Päivä Turussa

Blogi laahaa kaikkien kiireiden keskellä hieman jälkijunassa, ja palaammekin nyt muutamia viikkoja taaksepäin heinäkuun loppuun helteisiin maisemiin. Lähdimme tuolloin isosiskoni kanssa pienelle visiitille Turkuun, jossa olemme molemmat halunneet pitkään käydä. Kotimaassa tulee reissattua hyvin vähän, mikä on etenkin kesällä harmi, sillä kauniita paikkoja löytyisi ihan Suomen rajojen sisältä vaikka millä mitalla. Turussakaan en ole käynyt kuin korkeintaan vuosia sitten ihan naperona, joten nyt oli korkea aika pakata laukut ja lähteä pienelle maakuntamatkalle!

Matkalla Turkuun meillä oli kuitenkin ensin yksi pysähdys Ruskossa, josta löytyy upea sisustusliike Loviisan Aitta. Keskellä peltoja ja latoja on oikea sisustajan aarreaitta, jossa olisin voinut viettää pitkän tovin ihastellen ja kierrellen. Putiikki sijaitsee itse asiassa vanhassa remontoidussa navetassa, joten paikka todella henkii aitoa tunnelmaa. Kannattaa muuten käydä lukaisemassa kaupan ja erityisesti nimen takaa löytyvä mielenkiintoinen tarina!

Heti alkajaisiksi siirryimme yläkerran terassille nauttimaan kupit kavhvia ja palat herkullista marjapiirakkaa (jota allekirjoittaneella on kuvassa posket pullollaan). Kahvila on sisustettu viimeistäkin yksityiskohtaa myöten Riviera Maisonin tuotteilla, nuo kahvikupposet lautasineen päätyivätkin omaksi kohtalokseni ;) Hyvin onnistunut myyntistrategia, hih!

Loviisan Aitta on aivan valtava ja se kätkee sisälleen muun muassa jo mainitun Riviera Maisonin lisäksi muun muassa Gant Homen, Linumin ja Lexingtonin tuotteita. Kolme viimeistä löytyvät navetasta, kun taas Riviera Maisonille on omistettu vanha kuivurirakennus. Ihmeteltävää todellakin riittää ja liikkeessä kävi kova kuhina tuona keskiviikkoisena aamuna.

Sisustusostosten jälkeen jatkoimme matkaa itse määränpäähän, eli Turkuun. Meidän oli tarkoitus pitää oikein kunnon siskosten irtiotto ja olimmekin varanneet yöksi hotellin, jonne kävimme jättämässä tavarat. Vatsat kurnivat jo, joten kaupunkikierros alkoi pysähdyksellä di Trevin terassille. Vuohenjuustosalaatti ei ihan yltänyt suosikikseni, mutta aurinkoisella terassilla oli mukava istuskella ja katsella ohikulkevia ihmisiä. Turussa tuntuu riittävän viihtyisiä lounaspaikkoja ja niiden seasta olikin vaikea valita, mutta jäipähän kokeiltavaa myös seuraavaa visiittiä varten! Mitenkäs naapurin Blankon lounas? ;)

Pienen kaupunkikierroksen ja hotellilla lepuuttamisen jälkeen lähdimme suunnistamaan kohti illallispaikkaa. Olin etukäteen varannut pöydän kovasti hehkutetusta Tintå-ravintolasta, jonka mehukkaan näköisistä härkävartaista olen nähnyt jo lähes unta. Vinkin olin tietysti saanut hurmaavan juuri “naapuriin” muuttaneen Monan blogista, hän on hehkuttanut ravintolaa niin useat kerrat, että sitä oli pakko päästä kokeilemaan! Härkävarras lankkupernoilla punaviinin kera oli jopa herkullisempaa kuin odotin, ah!

Ruuan jälkeen nautimme vielä kauniista iltaisesta Turusta vesiltä käsin, tai no, ihan vaan rannassa jokilaivassa istuskellen. Mona tulikin vielä tervehtimään meitä ohikulkumatkalla, ja voi mikä oikea aurinko tuo nainen onkaan! Oli ihana tavata pikaisesti :) Illan hämärtyessä oli aika hipsiä hotellin pehmeisiin lakanoihin. Meidän Turkuvisiittimme oli kaiken kaikkiaan todella rentouttava ja oli mukavaa viettää aikaa muuallakin päin Suomea, sitä tulee niin harvoin tehtyä. Kiitos vielä siskolleni ihanasta matkaseurasta, ensi kesänä uudestaan? <3

I’ve got so many photos waiting to be published, so let’s go a few weeks backwards to sunny and warm July. That’s when we packed our bags for a little getaway in Turku with my big sister. On our way there we stopped by at this amazing decor shop, which was a heaven for the friends of Riviera Maison and Gant Home, just to mention a few of them. Besides shopping our trip consisted of walking around the beautiful city, eating well and having a glass of wine by the river. I also ran into lovely Mona from Mona’s Daily Style– blog, she is a real sunshine! :)

31 thoughts on “Päivä Turussa

 1. Oi, kun mukavalta kuulosti teidän reissu. :-)
  Turku jää usein mielestäni turhaakin Helsingin varjoon. Ihana kaupunki, jossa itsenikin pitäisi useammin käydä. :-)
  Ja tuo Loviisan Aitta ♡ Aika siellä kuluu huomaamatta.:-)
  Mukavaa syysviikkoa kaunis! :-)

 2. Todella kauniita ja laadukkaita kuvia. Teki mieli itsekin lähteä maakuntamatkailemaan. Onneksi pääsen viikon päästä takaisin kotiini, Lontooseen. Ei ihan maakuntamatkailua, mutta todella kauniita maisemia kuitenkin.

  Mainitsemasi sisustusliike näyttää kyllä niin täydelliseltä. Pitää itsekin poiketa paikalle, mikäli sitä kautta joskus Suomessa ollessa ajaa. Kiitos siis vinkistä! :)

 3. Tuo loviisan aitta on kyllä paratiisi maan päällä!! Muttei ihan niin ihanteellinen paikka lompakkoa ajatellen :) mekin teimme menneellä viikolla pienen autoretken ruskolle ja kyllä sieltä löytyi taas yhtä jos toista kotiin viemistä..ja paljon jäi vielä hyllyille odottelemaan seuraavaa visiittiä! Suosittelen muuten käymään joulun aikana kyseisessä liikkeessä.

 4. Oli kyllä mukava pieni irtiotto :) Sano muuta, siellä pitäisi ehdottomasti vierailla useammin! Ainakin jäin sen verrna paljon haikailemaan tuon härkävartaan perään, että sitä on päästävä syömään toistekin ;)

  Samoin sinulle! <3

 5. It's so cute! That cafe was decorated with Riviera Maison products, and I fell in love with those mugs :) That's so great to hear, thank you Jennifer!

 6. Kiitos paljon Marika! Voih, ei tosiaan ihan maakuntamatkailua ;) Minulla on ihan hirvittävä kaipuu Lontooseen, niin upea kaupunki ja niin ihana tunnelma. Toivottavasti pääsisin sinne pian takaisin :)

  Eipä mitään, kiva jos innostuit! On kyllä vierailun arvoinen paikka :)

 7. Oi turussa olisi kiva pääsä käymään uudelleen, joskus nuorena olen siellä viimeks käyny :)
  Nam ja slurps miten hyvältä tuo tintån ruoka näyttää <3

 8. No niin on, voi että! Lompakolle tosiaan aika turmiollinen ;) Oi kiitos vinkistä, täytyy katsoa jos tuolla ehtisi vaikka ensi joulun alla käymään! Liikkeessä on varmasti ihana tunnelma ja paljon kaikkea kivaa joulun sisustusjuttua :)

 9. Kannattaa ehdottomasti lähteä käymään, minäkään en edes muistanut aikaisempaa kertaani Turussa, joten oli aikakin :) Tuon Tintån ruuan perään aion ainakin lähteä vielä uudestaan! :D

 10. Ihan täydellinen postaus näin lukijan kannalta. Olen käynyt Turussa monesti, kiva tietää nyt uusi ruokapaikka seuraavaa kertaa varten. Tuolla aitassa myös ihan pakko käydä, kun matkaa on tuonne suuntaan. Ihastuin myös tuohon kahvikuppiin DD, olisi käynyt samalla tavalla mullekin.

 11. Näyttääpä kesäinen Turku niin kovin ihanalta näissä kuvissa :) Olitte kyllä löytäneet monia minunkin Turku-lemppareita reissullanne. Tuonne Blankoon kannattaa ehdottomasti mennä seuraavalla kerralla! Istuskeltiin juuri lauantaina tuossa terassilla lämpölamppujen alla varmaan viimeisiä kertoja tänä “kesänä” ja pohdiskeltiin ystävien kanssa kuinka hyvän konseptin he ovat saaneet aikaan. Saman katon alta löytyy lounastarjoilua, a la cartea sekä sunnuntaibrunssia ja näiden lisäksi se on vielä todella kiva seurustelubaari viikonloppuisin. Blankossa viihtyy selkeästi monenlaista porukkaa ja aina se tuntuukin olevan tupaten täynnä. Jotain hyvää siinä on pakko kyllä olla ;)

  Ihanaa viikonalkua sinne uusien opintojen pariin! Toivottavasti on lähtenyt rullaamaan hyvin :)

 12. Toivottavasti nähdään pikimiten hiukan paremmalla ajalla!!:) <3 Olit kyllä luonnossa vieläkin (jos nyt ylipäänsä edes mahdollista) upeampi mitä kuvissa<3 Ihana hehkuva ja niin sydämellinenkin Jonna!:)

 13. Itse kävin kunnolla Turussa joku 5 vuotta sitten ensimmäisen kerran, kun etsittiin siskolle asuntoa sieltä :-) Ja hurmaannuin kyllä täysin! Olihan siellä joskus ala-asteella tullut käytyä luokkaretkellä mutta nyt sai vähän enemmän irti. Turku on kyllä ihan mielettömän ihana kesäkaupunki jokirantoineen ja -laivoineen! Joten onneksi se sisko siellä edelleen asustelee, niin on aina majapaikka tiedossa ;-)

  Tintå on kuitenkin vielä ihan täysin kokematta, mutta noita härkävartaita on sen verran monesti tullut kuolattua että se virhe täytyy kyllä korjata pian!

 14. Ihania kuvia! Mekko sopii sulle kuin naukutettu ja kahvikupit ovat kauniit :) Loviisan aitasta olen kuullut useampaan otteeseen, mutten ole koskaan vielä päässyt käymään. Ehkä joku päivä!

 15. No mutta, onpa kiva kuulla että tykkäsit! Ehdottomasti sitten seuraavalla reissulla pysähdys Loviisan Aitassa sekä Tintåssa ;) Heh, kahvikupposet olivat tosiaan niin söötit, että oli pakko napata ne RM:n osastolta mukaan!

 16. Voi kuulostaa täydelliseltä! Pääsisipä sitä vielä itsekin jonnekin terassille iltaa istumaan ja nauttimaan alkusyksyn ihanista illoista :) Ensi kerralla täytyy ehdottomasti vierailla tuolla Blankossa, niin hyvältä sait sen kyllä kuulostamaan.

  Kiitos täällä rullailee mahtavasti! Tällä viikolla pääsee varmasti jo paremmin itse opiskeluidenkin makuun, nyt kun aika on mennyt lähinnä näissä riennoissa ;) Ihanaa viikkoa sinnekin murunen!

 17. Voi sinun onkin sitten helppo lähteä sinne, kun on sisko kaupungissa :) Ensi kerralla käyt ehdottomasti Tintåssa, nuo härkävartaat on koettava! Ehkä pitäisi tulla joskus visiitille sinne Tampereellekin, Hämeenkadun Approa ollaan ainakin suunniteltu, mutta se olisi kyllä kaukana kultuurillisesta matkasta.. :D

 18. Voi kiitos Janette! Itse sitä tuppaa kyllä usein olemaan eri mieltä tukastaan, hyvät hiuspäivät ovat harvassa.. :D

 19. Kiitos paljon ihana! Loviisan Aitta on kyllä vierailemisen arvoinen, ehdottomasti kannattaa käydä jos satut niille suunnille :) Kivaa uutta viikkoa!

 20. Hih, tervetuloa! :-) Tosin kuten sanoit, Appro ei ehkä se paras keino tutustua Tampereeseen mutta onhan sekin aika villi kokemus :D

 21. Aivan ihania kuvia! Pakko kuitenkin korjata, että se taivutetaan Ruskolla ;) nimim. Ruskolta kotoisin! Ystäväni perhe omistaa Loviisan Aitan ja tuli vain mieleeni, että saitko lupaa kuvien ottamiseen? :) Nimittäin ovissa on kyllä ohje, että valokuvaaminen liikkeessä on kielletty..

  Mutta aivan upeita kuvia!! Muutin itse pois Turusta viime keväänä ja tuli kyllä ikävä kotikaupunkiani näitä kuvia katsellessa. Onneksi vanhempani asuvat edelleen tuolla Ruskolla niin pääsee koska vain käymään :D

 22. Voi kiitos paljon! Kuin myös korjauksesta, näin sitä sattuu kun ei ole itse paikallinen, hih ;) Ja kuvaamisesta sitten, pyysin toki luvan, samoin kuvien julkaisemiseen blogissa itse omistajalta. En tuota kieltoa huomannutkaan, joten hyvä että tulin kysyneeksi :)

  Onneksi se kotikaupunki ei sieltä mihinkään katoa, niin pääsee aina käymään ikävän yllättäessä :) Kiva kun jätit jäljen itsestäsi tänne!

 23. Näin ruskolaisena oli pakko puuttua kuntamme kirjoitusasuun. Rusko siis taipuu Ruskolla :) Monesti kauempaa tulevat sanovat, että Ruskossa, mutta todellisuudessa se on Ruskolla :D

  Terveisin Minä joka asuu kolmannessa sukupolvessa Ruskolla ja joka joskus vanhaan blogiisi vinkkasin Loviisan Aitasta :)

 24. Voi miten kauniita kehuja, kiitos valtavasti :) Kiva nähdä uusia nassuja täällä kommenttiboksissa!

 25. Voi minua, aikaisemmin siitä jo huomautettiin, mutta jäi korjaamatta! Kiitos siis oikaisusta ;)

  Loviisan Aitta oli kyllä vierailun arvoinen paikka, kiitokset vinkkaamisesta! :)

 26. No sano muuta! Olisi tullut kalliiksi, jos olisin ruvennut ihastelemaan kaikkia kahvilan huonekalujakin.. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *