Oodi Olympukselle & tarjous

Valokuvausaiheisia postauksia toivotaan aina tasaisin ajoin, myös kommenttiboksiin ilmestyy usein kuvaamiseen ja kameravarustukseeni liittyviä kysymyksiä. Erityisen paljon tiedustellaan blogin kautta saamani Olympuksen PEN Lite E-PL5-minijärkkärin kanssa käyttämiäni objektiiveja. Vastaukseni tähän on joka kerta hyvin yksimielinen, kysyjä saa tällöin aimoannoksen kehuja Olympuksen kiinteästä valovoimaisesta 45mm F1.8-objektiivista!

Kyseinen objektiivi kulkee aina mukanani kiinni kamerassa, ja olen kuvannut sillä 80% kaikista kuvistani läpi blogihistorian. Lienee sanomattakin selvää, että voin suositella sitä koko sydämestäni! Käytän 45mm:stä niin asukuvaukseen, yksityiskohtien kuin vaikka ruuankin kuvaamiseen. Ainoa rajoittava tekijä tämän kanssa kuvatessa on se, että optiikka on tosiaan kiinteä, eli et pääse zoomaamaan sillä, vaan joudut itse esimerkiksi liikkumaan poispäin kohteesta. Kiinteän optiikan käyttöön kuitenkin oppii ja tottuu kyllä nopeasti :)

Yllä muutamia esimerkkejä kuvista, jotka olen napannut tuolla lempilapsellani. Käytän kuvissani lähes poikkeuksetta todella suurta aukkoa, joka on tuossa 45mm:ssä suurimmillaan luku F1.8. Suuri aukko, eli pieni lukumäärä, saa kohteen erottumaan kauniisti taustastaan. Näin ollen se sopii juuri erityisen hyvin vaikka henkilökuviin tai muihin tilanteisiin, jossa kohde on saatava kunnolla esiin. Kuvaan itse melkeinpä aina aukon esivalinnalla eli A-asetuksella, jolloin säädän aukon kameran valitessa suljinajan puolestani. Lisäksi on hyvä tutustua valotuksenkorjailuun ja ISO-herkkyyteen. Näillä muutamilla säädöillä pääsee jo pitkälle :)

Ja koska tiedän, että sieltä ruudun takaa löytyy monta kiinnostunutta silmäparia tähän aiheeseen liittyen, vinkkaan teille huiman hyvästä tarjouksesta! Yhteistyökumppanillani kamerakauppa Top Shotilla on rajoitettu erä 45mm-objektiiveja hintaan 249e, normaalihinta kun on 299e. Nyt siis kipin kapin nopein sormin näpyttelemään tilausta taikka paikan päälle Malminkartanon myymälään! :)

I often get questions about photography, and especially referring to the lenses I use. My camera is a a compact system camera from Olympus – PEN Lite E-PL5, which I’ve got as a giveaway from Olympus. I take almost all of my pictures with a 45mm-lens, which is perfect for taking portraits and detail photos. All of the pictures above are captured with this lens.

26 thoughts on “Oodi Olympukselle & tarjous

 1. Hih, kiitos asetusvinkistä, itelläni on toi PEN Mini ja oon ollu niin laiska tutustumaan niihin asetuksiin! Nyt kuitenki vois alottaa sen tutustumisen, ku tietää edes vähän mistä vois alottaa. ;) Ehkä siitä kamerasta saa enemmän irti, ku osaa vähän säädellä niitä asetuksiakin! Ja josko sitä pääsis samalla edes vähän kehittymään ton kuvaamisen suhteen. :)

 2. Ihan huippua, että minijärkkäreilläkin saa nykyisin niin hyviä kuvia. Minulla on Panasonicin minijärkkäri, johon olen ostanut myös asukuviin sopivan linssin. Omassa taitaa tosin olla vain F2.5, mutta oikein hyviä kuvia saa silläkin. :) Tosi hyvää jälkeä tulee tuolla Olympuksen linssillä! :)

 3. Eipä kestä, kiva jos oli hyötyä! Kamerasta ja kuvaamisesta saa kyllä niin paljon enemmän irti, kun jaksaa pikkuisen perehtyä asetuksiin. Kokeilemalla oppii parhaiten! Mukavia kuvaushetkiä ;)

 4. Haha, voi että! Harvemmin näkee 45 millisestä tarjouksia, joten jos olet tämän hankintaa harkinnut, niin nyt kannattaa kyllä napata omansa :)

 5. No sanos muuta! Vanha painava järkkärini lähti tämän alta pois, kun niin paljon pienemmälläkin koolla saa hyvää jälkeä aikaan :) Objektiivitkin ovat niin näppärän kokoisia, että niitä jaksaa kantaa mukana ja venkslailla.

 6. Toi on kyllä huippu ja aika mukava toi tarjoushintakin. :) Allekirjoitan myös ton, että zoomausmahdollisuuden puuttumiseen tottuu aika nopeasti.

  Sulle ois täällä haaste odottamassa. :)

 7. Moikka! Oisin kiinnostunut siitä, miten toi sun Mulberryn Lily on kestänyt käyttöä? Oot sitä kuitenkin ilmeisen paljon käyttänyt. Onko tuo edessä oleva laatta ja sen alaosa läpän alla yms. naarmuuntuneet kun ne on tuollaista tosi kiiltävää metallia? Vuittoneissa, etenkin ebene Evassani, olen huomannut tämän ongelman. Laatta naarmuuntuu siis ihan super helposti :( Mulberryistä minulla ei oikeastaan ole aiempaa kokemusta. Kiitos kovasti jo etukäteen vastauksesta!

 8. Kiva kun olet päässyt nyt leikkimään omallasi huoltokeikan jälkeen! 45mm on kyllä koko rahan arvoinen, tuossa on hintalaatusuhde ehdottomasti paikallaan :) Jihuu, kiitos haasteesta!

 9. Moikka Jennika! Täältä saat suuret suositellut Mulberryn Lilylle :) Kävin oikein syynäämässä laattaa, ja naarmuja näkyy näin vuoden (todella) ahkeran käytön jälkeen hirveän vähän. Nekin näkee vain valoa vasten oikein tarkastellen, mutta muuten naarmuja ei juurikaan ole kummassakaan laatassa. En tiedä mitä väriä olet ajatellut, mutta muistaakseni esim. Oak Lilyssä metalli on mattaisempaa, joten en osaa sanoa miten siinä näkyy naarmut.

  Kaiken kaikkiaan niin nahka kuin ketjukin ovat kestäneet hurjan hyvin, puhumattakaan miten kätevä ja kaunis laukku Lily on. Olen siis itse ollut enemmän kuin tyytyväinen ostokseen :)

 10. Hei!

  Onko syksyn mittaan tulossa vielä postaus jossa tehtäisiin katsaus syys/talvitakki tarjontaan esim yhteistyökumppaniesi sivuilta ?:) täällä olisi yksi “täydellisen villakangastakin” metsästäjä. Täydelliset takit vaan ovat hiukan kivenalla joten apua tarvittaisiin enkä usko olevani ainut.

  Rakastan tyyliäsi ja luotan makuusi niin vahvasti että postaus olisi paikallaan:)

  Kiitos jo etukäteen ja hyvää alkavaa syksyä!<3

 11. Ihana blogi sinulla Jonna + vaikutat kyllä todella herttaiselta! :) Sait uuden lukijan minusta. Luen vain ihan muutamia lemppareimpia blogeja ajanpuutteen vuoksi (minulla on kaksi pikkuista tyttöä, joioden kanssa pyrin viettämään lähestulkoon kaiken vapaa-aikani. Blogit on kuitenkin myös tärkeitä :) ), eikä oikein ole aikaa etsiä uusia. Nyt Mona esitteli äitinsä suosikkiblogit ja siellä oli sun blogi listattuna. Tulin katsomaan ja lisään sut ehdottomasti suosikkeihini :)

 12. Heippa Iina! Kiitos paljon toiveestasi ja voi miten ihana kuulla, että luotat makuuni! Tiedätkö, luit suoraan ajatuksiani ;) Olen sellaista postausta nimittäin hieman kaavaillutkin, olen jo löytänyt selaamistani nettikaupoista muutamia aivan ihania takkikandidaatteja. Yritän palata jutun kanssa mahdollisimman pian, josko keräämieni joukosta löytyisi sinullekin se täydellinen takki :)

  Kaunista syksyä sinnekin <3

 13. Hei Jaana, oikein lämmin kiitos kommentistasi ja kauniista sanoistasi! Hurjan kiva kuulla, että Monan postauksen myötä tänne eksyi uusiakin lukijoita :) Ei muuta kuin isot tervetuliaistoivotukset, toivottavasti viihdyt blogini parissa!

 14. Voi että, kaikki ihanat tarjoukset tulee juuri silloin kun lompakko ei tahdo joustaa enää. :D Varmasti hankin tuon objektiivin vielä, näyttää saavan aikaiseksi laadukkaita kuvia. :)

 15. Moikka!

  Osaatko sanoa, että riittääkö tuo objektiivi pelkästään vaan pitääkö siihen tilata jtn “lisäosia”, kun tuolla Topshotin sivuilla lukee näin: “Huom! Olympus LH-40B vastavalosuoja ja 37 mm suojasuodin eivät kuulu vakiotoimitukseen, suosittelemme myös niiden tilaamista!”

  Tai onko esimerkiksi sulla nuita? :)

 16. No voi kurja! Onneksi objektiivi ei kuitenkaan ole sieltä kauppojen hyllyiltä mihinkään häviämässä, niin ehdit hankkia omasi vielä myöhemminkin ;)

 17. Eipä mitään, kiva jos oli jotain apua! Jostainhan se pitää aloittaa ja kokeilemalla todellakin oppii :) Mukavia kuvaushetkiä!

 18. Heippa Maija! Tosiaan, minun on pitänyt joskus tehdä noihin asioihin liittyen postaustakin. Itse objektiivi kyllä “riittää”, mutta nuo lisävarusteet ovat ehdottoman suositeltavia, itseltänikin löytyy nuo molemmat. Suojasuodin on ikään kuin halpa henkivakuutus linssille, eli jos lasiin tulee vaikka jokin särö, niin suojasuodin on huomattavasti halvempi uusia kuin koko objektiivi itsessään. Se siis nimensä mukaisesti suojaa linssiä. Vastavalosuoja taas, se on selittty niin hyvin tuolla nettikaupassa, että kopsaan suoraan tekstin tähän:

  “Vastavalosuoja vähentää objektiiville tulevan hajavalon määrää ja siten se on omiaan parantamaan kuvan kontrastia ja vähentämään linssiheijastuksia. Kuvanlaadun parantamisen lisäksi vastavalosuoja suojaa objektiivin etulinssiä naarmuuntumiselta ja kolhuilta.”

  Molempien tilaamista suosittelen siis ehdottomasti :) Toivottavasti tästä oli jotain apua!

 19. Osaatko sanoa sopiiko toi objektiivi kaikkiin Pen malleihin? Mulla on olympus pen mini E-PM1. Kiitos paljon vastuksestasi jo etukäteen :)

 20. Unohdin kokonaan mainita tästä postauksessa, hyvä kysymys! Objektiivi käy siis toki kaikkiin PENeihin, myös E-PM1:seen :) Kivaa viikonloppua!

 21. No apua, nyt kyllä himottaisi tilata :D tosin juuri ostin Mulberrylta ihanan Tamara huivin, joten ehkä täytyy vielä miettiä :D

 22. Millä ohjelmalla laitat nuo “kuplat” ja tekstin kuviin? Näyttää tosi kivalle! :) Sun blogi on muuten aivan ihana, mun ehdoton lemppari :)

 23. Hih, piti tulla ennen oman tilauksen vahvistamista varmistamaan, että olenhan tilaamassa oikean ja tämän pitäisi olla nyt se oikea. Itselläni E-PM1 mutta eikös nää E-PM:t oo kaikki samaa perhettä? TopShotissa maksaa toi objektiivi nyt 199€ :)

 24. Heips Kelli! Ihan oikeassa olet, että objektiivit käyvät kyllä kaikkiin PEN-kameroihin niin mini kuin Lite-malleihinkin, joten sen suhteen ei ole huolta. Sen sijaan huomasin, että tuo 199€ on tarjoushinta ostaessa PEN tai OMD-rungon, joten ei ole yksittäisenä tuohon hintaan, höh :/ Ihmettelinkin, että olipas halpa, hih! Suosittelen kyllä tuota koko sydämestäni, ihan loistosijoitus :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *