Ensi vuotta varten

Kuulun ehdottomasti niihin, jotka suosivat perinteistä paperista kalenteria. Tykkään tehdä erilaisia merkintöjä ja listoja, joten en voisi kuvitellakaan käyttäväni pelkkää puhelimen kalenteria. Vuosi sitten hankin kertakäyttöisen kalenterin sijaan Louis Vuittonin Agendan PM:n klassisella Monogram-kuosilla. Ensimmäinen yhteinen vuotemme alkaa pian olla takana päin ja olikin aika hankkia uudet sisukset seuraavaa vuotta varten.

Vuittonilta voi toki ostaa joka vuosi uudet omat sisukset, mutta niillä oli ainakin tuolloin tätä ostaessani hintaa hieman alle 40e – eli puhutaan varsin suolaisesta summasta. Niistä ei tietenkään löydy myöskään suomalaisia juhlapyhiä tai nimipäiviä. Kirjakaupasta taas saa niin Timexin kuin Filofaxinkin vuosipaketteja, joiden hinta pyörii 10-15 euron tienoilla. Päädyin itse ostamaan Filofaxin paketin, sillä olin tottunut jo näihin vaakasarakkeisiin. Kellonajat puuttuvat, mutta se ei itseäni juurikaan haittaa.

Tuolloin kalenterin kansia hankkiessani mietin pitkään kokoa, ja näin vuoden käytön jälkeen en kyllä voisi olla tyytyväisempi valintaani! Tämä PM-koko on sopivan pieni kulkemaan laukussa mukana, mutta sinne saa kuitenkin tehtyä tarpeeksi merkintöjä. Yliopiston luentoaikataulut sen sijaan synkronoituvat suoraan puhelimeen (voi tätä nykyaikaa!), joten niidenkään kanssa ei ole tullut vaikeuksia. Canvas-materiaali oli myös todella hyvä ratkaisu, sillä tämän pyöriessä laukun pohjalla ei tarvitse huolehtia sen likaantumisesta.

Täällä ollaan siis jo valmiina ensi vuoteen! Suositteko te perinteistä paperista kalenteria, vai oletteko jo siirtyneet merkkailemaan menoja puhelimeen? :)

I’m definitely one of those, who like to have a traditional calendar and I couldn’t even imagine using only a mobile phone for that purpose. A year ago I bought this Louis Vuitton Agenda PM instead of a disposable one, and after one year of use I can say that I’m really happy with my purchase. I love the classic Monogram Canvas, which is also easy to keep clean. In addition the size is perfect – you can take it anywhere with you but it’s still big enough for writing down your memos.

It was time to buy a new refill to this and I ended up having these from Filofax. You can also buy a refill straight from Louis Vuitton, but they cost something like 40 euros, when these we’re only 15 euros. How about you, do you like to have a traditional day planner or have you started using a mobile phone calendar? :)

46 thoughts on “Ensi vuotta varten

 1. Itse olen myös vannoutunut paperikalenterin käyttäjä, en tosin ihan yhtä tyylikkäällä tavalla ;) Minkätyyppiset kalenterit sopivat kiinnitettäviksi noihin kansiin?

 2. kokeilen taas vaihteeksi paperikalenteria, oon niin hajamielinen, että se sopii mulle täydellisesti :-D ainoo miinus tossa on, että ne päivämäärät on aina yhen sivun kokosia, niin näyttää rumalta kun se ei oo semmonen sotkunen ja täyteen kirjotettu. En ymmärrä miks haluun aina kirjottaa kalenterin sivut mahollisimman täyteen :-D

 3. Mä käytän myös vielä paperoversiota. Puhelimeen laitan kyllä hälytystä vaativat miistutukset. :-) Työn puolesta tulee kaksin kappalein kalentereita, joten vielä en ole ostanut. :-) Mutta haaveissa on kyllä…
  Mukavaa maanantaita ihana! :-)

 4. Mä en voisi kans kuvitellakaan eläväni pelkän puhelimen kalenterin kanssa! :D Rakastan piirrellä kalenterin täyteen omia merkintöjäni ja muistiinpanojani, mikä puhelimen kalenteriin on hieman vaikeampaa.. ;)

  Olen nyt pari vuotta miettinyt Vuittonin kalenterin ostamista, mutta vielä en ole raaskinnut. Ihanalta se kyllä näyttää ja on toki sijoitus, joka kestää monia vuosia!<3

 5. Mulla on käytössä yliopiston oma kalenteri, joka on juuri sopivan pieni, mutta sinne kuitenkin mahtuu kaikki tärkeät aikataulut, sekä lisäilen post-it lapuilla tärkeitä huomioita tai listoja siitä, mitä on ehdottomasti pakko käydä kaupasta ostamassa :D Lisäksi laittelen puhelimeenkin listoja, mutta tykkään kyllä ehdottomasti enemmän siitä että ne on käsin kirjoitettuna kalenterissani.
  Olen myös miettinyt tuota Vuittonin kalenteria, siis noita kuoria lähinnä ja ostaisin myös sinne sisälle ne Filofaxin sivut. Ehkä avaan sen itse ostamastani joululahjapaketista aattona… Se nähdään sitten ;) :D

 6. Heippa Jonna.

  Olen käynyt kyllä vierailulla, mutta aina mukamas niin kiirus, ettei kerkiä jättämään kommenttia.
  Itse suosin ehdottomasti paperista versiota, en “osaa” käyttää puhelimen kalenteria, ja entä jos puhelin vaikka sekoaisi tms. niin siinä sitä sitten oltaisi.
  Mistä tuo sinun musta karvatupsu pipo on, sitä ihaillut instan kuvissa :) Tupsu on mukavan tuuhea.

 7. MInulla on ollut jo yli 10v. käytössä Mulberryn kalenteri ja olen aina ostanut heiltä uudet sivut, mutta täytyykin katsoa, jos nuo Filofaxit sopisivat. Edullisemman hinnan lisäksi olisi valmiina suomen pyhät ja nimpparit :) Jaksaisitko millään mitata sivujen korkeuden ja leveyden? :)

 8. Paperinen kalenteri on ihan ehdoton!:) Puhelimen kalenteria käytän oikeastaan vaan menoihin, joista tarvitsen erikseen muistutuksen. Muuten sitten kaikki luentoajoista ja muista tapaamisista alkaen kulkevat paperikalenterissa!:) En osaisi olla oikeastaan edes ilman, haha :D

 9. I'm same like you in this respect. I can't imagine writing my to-do things only in a phone or computer. Right now I'm looking for a new calendar/day planner/agenda and I'm in love with LV! But it is too expensive in my opinion. On the other hand, I still haven't found the one I would like and/or would be willing to pay that money :D. I think will have to decide which one I want – good looking or cheap? Can't decide!!!

 10. Jes, kiitos vinkistä! Mulla on tämän vuoden ollut käytössä Longchampin omat sivut (joiden hinta ei muuten ollut kuin 12€!), mutta niistäkin tietty puuttuu suomalaiset juhlapyhät ja nimpparit. En oikeastaan tarvitse noita kellonaikoja kalenteriin, joten täytyypä kurkata löytyik tuota Filofaxin settiä täältä suunnalta. :)

 11. Mä en oo ikinä oppinu käyttämään kännykän kalenteria ja oonkin ihan hukassa kaikkien menojen kanssa jos ne unohtuu merkata paperiseen kalenteriini tai jos kalenteri on hukassa edes päivän. :D

 12. Hih, perinteinen paperikalenteri on pääasia ;) Näihin kansiin sopivat tuollaiset rei'itetyt sisukset, tosiaan ainakin juuri Filofaxin sekä Timexin paketit sopivat näihin.

 13. Heh, minäkin tykkään koristella sivuja ja muistiinpanoja kaiken maailman koukeroin ;) Päivä per sivu on siinä mielessä kätevä, ettei ainakaan ole tilasta pulaa, mutta on tietysti hankala kun ei näe koko viikkoa kerralla!

 14. Moni tuntuu vannovan näiden perinteisten versioiden nimeen :) Tämä on kyllä ihana, kun kestää monen monta vuotta käytössä!

  Pirtsakkaa maanantain jatkoa sinnekin <3

 15. Voi, jos itselläni olisi teikäläisen taiteen lahjat, niin piirtelisin minäkin kalenterini täyteen ;) Perinteinen paperikalenteri kunniaan! Muistankin, että mietit samoihin aikoihin kanssani tuon kalenterin hankintaa. Kyllähän se hinta silloin kirpaisi, mutta päivääkään en ole omani ostamista katunut :) Meillä on varmasti vielä monia yhteisiä vuosia edessä, hih!

 16. Itsellänikin on käytössä nuo kätevät Post-it-laput, niihin rustailen aina viikon To do-listoja :) Olen ollut kyllä omaan kalenteriini hurjan tyytyväinen, joten en voi kuin suositella! Tämähän olisi mitä loistavin joululahja itselleen, minulla oli sama taktiikka viime vuonna ;)

 17. Ihana kalenteri, itsekin vannon paperin nimeen! Minkä hintainen tuo LV:n yksilö on, haluaisin nimittäin itselleni vähän kestävämmän kalenterin.

  -vilma

 18. Heippa Kirsi, kiva kun rustasit kommentin <3 Syksy on ymmärrettävästi kiireistä aikaa, ihana kuitenkin tietää että siellä te yhä olette ruudun takana :)

  Perinteinen paperinen versio ehdottomasti kunniaan! Piposta sitten, se on Stockalta ja Globalin pipo tarkemmin ottaen – kantiksessakin juuri nyt. Se on tuuheine tupsuineen aivan ihana, herätti viimeksi eilen siskontytössänikin hilpeyttä ;)

 19. Jos en ihan väärin muista, niin jommatkummat noista kävisivät myös Mulberryn kalenterihin :) Näiden Filofaxin sivujen mitat on leveys 8cm ja korkeus 12cm.

 20. Se on Ordning&Redalta, harmi vain ettei heidän myymälöitään enää taida löytyä mistään. Nettikauppa ilmeisesti toimittaa Suomeen :)

 21. Eipä ole tainnut kukaan vielä tunnustaa käyttävänsä puhelimen kalenteria, selvä enemmistö siis luottaa yhä perinteiseen paperiseen :) Hih, nuo ovat kyllä aivan ihanat minustakin!

 22. I agree with you, it has to be a traditional one ;) I really recommend this LV Agenda, but you should also check Longchamp. Their classic black leather agenda was my other option, since the price was much lower, but I ended up having this one after all. It's expensive, I admit, but I haven't regretted buying it even for a day! :)

 23. Oho, Longchampilla huomattavasti järkevämmän hintaiset sivut! Suomalaiset pyhät ja nimpparit on kuitenkin tosi kiva olla, joten suosittelen kurkkaamaan kirjakauppojen valikoimat :)

 24. Heh, et taida olla ainoa tästä paperikalenteri-enemmistöstä päätellen ;) Perinteinen versio kunniaan!

 25. Moni tuntuukin yhä luottavan paperisten nimeen :) Tuolloin vuosi sitten tällä koolla oli hintaa 255e, saattaa tosin olla nyt ihan himpun verran kalliimpi hinnankorotusten myötä.

 26. Hei sieltähän löytyi kaveri! Ihana kuulla että omasi on säilynyt monta vuotta, vaikka miksikä tuo canvas nyt menisikään :)

 27. Jokaisen postauksen olen kyllä käynyt lukemassa, ja nyt on kyllä vuoden kiireisin aika, mutta en valita, saa enemmän aikaiseksi, kun on pieni kiirus :)

  Kurkkasin stockan sivut, pipo näyttää kyllä erilaiselta kuin sinun, tupsu ei ole niin tuuhea. Kuva sinusta ja pienestä murusta oli hellyyttävä :)

 28. Ehdottomasti paperikalenteri! Ensi vuodelle on jo hankittuna kaksi uutta kalenteria: Marimekkoa sekä Moleskinea :). Eihän sitä tarvitsisi kuin yhden, mutta kalenterihulluna mitä enemmän sen parempi ;)..

 29. Mä oon siirtynyt nyt kokonaan Google-kalenteriin! Musta se on muuten kätevä, paitsi uuden merkinnän lisääminen puhelimen avulla on vähän kökköä. Yleensä pyrinkin tekemään muutokset kalenteriin tietokoneella ja puhelimesta vaan tsekkaan, missä pitäisi olla ja milloin :)

  J

 30. Hihih, ihana mikä kalenterihullu! Moleskine toimii kyllä aina :) Ja hei, kun on näin arkisesta ja jokapäiväisestä asiasta kyse, niin kyllähän se vaihtelu virkistää ;)

 31. Ai en ole sellaisesta kuullutkaan! Itse en osaisi yhtään tehdä merkintöjä puhelimella (saati läppärillä, hui!), mutta meitä onkin moneksi :)

 32. Itse katson useimmiten netistä lukujärjestyksestä – aika kätevää! Toisaalta välillä on sitten ihan sekaisin päivistä, kun ei ole mitään konkreettista vihkoa tai muuta, johon kirjoittaa :D Kaverien kanssa sovitut menot merkitsen puhelimeen :)

 33. Mä vannon kanssa ihan perinteisen kalenteriin! Toki mulla on myös puhelimessa erilaisia merkintöjä, mutta kalenteriin on vaan niin helppoa ja erityisesti kivaa kirjata kaikkia merkintöjä hienoilla teksteillä ja väreillä! =D Mulla olisi just toi sama kalenteri hankintalistalla, mutta ihan nyt ei budjetti anna periksi, mutta ehkäpä jos pääsen ensi syksynä haluamaani kouluun, toi olisi aika kiva lahja ja piristys tulevia opiskeluvuosia varten! ;) Joten tällä hetkellä mennään vielä ihan perus kirjakaupan mustakantisilla kalentereilla!

 34. Itsellänikin ehdottomasti paperinen kalenteri ! Käytän jo neljättä vuotta lapsellista Sooda-kalenteria, se on vaan niin söpö. :D

 35. Minäkin käytän tosiaan puhelinta lukujärjestystä varten, mutta kaikki muut menot on ehdottomasti kirjattava paperikalenteriin ;)

 36. Hih, täällä toinen innokas fonttien ja värien käyttäjä! Tämähän olisi aivan loistava lahja itselle kouluunpääsystä! Kyllä tuohon kelpaisi sitten kirjata koulun menoja ja aikatauluja ;)

 37. Katsoin itsekin nettikaupasta ja siellä on näköjään enää myytävänä vain tuota ohuempaa versiota, joka oli myös kantiksessa. Tämä omani oli ehtinyt loppua Jumbon Stockalta jo parissa päivässä ennen uuden kuorman tuloa, keskustan Stockallekin oli ilmeisesti tullut uusi kuorma juuri sinne eksyessäni :) Tsemppiä kiireiden keskelle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *