The Home

Kotipostausta olen lupaillut jo pidemmän aikaa, johan täällä on jo pari kuukautta ehditty asuakin. Kehaisin muutamia viikkoja takaperin, kuinka kaikki on vihdoin valmista, mutta kummasti sitä on kuitenkin koko ajan mielessä kaikenlaista puuttuvaa! Ei kai se koti taida koskaan ihan valmis ollakaan, hih. Tervetuloa kuitenkin pienelle tupatarkastukselle rakkaaseen kotikolooni :)

Eikun sisälle! Eteinen kuuluu juuri tähän vielä hieman keskeneräiseen kastiin, vaikka sieltä kaikki tärkein jo löytyykin. Ikean vaatenaulakkoon heitän usein käytetyimpiä takkeja tai huiveja, vastapäisellä seinustalla kuitenkin sijaitsee upotettu kaappi, jossa majailevat loput ulkovaatteista ja kengistä. Askosta hankkimani sivupöytä toimii hyvin laskutilana niin asusteille kuin vaikka päivän postillekin, laatikoissa taas avaimet ja muut tärkeät säilyvät tallessa. Pöytää koristamaan olisi tarkoitus vielä hankkia pientä härpäkettä ja jokin lamppu. Eteisestä on käynti kylpyhuoneeseen, jonka unohdinkin tyystin kuvaa!

Seuraavana keittiösyvennys, josta olettekin saaneet jo pieniä maistiaisia. Rakastan keittiötäni yli kaiken, sen tummia tasoja, eläväisen sävyistä välitilaa.. Keittiö on todellisuudessa aika pieni eikä sinne oikein mahdu useampaa ihmistä hääräämään. Tila on kuitenkin käytetty erinomaisesti hyödyksi ja esimerkiksi kaappitilaa löytyy runsaasti. Tasoille olen sijoitellut niin lasipurkkia puurohiutaleille kuin Pentikin kahvipurnukankin, Lexingtonin beigevalkoraidalliset tekstiilit taas sopivat mainiosti värimaailmaan. (Ja ilmoitusluontoisena asiana kerrottakoon että basilikani on taas kuollut. En enää ymmärrä, mitä teen väärin! :D)

Kuten olenkin jo maininnut, hankin ruokapöydän sekä tuolit erillisinä. Pöydän tilasin VEKEN kalusteesta, tuoleista taas löytyi juuri sopivasti yksinäiset neljä kappaletta Askon poistomyynnistä. Alunperin suunnittelin tänne kahden hengen pöytää, mutta onneksi sellaista ei hevillä löytynyt, sillä tämä isompi mahtui kuin mahtuikin tänne epäilyistäni huolimatta. Ruokailuryhmästä näkyy parempia kuvia täällä.

Keittiön kanssa samassa tilassa on ruokatilan lisäksi myös olohuone. Sohvannurkka on yksi lempipaikkojani täällä ja majoitunkin sinne lähes joka ilta. Kynttilät palamaan, käteen muki teetä ja kääriytymään viltin väliin. Sohvan perään on kyselty jonkin verran ja se on myöskin peräisin Askon alennusmyynneistä, mutta samaa taitaa olla yhä valikoimissa. Olohuoneeseenkin kaipaisin vielä paljon pieniä sisustustarvikkeita, kuten jonkin pöytälampun TV-tasolle ja peilin sohvan yläpuolelle tyhjälle seinälle, pehmoisasta matosta puhumattakaan. Hiljaa hyvä tulee :)

Asunto on pieni kaksio, joten tästä löytyy myös erillinen makuuhuone. Makkari oli kuvaushetkellä sen verran kesken (ja kröhöm sekaisin), että saatte tyytyä tällaisiin pieniin kuvakulmiin. Päiväpeitto sentään löytyi juuri, vielä pitäisi päällystää sänky muhkeilla tyynyillä ja jollain ihanalla torkkupeitolla! Työpöydän tuoli on myös vielä etsinnän alla, samoin kuin sängynreunalle jokin kiva matto, jolle voisi laskea varpaat aamu-unisena.

Sellainen on minun rakas kotini! ♥

I’ve been asked to make a blog post about my home for so many times and I’ve been meaning to do that for a long time. Finally I had the time to take some photos, so welcome on a little tour to my home! I’ll let the photos speak for themselves :)

92 thoughts on “The Home

 1. Voi, tuli ihan hymy huulille tästä! Toivottavasti odotus “palkittiin”, kiitos ihanista sanoistasi :) Mattoja kaipailen minäkin, hitsivie kun en meinaa löytää niitä mistään! Kaipaisin sellaista suht matalanukkaista beigeä pyöreää tai neliön mallista, mutta kaikki ovat ihan hirveän kiiltäviä.. Täytyy siis jatkaa metsästystä :)

 2. Ihana Mirka, kiva kun raapustit kommentin! Kiitos paljon kehusta :) Ja tosiaan, Nova kuulostaa tutulta, joten lienee sama taso kyseessä! Toivottavasti taso on löytänyt perille asti – Antsalla mukava ilta tiedossa sitä kootessa, heh ;)

 3. Heippa! Valitettavasti haluan pitää raha-asiat blogissa ulkopuolella, toivottavasti ymmärrät :) Vuokratasosta saa helposti vähän kuvaa selailemalla netistä vuokrafirmojen tarjontaa, kannattaa kurkkia sieltä. Jos taas haluaa päästä hieman edullisemmin, voi hankkia myös opiskelija-asunnon Voasin kautta. Sieltä tosin on hurjan hankala saada yksiötä, itsellenikin tarjottiin sieltä vain solua. Vaasassa on ylipäätään aika vähän tarjontaa etenkin alkusyksystä kaikkien opiskelijoiden etsiessä asuntoa, joten kannattaa sitten olla ajoissa liikkeellä asunnon etsinnän kanssa.

  Kiva kuulla että olet miettinyt Vaasaa vaihtoehtona, toivottavasti opiskelupaikan kanssa tärppää! :)

 4. Hih, kiitos paljon Hansu! :) Nuo basilikat ovat kyllä sellaisia, murr.. Olen jo täysin menettänyt hermoni niiden kanssa, mutta kun olisi niin kiva pitää se puska tuossa keittiön tasolla kasvamassa! Sain itsekin kerran kasvamaan basilikan ihan valtavaksi ja siinä se säilyi vähintään kuukauden, mutta täällä ei onnistu sitten millään.. Ylempänä vinkattiin Eva Solon yrttiruukuista, täytyy varmaan kokeilla vielä niitä ;)

 5. Kiitos paljon Riikka, kiva kuulla että meillä menee maut yks yhteen :) Lämpimät sävyt ovat ehdottomasti mieleeni, pitkään mietin myös harmaata, mutta kyllä beige on enemmän minua!

 6. Voi kiitos Eveliina! Koti on niin tärkeä paikka, joten ihana jos se on asukkinsa näköinen :) Hih, kuulostaa niin tutulta! Sisustaminen taitaa tosiaankin olla oikea ikuisuusprojekti, mutta onneksi se onkin kivaa puuhaa ja ajan kanssa hyvä tulee ;)

 7. Thank you Tereza! Yeah there's still a lot to do here and now that I'm done with the furnitures and stuff I have time for little details. I wrote in Finnish that it feels like decorating a home is a life time project ;) Planning on your future home and looking for inspiration is so much fun, at least you have plenty of time to do that :)

 8. Kiitos kovasti niin kehusta kuin onnitteluistakin! Jos en ihan väärin muista, ei korun päälle tullut tulleja, vaikka ne yleensä lisätään aina toimitusvaiheessa Shopbopilla. En tiedä olisiko koru ollut juuri alle jonkin rajan tms, koska ihmettelin asiaa itsekin. Toimitusmaksu kyllä muistaakseni tuli, mutta kaikki kulut (tullit ym.) näkee tosiaan näppärästi siinä tilausvaiheessa, jolloin ne myös jo maksetaan :)

 9. Ihana asunto! :) haluan hehkuttaa kans eva solon yrttiruukkuja on nimittäin sen arvoiset :D mistä tuo ihana sohvapöytän vieressä oleva puukori on? :) olisi aivan ihana yöpöydäksi jos ei liian matala :)))

 10. Kiitos paljon Enni! :) Alan lämmetä noille kehutuille yrittruukuille, kai niitä on pakko testata jos haluaa basilikaparkojen pysyvän elossa! Tarkoitatko siis tuota valkoista koria tv-tason vieressä? Se on Espoon Cobellosta, noita taisi olla muutamaa eri kokoakin :) Ihana idea!

 11. Tosi suloisen pikkuisen asunnon Jonna onnistuit Vaasasta itsellesi saamaan!:) Aivan hania sisustusjuttujakin olet löytänyt ! Tsemppiä kaikkiin tentteihin, täällä väännetään niitä kanssa nyt ihan urakalla ;D

 12. Kiitos paljon Nelli! Arvaa ihastuinko näihin raitatapetteihin nähtyäni ne myö sinun Vaasakämpässäsi ;) Tänään oli kuuluisa toikin tentti, saa nähdä miten käy :D Kovasti tsemppiä sinnekin!

 13. Onpa kaunis koti! Meidän maut kohtaa kyllä erittäin paljon! :) mistä on eteisen kenkäteline?
  – S

 14. Aivan ihanan tunnelman olet saanut asuntoosi luotua! Tosi kaunis tuo keititön välitila! <3 Voi, muistan itsekin ne ajat kun ensimmäistä opiskeluasuntoa sisustustin... pitää varmaan kaivaa ne kuvat jostain kätköistä. Mulla oli silloin valkoista, beigeä ja vaaleansinistä sisustuksessa :)

 15. Voi kiitos Sanna, ihana saada kehuja kaltaiseltasi ammattilaiselta! :) Kaiva ihmeessä kuvat esiin, olisi hauska nähdä, “mistä kaikki on saanut alkunsa”.

 16. Pitääpä laittaa korvan taakse ja käydä vähän katselemassa :) Meillä on heinäkuussa valmistunu omakotitalo, jonka välitilaan ei olla mieheni kanssa kumpikaan tyytyväisiä. Toi miellyttää kummankin silmää :)

 17. En valitettavasti osaa sanoa tarkemmin, kuin että tämä on Topi-Keittiöiden valikoimista :) Hyvin vastaavaa laminaattilevyä löytyy myös ainakin Puustellilta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *