Blogiperiaatteita (ja unohtunut Hollanti)

Hurmaava Kuinka purjehtijaksi tullaan-blogin Norppa heitti meikäläistä kivalla haasteella, jossa tulee avata teille vähän omia blogiperiaatteitaan. Haaste onkin kiertänyt jo monissa blogeissa, joten innolla tartuin näihin kiperiin kysymyksiin itsekin. Kuvituksena tunnelmia taannoisesta Hollannin matkasta, näiden kuvien jakaminen on syksyn kiireissä jäänyt tyystin :)

Perusjutut
Jonnamaista sai alkunsa vuoden 2012 helmikuussa (ilmeisesti jokin yleinen inspiraatiokuukausi, kun Norppakin aloitti samassa kuussa ;) pitkän pohdinnan ja haaveilun jälkeen. Pian on siis takana kaksi vuotta bloggaamista, enkä ole kyllä päivääkään katunut tämän oman pienen maailmani perustamista! Nimi oli vähän hätäinen ratkaisu, mutta toisaalta en osaisi kuvitella tilalle muutakaan, ainakin se on näköiseni.

Mistä blogini sitten kertoo? Usein blogeja kategorisoidaan eri luokkiin ja sanoisin oman blogini sijoittuvan ehkä lifestyle-kategoriaan ripauksella muotia ja kauneutta. Välillä myös pakataan kimpsut ja kampsut ja matkustellaan, tai innostutaan jakamaan hyviksi ja helpoiksi todettuja reseptejä. Ennen kaikkea toivon tämän olevan sellainen hyvän mielen paikka niin lukijoille kuin itsellenikin.

Teksti ja ulkoasu
Ulkoasu on erittäin tärkeä asia itselleni, silä arvostan visuaalisuutta. Valitettavasti taitoni ovat aika köykäiset, mutta onneksi on avuliaita kanssabloggaajia, jotka neuvovat tarpeen tullen. Costumen puolella oli ihana velho Helena, joka jaksoi aina auttaa ulkoasuasioissa, mistähän oman Helenan saisi tännekin ;) Tekstistä sitten, suomenkielinen teksti on tottakai pääosassa, mutta ajan vain salliessa pyrin kirjoittamaan myös lyhyehkön tiivistelmän englanniksi kansainvälisiä lukijoita varten.

Kuvat
Ulkoasuseikoista tärkeimmäksi nostan juuri kuvat. Nautin muidenkin blogeissa suunnattoman paljon laadukkaista kuvista, joten pyrin panostamaan niihin itsekin.  Juuri valokuvaaminen ja vanhan rakkaan harrastuksen uudelleenherättely olikin yksi syy, miksi aikoinaan halusin perustaa oman blogin. Rakastan kameran kanssa häärimistä ja usein blogiin päätyvien kuvien kanssa pakerretaan pidempään kuin voisi ehkä kuvitella. Tunnustan myös olevani aika perfektionisti tällä saralla. Ensin sommitellaan, sommitellaan vähän uudestaan ja asetellaan, käsitellään koneella ja lopulta ne päätyvät tänne kuvittamaan postauksia. Tästä lähtien blogissani nähdäänkin vain ja ainoastaan omia kuviani, sillä opin minäkin nyt, että muilta lainattuja kuvia ei sovi käyttää – edes lähdemerkintöjen kanssa.

Linkit ja muut blogit
Olen blogien suurkuluttaja ja luen todella monia päivittäin, aloitankin aamuni aina selaamalla muiden päivitykset läpi. Suosikkini löytyvät linkattuna tuolta blogin oikeasta reunasta kohdasta Aamukahvilla, toivottavasti sieltä löytyy uutta luettavaa teidänkin rentoutumishetkiin. Bloggaajien linkittäminen kollegojen tuotoksiin on loistojuttu, sillä usein sitä lukee mielellään muitakin samankaltaisia blogeja.

Yhteistyö ja mainonta
Yhteistöiden suhteen olen ollut alusta asti äärimmäisen tarkka, voitte kuvitella että bloggaajat saavat jos jonkinmoisia ehdotuksia. Minulle on tärkeää, että voin seisoa sataprosenttisesti yritysten ja brändien takana, joiden kanssa teen yhteistyötä. Läpinäkyvyys lukijoille on myös todella tärkeää, esimerkiksi mainospostausten lopussa on aina ilmoitus mainoslinkeistä sekä yhteistyötunniste. Mainosten määrä blogissa vaihtelee, joskus niitä voi olla kerran tai kaksi viikossa, joskus taas voi olla useammankin viikon hiljaisempaa. Kohtuus kuitenkin kaikessa, pelkkiä mainoksia tursuvat blogit eivät pysy kauaa omallakaan lukulistallani.

Yksi suuremman laatuinen yhteistyö oli muotilehti Costumen kanssa, jossa olin kesän ajan vierailijabloggaajana. Aivan erityisen innoissani olen myös tuoreesta tänä syksynä alkaneesta yhteistyöstä Lexingtonin kanssa. Enpä olisi osannut pari vuotta sitten kuvitella, että saisin kunnian tehdä yhteistyötä suosikkibrändini kanssa… :)

Ikävät kommentit
Ikäviltä kommenteilta on tuskin voinut kukaan bloggaaja välttyä, asiallista palautetta saa toki ja pitääkin antaa. Aina löytyy kuitenkin joku, jolla on jotain hampaankolossa, mutta näihin tapauksiin osaa onneksi suhtautua olkaa kohauttamalla. Olen kuitenkin vilpittömästi onnellinen siitä, että sieltä ruudun takaa löytyy niin valtava määrä fiksuja ja ihania ihmisiä ja jaksatte piristää päiviäni herttaisilla kommenteillanne. Tylsä kommentti silloin tällöin ei paljoa niiden rinnalla paina :)

Liitännäiset/some
Minäkin siirryin tovi sitten tälle vuosituhannelle perustettuani blogille vihdoin Facebook-sivut, teitä onkin kertynyt sinne jo mukava joukko seuraamaan. FB:ssä on myös se kiva puoli, että saan kasvot monelle teistä! Lisäksi pieniä arkipäivän hetkiä voi seurata Instagramini kautta, jos taas haluaa pläjäyksen inspiraatiota, voi kurkistaa Pinterestin puolelle.

Parasta bloggauksessa
Voih, mistä alottaisin? Bloggaus on minulle tärkeä tapa ilmaista itseäni, niin valokuvaamisen kuin kirjoittamisenkin muodossa. Minulla ei ollut nuorempana mitään erityistä harrastusta (pianonsoittoa lukkunottamatta, siihenkin vähän viharakkaussuhde), joten ehkä tämä on nyt sitten se minun oma juttuni. Lisäksi vuorovaikutus lukijoiden kanssa on ihan mieletöntä, odotan innolla jokaista kommenttia ja nautin niihin vastailusta. Blogin myötä olen myös tutustunut uusiin, samanhenkisiin ihmisiin, sekä päässyt tekemään yhteistyötä hienojen tahojen kanssa. Toivottavasti edessä on vielä paljon mahtavia kokemuksia ja tuttavuuksia :)

Vinkit aloittelevalle bloggaajalle
Ensinnäkin, jos blogin perustaminen on koskaan käväissyt mielessä, niin uskalla toteuttaa haaveesi! Mikään ei estä kokeilemasta, josko tästä touhusta olisi uudeksi harrastukseksi myös sinulle. Ole oma itsesi, panosta kokonaisuuteen kuvineen ja teksteineen sekä huomioi lukijoitasi.

Sellaisia bloggaamiseen liittyviä periaatteita! Laitan haasteen tietysti myös eteenpäin, olisi mukava kuulla seuraavien leidien ajatuksia: Mona, Char sekä Ida :)

Mahtavaa viikonloppua kaikille!

Sorry for no translation to this one! Here are some of my principles when it comes to blogging, but you may enjoy the photos that are from my trip to the Netherlands a few months ago :) Have a great weekend everyone!

47 thoughts on “Blogiperiaatteita (ja unohtunut Hollanti)

 1. Aivan ihania nuo kuvat Hollannista! Oho, eikö mitään lainattuja kuvia saa käyttää, vaikka olisi lähteet? Miksi? Postauksesi vaikuttavat kyllä todella tarkkaan mietityiltä ja siltä, että olet nähnyt vaivaa niiden eteen. Lukijana voinkin vain kiittää siitä! :) Tykkään todella paljon blogistasi ja tyylistäsi. :)

  -L

 2. Kiitos muru haasteesta!:) Tämä pitää kyllä laittaa työn alle. Sun tekstiä oli super kiva lukea! :) Oot kyllä ehkä symppiksin ever. Mä niin innoissani odotan mitä kaikkea vielä tuleekaan eteen sulle tämän blogin parissa<3 :) Täältä niin huokuu laatu kaikessa mitä teet ja sun äärimmäisen sydämellinen persoona paistaa kaikista teksteistä ja kuvista läpi. Olet ihan aarre <3

 3. Tätä postausta oli ihan mahtava! Oli ihanaa lukea vähän enemmän sun ajatuksia bloggaamisesta ja sen eri osa-alueista :) Ja kuvat on kyllä taas upeita, näkee että niiden eteen on nähty vaivaa ;)

 4. Moikka! En yleensä kommentoi blogeissa, mutta nyt teen poikkeuksen. :) Kiitos kovasti hyväntuulisesta ja mukavasta blogista. Tämä kuuluu mun aamukahvilla-blogeihin. :)

  Blogisi aihealueet ovat mieleisiäni, sopivan rentoja, jotka pysäyttävät usein haaveilemaan. Se on totta, että liialliset mainostukset ja vilkkuvat mainokset saavat ainakin mut siirtymään seuraavaan blogiin. Ja arvostan myös, että bloggaaja seisoo mainostaviensa tuotteiden takana. Joka tapauksessa itse koen, ettei mainostus ole se pääasia blogeissa vaan se kaikki muu. :)

  Näin valokuvaamista harrastavana on vielä kehuttava kuviasi. Niistä näkee, että niiden eteen on tehty töitä. Ja sen, että ne ovat osa sinua – ei lainattuja. Sopivat siis blogisi tyyliin. Muista vaan, että vain taivas on rajana. Kuvissakin voi revitellä ja löytää uusia kulmia. Niin valokuvauskin on palkitsevaa ja innostavaa. :)

  Kiitos, kun ilahdutat meitä blogillasi <3

  -Kaisa

 5. Ihania ajatuksia bloggailusta! Huomaa että nautit selvästi hommasta:) Itsekin olen pitänyt joskus pienenä blogia… :D Ja silloin se kirjoittaminen ei oikein sujunu, kuten ei myöskää valokuvaaminen..:D Mutta nyt tahtoisin aloittaa uuden, koska Tammikuussa suunnataan poikkiksen kanssa puoleksi vuodeksi Espanjaan, ja olisi mukavaa kirjoitella elämästä siellä :) Mut saa nyt nähdä mitä tapahtuu, en keksi ees sopviaa nimeä….. :D

 6. Aivan ihana kuulla blogijuttuja. :-) Ne ovat kaiken muun ohella mielenkiintoisia kuulla. ♡
  Minä tykkää hirvittävästi (jäätävä sana tähän ;-) sun blogista ja jutuista. ♡ Vaikka ehkä tiedätkin… Ihanaa viikonloppua kaunokainen! :-)
  Ps. Ihania kuvia.

 7. Mitä tarkoitat sillä, ettei kuvia saa lainata? :-/ tarkoittaako tämä myös pinterestistä otettuja kuvia tai weheartit:sta? Lukisiko jossain mahdollisesti lisää noista tekijänoikeuksista, vai osaisitko lyhyesti selvittää :) olen aloittamassa kirjoittelemaan omaa blogia.

 8. Such a lovely city, at first sight i thought it's France. Evenn if you didn't add transaltion i can still admire nice picture :) greetings

 9. Eikö sulla enää ole lexingtonin tähtikuvioista torkkupeittoa? Palautitko sen? Tuoreimmissa kuvissa näkyy palkkineulemainen beige torkkupeitto..

 10. Kiitos, Hollanti on kyllä niin kaunis paikka! Minäkin elin ennen uskossa, että lähteet merkitsemällä kuvia saisi lainata, mutta todellisuudessa tulisi siltikin aina kysyä lupa kuvanottajalta. Jos sinulla siis on lupa käyttää kuvaa, niin silloin se on laillisesti tietysti OK :)

  Kiitos aivan ihanasta palautteesta, tällainen saa aina hymyn huulille <3

 11. Ihania kuvia ja ihana blogi! :)
  Blogistasi kyllä huomaa että käytät paljon aikaa ja kuvasi ovat laadukkaita – siksi tämä onkin lemppariblogi ja innolla aina odotan postauksia, jotka sitten jätän viimeiseksi luettavaksi ;)
  Hyvää viikonloppua, eikös hubby tule tänään? <3

 12. Toivottavasti ehdit toteuttaa tämän! :) Ja voi kuule, sä se vasta aarre oletkin kun olet auttanut niiin paljon kaikessa <3 Olet juuri niin suurisydäminen kuin blogin perusteella voi vain kuvitella!

 13. Voi kiitos Pinja, kiva jos tykkäsit tästä! Ja kiitos myös kaikista muistakin jättämistäsi piristävistä kommenteista <3

 14. Voi miten ihana kun innostuit kommentoimaan! Kommentit ovat koko tämän touhun suola, joten arvostan aina yhtä paljon sitä, että joku jättää jälkensä :) Kaunis kiitos siis itsellesi, ilo kuulua osaksi aamukahvihetkeäsi <3

  Kiva kuulla ajatuksiasi samoista asioista. Mainostus ei toki ole pääasia, vaikkakin kaupallisuus on todella iso osa blogeja tänä päivänä. Kuten sanottua, pyrin pitämään itse tässä suhteessa kohtuuden ja kuitenkin ne muut jutut pääosassa.

  Iso kiitos myös kehuista! Taivas on tosiaankin rajana mitä tulee valokuvaukseen ja se pitäisi muistaa itsekin. Uskon, että kuvissa näkyy aika vahvasti oma tyylini ja silmäni, mutta pitäisi joskus kyllä kokeilla niitä uusiakin kuvakulmia ;)

  Kiitos vielä kerran ihanasta kommentistasi ja rentouttavaa viikonloppua!

 15. Kiitos Jessika, ihana jos intohimoni tähän touhuun näkyy teillekin! Aloita ihmeessä oma blogi, sehän olisi tuossa elämäntilanteessa ihan loistava, kun sitä kautta saisi kerrottua kuulumisia kätevästi läheisillekin :) Nimi tupsahtaa kyllä mieleen lopulta, ei kannata liikaa jäädä miettimään ja stressaamaan sitä ;)

 16. Voi sinua, olet kyllä oikea päivänpaiste ihanilla kommenteillasi! Et tiedäkään miten paljon arvostan sitä, että jaksat aina kirjoitella täällä niin iloisesti <3 Kivaa viikonloppua sinnekin murunen!

 17. I think there are some similarities with France and the Netherlands! Nice to hear that you could enjoy my photos, thank you :)

 18. Voi kiitos murunen, sinäkin se jaksat aina piristää päivääni kivoilla kommenteillasi :) Ja kyllä vaan, tentistä on nyt selvitty ja poikaystävä tulee tänää käymään Suomessa <3 Ihana viikonloppu siis tiedossa, toivottavasti sielläkin päässä! :)

 19. Voi kiitos kivasta haasteesta Jonna, pitääkin alkaa tämän toteutusta suunnittelemaan! :) Varmaan aika samantyyliset vastaukset tulee minullakin olemaan, mutta ainakin on meillä hyvät periaatteet sitten ;)
  Luin kanssa mielenkiinnolla Jennin kirjoitusta tekijänoikeuksista, itse olen niitä aiemmin pohtinut useastikin (ja silloin kun kuvia lainaillut, olen ollut tosi tarkka niiden lähdelinkeistä). Päätin sen jälkeen myös, että tästä lähtien olisi kova tarkoitus postailla vain itseottamia kuvia, tai mahdollisesti kollaaseissa nettikauppojen tuotekuvia (ne kun taitavat olla viellä “sallittuja”?). Toivottavasti monet muutkin alkaisivat kiinnittää kuvien lähteisiin enemmän huomiota! :)
  No mutta, kiitos siis taas kerran kivasta postauksesta ja oikein ihanaa viikonloppua <3

 20. Sun blogi on kyllä yksi mun suosikeista! Aina yhtä ihania nämä postaukset ja huomaa oikeasti että tää on sun juttu! :)

 21. Olipa tosi kiva postaus tämä, mielenkiintoista kuulla mielipiteitäsi, kun jotain blogia lukiessa näkee ihan karmeita kommentteja anonyymeiltä. Välillä pohdin syitä niihin, kun ei mielestäni niihin aina löydy aihetta. Olenkin tullut siihen tulokseen, että ne ovat henkilöitä, jotka bloggaaja tietää/tuntee oikeasti ja jotka sitten vaan haluavat olla ilkeitä ( Mukavaa myös, että mainitsit nuo aamukahviblogisi, kun olen vähän laiska itse etsimään luettavaa.

 22. Your blog is my favorite! Is natural, but very well thought out! Always start my day to see if there is a new post from you. I would like to have new posts every day, but I understand … studies and science …
  Beautiful photos, fashion, interiors, food – perfect!

 23. on pitänyt aikaisemminkin kysyä, mutta aina jotenkin unohtunut!
  harrastatko mitään urheilua? jos harrastat niin mitä ja kuinka usein? :-)

 24. Kiva postaus Jonna! Olet niin aito ja positiivinen, että tuot harmaaseenkin päivään iloa postauksillasi. Ehdottomasti yksi lempi blogini!:)

  -Sanna

 25. Ihana postaus. :) Ikävää, jos saat loukkaavia kommentteja. :( Aina niitä katkeria ihmisiä löytyy! Olet ihana ja aito. :) Blogi on todella omannäköisesi, vaikken sinua henkilökohtaisesti tunnekaan!

 26. Sun blogiin panostaminen välittyy kyllä niin hyvin tälle puolelle ruutua myös! Ihana lukea blogia johon tuntuu pystyvänsä samaistumaan niin monessa. Visuaalisuus miellyttää minunkin silmääni erittäin paljo! :) Perfektionisti jonka lemppari blogia kirjoitat ilmoittautuu! <3 -S

 27. Heippa, heittäisin postaustoiveen sinulle :) minkäslaisia joululahjoja sulla on toivelistalla? Olisi kiva saada vinkkiä vaikka ystävien paketteihin :)

 28. Ei kestä, kiva jos toteutat tämän! Samoilla linjoilla minäkin, aiemmin olen käyttänyt esim. Pinterestistä napattuja kuvia lähdemerkintöjen kanssa, mutta varmin vaihtoehto on pitäytyä omien kuvien esittelyssä. Nettikauppojen tuotekuvat ilmeisesti ovat kuitenkin sallittuja :)

  Mukavaa sunnuntai-iltaa sinne <3

 29. Tartuin heti tuumasta toimeen, oli niin mielenkiintoinen haaste. Pitikin tulla vielä kiittämään tästä! :) Kivaa sunnuntai-iltaa sinne Norppanen!

 30. Voi, ihana kun sinäkin jaksat aina niin ahkerasti jättää kommentteja täällä <3 Kiitos taas kerran!

 31. On kyllä karmeaa, millaista määrää lokaa niskaan jotkut saavat.. Todella arvostankin sitä, miten äärimmäisen fiksua porukkaa tämän blogin lukijakunnasta löytyy :) Tutustu ihmeessä minun aamukahviblogeihini, toivottavasti sieltä löytyy uutta luettavaa! Oikein mukavaa sunnunta-iltaa sinne :)

 32. Thank you Ola for your kind words! I would love to blog everyday, but sometimes you just have to focus on other things as well. Soon I'm done with my exams for a while, so I'll have more time for this, hope you understand :) Have a lovely Sunday evening!

 33. Urheilut on ollut kyllä suoraan sanottuna hyvin heikolla nyt syksyn hulinoiden ajan, mutta pian olisi taas aika hankkia salikorttia kehiin (siellä sitten tammikuun alussa muiden elämäntaparemonttia aloittelevien kanssa :D).

 34. Mukava kuulla että pidit :) Ikäviä kommentteja tulee ehkä kerran parissa kuukaudessa, joten ne eivät tosiaan paljoa paina kaikkien näiden ihanien rinnalla! Iso kiitos mieltä lämmittävistä sanoistasi <3

 35. Voi, ihana S <3 Sinultakin olen saanut niin useat kerrat iloa päiviini, joten kiitos siitä ja kauniista sanoistasi :)

 36. Heippa Heini, kiitos kivasta toiveesta! Joululahjaideoita tulee varmasti tässä seuraavien viikkojen aikana mieleen, joten pistän toiveesi ehdottomasti toteutukseen :) Mukavaa sunnuntai-iltaa sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *