New York Cheesecake

Kuten olen kertonut, en ole kovin kummoinen kokki keittiön puolella. Viime aikoina olen kuitenkin innostunut yhä enemmän leipomisesta ja mikä parasta – lopputuloksetkin ovat olleet tähän asti onnistuneita (lukuunottamatta niitä yksiä korvapuusteja, ei niistä sen enempää)! Halusinkin yllättää poikaystäväni hänen kotiinpaluunsa kunniaksi ja leipoa tämän suurinta herkkua, New York Cheesecakea. Olen itse ennemmin raikkaiden juustokakkujen ystävä, hän taas rakastaa juuri tätä tuhtia ehtaa herkkua.

Googlailin ohjeita ja löysin hurmaavan Eeva Kolun blogista herkullisen kuuloisen reseptin, joka kantaa nimeä New Yorkin- serkun juustokakku. Kakku upposi poikaystävälleni niin hyvin (luuli ensin jopa jonkin konditorian tekeleiksi), joten halusin ehdottomasti laittaa ohjeen jakoon teillekin. Kyllähän nyt hyvä täytyy laittaa kiertämään!

Hienonna keksit muruiksi, sekoita joukkoon voisula. Taputtele keksi-voiseos leivinpaperilla suojatun iropohjavuoan pohjalle.

Lämmitä uuni 175 aasteeseen. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja sitruunankuori (itse käytin laiskana ihan vain sitruunanmehua), kunnes seos on sileää. Eevan vinkistä käytin tähän touhuun monitoimikonetta. Sekoita joukkoon maito ja sen jälkeen munat yksi kerrallaan. Lisää ranskankerma, vaniljauute ja jauho ja sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle ja paista 1 tunti, kunnes pinta on kauniin ruskettunut. Väännä tämän jälkeen uunista virta pois ja jätä kakku odottelemaan jälkilämpöön 4-5 tunniksi. Ota kakku pois uunista, jäähtymisen jälkeen peitä kelmulla ja anna vetäytyä ainakin yhden yön jääkaapissa. Seuraavana päivänä tuhdin herkullinen makuelämys on taattu!

(Ohje Kauhaa ja rakkautta-blogista täältä)

Vielä ehtii pyöräyttää kakun vaikka uuden vuoden juhlintoihin! Täälläkin olisi taas suunntelmissa leipoa jotain huomisiltaa varten, ehkäpä porkkanakakkua tällä kertaa… :) Nyt siis ihanaa maanantaita, pian päästään poksauttelemaan kuohuvaa ja toivottamaan uusi tervetulleeksi!

29 thoughts on “New York Cheesecake

 1. Onpa herkullisen näköistä! Tuota täytyy melkein kokeilla tehdä, vaikka en muuten mikään keittiöihme olekaan. :D

 2. Täällä kokeillaan tuota ehdottomasti. Niin herkulliselta se kuulostaa ja näyttää. :-)
  Häviää onnistuessaan varmasti parempiin suihin. :-)
  Ihanaa maanantaita muru!

 3. Ooooh mikä herkku!! Aivan älytön ja kaikki New Yorkiin viittaava vaan houkuttelee entistä enemmän! ;)

 4. Tunnustus: en ole ikinä maistanut tuollaista uunissa tehtyä juustokakkua! :D Onneksi siskoni oli lukenut ajatukset ja lupasi, että huomenna Turussa odottaa sellainen kun saavumme uv:ta heidän luokseen viettämään. Näyttää muuten todella herkulliselta!

 5. Nam! Näyttääpä hyvältä! Minulla oli joskus tuon tyylinen ohje myös juustokakulle, onnetton menin hävittämään sen! Tätä reseptiä ehdottomasti kokeiltava! :)
  -Pauliina

 6. Juku että olikin herkullista! Ja hei, tällainen rähmäkäpäläkin onnistui, joten varmasti sinäkin ;)

 7. Mahtavaa, että pääsee kokeiluun! Niin hyvää tämä oli, että kannattaakin ehdottomasti :)

  Oikein ihanaa uuden vuoden aattoa! <3

 8. Ei kestä kiittää, kuten sanottua hyvä täytyy laittaa kiertämään :) Mukavaa uuden vuoden aattoa sinne!

 9. Oi ihanaa, että pääset maistamaan! Uunissa paistettu juustis on kyllä superhyvää! Ihanaa uutta vuotta sinne, Elina :)

 10. No ei tosiaankaan saisi! :D Pahin on se eräs maikkarin illalla tuleva leivontaohjelma, tulee ihan kamalaan aikaan kun siitä iskee niin hirveä makeanhimo!

 11. Josko tästä olisi korvaavaksi ohjeeksi, toivottavasti maistuu :) Ihanaa uuden vuoden aattoa sinne, Pauliina!

 12. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Nyt en valitettavasti osaa sanoa kun lainasin vuokaa äipältäni, mutta eivätkös nuo irtokakkupohjavuoat ole aika standardikokoisia yleensä? :)

 13. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

 14. Kyllä vuokien koot vaihtelevat, itseltäni löytyy esim. halkaisijaltaan 24 cm ja 27 cm vuoat. Tulee muuten tosi erilaiset kakkupohjista tuolla pienemmällä ja isommalla vuoalla. Isommalla tulee joka tapauksessa laakeamman näköinen kakku, vaikka aineksia isommassa pohjassa on toki enemmän. Saatika sitten jos 27 cm vuokaan laittaa 24 cm vuoan kakkuainekset – tulee melkoinen pannukakku. :D Tykkään itse ulkonäöllisesti enemmän 24 cm kakkuvuoan kakuista.

  Veikkaisin, että tässä on käytetty 24 cm vuokaa, mutta voin toki olla väärässä.

 15. minkäkokoinen vuokaa käytit? :) kuulostaa ihanalta ohjeelta, pakko tehä omille synttäreille! :)

 16. En valitettavasti osaa sanoa, lainasin vuokaa äidiltäni. Ylempänä kuitenkin kysyttiin samaa ja lukijan silmin tämä näyttäisi kuulemma 24cm vuualta :) Kiva jos innostuit ohjeesta, eikun kokeilemaan!

 17. Just meni kakku uuniin tämän ohjeen mukaan, toivottavasti onnistuu! Jo pelkkä “täyte” tai “päällinen” oli niiiiin herkullista :D

 18. Kakku uunissa New York teemaista tyttöjen iltaa varten! Mulla 24 cm vuoka ja täyte ei mahtunut kokonaan siihen, nyt on minikakku tykö ja täytettä vieläkin kulhossa, joten ehkä muilla vuuat on sitten reilusti korkeampia.Joka tapauksessa seuraavalla kerralla 28 cm:n vuokaan menee tämä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *