Vaasan kaduilta

Viikko sitten tänne Vaasaan saapuessani kaupungin oli peittänyt ihana lumipeite ja pakkaslukemat olivat kivunneet korkealle. Olisikin pitänyt tuolloin käydä kuvauskierroksella taltioiden Vaasan katuja teillekin, sillä harmikseni tuosta kauniista näystä ei ole enää tietoakaan ja katukuva on muuttunut sateisen harmaaksi. Havahduin nimittäin juuri, etten ole koko kuluneen syksyn aikana pahemmin kiertänyt täällä kameran kanssa. Minä, joka yleensä kannan kameraa lähes kaikkialla minne ikinä menenkin! Eilen päätinkin korjata asian – tosin maisemakuvien sijaan saatte tyytyä muuhun fiilistelyyn :)

Ohjelmassa oli kierrellä muutamilla kaupoilla etsien puuttuvia joululahjoja. Piipahdin samalla katsastamassa myös Karismassa – ihanassa pikkuputiikissa, jonka valikoimista löytyy muun muassa Tiger of Swedeniä, Filippa K:ta ja By Malene Birgeriä. Putiikeista kun tuli puhe, niin toinen suosikkini täällä on Rewell Centerissä sijaitseva sympaattinen Seven Roses, joka myy esimerkiksi Lexingtonin vaatteita. Lexingtonin muotia löytyy itse asiassa myös Palosaaren sisustusliike Säteestä, joka on täynnä kaikkea pientä ja hieman suurempaakin kaunista.

Lahjaostosten lomassa kahvihammasta alkoi kolottaa ja tapasimme tyttöjen kanssa Sweet Vaasassa. Tänne muuttaessani todella moni paikallinen kehoitti heti vierailemaan tuolla herttaisessa kahvilassa ja kävimmekin siellä ensimmäistä kertaa synttäreideni aikoihin. Tuota järisyttävän hyvää suklaakakkua oli taas saatava, kuulemma myös caramel latte maistui herkulliselta. Kahvila ei syyttä ole suosittu ja usein iloisen puheensorinan täyttämä, puhumattakaan sen ihanan kiireettömästä tunnelmasta ja kauniista joulukoristeista. Minäkin tahdon valkoisia joulupalloja jonnekin kotiini roikkumaan!

Siinä tuli pienenpieni virtuaalinen Vaasa-visiitti, varmasti tuttuja paikkoja ruudun takaa löytyville vaasalaisille. Ehkäpä ensi vuoden puolella pääsen näyttämään teille kaupunkikuviakin – toivottavasti lumisia sellaisia! Valkoista joulua tohdin toivoa kyllä myös Helsinkiin, jonne suuntaan huomenna loman viettoon :)

I realised that I haven’t taken barely any pictures here in my current home town. Yesterday I decided to take my camera with me for a little tour, but unfortunately it was too dark (oh well, it was already 3 pm ;) for taking photos outside. I did some Christmas gift shopping and also visited one of my favourite boutiques here – only for window shopping though. After running on errands I met a bunch of my friends at Sweet Vaasa. I simply love the atmosphere there and their chocolate cake is absolutely delicious.

I wish I would have had the time to take some photos last week when there was still snow in here. Hopefully I’ll capture pictures like that next year ;) I’m really dreaming of a white Christmas in Helsinki too, since I’m travelling there for the holidays tomorrow. Thumbs up!

9 thoughts on “Vaasan kaduilta

 1. millä kameralla olet ottanut nämä kuvat? etenkin toi viimeinen kuva on ihan hirmu ihana! ja mikä sun tähän asti käyttämistä kameroista on ollut sun suosikki? :)

 2. Tää on ollut alusta saakka mun lemppariblogi mutta täytyy oikeesti todeta, että tämän blogin taso on mennyt roimasti alaspäin tämän syksyn aikana.. :'( missä ihanat kosmetiikkapostaukset, missä asukuvat, missä kuulumispostaukset… Onhan niitä nykyäänkin <3 mutta ennen oli enemmän :( Tottakai ymmärrän, että sinulla on paljon kouluhommia mutta kyllähän monet bloggaajat opiskelee korkeakoulussa, tekee töitä vielä blogin päälle ja silti päivittelee asuja ahkeraan. En tarkoita tätä pahalla, minua vain harmittaa kun blogisi on lempparini! :)

  <3

 3. Nämä on otettu Olympuksen Lite E-PL5:lla :) Voi Kiitos! Olympuksen PEN nousee kyllä ehdottomasti sinne kärkipäähän käyttämissäni kameroissa, niin pieni koko, helppokäyttöisyys ja kuitenkin loistava kuvanlaatu.

  Tällä hetkellä minulla on testattavana kaksi täyden kennon järjestelmäkameraa, kun tuntui että omien taitojen kehityttyä teki mieli kokeilla pitkästä aikaa jotain järeämpää ja katsoa mihin niillä pystyy. Näistä kokeiluista kerron kyllä vielä myöhemmin, mutta sillä välin ehdottomasti ääni PENille :)

 4. Heippa! Kiitos kovasti palautteestasi, vaikka on tietysti kurja kuulla että olet tuota mieltä :/ Ihana kuitenkin, että kerroit konkreettisesti millaisia postauksia olet jäänyt kaipaamaan! Tämä syksy on kieltämättä ollut todella hektinen isojen elämänmuutosten myötä ja muun muassa asupostausten vähyys harmittaa minuakin. Aina ei vaan ole mahdollista saada ketään valoisaan aikaan kuvaamaan, oman haasteensa tähän kun tuo vielä tuo kauhea pimeys.

  Nyt kuitenkin kun saan lempparihovikuvaajani eli poikaystäväni takaisin kotiin, niin aion laittaa hänet pitkästä aikaa töihin, hih. Lupaan siis loman aikana palata takaisin asujen pariin, joten toivottavasti sinäkin viihdyt blogini parissa vielä jatkossakin :) Kiitos vielä kun jaoit ajatuksiasi ja mukavaa joulun odotusta!

 5. kiitos paljon kunnollisesta vastauksesta :) hirmu kiva kun vastaat pitemmin kuin kahdella sanalla… olen nimittäin itse juuri uutta kameraa hankkimassa ja olen tuota olympusta harkinnut, sillä niin moni sitä on suositellut. nyt, kun sillä on vielä sinun (=kameratietäjän) siunaus, olen tainnut päätökseni tehdä. :) ihanaa joulua jonna!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *