At The Moment

Pieni kurkistus tänne ruudun toiselle puolen tiistaisiin tunnelmiin, vaikkei täällä mitään sen ihmeellisempää tavallisesta arjesta poikkeavaa tapahdukaan. Aamusta suuntasin kirjastolle, sain kammettua itseni ylös sängystä ennen kahdeksaa yllättävän kivuttomasti – tätä ei tosiaankaan tapahdu usein! Ehkä se on tuo koko ajan lisääntyvä valon määrä, josta olen mahdottoman innoissani. Matka yliopistolle menikin kuivia, jo putsattuja katuja ihastellessa aurinkolasit nenällä keikkuen, se on kuulkaa kevät vahvasti ilmassa jo! Ballerinakeleistä haaveilu lienee vielä ennenaikaista, mutta Converset meinasin jo pikkuhiljaa kaivaa kaapista.

Iltapäivästä taas lähdin luentojen jälkeen takaisin kohti kotia jatkamaan lukuja. Kirjaston rauha on kyllä ehdottomasti minulle paras ja tehokkain paikka opiskella, mikä tuli todettua jo pääsykoekevään aikana. Huh, onneksi yliopiston tiloissa ei tarvitse huolehtia niistä äänekkäistä teineistä tai puhelimessa kalkattavista tädeistä, kaikkea sitä tulikin viime kevään aikana lähikirjastossa nähtyä ;)

Joskus on kuitenkin kiva lueskella kirjaston sijaan kotona ja rakentaa pesä sohvalle kirjojen sekä kahvikupposen kera. Luen tällä hetkellä perjantaiseen strategisen johtamisen tenttiin ja itse asiassa aihe kiinnostaa minua kovasti, pääainevalintojen lähestyessä olenkin kovasti miettinyt johtamista pääaineekseni.. Myöhemmin tänään pitäisi taas kerran perehtyä kesätyöhakemuksiin ja noh, kotikin on aika räjähdyksen partaalla tiskikasoineen ja pyykkivuorineen. Väitän olevani omassa kodissani aika siisti ihminen (usko pois, mamma!), mutta näin tenttien aikaan stressitaso korreloi kyllä vahvasti kodin siisteystason kanssa, hih.

Mukavaa tiistain jatkoa sinne ja tsemppiä muillekin kirjojen kanssa pakertaville :)

29 thoughts on “At The Moment

 1. Jos ajattelee työllistymistä niin kannattaa ehdottomasti ottaa pääaineeksi mieluiten laskentatoimi. Rahoitus on myös hyvä vaihtoehto.

 2. Heh, täällä ollaan hyvinkin samanlaisissa tunnelmissa.. Ei muuten ollu todellakaan hyvä idea rekisteröityä Netflixiin ennen isoa tenttiä! Nyt pyritään pitämään nenä kiinni kirjassa ja macci poissa läheltä (kröhöm kuten näkyy, lipsumisia on tapahtunut..). Onnea sinne lukujen pariin ;)

 3. Hassua, että sulla käy siisteyden kanssa noin päin :D Ite huomaan että aina kun on tentit tulossa, niin hups vaan kun se siivoominen onkin yhtäkkiä kauheen kivaa ja tulee puunattua mitä ihmeellisempiä paikkoja, kun ei vaan jaksa lukea!

 4. Kuulostaa niin tutulta tämä “väitän olevani omassa kodissani aika siisti ihminen”, mutta tosiaan, auta armias, jos on vähänkin enemmän stressiä niin…:D Yleensä tympäännyn kuitenkin aika nopeasti siihen sekasotkuun (mies ei niinkään, huoh) ja pistän sitten hihat heilumaan ja puran stressiä jynssäämällä vaikka vessan kaakeleita puhtaaksi. :P

  Tsemppiä tentteihin! :)

 5. Kyllä opiskeluajoissa parasta oli juurikin tuo, että päivien pituus vaihteli ja olihan se muutenkin aika huoletonta aikaa tavallaan. :-) Niitä tulee muisteltua näiden postausten myötä. :-)
  Täällä myös on nautittu näistä melko keväisistä päivistä, vaikkakin taitaa taas hiukan viiletä… :-( Ja tuulen suunta kääntynyt. Mutta kyllä se kevät sieltä tulee! :-)
  Tsemppiä sinne lukemisiin! :-) Se taitaa olla niitä harvoja asioita, joita en kaipaa… ;-)

 6. Valon määrä piristää,mutta ehdottomasti myös nämä sinun blogikirjoituksesi. On ihan sama mistä aiheesta kirjoitat,niin aina piristyy :)
  Kestääkö aamurutiinisi kauan eli kuinka aikaisin heräät valmistautumaan yliopistolle lähtöön?
  Mukavaa iltaa :) Ulla

 7. Moikka Jonna! Mulla on päivä kulunut samoissa merkeissä. Tosin keskittyminen on kyllä ollut vähän heikkoa, sillä eksyn aina tekemään muita juttuja. Voikun oppisin keskittymään aina vaan itse asiaan. :)
  Oon pitkään etsinyt hyviä valokuvausohjelmia, joita olisi suhteellisen helppo käyttää. Itselläni on lightroom, mutta sillä ei aivan kaikkea pysty tekemään. Millä sä käsittelet valokuvia?

  Opiskeluiloa! Ja mukavaa kevään odotusta! – Kaisa

 8. Tuo Sannin ensimmäinen kommentti pääaineesta ei muuten pidä paikkaansa. Se on legendaa… ;-)

 9. Just ihanaa että päivät alkaa olla valoisampia! :) Ite oonkin jo pariin otteeseen ollut pihalla Consseilla kun ei luntakaan enää pahemmin ole!!

 10. Mitä pääaineeseen tulee, niin minun mielestäni työllistymisen kannalta ei ole kyllä hirveästi ole väliä, minkä pääaineen valitsee. Omasta mielestäni loppupeleissä kuitenkin se työnhakijan oman persoonan sopivuus tiettyyn työpaikkaan on tärkeämpää kuin se mikä pääaine paperissa lukee, tutkintohan on kuitenkin kaikilla sama. Toki se, että jos ei lue laskentatoimea pääaineena (tai tarpeeksi pitkänä sivuaineena) sulkee pois sen, ettei voi toimia KHT-tilintarkastajana. Ja jos ei ole kansantaloustieteilijä niin ei voi päästä Suomen Pankin ekonomistiksi. Mutta tuskinpa näistä kumpikaan on se juttu mikä sinun haave olisikaan :D

  Suosittelen kuitenkin minkä pääaineen valitsetkaan lukemaan laskentatoimea edes lyhyen sivuaineen verran. Mielellään toki sen pitkän. Minulla ei kyllä ole edes hajua miten sivuaineet menee Vaasassa, kun ainakin Helsingissä ne menee ihan eri tavalla kuin Oulussa. Jokaisen taloustieteilijän tulee minusta ymmärtää tietyt jutut nimen omaan siitä taloudellisesta puolestakin. Näin olen kokenut nyt myös työelämässä, sillä HR:ssä ja markkinoinnissakin työskentelevät joutuvat lukuja (mm. tuloslaskelmaa) pyörittelemään :)

  Minullahan on pääaine kansis ja työskentelen nyt laskentapuolen hommissa. Jos nyt saisin valita pääaineen uudellen, valitsisin todennäköisesti juuri laskiksen, koska siinä minusta oikeasti oppii jotain konkreettista. Johtamisen kävin lyhyenä sivuaineena ja itse en tykännyt siitä yhtään. Ainakin täällä Oulussa oli johtamisen peruskurssit melkoista höpönlööröä :D Uskon kuitenkin että johtaminen on varmasti hyvä pääaine jossain muussa yliopistossa! Pitääkö teidän muuten pyrkiä pääaineisiin vai pääseekö jokainen siihen mihin haluaa?

 11. Itse sanoisin että kannattaa ehdottomasti valita mieluiten se aine, joka eniten kiinnostaa. Laskista valitaan muutenkin nykyään yhä enemmän niin mitäpä veikkaat, onko niin hyvät työllistymismahdollisuudet enää muutaman vuoden päästä?
  Parasta on lukea sitä mistä tykkää ja joka kiinnostaa varmasti. Töiden saanti on lopulta kuitenkin vain itsestä kiinni, ei pääaineesta. Itekkin opiskelen ekaa vuotta kauppakorkeassa ja painin aika kauan laskiksen ja markkinoinnin välillä pääaineena, mutta kyllä mä kallistun sinne mielenkiintosempaan eli markkinointiin. Mutta kyllä se laskis sivuaineeksi tulee, on se sen verran hyödyllistä ja ihan ok kuitenkin ;)

 12. Tsemppiä tulevaan tenttiin! :) Missä kirjastossa kävit lukemassa pääsykokeisiin? Itse olen jonkin aikaa sitten muuttanut Helsinkiin ja opinnäytetyön kirjoittaminen on parhaillaan käynnissä… Kävin Töölön kirjastossa, mutta lukusalissa ei pysty lataamaan konetta ollenkaan :D Kotona kirjoitushommat ei suju ollenkaan kun on telkkari yms. häiritsemässä.

 13. Etlan mukaan 10 uhatuinta ammattia ovat

  1. Puhelin- ja asiakaspalvelukeskusten myyjät

  2. Tallentajat

  3. Valokuvatuotteiden valmistuksen prosessityöntekijät

  4. Huolitsijat, tulli- ja laivanselvittäjät

  5. Kirjanpidon ja laskentatoimen asiantuntijat

  6. Pakkaus-, pullotus- ja etiketöintikoneiden hoitajat

  7. Luokittelijat ja laaduntarkkailijat

  8. Asianajosihteerit

  9. Mallit

  10. Palkanlaskijat

  Lähde:

  http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288641901750.html

  Tämä 5 kohta kauhistutti minua kun huomasin tämän.. :/

 14. Sanni: Minulla on vahva usko siihen, että KTM:n papereilla on hyvät työllistymismahdollisuudet pääaineesta riippumatta. Ja kuten nyna sekä Linda alempana totesivat, itse työnhakijan persoona vie jo pitkälle! Johtaminen on tuntunut eniten omalta jutultani alusta saakka, suunnitteilla olisi kuitenkin ottaa laskentatoimea sivuaineena :)

  nyna: Samoilla fiiliksillä täälläkin. Motivaatio opiskeluihin voisi lopahtaa aika äkkiä, mikäli lukisi pääaineena jotain muista kuin omista intresseistä. Ja yhdyn täysin tuohon, että työnhakutilanteessa hakijan persoona painaa vaakakupissa varmasti pääainetta enemmän, ellei nyt sitten haeta vaikka kirjanpitäjän paikkaa ;) Suunnitelmasi kuulostavat hyviltä, laskista uumoilen minäkin sivuaineeksi!

 15. Hahah voi ei, muistan kun syksyllä latasin jenkkien Netflixin ja kaikki ne uudet sarjat ja kaudet tekivät tuhoa lukemisille.. :D Nyt yritän pitää Netflixin kiinni ja palkitsen itseni jaksoilla vasta perjantaina tentin jälkeen, hih ;) Tsemppiä sinnekin!

 16. No nyt kun sanoit, niin ei se hirmuinen siivousintokaan tenttiviikkojen keskellä ole mikään ihan ennenkuulumaton asia.. :D

 17. Hih, hauska kuulla että muutkin tunnistavat itsensä tuosta ;) Kyllähän se koti on kuitenkin lopulta siivottava ja välillä käy niinkin päin, että välttelee lukemista sillä jynssäämisellä.. :D Kiitos Niinuska ja aurinkoista viikon jatkoa sinne!

 18. Voi kyllä, opiskelu on siinä mielessä kyllä ihanaa, että saa aika lailla itse päättää päivärytminsä, kun ei ole läsnäolopakkoakaan luennoilla. Hih, kiva jos oma elämäntilanteeni tuo muistoja mieleen :)

  Tänään ainakin tuntui hieman viileämmältä alkuviikon lämpöaallon jälkeen, mutta onneksi kadut ovat yhä kuivia, joten korkkasin Conversetkin tänään! Kohta ollaan jo maaliskuussa, joten kevät on jo ihan lähellä ;) Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan!

 19. Voi Ulla, levisi hymy korviin tästä! Olette te sellaisia murusia, kiitos ihanista sanoista :) Aamurutiinien kesto vähän vaihtelee, pääsen kyllä ulos talosta 20:ssä minuutissa jos tarve vaatii, mutta yleensä varaan about tunnin. Jos käyn suihkussa aamusta, niin sitten vähintään puolitoista tuntia. Tykkään kyllä herätä hieman tarvittua aiemmin, niin saan suorittaa rutiinit rauhassa ja nautiskella aamupalan ilman kiirettä :)

  Mukavaa iltaa sinnekin!

 20. Heippa Kaisa! Keskittymisvaikeuksia esiintyy päivästä riippuen täälläkin, etenkin kotona vaara eksyä tekemään muita juttuja on suuri.. :D Käytän itse Photoshopin Elementsiä, josta tykkään kyllä kovasti. Lightroomia olisi kyllä myös tarkoitus jossain vaiheessa opetella käyttämään, se kun olisi kuulemma hyvä RAW-kuvia käsitellessä.

  Ihanaa kevään odotusta ja opiskelutsemppejä sinnekin! :)

 21. Minullakin on kyllä vahva usko siihen, että KTM:n papereilla on hyvät työllistymismahdollisuudet pääaineesta riippumatta :)

 22. Voi ihana Linda kun jaksoit omien kiireidesi keskellä raapustaa näin pitkän ja perusteellisen kommentin! Olen kanssasi samoilla linjoilla, KTM:n papereilla on varmasti hyvät työllistymismahdollisuudet pääaineesta huolimatta ja tosiaan, oma persoona vie jo pitkälle!

  Laskentatoimea olen kyllä miettinyt juuri sivuaineeksi, sillä minulla on kuitenkin pieni kiinnostus siihen ja ihan yleishyödyllisyydenkin kannalta. Johtaminen on joka tapauksessa näillä näkymin se, joka tuntuu pääaineena eniten omalta :) Meillä pyritään pääaineisiin ja ymmärtääkseni esimerkiksi juuri laskentatoimeen eivät pääse kaikki halukkaat, sinne kun on niin hirveä tunku.

 23. I feel you – it's been all about studying for the past days! Luckily it's almost weekend already :) Good luck to you too!

 24. Kiitos Tiina, sitä kyllä tarvitaan :D Lueskelin eräässä pienessä kirjastossa kauempana keskustasta. Monet ovat kehuneet keskustassa Kaisa-kirjastoa. En tosin tiedä pistokkeiden tilannetta siellä (ärsyttää muuten kun ovat niin harvassa pienemmissä kirjastoissa!), mutta luulisi löytyvän kun yliopiston kirjasto :) Tsemppiä opinnäytetyön pariin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *