Uudessa kodissa

Arvatkaapa mistä näpyttelen tätä postausta? Vaasasta! Täällä sitä ollaan – tulevassa kotikaupungissani pienellä pikavisiitillä tuomassa tavaroita. Postaus syntyy glamouristi nököttäen lattialla (jota by the way rakastan!) kahvikupin kera, eikä asunnosta löydy muutamien kimpsujeni ja kampsujeni lisäksi vielä kuin pari ruokapöydän tuolia. Askeettisista olosuhteista huolimatta, tämä tuntuu kuitenkin pikkuhiljaa jo hieman kodilta :)

Ihan näin karuissa oloissa en kuitenkaan joudu asustelemaan, sohva ja sänky ovat tilattuna ja niiden pitäisi saapua muuttoviikolla. Etsinnän alla on vielä muun muassa niin sohva- ja ruokapöytä, pari lipastoa… En malta odottaa, että saan kaiken paikoilleen ja kodin kutakuinkin valmiiksi, niin pääsen esittelemään sen myös teille. Siinä saattaa kyllä vierähtää vielä tovi jos toinenkin!

Pyörähdimme myös tutkimassa keskustaa, Vaasa kun on kaupunkina itselleni vielä varsin tuntematon. Vaikka olen henkeen ja vereen helsinkiläinen ja sieltä pois muuttaminen jännittää ja tutisuttaa polvissa, olen samalla myös hurjan innoissani. Opiskeluaikojen sanotaan olevan elämän parasta aikaa ja niistä pääsen pian nauttimaan – voi pojat! Sitä paitsi, Vaasa vaikuttaa itse asiassa aika ihanalta kaupungilta. Täällä muuten myös paistaa aurinko, kun pääkaupunkiseudulla tulee vettä kuin saavista, eikös Vaasa ollut se Suomen aurinkoisin kaupunki? ;)

Ja psst, olettehan jo kipaisseet lehtihyllyllä hakemassa uusimman Costumen? :) On ollut ihana saada teiltä palautetta Vaatekaapilla– jutusta, yksi kivoimmista kuultavista oli, että “aivan sinun näköisesi”! Oli mahtavaa päästä mukaan tällaiseen juttuun ja myös nähdä kulisseissa, miten se syntyy. Suurkiitos Costumelle näin hienosta mahdollisuudesta, olen vieläkin hieman ymmälläni, että siellä se meikäläisen nassu todella on!

Täältä käsin minä siis bloggailen parin viikon kuluttua, ensi kerralla toivottavasti sohvalla mukavasti köllötellen! Ihanaa viikonloppua kaikille :)

I’m writing this post on the floor (which I love by the way) at my new home. I’m visiting my new home town, because I’ll start with my economic studies here in a couple of weeks. There are no furnitures yet, except for those two chairs, so it isn’t that cozy in here. I can’t wait to get a sofa and a bed here, although it already feels a bit like home. I’ll promise to show you guys some photos as soon as I get this place ready :)

Above is also a little sneak peek of the Finnish Costume magazine, where’s a small article about me and my wardrobe. It was really exciting to be part of this, I’m so greatful for Costume for this opportunity. Hope you all have a gret weekend!

46 thoughts on “Uudessa kodissa

 1. Onnea koulutielle! Vaasasta Palosaarentieltä löytyy ihana sisustusliike Säde. Suosittelen!

 2. ihana ihana ihana jonna <3 todella hieno saavutus tosiaan saada oma nassu costumen kaltaiseen lehteen, wau ! ja onnea vielä kertaalleen kouluun pääsemisestä, ja eiköhän siellä kohta oo muutakin kuin ne pari tuolia - meinaan varmaan aika ihana jonnamainen sisustus ;-) PUS kaunokainen ja ihanaa viikonloppua !

 3. Vaasa on kyllä tosi kaunis kaupunki! Monella vaasalaisella on “pakkomuuttaavaasastahetipois” -mania päällä, ollut jo vuosikaudet. Minä viihdyn täällä loistavasti, on vaikea kuvitella että asuisin Keski-Suomessa missä ei olisi merta. Eihän tämä jäärin suuri kaupunki ole, mutta silti ihana <3 Vaasa on kyllä aurinkoinen paikka, mutta myös aika tuulinen :D

 4. I want to say thank you so much for your amazing blog! It's like an everyday doze of inspiration for me. Thank you also for some text in English 'cause I don't know Finish at all :)

 5. En ole varma olenko ikinä käynyt Vaasassa, mutta eilen instagrammaamassasi (hieno sana :D) kuvassa se näytti ainakin kauniilta :) Täytyy napata tuo Costume ehdottomasti mukaan seuraavalla kauppareissulla!

 6. Mitä alat opiskella Vaasassa? Voi olla, että oot maininnut sen moneen kertaan, mutta oon uusi lukija ja alkoi kiinnostaa :)

 7. Kiitos paljon! Hurautinkin kerran liikkeen ohi ja googlettelin sen heti, moni teistä on myös sitä jo suositellut. Täytyy siis ehdttomasti käydä, kiitos sinullekin vinkistä :)

 8. Kiitos Siiri murunen <3 Hih, olen kyllä ihan innoissani pesänrakennuspuuhissa ja kodista tulee varmasti näköiseni! Kunhan sinne tosiaan saa vähän jotain muutakin kuin ne kaksi tuolia ;) Ihanaa viikonloppua sinekin ja halauksia!

 9. Heh, sen kyllä huomaa useiden syntyperäisten vaasalaisten kommenteista! Toki ymmärrän, että tilanne on vähän eri siellä ikänsä asuneella kuin sellaiselle, jolle se tulee olemaan opiskelukaupunki. Ihana kuitenkin kuulla, että sinä olet viihtynyt siellä hyvin :) Tuuli tuiversi kyllä eilenkin, kuinkahan hyisevä se on sitten talvella! :D Kiitos mukavasta kommentistasi Petra :)

 10. Thank you so much for your kind words, Anna! You really made my day :) Hope you have a great weekend!

 11. Kaunis kaupunki se kyllä on, ainakin näin kesäisin ;) Sinullakin on varmaan jännät ajat, kun pääset pian opiskeluiden pariin!

 12. That's nice to hear! It does feel so empty at the moment, but it must be such a great feeling when you'll get your apartment look like a home :) That laptop case has been a great purchase, excpet that it's beautiful, it's also very useful.

 13. Kauppatieteet kutsuvat tätä neitiä! Lämpimästi tervetuloa uudelle lukijalle, kiva kun jätit jäljen itsestäsi :)

 14. Tuosta Vaasan aurinkoisuudesta voidaan kyllä väitellä, mun ensimmäiset kouluviikot siellä tuli muistaakseni joka päivä vettä kaatamalla.. ;D Ei vaiteskaan, Vaasa on ihana kaupunki ja tulee kyllä ikävä, vähän haikea olo oli kamoja sieltä roudaillessa. :( Ihana lattia on sun kämpässä, tosi kaunis! Täälläkin vaihtui muovimatto tammiparkettiin, aah :) Lattia vaikuttaa kyllä niin älyttömästi kämpän ilmeeseen!

 15. Oi, kotipostauksia odotellessa, ne ovat aina lemppareitani! :) En ole vielä nähnyt Costumen-juttua, mutta pitääkin piipahtaa lehtihyllyllä nappaamassa lehti luettavaksi. Vaikka näin viikonlopun kunniaksi. :) Onnea vielä, juttujasi on ilo lukea!

 16. Sulle tulee varmasti tosi kiva opiskeluaika! Omasta onkin vierähtänyt jo tovi :) Odottelen innolla kuvia sun asunnosta ja kiva päästä seuraamaan sen sisutamista. Mulla on Costume vielä ostamatta, mutta täytynee korjata asia tänään, tosi hienoa että olet päässyt mukaan lehteen! Ihanaa viikonloppua <3

 17. Hahah, älä pilaa mun ihanan aurinkoista mielikuvaa! :D Kiitos, tuo lattia on kyllä kovasti minunkin mieleeni. Samaa mieltä, lattia tekee kodissa todella paljon! Uusi kämppäsi kuulostaa ihanalta, innolla sisustusjuttuja ja Turun tunnelmia odotellen :)

 18. Ihana päästä väkertämään kotijuttuja, tykkään niin kovasti niitä itsekin lukea ja katsella muiden blogeissa :) Kiitos kivoista sanoistasi ja muksaa viikonloppua!

 19. Lattiasta olen ihan fiiliksissä ;) Kuten ylempänä jo totesinkin, niin lattia tekee kämpän yleisilmeelle kyllä paljon! Asunto on sellainen näppärä pieni kaksio :) Yksityiskohtia varmasti luvassa!

 20. Voi varmasti tulee, vaikka tällä hetkellä kovasti jännittääkin näin ison uuden etapin aloittaminen :) Sisustusintoa nyt tosiaan riittää vaikka muille jakaa, kuvia kyllä luvassa sitten kun pääsen uuteen kotiini asettumaan. Samoin sinne ihanainen! :)

 21. Voi, lämpimästi tervetuloa Vaasaan! Olen nyt hiljaittain löytänyt blogisi ja heti kahlasin koko blogin läpi. Luulempa että kyseessä on jo yksi lempiblogeistani :) Terveisin, syntyperäinen Vaasalainen, joka ei halua muuttaa äkkiä pois ;)

 22. Hei Jonna! Onnea opiskeluun ja uuteen asuntoon sekä Vaasaan! Olen jo jonkin aikaa seurannut blogiasi, mikä on ihanan positiivinen ja aidosti hetkessä elävä + elämästä nauttiva hyvine kuvituksineen. Olen sinuun verrattuna jo täti-ihminen, tosin nuorekas sellainen ;) mutta eri-ikäisten blogeja on mukava seurata. Yksi kysymys tuli mieleen: Missä hotellissa asuitte Mallorcalla, suositteletko sitä?

 23. Heippa,

  Pakko kommentoida…olimme perheen kanssa, poikani ja mieheni, pienellä troadtripilla Seinäjoki-Turku (Viking Grace) -Vaasa …ja mitä ihmettä! Kävelit eilen illalla isäsi (?) kanssa vastaan..olen aika varma :) Olen jo vajaan vuoden lukenut blogiasi…oli jotenkin hassu fiilis. Olen itse asunut ½v. Vaasassa yli kymmenen vuotta sitten.. aurinkoinen kaupunki tosiaan. Voi tuntua helsinkiläiselle pieneltä, mutta varmasti avartaa käydä muuallakin…

  Joten hyviä hetkiä opintoihin ja koti-kuvia odotellessa :) Sinulla on hieno blogi! Ja luonnollossa olet myös tosi kaunis :)

 24. Oi odotan innolla sellasta koti postausta:) Tykkään muutenkin tosi paljon sun blogista!

 25. Sulla tulee kyllä varmasti olemaan kivat opiskeluvuodet Vaasassa. Itse oon kanssa joskus sielä opiskellut ja tykkäsin kovasti, syksyllä aurinkoa ainakin riitti ja meri oli ihana! :) Mistä muuten tuo sun tietokoneen laukku on? Oon etsinyt omalle Macbookilleni jotakin samantyylistä :)

 26. Onnittelinkohan, Jonna, sinua ollenkaan kauppakorkeaan pääsystä…? Mutta nyt: ONNEA! Opiskelijavuodet ovat ikimuistoisia, ja se aika kuluu äkkiä… Costume hankittu!!

 27. Tsih, odottelen jo jännityksellä postauksia uudesta asunnostasi! :) Oli ihanaa lukea klassisesta tyylistäsi Costumesta. Ja onnea uudesta kämpästä ja opiskelupaikasta!

 28. Heippa Maarit! Kiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi :) Minusta on aina ihana kuulla, että sieltä ruudun takaa löytyy lukijakuntaa moneen lähtöön, sitä tuntee onnistunensa jossain, jos monen ikäisiä ihmisiä kiinnostaa!

  Kysymykseesi sitten, asuimme Blue Village Alcudia Pins-hotellissa. Riippuu vähän mitä lomaltaan hakee, jos pääasia on auringosta nauttiminen ja rentoutuminen, niin ehdottomasti suosittelen. Hotellin uima-allasalue on laaja (joskin aika vilkas kun on perhehotelli kyseessä), vietimme myös monta päivää ihan viereisellä upealla rannalla. Hotelli oli todella siisti ja kaikki toimi! Jos taas tykkää liikkua ympäristössä ja kävellä, niin kannattaa majoittua hieman lähemmäksi esimerkiksi satamaa. Hotelli on sen verran kaukana, että liikuimme illat aina bussilla tai taksilla, kun lähdimme syömään. Toisaalta taksilla liikkuminen on suht edullista, joten ihan miten itse sijaintia sitten lomallaan arvostaa :)

 29. Heippa Tuija! Voi että, olipas hauska yhteensattuma, että satuimme olemaan molemmat ns. vieraassa kaupungissa yhtä aikaa! Olimme isäni kanssa pienellä tutkimusmatkalla Vaasan keskustassa iltasella, joten varmasti näkysi oli oikea :)

  Kiitos kauniista sanoistasi ja tunnelmallista syksyn odotusta sinne :)

 30. Kiva kuulla, että viihdyit! Uskon kyllä, että Vaasa on opiskelukaupunkina mainio :) Läppärin suojus on Marc by Marc Jacobsin, Shopbopilla näitä myydään monissa eri väreissä ja kuoseissakin :)

 31. My pleasure! I once tried the google translator and the result was terrible.. :D So you're starting school as well, that's great!

 32. Voi Marjukka, lämmin kiitos nyt vielä onnitteluista! <3 Niin sitä kuulee sanottavan, että opiskeluaika kuluu hurjaa vauhtia :)

 33. Hih, toivottavasti! Innolla odotan, että pääsen tositoimiin pesänrakennuksen kanssa ;)

 34. Hih, ihana :) Niitä on varmasti luvassa, kunhan saan siitä vielä kodin näköisen! Kiitos murunen kivoista sanoistasi ja ihanaa viikonloppua!

 35. Oi kiitos ihanasta kommentistasi Krista! Sekä kunniasta olla lemppareidesi joukossa, kiva että olet löytänyt blogini pariin :) Hih, hauska kuulla, että on joku joka ei ole tuli hännän alla ryntäämässä pois Vaasasta ;) Oikein mukavaa viikonloppua!

 36. Uusi koti ja uudet tuulet elämässä, tuollaiset asiat tekee vain niin hyvää välillä! :) Mullakin on edessä muutto tässä oikeastaan aika pian ja alkaa vähän jänskättää jo ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *