Instaweekend

>Harvemmin tulee käytettyä puhelimella otettuja kuvia blogin varsinaisena materiaalina, mutta viikonloppuna kotona Helsingissä käydessäni kamera ei juurikaan kulkenut mukana. Napsin pitkin viikonloppua kuitenkin muutamia Instagram-kuvia, joten ajattelin koota ne teillekin nähtäväksi :) Instasta minut löytää nimimerkillä @jonksteri.

Aloitin perjantain piipahtamalla eräällä showroomilla. Vierailun jälkeen en malttanut olla tekemättä pientä kaupunkikierrosta, sillä ulkona oli mitä täydellisin syyssää. Kolusin muun muassa Zaran ja Stockmannin, joista jälkimmäisestä tein erinomaisen kenkälöydön! Tästä myöhemmin lisää ;)

Yritin myös metsästää mekkoa syksyn ja talven juhliin, mutta kuitenkin tuloksetta. Mekon sijaan vein kotiin muutamat suussasulavat cupcakesit herttaisesta BrkLyn Bakerysta (Fredrikinkatu 25), jossa olen halunnut käydä jo pitkään. Aivan hurjan hyviä, näitä mutusteltiin iltateen parissa ystäväni kanssa.

Lauantai sujui rennoissa merkeissä, illan vietin siskoni luona kahden pikkuisen kera. Onnekseni ehdin nähdä viikonlopun aikana kaikki viisi tädin kullanmurua… <3

Sunnuntaille taas oli ihanaa ohjelmaa heti aamusta. Vaikka olenkin kaikkea muuta kuin aamuihminen ja saatoin sunnuntaina kellon soidessa kahdeksalta päästää muutaman pöpperöisen ärräpään, oli herääminen sen arvoista. Treffasin nimittäin keskustassa Tukholmasta Suomeen käymään tulleen ystäväni ja suuntasimme brunssille.

Määränpäämme oli Aleksanterinkadulla sijaitseva La Torrefazione, jonka aamupalaa testasin pari viikkoa takaperin ja nyt oli brunssin vuoro. Pöytävarauksia otetaan vain kahvilan aukeamisaikaan eli kymmeneltä, joten me unikeot aamuvirkut saavuimme tuolloin paikalle. Ihmisiä valui sisään pitkin aamua ja pöydät olivat yhteentoista mennessä täysiä, joten tilan löytäminen voi olla tuurista kiinni.

Brunssivaihtoehtoja on kolme, joista valitsin itse Suomi-annoksen jogurtilla, moniviljasämpylällä leikkeleineen, leipäjuustolla ja karjalanpiirakalla. Valikoima voi tuntua valjulta, etenkin lämpimiä tarjottavia kaipaileville, mutta meikäläisen napaan tuo upposi hyvin! Pidän myös siitä, että saat rauhassa keskittyä seurasta nauttimiseen seisovassa pöydässä säntäilemisen sijaan, sillä annokset tarjoillaan pöytiin.

Brunssiin kuuluu lisäksi tuoremehu sekä erikoiskahvi, Torre onkin erityisen kuuluisa juuri maistuvista ja laadukkaista kahveistaan! Sunnuntaibrunssin hintaan (19 e) sisältyy myös vohveli tai smoothie. Odotin vohvelia kuin kuuta nousevaa, mutta lopulta olin ahtanut itseni niin täyteen, että kevyt smoothie tuntui paremmalta vaihtoehdolta. Nappasimme smoothiet mukaan ja fiilistelimme hetken hiljaisessa Espan puistossa. Ihanan rauhallista sunnuntaiaamuna!

Iltapäivästä lähdin vielä toisen siskoni luo hörppimään teetä ja ihastelemaan tädin kasvavaa pojua. Karvaisempi “vauva” pyöri myös koko ajan jaloissa ja piti huolen siitä, että hänkin sai arvoistansa huomiota. Kävinkin haukkaamassa hauvan kanssa vähän happea, ja hihittelin saappaideni mätsäämistä lenkkiseuralaiseeni.

Kaiken kaikkiaan ihanan rentouttava viikonloppu takana! Täällä Vaasassa taas minut vastaanotti hupaisa näky, kun basilikaparka (josta olin niin kovin ylpeä ja innoissani), oli nuukahtanut keittiön pöydälle totaalisesti. Laitoin tästä kuvan Instagramiinkin, kaikki ei todellakaan ole aina niin tiptop ;) Onneksi sieltä tuntui löytyvän muutama kohtalotoveri…

Toivottavasti teilläkin oli mukava viikonloppu, niin jaksaa taas energiaa puhkuen uuden viikon! :)

Here are some snapshots of my weekend in Helsinki through Instagram (find me @jonksteri). On Friday I started my day with a showroom visit, and stopped by at a few stores. I wanted to just wonder around the city, since it was such a beautiful sunny weather! It ended up in a sweet little bakery – those cupcakes were simply delicious. Saturday, on the other hand, was all about relaxing. I spent the evening with my sister and the little ones, it was so lovely to see them after a long time. 

And what would be a Sunday without a brunch? I met my friend, who had come here all the way from Stockholm, and spent a really nice morning with her eating and catching up. This was definitely a wonderful weekend! Hope you had one too :)

14 thoughts on “Instaweekend

 1. Basilika virkoaa usein, kun sille antaa ronskisyi vettä, vaikka lehdet roikkuiskin pitkin pöytää. Ei tarvii heti viikonloppureissun jälkeen ostaa uutta :)

  -K

 2. Voi kun susta huokuu niin ihanan positiivista energiaa! :) Mistä tuo villakangastakki on? Olen yrittänyt metsästää jo jonkin aikaa täydellistä yksilöä, mutta kun ei onnista.. Takkisi taas hipoo lähellä täydellisyyttä! :)

 3. Tuo La Torrefazionen brunssi onkin vielä testaamatta, paljon olen kuullut siitä kehuja! Nytkin herahti vesi kielelle, nam! ;) Kauniina olet ollut taas liikenteessä! Aurinkoa viikkoosi, Jonna! <3

 4. Ootko sä ikinä laskenut monetko kengät omistat tai montako takkia sulla on? :D Mua alkoi hurjasti kiinnostamaan mitä sun kaapeista löytyy ja miten saat kaiken edes mahhtumaan, kun tuntuu että sulla on hurjan paljon toinen toistaan ihanampia vaatteita.
  Itse sain juuri siivousprosessin alkuun ja tällä hetkellä verkkokellarissa odottaa 6 ikean kassia vaatteita, jotka suuntaavat mahdollisimman pian kirpputorille, kaikkea sitä onkin vuosin varrella kertynyt kaappeihin…

 5. Ihanko totta? Vaikka olisi kyseessä näinkin menetetyn oloinen tapaus.. :D Noh, ehkä sitä voisi kokeilla vielä, josko tuo ressukka selviytyisi! Kiitos vinkistä :)

 6. Hih, ihanasti sanottu, kiitos kovasti! :) Villakangastakki on tuore löytö Mangon outletista, tarkempia kuvia löytyy itse asiassa edellisestä postauksesta. Takki näyttää olevan valitettavasti jo loppu tuolta, mutta kannattaa kärkkyä vaikka palautuksia :) Toivottavasti onnistaa vielä!

 7. Minun makuuni se ainakin upposi ja varmasti poikkean uudemmankin kerran :) Kannattaa siis ihmeessä testata joku viikonloppu. Kiitos kauniista sanoista ja aurinkoa sinnekin murunen!

 8. Itse asiassa mulla ei loppujen lopuksi ole ihan älytöntä määrää vaatteita. Kotona asuessani muistan äitini joskus miettineen, että kuinka voi näyttää siltä, mutta tosi asiassa vaatteet mahtuvat hyvin pariin kaappiin :) Syystakkeja kyllä löytyy useampia, sen myönnän! Mikään kenkähamsteri sen sijaan en ole, esimerkiksi korkokenkiä löytyy näiden uusimpien tulokkaiden myötä kolmet.

  Sainkin juuri mielenkiintoisen blogihaasteen laskea vaatteiden lukumääriä, katsotaan josko ehtisin toteuttaa sen vielä lähiaikoina ;) Pieni kartoitus voisi tehdä ihan hyvää ja siivousprosessi olisi edessä täälläkin, huh! Tsemppiä sinne prosessin loppuun saattamiseen :)

 9. Kiitos Helene, kiva jos tykkäsit! Teidän täytyy sitten aina sillointällöin tehdä pieniä virkistysviikonloppuja Helsinkiin ;) Helpottaa sitten kaipuu taas vähäksi aikaa!

 10. Voi kun alan kaivata Helsinkiin näiden kuvien myötä! Tykkään seurata blogiasi mm. sen vuoksi, että olen itsekin muuttanut tänä syksynä Helsingistä opiskelemaan, minä tosin Ruotsiin. Joku muukin joka haikailee rakkaaseen Helsinkiin :) Ja vielä, blogisi on upea, ja sen lukemisesta tulee niin hyvä fiilis, kiitos siitä! :)

 11. Ihania fiiliskuvia murmeli <3 Ja mä oon yllä kommentoineen Sallan kanssa samaa mieltä, sun blogi on upea ja se saa AINA hyvälle mielelle <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *