Over the Knee

Tässä kahden kaupungin välillä ravaamisessa on omat käytännön haasteensa, eikä suinkaan vähäisimpänä niistä vaatteiden ja asusteiden mukana raahaaminen. Helsingissä viikonloppuna ollessani kaipailin Vaasaan jättämiäni mustia saappaita, joten tein pienen löytöretken kaappien perälle tuotokkain tuloksin. Ylipolven-muoti on tehnyt taas tuloaan kauppojen hyllylle ja muistinkin Biancosta kaksi tai kolme talvea sitten ostettujen saappaiden olemassaolon. Hauskaa, että trendit kiertävät joskus “takaisinkin päin” ;)

Hallitsevammat kengät tuovat kivaa vaihtelua asuun, mutta ne kaipasivat minusta ehdottomasti yläosaan jotain oikein pehmeää ja neutraalia tasapainottamaan kokonaisuutta. Tähän tarkoitukseen sopi loistavasti uusi, maailman pehmoisin takkilöytöni!

Coat / Mango
jeans / Zara
boots / Bianco
bag / Mulberry

Etsin tätä kyseistä villakangastakkia kissojen ja koirien kanssa viime talvena, mutta se tuntui harmikseni olleen jo loppu kaikkialta. Jatkoin harmaan takin metsästystä, mutta onneksi en päätynyt kotiuttamaan mitään ihan kivaa yksilöä, sillä löysin juuri tämän etsimäni takin viimein Mangon Outletista! Päädyin Lilin vinkistä kurkistamaan outletin ihan vain varmuuden vuoksi, sieltä kun kuulemma voisi löytää jotain pitkään etsimäänsä, ja siellähän takki minua odottelikin! Pidän hurjasti sen A-linjaisesta yksinkertaisesta mallista ja unelmanpehmeästä materiaalista, josta puolet on villaa. Tätä tullaan näkemään vielä paljon, ensi kerralla viininpunaisen kaverina.. :)

Over-the-knee boots are back again! I bought mine two or three years ago from Bianco, and now it was time to take them out of the closet once more. I wanted to combine the boots with something soft to make the outfit more neutral, and my newest coat find was great for that purpose. I’m really happy about my purchase, since I tried to look for this specific wool coat all winter long. Eventually I found it from Mango Outlet (thank you Lili for the hint!) and I clicked it quickly home. I bet you’re going to see this a lot in the future!

40 thoughts on “Over the Knee

 1. Onks toi takki niinkun ihan talvitakki, tai siis sen verran paksu että lämmittää? :) Otitko oman kokosi vai isomman? Musta tuntuu että Mangon koot on välillä aikas pieniä…

 2. Takki on ihana ja saappaat täydelliset! Olen päättänyt, että vielä tänä talvena hankin ylipolvensaappaat! :)

 3. Ai, kun on kivan mallinen takki. :-) Ja kaunis Jonna. :-) Kaunis asu.
  Minulla ei ole vielä yli polven saappaita. En ole oikein saapasihmisiä. ;-) Pitäisi ehkä kokeilla.
  Ihanaa viikkoa! :-)

 4. Hmm noh, itse kyllä kuljen yleensä villakangastakissa aika pitkälle talveen paukkupakkasia lukuunottamatta. Ei siinä kuitenkaan ole mitään paksumpaa vuorta, että sitä ihan varsinaisesti talvitakiksi luokittelisin. Otin oman kokoni ja se passasi mainiosti, joten uskon tämän vastaavan oikein hyvin normaalia kokoa :)

 5. Kiitos Reetta! Sellaiset mokkaiset korolliset ylipolvensaappaat olisivat minun haavelistallani.. :) Onnea etsintään!

 6. Niin kaunis tuo takki ja asukokonaisuus ylipäänsä! :) Itsekin katselin tuota samaista takkia Mangon outletistä, mutta päädyin tilaamaan punaisen takin harmaan sijasta. Ylioplvensaappaat ovat kyllä ehdottomasti aivan must-juttu tänä syksynä! :)

  Maria / Petite Living

 7. Kiva asu :) Voisitko kertoa hieman kauppakorkeakoulusta Vaasassa? Mitä muita vaihtoehtoja sinulla oli, miten on sujunut ja niin?

 8. Kiitos Maria :) Voi, punainen takki kuulostaa aika päheältä! Täytyy jatkossakin kärkkyä tuota Mangon outletia, josko sieltä onnistuisi toistekin tekemään löytöjä.

 9. Kiitos! Ja toki voin kertoa omasta näkökulmastani :) Hain realistisesti omista lähtökohdistani suoraan Vaasaan, toisena vaihtoehtona oli Oulu. Täällä on sujunut aivan loistavasti ja päivääkään en ole katunut Vaasaan päätymistä!

  Vaasasta löytyy paljon samanhenkistä porukkaa ja valtaosa on pääkaupunkiseudulta. Tutorointia oli järjestetty ekoille viikoille rutkasti, joten muihin opiskelijoihin tutustumisesta pidettiin kyllä huolta ja ekat viikot olivat hurjan hauskoja. Luennoista suurin osa on ollut tähän asti mielenkiintoisia ja opetus hyvää. Ja onhan tämä kampus nyt hitsin hieno kun se on meren rannalla ;)

  Tässä nyt pähkinänkuoressa, kysy vaan jos tulee jotain mieleen Vaasaan hakemisesta!

 10. Hmh, muistin juuri että minulla taitaa olla jossain jemmassa (todennäköisesti vanhempien varastossa) jemmassa mokkanahkaiset ylipolvensaappaat :-D Ikää niillä tosin taitaa olla jo 4 vuotta, täytyykin muistaa etsiä seuraavalla kerralla kun vanhemmille menen – jospa pienellä hoidolla niistä saisi vielä kelpo kengät syksyyn!

  Ps. Ihana takki ja upea sinä! :)

 11. Mä en kestä! Just tota samaa takkia oon itsekin etsinyt hullun lailla. Kokeilin tota viime jouluna, kun se oli alessa, mutta en tyhmänä ostanut (kultaiset yksityiskohdat muka häiritsi, pyh, nehän on just se juttu tossa takissa). Sun vinkin jälkeen klikkailin sydän pamppaillen Mangon Outletin auki, mutta mokoma oli ilmeisesti päässyt loppumaan.. Harmittaa. :( Noh, onneksi edes sinä sait omasi. :)

 12. Oijoi, juuri mokkanahkaisista olen itsekin haaveillut useamman vuoden! Nyt äkkiä popot esiin sieltä varaston perukoilta ja kunnostuksen kautta käyttöön ;)

  Kiitos kultainen Elina, ihanaa tiistaipäivää!

 13. Voi kurjuuksien kurjuus! Takki tosiaan näyttää jo loppuneen :/ Mutta älä vielä luovu toivosta, kannattaa kärkkyä vaikka aamuaikaan Outletia, josko sinne sattuisi tulemaan palautuksia. Pidän peukut pystyssä, että takki löytää vielä tiensä kotiisi! :)

 14. Thank you Anela! :) Oh boy, I've bought those like ages ago, so unfortunately I have no idea! There's even a hole in those, very classy.. :D

 15. Miten Outletista tilaaminen toimi? Tulivatko nopeasti ja oliko mahdollisuus palauttaa vain liikkeeseen. Mitä mahtoi toimitusmaksut olla? Ja tuo on kyllä kätevä ja nähtävästi toimivakin keino kaivella aina silloin tällöin kaappeja. :)

 16. Tilaus taisi tulla noin viikon sisällä tai hieman yli :) Palautusmahdollisuudesta en valitttavasti osaa sanoa, ainakin Mangon tavallisessa nettikaupassa on tietääkseni mahdollisuus palauttaa myös lähetin avulla, mutta kannattaa tarkistaa vielä sivuilta. Toimitusmaksut olivat muistaakseni n. 7 euron luokkaa. Voin ainakin itse suositella Outletia todella lämpimästi :)

 17. Moikka! Millaista mitoitusta tuo takki mielestäsi on? Itselläni on kokemus, että jotkut Mangon neuleet ovat olleet reilumpia kuin muualla, mutta takit monesti kinnaavat hartioista ja rinnuksista… Onko tämä tiukka yläosasta?
  Kiitos jos ehdit vastata :)

  T. Maria

 18. Heippa Maria! Omani on kokoa XS ja vastaa minusta aika hyvin normimitoitusta, koko on ehkä jopa tavallista reilumpaakin. Joskus otan takeissa S-koon juuri kun kirraavat hartioista jos haluaa laittaa vähänkin paksumpaa alle, mutta tässä ei ollut sitä ongelmaa, ei siis minusta ole tiukka yläosasta. Toivottavasti on jotain apua! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *