toivottavasti tärppää!

 9. Voi että, kiitos itsellesi ihanasta kommentista! Tosi kiva kuulla, että sait tästä ideoita – sehän se on bloggamisen tarkoitus se inspiraation jakaminen :) Onnea uuteen kotiin ja oikein antoisia sisustushetkiä!

 10. Oih, kotonasi on kyllä niin kauniit yksityiskohtia, voi että! :) Tämä ei kyllä yhtään helpota omaa sisustuskärpästä sitten lainkaan ;) Olen viime aikoina hankkinut jos jonkinlaista pientä sisutustavaraa; torkkupeittoja, tyynynpäällisisä, astiapyyhkeitä, naamapyyhkeitä, koreja, ja vaikka mitä pikkujuttuja, ja voi sitä poikaystävän ilmettä joka kerta kun roudaan uutta tavaraa kotiin :D Viime aikoina olen päätynyt vaan laittamaan esim. uuden torkkupeiton sohvalle ja toivonut, ettei toinen sitä huomaa hehe. Tuntuu tosin, että selitys “yritän tehdä tästä paikasa kodikkaamman” alkaa olla jo vähän ylikäytetty, täytynee keksiä jotain uutta siis ;)

  P.S Näkevätkö silmäni oikein ja olet aloittanut uuden erän basilikan kanssa? :D

 11. Moikka Jonna!

  Harvoin kommentoin kenenkään blogiin, mutta nyt mun on pakko tulla avautumaan hiukan, hih. Oot aivan uskomattoman inspiroiva tyyppi. Sen lisäks, että oot taitava bloggaaja hienoine kuvines ja todella todella kaunis, susta huokuu sellainen sisäinen kauneus. Vaikutat ihan mahtavalta tyypiltä. Olet fiksu, positiivinen ja jotenkin hyvällä tavalla höpsö, mutta silti jalat maassa. Ihailen sun omistautumista asioille (kaunis koti, bloggaaminen ja arvostettava koulupaikka). Jokaisella ihmisellä pitäis olla sun kaltainen ystävä :) Toivon todella, että et ole lopettamassa bloggaamista, sillä näistä sun postauksista tulee aina todella hyvälle tuulelle ja jotenkin tosi inspiroitunut fiilis! Keep on working, girl ;-) Niin ja sun ulkonäkö ja pukeutumistyyli olis vielä oma lukunsa, mutta en viitsi lähteä edes niitä ylistämään, koska en usko löytäväni tuolle kauneudelle sanoja.

  Pus ja hyvää jatkoa, aktiivinen blogisi seuraaja <3

 12. Ihanannäköistä :) Hyvin samankaltainen sisustusmaku kuin itsellänikin :) Varsinkin tuo keittiöpöytä noiden tuolien kanssa on aivan upea.. Pakko alkaa säästää rahaa uuteen keittiösettiin niin saa hieman ryhtiä kämppään. Hyvä värimaailma ja tuo keittiö!! Ihmettelen aina sisustuslehtien keittiökuvia yms, kun ne ovat niin tyhjiä ja avaria eikä pursuile mitään leipäpusseja tai vastaavaa.. Itse olen ehkä haalinut liikaa kuivatarvikkeita kaappeihin ja astioita niin en saa tavaroita yhtä nätisti piiloon :(

 13. Aivan upea ja niin rauhoittava ja harmoninen koti. ♡ Mä tykkään kyllä tosi paljon. :-)
  Kokonaisuus on kyllä niin Jonnamainen. :-) Ja kyllä tuo Lexingtonin torkkupeitto pitää hankkia… ;-)
  Mukavaa keskiviikon jatkoa! :-)

 14. Kotisi on kyllä niin kaunis! Sitä olisin halunnut tiedustella, että löytyykö sinulta asukuvia sen vuosi sitten ostamasi Zaran parkatakin kanssa? Ainakaan äkkiseltään en löytänyt :)

 15. Heippa! Oon lueskellut sun blogia jo pitkän aikaa, mutta vihdoin uskallauduin heittämään kommenttia.. Sun koti on oikeasti jotain niiiin täydellistä! <3 Juuri tuolta haluisin mun omankin kodin näyttävän! :) Ja ihan kun pelkkä sisustus ei olisi ihan mun makuun, niin tykkään kovasti myös sun tyylistä. Ihanaa loppuviikkoa :)

  ps. teit joku aika sitten video postauksen -voi miten symppikseltä vaikutit! Tuli ihan hyvälle mielelle itsekin

  http://allthelittleroyals.blogspot.fi/

 16. Ihana värimaailma ja nuo keittiön tasot.. <3
  Meillä oli muutama vuosi sitten paljon ruskeaa mutta halusin valkaista kodin ja nyt on melko valkoista, beigeillä yksityiskohdilla.

 17. Kiitos paljon Anna – ja hauska kuulla että muillakin on tällaisia mieltymyksiä! Laajemmat kuvat ovat kuitenkin ihan kivaa vaihtelua välillä :)

 18. Kiitos paljon murunen! Haha, loistava taktiikka ujuttaa uusia tekstiilejä hiljalleen sinne sohvannurkkaan ;) Olen tainnut minäkin kuulla jotain kommenttia tuolta toiselta puoliskolta, mutta mehän tosiaan vaan tehdään koloistamme kodikkaampia, eikös!

  Ai että, hihitin ääneen tuolle viimeiselle lauseelle! Uusi erä ei valitettavasti ole alkanut, poloinen odotteli sopivasti tuossa päätymistä illalla pastaan :D En kyllä ymmärrä, Helsingissä selviän niiden kanssa jopa viikkoja!

 19. Hei sinä ihana <3 Luin kommenttisi ties kuinka monta kertaa läpi ja joka kerta ihan valtava hymy nousi kasvoille! Ensinnäkin, arvostan todella sitä että innostuit kommentoimaan, teistä hiljaisista lukijoista on aina yhtä ihana kuulla :) Ja toisekseen miten uskomattoman kauniisti kirjoitit - en voi kuin hämilläni kiittää koko sydämestäni ja lähettää ison virtuaalirutistuksen!

  Ei hätää, bloggaamiselle ei näy kyllä vielä loppua – niin paljon tästä touhusta pidän! Lisäksi tämän kaltaiset kommentit antavat aina niin paljon, on minulla vaan aivan mieletön lukijakunta siellä ruudun takana :')

  Lämmin kiitos vielä, toivottavasti pysyt mukana menosa jatkossakin <3

 20. Voi kiitos, tykkään itsekin kyllä hurjan paljon tuosta ruokaryhmästä! Hyvin sattui löytymään sekä tuolit että pöytä, ovat nimittäin erillisiä :) Minä olen toistaiseksi saanut aika hyvin pidettyä “ylimääräiset” piilossa kaapeissa ja jopa tilaakin on vielä jäänyt, mutta eivätköhän nekin ajan myötä täyty. Isäni totesi kerran keittiöni runsaasta kaappitilasta puhuttaessa, että kyllä se tila tulee aina kummasti täytettyä. Ja jos yhtään lohduttaa, niin luulen että niissä lehtien kuvissa on aina aikamoinen lavastustyö takana ;)

 21. Kiitos paljon ihana :) Aina yhtä kiva kuulla, että koti näyttää asukiltaan! Nyt vaan torkkupeittoa metsästämään, se on kyllä niin kaunis ja sopii moneen :)

 22. Kiitos kaunis! :) Voi valitettavasti sen kanssa ei ole tullut napattua asukuvia, Instagramissa se on kyllä vilahtanut pariin otteeseen. Täytyypä tänä keväänä korjata asia :)

 23. Heips! Olen ostanut COSilta sellaisen nuden sävyisen superohuen silkki(?)topin, jota käytän juuri kuultavien paitojen alla. En osaa sanoa onko niitä vielä myynnissä, mutta kannattaa käydä kysäisemässä :)

 24. Heippa Pauliina! Voi miten ihana kun uskaltauduit jättämään jäljen, etenkin kun olet seurannut jo pitempään :) Kiitos hurjan paljon kauniista kehuista – kiva kuulla että meidän maut kohtaa niin sisustuksessa kuin tyylissäkin! Toivottavasti intoudut kommentoimaan toistekin – oikein ihanaa loppuviikkoa sinnekin :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *