Five Reasons to Love Fall

Jos ei ole tullut vielä rivien välistä jokseenkin selväksi, olen minä ehdottomasti syksyihmisiä! Joillekin syksy ei tuo mieleen muuta kuin tylsän pimeyden, loiskuvat vesilammikot, kylmyydestä värisemisen sekä syysväsymyksen. Noh, myönnän, viimeisin on kyllä tuttua täälläkin! Syksyssä on kuitenkin niin paljon kaikkia ihania puolia, joten tein näin sunnuntain ratoksi oman pienen listani :)

Luonnon väriloisto

Kukapa ei aloittaisi syksyä ihastelemalla puihin ilmestyviä kirkkaanoransseja tai punertavia lehtiä? Etenkin aurinkoisina päivinä luonto näyttää ehdottomasti parastaan, eikä ulkona voi kävellä ilman huulille kirpoavaa hymyä!

Kauniit asusteet

Yksi syy, miksi olen ehkä eniten innoissani syksyn tulosta, on ehdottomasti kauniit asusteet. Naiselliset nahkahanskat, pehmeät syysväreissä hehkuvat huivit kaulaa lämmittämään, ballerinojen vaihto saappaisiin… What’s not to love?

Pimeät illat & kynttilät

Pimenevät illat kuuluvat syksyyn, halusimme tai ei. Niistä voi kuitenkin ottaa kaiken ilon irti kaivamalla kynttilät esiin laatikoiden perältä. Olen poltellut useana iltana kynttilöitä ympäri asuntoa, voi sitä tunnelman määrää :) Mikään ei ole ihanampaa kuin antaa sateen ropista ikkunaan, kääriytyä viltin alle ja sytyttää kynttilät. Jos kaipaat sisustuselementin lisäksi myös ripauksen tuoksua, kannattaa tutustua esimerkiksi By Malene Birgerin tai JOIK’n kynttilöihin, etenkin jälkimmäiseltä löytyy herkullisia tuoksuja syksyn piristykseksi. Minun kodissani tuoksuu tällä hetkellä suosikkijälkiruokani Creme Brulee, mutta Cinnamon Bun voisi olla näin joulua kohden ihana..

Lämpimät villapaidat

“You know what I saw on my way in here? A girl in a sweater. And you know what that means: the season of exposed skin is over, exactly! Vaikka How I Met Your Motherin Barney ei sytykään viileistä ilmoista ja naisten kääriytymisestä villapaitoihin, olen minä intoa puhkuen ottanut kaikki lämpöiset vaatteet esiin kaapista. Palmikkoneulosta, puuvillaa, silkkiä, kashmiria.. Voisin asua koko kylmän kauden näissä maailman mukavimmissa vaatekappaleissa ;)

Kotoilu

Vaikka olen suht menevää tyyppiä, viihdyn hyvin myös itsekseni. Kesällä pitäisi ottaa kaikki ilo irti hyvistä ilmoista ja viettää kaikki mahdollinen aika ulkona, joten syksyllä nautin kotoilusta ihan luvan kanssa. Toisinaan rakastan päiviä, jolloin tiedän voivani kotiin tullessani vain rojahtaa sohvannurkkaan ja tehdä viltin väliin pienen pesän itselleni ja kupposelle kahvia. Seurakseni valitsen läppärin ja suosikkiblogini, jonkin hyvän hömppäkirjan taikka katson nauhalta jotain hyvää sarjaa. Ei hullumpaa, eikö? :)

Siinäpä muutama hyvä syy rakastaa syksyä! Toki, pian starttaava lokakuu on myös merkki synttäreideni lähenemisestä, siinä vielä yksi syy lisää ;)

If you haven’t already noticed, I’m definitely one of those who are excited about autumn. There are some people who can’t think of anything else after summer than all the raining and how days are getting darker and breezier. I think that autumn is a lot more than that, so I even made a list about reasons to love this particular season of the year.

Firstly, I would like to mention the amazing colours of the nature that simply make everything look so beautiful outside. Another thing I like about this time of the year is that I get to wear all kinds of beautiful accessories ranging from lovely leather gloves to soft scarves. I also love to light some candles (especially the scented ones, it smells like creme brulee – my favourite dessert – in here!) to make your home look cozy. Let’s not forget warm sweaters, which I could wear all winter long! Last but not least, who wouldn’t love coming home after a long day and snuggle up on the sofa with a cup of coffee. It’s also my birthday in October, which is  another reason for my enthusiasm ;)

31 thoughts on “Five Reasons to Love Fall

 1. Hih,melkein sait tämän syksy vihaajan kääntämään kelkan;) Upeita kuvia,olet kyllä saanut hyvin vangittua tunnelman kuviin! :)

 2. Kotoilu on kyllä ehdottomasti yksi syksyn parhaita puolia! Kesän jälkeen sitä kaipaa jo kovasti niitä iltoja, kun saa vai olla eikä tarvitse tehdä mitään erikoista. :)

 3. On tämä syksy niin ihanaa aikaa, itse ihastelen punertavia vaahteranlehtiä kiiruhtaessani bussipysäkille aamuisin. Mistä tuo ihana kuvassa esiintyvä harmaa huivisi on peräisin? :)

 4. Monta hyvää syytä rakastaa syksy, pakko sanoa. Olen vankkumaton kesäihminen, mutta tuossa on kyllä hyvä lista jolla tästä vähemmän suosikistani tulee oikein hyvä vuodenaika :)

 5. En voisi olla enempää samaa mieltä, syksystä löytyy niin paljon ihania puolia! <3 Parempi vaan unohtaa kaikki huonommat -loska, synkkyys ja muut ikävät asiat eikös ;)

 6. Aivan ihana postaus jälleen. ♡ Täällä toinen syysihminen. Kaikki noista kirjoittamistasi syistä on täällä myös syitä tykätä syksystä. Eikä vähimpänä tulevat synttärit. :-) Kotoiluun kuuluu nuo kaikki ihanat jutut kynttilöistä ja takkatulesta sekä kuumasta kaakaosta lähtien… Kesän jälkeen on mukava nauttiä uuden kauden jutuista. :-)
  Ihanaa sunnuntaita muru!

 7. At least somebody is excited about Autumn :D. I belong to the other group you mentioned. For me it's just getting cold everywhere – it's freezing here every morning and we still have September! Plus everybody's sick… and I already have flu (as always when it gets colder) and wearing my winter jacket (wondering what to wear when there's 20°C freezing outside!).
  Have a great time Jonna and don't get infected by my pessimism! ;)

 8. Oon samaa mieltä! Syksy on kaunista aikaa, saa luvan kanssa köllötellä sohvalla hyvän kirjan ja kaakaon kanssa. :) Mukava postaus. <3

 9. Hei! Tuli mieleen että et sattumalta olisi myymässä sitä reilu vuosi (?) sitten ostamaasi h&m:n vaaleanharmaanbeigeä a-linjaista takkia? :D kuumeisesti yritän etsiä sen tyylistä takkia mutta mistään en löydä! Nyt harmittaa kun silloin en tajunnut sitä kotiin kiikuttaa :/

 10. Muitakin “kotihiiriä” löytyy, jes ;) Olen kanssasi niin samaa mieltä, ihana joskus vaan olla ja möllöttää!

 11. Näiden syiden jälkeen syksy ei ehkä ole niin tylsää aikaa vankkumattomalle kesäihmisellekään ;) Reipasta viikkoa sinne!

 12. Oikea asenne, tuolla selviää tästä pimeästä vuodenajasta leikiten! :) Vaikka toki tulee niitäkin päiviä, kun tekee mieli kirota loskan läpi tarpoessaan, mutta ei mennä vielä siihen, hih ;) Kivaa viikkoa Rosita!

 13. Kiitos murunen, ihana jos syysihmisenä tykkäsit :) Ai sinullakin on synttärit lokakuussa? Kohta niitä saakin alkaa jo odotella, sekä ehdottamaan vaivihkaa lahjatoiveita läheisille, hih. Ihanaa uutta viikkoa sinne!

 14. Haha, oh no! Hopefully you manage to find at least something good about autumn after this post ;) Have a nice week, Aneta!

 15. Muitakin syysfiilistelijöitä siis löytyy :) Kiva jos tykkäsit tästä ja ihanaa uutta viikkoa!

 16. Heippa! Takkia ei itse asiassa tullut pidettyä ainakaan nyt syksyllä, mutta mietin vielä olenko kuitenkaan myymässä sitä.. Laittaisitko minulle vaikka sähköpostia varmuuden vuoksi, niin jään harkitsemaan asiaa ja voin sitten palata sinulle :)

 17. Minä en ole yhtään syksyihminen mutta sait tällä postauksellasi minulle positiivisemman kuvan syksystä :)
  Nyt pitäisi vaan ostaa joitain neuleita ja uusi muhkea huivi niin eiköhän se syksy tunnu sitten kivemmalta.

 18. Mä oon aina vihannut syksyä, mutta tänä vuonna oppinut rakastamaan sitä ja just kaikkia noitakin pieniä juttuja joita luettelit! Pienet asiat tekee helposti iloiseksi! :)

 19. Hei, mitähän hintaluokkaa tuo Gantin huivi mahtaa olla? Verkkokaupassa ei ole hintoja ja ainoa verkkokauppa mistä Gantin tuotteita olen näin äkkiseltään löytänyt, niin siellä ei sitten ole juuri kyseistä perushuivia myynnissä.

 20. Juurikin näin, kannattaa kaiken pimeyden ja kylmyyden keskellä ottaa ilo irti niistä pienistä kivoista asioista! :)

 21. Heippa! Huivin ostosta on jo pari vuotta, joten en ihan prikulleen muista, mutta olisikohan se ollut noin 70e :) Stockalta ja Gantin omista liikkeistä luulisi löytyvän noita perushuiveja. Olen ollut omaani todella tyytyväinen, yhä hyvässä kunnossa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *