The One That’s Never Full

Pari päivää takaperin Emilia esitti kommenttiboksin puolella toiveen, josko voisin tehdä postauksen Louis Vuittonin Neverfullista omien kokemuksieni kera. Tämä sattui hauskasti, sillä samaa toivottiin jo kauan sitten loppukesästä, mutta postaus valitettavasti jäi virumaan luonnoksiin. Näiden kesävaatteiden, rusketuksen häivähdyksen ja karkkiväristen kynsien kuvittamina onkin siis aika herättää tuo unholaan jäänyt postaus henkiin!

Olen ostanut omani kohta kolme vuotta sitten ylioppilaslahjaksi itselleni, joten näiden yhteisten vuosien aikana niin sen hyvät kuin huonotkin puolet ovat tulleet tutuiksi. Damier Azur-kuosinen laukkuni on suurinta kokoa, eli Vuittonin kokomerkinnöissä GM, enkä ole katunut valintaani päivääkään. Pelkäsin alkuun sen olevan jättimäinen olalla 160:n sentin varrellani, mutta koko on kuitenkin osoittautunut loistavaksi niin yliopistolle kuin esimerkiksi lentokoneen käsimatkatavaralaukkunakin. Malli on siitä näppärä, että jos laukkua ei tarvitse ahtaa ihan täyteen, voi kulmat taittaa kätevästi sisään, jolloin se on hieman sieppeämpi kooltaan eikä esimerkiksi ole ihmisten tiellä tungoksessa.

Neverfull on ollut erityisen uskollinen kirjastokeväinäni, jolloin se on kuljettanut sisällään päivästä toiseen valtavan määrän kirjoja, kansioita, papereita, eväitä… Se on ollut usein niin täynnä, että pelkäsin omien voimieni jo loppuessa hihnojenkin ratkeavan. Niiden kuitenkin huhutaan kestävän jopa 200 kiloa, tiedä sitten kuinka legendaa tuo on, mutta ihan heppoiset ne eivät kuitenkaan ole ;) Laukku itsessään on tietysti todella kevyt, mikä helpottaa suurien tavaramäärien raahaamista, ja tämä onkin valintani lähes aina tarvitessani mukaan läppärin. Neverfulliin mahtuu helposti esimerkiksi mökkiviikonlopun tavarat.

Ainoana miinuksena keksin sen avonaisuuden, Neverfullissa kun ei ole vetoketjua tai mitään suojaavaa läppää. En ole kuitenkaan varsinaisesti kokenut sitä arkikäytössä itse ongelmaksi, säilytän arvotavaroita kuten lompakkoa ja puhelinta usein sen suuressa vetoketjullisessa sisätaskussa. Lentomatkoilla taas minulla on tapana kiinnittää sisällä olevaan nipsuun kiinni pikkuinen Pochetteni, josta paitsi löydän kätevästi mm. passin ja lentoliput, ovat tärkeimmät tavarat myös suojassa. Suurempiin kaupunkeihin reissatessa Neverfull jää usein kuitenkin varmuuden vuoksi hotellille ja käytän ulkona liikkuessa mielummin vähemmän avonaisia laukkuja.

Olen ollut Neverfulliin äärimmäisen tyytyväinen ja käytän sitä lähes vuoden ympäri, enimmäkseen kevät- ja kesäaikana, johon se sopii vaalean kuosinsa vuoksi mainiosti. Suuri plussa tulee myös canvaksen helppohoitoisuudesta, laukku on pysynyt puhtaana tällaisen sottapytynkin käytössä. Olen tehnyt canvaksen puhtaanapidosta postauksen, joka löytyy täältä.

<

Tämä on ollut ihka ensimmäinen Vuittonini ja laukulla tulee olemaan vielä monenmonta käyttövuotta. Kävinkin kesällä Esplanadin liikkeessä painattamassa pitkän pohdinnan jälkeen nimikirjaimeni laukun kahvaan, jolloin laukku tuntuu vielä himpun verran enemmän “omalta”.  Näin tällaiset värittömät painatukset töissä asiakkaalla toissa kesänä ja siitä lähtien ne kummittelivat mielessäni. Nyt painatus on vihdoin mahdollista tehdä myös Helsingin liikkeessä, se ei maksa mitään ja onnistuu usein odottaessa, mikäli hommasta vastaava henkilö on paikalla. Värejä ja kokoja on mistä valita, mutta itse ihastuin juuri tähän pelkkään painatukseen – kiva huomaamaton yksityiskohta.

Niin paljon kuin Neverfulleja viliseekin katukuvassa, niin haaveilen omistavani sen jonain päivänä myös tummemmassa Monogram-kuosissa, mikäli käytettynä sellainen tulisi joskus vastaan. Toivottavasti tästä oli jollekulle Neverfullia harkinnelle apua :) Laukku jakaa varmasti mielipiteitä suuntaan ja toiseen, kumpaan kastiin te kuulutte?

One of my readers asked me if I could make a post about my Louis Vuitton Neverfull including my own experiences with the bag. I happened to got a request like that already in last summer, but unfortunately the post ended up lying on my drafts. So here it is then!

I bought my Neverfull in Damier Azur for almost three years ago as my graduation present. I decided to go with the size GM, which I assumed to be too large for me at first, but it’s definitely been the right choice for me. The size is perfect for days when you have to carry your whole life with you, but then again you can also fold those corners in to make it look a bit smaller. 

All in all – I’ve been more than happy with my purchase. I know that we will have a plenty of great years together so I even hotstamped my initals to it a few months back. Although Neverfull is probably the most seen LV bag on the streets I’ve been dreaming about getting another one in Monogram some day. I think there’s a reason for it’s popularity – it’s truly such a practical bag! :)

67 thoughts on “The One That’s Never Full

 1. Voi kiitos Mia! Pöksyt eivät ehtineet täällä asuissa viime kesänä enää vilahtaa, mutta ovat siis Zarasta :)

 2. Heippa, hinnat ovat nousseet jonkin verran siitä kun omani ostin, mutta näyttäisi olevan tällä hetkellä reippaat 700e :) Hinnat voivat hieman vaihdella, Ranskasta saisi muutaman kympin edullisemmin ja tietääkseni esim. Jenkeissä taas ovat kalliimpia.

 3. Kiitoksia kehusta ja postaustoiveesta! Itseltäni tosin löytyy maksihame nudena, joten en tiedä olisinko paras tekemään kollaaseja mustan hameen yhdistelemisestä. Viimeistään kesällä näkyy varmasti taas asuja oman hameeni kera :)

 4. Ymmärrän hyvin että yleisyys häiritsee, itse kuitenkin kuulun siihen kastiin, että sen suosio ei silmissäni vähennä laukun arvoa – kuten ylempänä fiksusti todettiin :) Favourite on kyllä kaunis malli, olen sitä serkullani useasti ihastellut ja hän on ollut omaansa ilmeisen tyytyväinen! Se on ihanaa, kun voi poistua liikkeestä ruskean kassin kera pitkän haaveilun jälkeen :)

 5. Hih, ymmärrän hyvin! Ihme, että se ei itseäni häiritse enkä ole perinyt äitini “vainoharhaisuutta” tämän asian suhteen :D Suurkaupungeissa matkaaminen on toki asia erikseen, silloin käytän itsekin mielummin vetoketjullisia laukkuja.

 6. Neverfull ei ole turhaan saavuttanut suurta suosiota. Mun mielestä se on oikeastaan maailman kaunein laukku, samalla siro, mutta iso. Ja sen lisäksi se on toimiva ja käytännöllinen. Jos joku on kaunis ja toimiva, niin eihän se, että moni muukin sen on tajunnut, voi vähentää sitä kauneutta ja toimivuutta.

  Rakastan Neverfullin siroja hihnoja, sivun kiristyshihnoja, patinoituvaa nahkaa, kaunista vuorta ja sen pieniä kukkasia ja kaunokirjailtua taskun tekstiä. Se on vain yksinkertaisesti todella lumoava kokonaisuus. Tässä vanhassa versiossaan. Uusitun mallin pelkistetty sisävuori ei minua innosta, joten hankinkin vähän aikaa sitten, viime hetkillä, entisen MM azurin kaveriksi vielä mono GM:n. GM tuleekin tarpeeseen, koska ainakin minulla MM on välillä ollut sometimesfull ;)

  NA

 7. On se kyllä niin klassisen nätti :) Itse haaveilen myös tuosta Neverfullista Damier kuosina mutta ruskeana (silläkin oli kai joku virallinen termi, mutta kuka niitä jaksaa muistella :D). Itse olen vaan niin hirveän pihi että tuntuu kamalalta pistää laukkuun niin paljon rahaa, kallein laukku mitä olen ostanut oli 80e ja siitäkin äitini meinasi saada sydänkohtauksen :D
  Stelliinou's xx

 8. Ihan loistava kommentti! Voin yhtyä jokaiseen näistä itsekin – Neverfullissa on kyllä kaikki pienintäkin yksityiskohtaa myöten kohdillaan. Minäkään en oikein innostu tuosta uudistetusta mallista – saati sen reilusti korkeammasta hinnasta. Toivonkin, että Monogram Neverfull tulisi eteeni vielä joku päivä hyvin pidettynä ja kauniisti patinoituneena vailla uutta rakastavaa kotia ;)

  Kunhan vain osaisi päättää koon – toisaalta GM on hyväksi todettu, joten tuntuisiko MM pieneltä? Toisaalta taas olisi kivaa vaihtelua.. Noh, ei ole onneksi tämän päivän murhe :)

 9. Damier Ebene taitaa olla kyseessä! Se on kyllä kuosin puolesta loistava joka sään laukku, tummaan pintaan ei tartu mikään ja nahkaosatkin pysyvät sellaisinaan käytöstä huolimatta :) Paljon rahaahan se on, toisaalta taas voit olla varma laukun kestävän vuosia vuosia eteenpäin – jälleenmyyntiarvosta puhumattakaan!

 10. Mulla on kaksi Neverfullia GM koossa (azur ja monogram) ja en voi kuin suositella molempia. Ebenestä en oikein tykkää, koska rakastan kauniisti patinoituja nahkaosia. <3

 11. Pakko tulla vielä tänne vanhempaan postaukseen kommentoimaan.. Mietin pitkään tuolle uudelle laukkupostaukselleni otsikkoa ja yksi ilta Frendejä katsoessa sain väläyksen, että sehän voisi olla “The one that is never full”. Sitten aloin miettiä, että mitenhän tuo kuitenkin kuulostaa niin tutulta.. Ennen laukun ostoa selailin vielä GM:n omistajien kokemuksia ja täältähän se tuttuuden tunne tuli. :D

 12. Eikä – hihittelin ääneen tälle! Sama juttu käynyt itsellekin useasti, jostain mielen syövereistä tullut mieleen hyvä otiskko, kunnes tajuaa alitajunnan napanneen sen jonkun toisen blogista :D

  PS, mahtavaa että löysit oman Neverfullisi ja vieläpä näinkin pian! :)

 13. Osaatko yhtään sanoa mikä on sen MM koon hinta tällähetkellä helsingin liikkeessä? Oon nimittäin juuri hankkimassa sitä, mutta täältä lapista käsin en oo päässyt katsomaan tarkkaa hintaa ja netistäkään ei tunnu mistään löytyvän… :)

 14. En valitettavasti tiedä tämän hetkistä hintatasoa ollenkaan, ilmeisesti on noussut aika paljon malliin tehtyjen muutosten myötä.. Pääset kuitenkin tutustumaan suuntaa-antaviin hintoihin LV:n nettisivuilla valitessasi maaksi Saksan tai Ranskan, sieltä näkyy eurohinnat, joihin tulee usein muutama kymppi vielä päälle Suomen hinnoissa :)

 15. Miten neverfullit kestävät pakkasta? Eikös nämä ole jotain muovimaista matskua?

  Kiitos jos ehdit vastata, mietin tilausta lv:lle ;)

 16. Tuo on tosiaan canvaasia hihna- ja muita nahkayksityiskohtia lukuunottamatta, mutta minulla ei ainakaan ole ikinä ollut ongelmaa pakkasella :) En ole myöskään koskaan kuullut mistään tapauksista. Kannattaa toki vielä vaikka kysyä liikkeestä, miten he ohjaistavat asiakkaita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *