Syysvaatekaapin kulmakivet

Vaatekaapin kulmakivistä on toivottu useat kerrat postausta ja sen toteuttaminen on muhinut päässäni jo pitkään. Lopulta päätin tehdä postauksen hieman syksyisemmissä tunnelmissa, keskittyen lähinnä syysvaatekaapin kokoamiseen peruspilareista. Varsinaisia kulmakiviähän ei kukaan voi määritellä, muodissa vain mielikuvitus on rajana ja makuja on niin monia, mutta nämä seuraavat elementit kuuluvat ainakin minun kaappiini :)

1. Bleiseri, 2. palmikkoneule, 3. neuletakki, 4. raitaneule
5. kauluspaita, 6. teeppari – COS, 7. valkoinen pusero, 8. toppi

Aloitetaan yläosista! Bleiseri on alkusyksystä ehdoton, kun on vielä liian lämmintä varsinaisille päällystakeille, mutta jotain pidempää on jo vedettävä päälle. Sen avulla kerrospukeutuminen on myös helppoa, alle voi laittaa vaikka lämpimän neuleen. Neuleen kanssa toimii loistavasti myös kauluspaitakombo, tämä on yksi omista kerrospukeutumissuosikeistani syksyn tullen! Pitkä yksivärinen neuletakki sopii monen kanssa ja näyttää hyvältä saappaiden kera, raidat taas toimivat myös mainiosti syystunnelmissakin.

Puseroissa suosin pitkälti samaa linjaa ympäri vuoden, neutraaleja sävyjä ja ilmavasti laskeutuvia malleja. Perus t-paita sopii monen kanssa, omani olen tähän asti löytänyt mm. COSilta sekä Tiger of Swedeniltä. Valkoinen pusero kuuluu ehdottomasti kulmakiviin myös syksyllä ja talvella. Viininpunainen on yksi syksyn suosikkiväreistäni, lyhythihainen toppi olisi kiva bleiserin kanssa iltamenoihin tai neuleen kera arkeen.

1. Revityt farkut, 2. mustat farkut, 3. vahapintaiset housut, 4. kellohame, 5. pikkumusta

Entäs alaosat sitten? Farkkutyttö kun olen, on niille paljon käyttöä vaatekaapissani. Alkusyksystä voi hyvin käyttää vielä hieman revittyä mallia, perusmustat farkut taas menevät monen kanssa. Murretuista sävyistä khakivihreä on myös mieleeni, tällaiset vahapintaiset housut toisivat kivasti sitä jotain asuun kuin asuun!

Pukeutumiseni iltamenoihin on syysaikaan usein housujen, siistimmän puseron ja korkojen yhdistelmä, mutta kaapissani on myös hieman jämäkämpää matskua oleva kellohelmainen musta hame. Juhlavampaan tilaisuuteen taas valikoimasta on hyvä löytyä pikkumusta, jota voi asustaa mielensä mukaan, miksei se sopisi vaikka toimistollekin!

1. Trenssitakki, 2. villakangastakki, 3. harmaa huivi, 4. ruutuhuivi – Mulberry
5. korkeat nilkkurit, 6. laukku – Louis Vuitton, 7. nahkahanskat
8. matalat nilkkurit, 9. tennarit, 10. saappaat, 11. kumisaappaat

Sitten päästäänkin päällystakkeihin. Omassa kaapissani trenssitakki ja villakangastakki ovat syksyn tärkeimpiä vaatteita, joku toinen taas viihtyy parhaiten rennommassa parka- tai nahkatakissa. Rakastan yli kaiken muhkeita huiveja, tämä Kiomin kashmirhuivi näyttää juuri sellaiselta, johon haluaisi kääriytyä kylmässä viivassa. Hintakin tuntuu materiaaliin nähden varsin järkevältä, Mulberryn klassikkohuivien hinta taas on pompahtanut tänä syksynä pilviin! Uskomatonta, että maksoin omastani viitisen vuotta sitten 80 euroa…

Kenkäpuolelta taas valitsisin korkeammalla korolla varustetut juhlaan sopivat nilkkurit, ehkä mokkaisina, arkinilkkurit nahkaisina, sekä Converset alkusyksyä varten. Viileämpien ilmojen myötä kaivan esiin suosikkini – eli ratsastushenkiset nahkasaappaat konjakinruskeina sekä mustina. Ei sovi myöskään unohtaa kumppareita, vaikka kuinka haaveilen kuulaista syysaamuista, on märkien kelienkin aika ennemmin tai myöhemmin ;) Sadesäälle Louis Vuittonin canvaslaukut ovat mainioita, tumma Damier Ebene-kuosi on lempparini syksyä kohden.

Sellaisia kulmakiviä tuli näin äkkiseltään mieleen! Olin ihan innosta pinkeänä syysvaatteita keräillessäni ja kollaasia tehdessäni, osa minusta salaa jo odottaa takkien ottamista esiin ja lämpimiin neuleihin kääriytymistä. Käsi pystyyn, innostuiko joku muu jo (edes vähän salaa) syyspukeutumisesta? ;)

I’ve been asked to make a post of my wardrobe corner stones a few times. Here are some fall clothing essentials, with these pieces you can create many outfits. I would mention at least a blazer, warm sweaters and some easily combined blouses. When it comes to bottoms I prefer jeans, you should own at least a pair of black pants that go with everything. Every girl should also have a little black dress in her closet!

How about coats and shoes then? Trench coats and wool coats are my favourites, because these classic pieces last for years. I love ballerina flats, but I may love fall shoes even more. Converse sneakers for early autumn, ankle boots, leather riding boots… you name it! In Finland you also definitely need a pair of wellies. On a rainy day I would pick up a Louis Vuitton canvas bag on my arm.

Mainoslinkkejä / Commercial links

41 thoughts on “Syysvaatekaapin kulmakivet

 1. Käsi pystyssä! Varsinkin tänä amuna ilma on tuntunut jo syksyisen raikkaalta, joskin kostealta ja lämpimältä.

  Hmm..löysin kollaaseista monta check-merkinnällä, mutta muutaman sieltä nappaisin heti..konjakinväriset saappaat on tulossa hankintaan, samoin mustat farkut näyttävät tosi kivoilta! Samaten uudet hanskat tulevat hankittavaksi…ja..ja..ja…vaikkei mitään pitänytkään ;)

 2. Täällä yksi, joka toisaalta odottaa jo syksyä,mutta aikoo nnauttia vielä kesän helppoudesta. :-)
  Ihania juttuja olet taas etsinyt. ♡ Ja värimaailma niin sinun näköinen. :-)
  Syksyä siis odotellessa kesästä nauttien ja ekaa työpäivää aloitellen loman jälkeen…

 3. Mä innostuin. Nyt alkaa kyllä olemaan se aika, että kaupoille pitäis päästä vähän kurkkaamaan syksyn tarjontaa, sillää mulla on ostoslistalla ainakin muutama hyvälaatuinen neule. Myöskin uudet nahkahanskat pitäisi hankkia syksyä ajatellen :)

 4. Itse hankin oman kappaleeni Mulberryn klassikkohuibista vasta viime kesänä, mutta onneksi sen tein koska vuodessa sen hintaan on tullut reilu 100 euroa lisää!!

 5. Mina ainakin odotan jo malttamattomana syyspukeutumista! Ehdottomasti lempivuodenaikani vaatteiden suhteen :) Aika samanlaisia juttuja loytyy omista syysvaatekaapin perusjutuista, lempparini on ehka villakankainen bleiseri, jota kaytan alkusyksysta takkina ja myohemmin se menee myos toimistolla. Matalavartiset kumisaappaat ja mustat nahkaiset nilkkurit olisivat tana syksyna ostoslistalla…

 6. Jihuu, kiva etten ole ainoa! Rakastan kesää enkä toivoisi sen loppuvan, mutta kyllä tuo ajatus saappaista ja takeista jo vähän salaa kutkuttelee.. ;) Hih, kummasti sitä aina löytyy jotain listalle! Toivottavasti löydät etsimäsi :)

 7. Sama täällä, otetaan nyt vielä kuitenkin kaikki ilo irti ihanasta kesästä! Tsemppiä ekaan työpäivään ihanainen, kyllä se arki siitä taas lutviutuu :)

 8. Jee! Minunkin pitäisi käydä vähän kurkistamassa kauppojen valikoimia, musta trenssi olisi ainakin listalla. Hyvälaatuisten neuleiden löytäminen sopuhintaan voi välillä olla hankalaa, mutta onneksi ketjuliikkeidenkin valikoimista löytyy nykyään jo paremmilla materiaalilapuilla varustettuja yksilöitä :) Jostain muhkeasta neuleesta haaveilen minäkin..

 9. Kiva että sait huivin vihdoin itsellesi, muistan kun taisit kysellä sen perään :) Ostit kyllä juuri oikeaan aikaan, huima hinnankorotus!

 10. Kiva etten ole ainoa kummajainen, joka helteellä pikkuisen haaveilee jo syysvaatteista! Villableiseri kuulostaa näppärältä, lämpimällä matskulla saisi lempivaatekappaleelle vielä vähän lisää käyttöaikaa. Matalat mustat nilkuurit on täälläkin listalla, vinkkailehan jos törmäät johonkin helmeen ;)

 11. Joku yksvärinen iso neule, raita neule, ehkä neuletakki (tumm.sin tai harmaa, hyvälaatuinen..oon erehtyny ostaa pari tod huonoa ja siit lähin katon aina neuleen materiaalin..)neois pakko saada.. tollanen harmaa kaulaliina ois kiva.. toi valkonen paitaki olis unelma..

 12. Voi ei, ei vielä puheita syksyn tulosta tai kollaaseja syysvaatteista!! Minä en ole päässyt vielä masuasukin vuoksi nauttimaan kunnolla kesävaatteistakaan ;)

  Täytyy silti hiljaa tunnustaa, että aika ihania elementtejä olet tähän koonnut :) Jokaisen noista voisin klikata ostoskoriini..jos siis soisin vielä ajatustakaan syysvaatteille ;)

 13. Heh, itsekin tein pari päivää sitten samantapaisen postauksen, ja sieltä löytyikin aika monta samaa juttua kun sulta :) Ite kans odotan syksyn alkamista (en sateita) mutta tykkään syyspukeutumisesta niin paljon!

 14. Moikka Jonna. Taas olen vinkkiä sinulta kysymässä :)
  Katselin, että ebaysta saisi vielä sitä H&M:n harmaata maximekkoa, joka sinulla oli viime kesänä häissä. Mutta mietin mitä kokoa pitaisi tilata…mitähän kokoa sun mekko on?

 15. Voi että, tuo raitaneule on aivan ihana! Olen aivan hulluna raitoihin aina keväisin ja kesäisin, mutta voisin kyllä jatkaa villitystä vielä syksyn puolelle tuollaisella neuleella :) Ja hyvät kulmakivet olet valinnut, tästä on hyvä tarkastella että mitäs syysvaatteita itseltä vielä puuttuu!

 16. Käsi ylhäällä täälläkin! Juuri eilen julkaisinkin syysvaatepostausta niistä jutuista, mitä tarvitsen (tai haluan ;) ja monia samankaltaisuuksia näytti löytyvän sinunkin kollaasistasi! Odotan kyllä jo vähän sitä, että viileinä syysiltoina voi käpertyä lämpimiin vaatteisiin sohvannurkkaan kynttilöiden valoon.. :) Syyspukeutuminen vain on niin ihanaa!

 17. Kuulostaa hyvältä! :) Neuleiden suhteen olen minäkin viisastunut vuosien myötä, ennen en juurikaan kurkannut pesulappuun ja tuloksena oli muutaman käyttökerran jälkeen nukkaantunut hirvitys.

 18. Hihih, sori Heku! ;) Onneksi näitä kesäsäitä näyttää olevan vielä ihan mukavasti edessä, joten nautitaan niistä nyt vielä kun on mahdollisuus! Ja ehkä ihan vaan vähän salaa haaveillaan niistä takeista ja villahuiveista..

 19. Noniin, samoja juttuja siis sielläkin mielessä :) Pidetään ajatuksissa vaan ne kuulaat syysaamut ja pehmeisiin huiveihin kääriytyminen – ilman märkiä katuja! :D

 20. Heipparallaa, autan toki aina mielelläni jos suinkin voin :) Kiva että löysit vielä mekon! Oma mekkoni on kokoa 34 ja se meni kyllä ihan nappiin! Vastaa siis mielestäni oikein hyvin normaalia mitoitusta :)

 21. No eikö olekin, oli ihan valinnanvaikeus ottaako kollaasiin tuo tummansininen vai valkoisella pohjalla! Raidat jatkavat ainakin minulla voittokulkuaan vielä syksylläkin, ai että miten hyvältä raitaneule näyttää vaikka bleiserin alla ;)

 22. Jihuu, muitakin löytyy siis! Ajatus sohvannurkasta ja kynttilöistä kuulostaa ihanalta, voi että :)

 23. No innostuin nimenomaan ehkä ihan vähän salaa :) Syksyssä on hyvätkin puolensa, mutta talvesta en oikein sen kylmyyden ja lumenpaljouden vuoksi välitä ja siihenhän syksy väistämättä johtaa… Mutta onneksi on joulu mitä odottaa, siitä tykkään :)

 24. Hih, ihan pikkuisen vaan ;) En ole itsekään talven suurin ystävä, varsinkaan niiden loskakelien.. Ja voi joulu! Sitä en tosin ihan vielä osaa odottaa, mutta voi pojat että rakastan joulun aikaa myös :)

 25. Joo, syyshankintoja tehty täälläkin jo hyvän aikaa! Rentoa takkia etsiskelen vielä tennareiden pariksi, sekä ratsastussaappaita. Tietäisitkö, mikä merkki myy sirompia saappaita? Tuntuu, että kaikki saappaat ovat jotenkin kamalan leveitä kärkiosasta ja itse suosisin enemmän sirompaa mallia, mutten ole ainakaan vielä sellaisiin törmännyt :)

 26. Hahaa, no on innostuttu! Ilmeisesti alitajuntani sanoi, että nyt kun kerran on elokuu niin syksy on alkanut, koska tänään lähdin ulos lämpömittariin katsomatta farkuissa ja neulepaidassa ja ihmettelin, että onpa kuuma. Ja kumma kyllä kaikki vastaantulijat olivat shortseissa ja mekoissa. Ehkä tuolla +25 asteessa (takaisin kotiin päästyä oli pakko tarkistaa) vielä pärjää ilman neulepaitoja… :D

 27. Sinä oletkin sitten ollut hyvissä ajoin liikkeessä! Niin se kyllä kannattaakin, monesti nopeimmat nappaavat parhaat päältä :) Omat saappaani löysin viime vuonna yllättävästä paikkaa, nimittäin Kookengästä, kannattaa pitää silmällä heidän valikoimiaan, josko tulisi ratsastushenkisiä popoja nytkin myyntiin. Spartoolla on myös Geox-merkkiä, joilla on aika kapealla kärjellä saappaita, itsellänikin on yhdet :) Onnea metsästykseen, toivotaan että tärppää!

 28. Hahah, voiei! Siellä oli vielä oikein hiostavan kuuma päivä, joten voin kuvitella tukaluusasteen farkuissa ja neuleessa :D Joten iisisti nyt hei siellä sen syysinnostuksen kanssa! ;)

 29. Syyshankintoja on tullut täälläkin tehty. Hyvin odottamattomasta paikasta tosin… Etsin itselleni uutta peacoat-mallista takkia ja tälläinen huikean pitkä 157 senttinen kun olen niin Zaran Xs-kokisetkin näyttivät lähinnä tynnyreiltä. No, sitä tuli sitten kipitettyä lastenosastolle, josta löytyikin sitten juuri passelin kokoinen takki. Krhm, miten niin 11-12v? :D Tuo Mulberryn huivi on muuten tosiaan kumma juttu – itse myös maksoin omastani vuonna 2009 tuon 80 jotakin euroa, joten nykyiset hinnat ovat aivan naurettavia verrattuna alkuperäisiin (jotka olivat muuten silloinkin jo kalliista päästä..) Itse kuitenkin vielä haaveilen uudesta talvihuivista, saa nähdä miten tytön käy ;)

  Maria / petitelivingmaria.blogspot.fi

 30. Hello Joanna :-)
  I like this post and I absolutely agree with these clothes you mentioned. Unfortunately I haven't found my black dress or blazer yet, but I hope a will soon! :-) Plus some of these things are very expensive – like for example Louis Vuitton handbag, but at least I can dream about having one and maybe it will be part of my closet one day.
  Have a wonderful day and thank you for writing in English – you doing great!

 31. Voi pikkuinen, hihi! Lasten puolelta voi kyllä hyvin tehdä tällaiset lyhyet ihmiset löytöjä, kiva että lopulta tärppäsi ;) Ehkä pitäisi itsekin taas vierailla siellä muutenkin kuin siskontytön vaatteita varten!

  Muistan miten iso hankinta tuo huivi silloin yläasteella oli! Ihmettelen kyllä, miten hintaa nostettiin kerralla niin paljon, toisaalta kysyntääkin kyllä on vuosi toisensa jälkeen. Tarkemmin ajateltuna huivi on kestänyt käytössäni jo lähemmäs 7 vuotta, se on kyllä aika kunnioitettava ikä :)

 32. Hi Aneta! Thank you, I'm glad you like it :) You've got plenty of time to find your own perfect pieces, I didin't own a little black dress until last winter when I found it from Massimo Dutti. I mentioned Louis Vuitton only because I think those bags are great for autumn because of the canvas material. These clothes and accessories are only examples, the price isn't what matters :)

  Hope you have a great weekend and thank you again for encouraging me :)

 33. Ihanaa kun syksy tulee! Oon ite tehny myös hankintoja jo hyvän tovin enkä malta odottaa kunnollisia nelupaita- ja nilkkurikelejä! Sun syysbasicit näyttää tosi hyviltä! Oma vaatekaappi on selkeästi mekkopainotteisempi, mutta kenkäasioista oon täysin samoilla lainjoilla, hyvät nilkkurit niin koroilla kuin matalina ja tietysti kunnon saappaat.

 34. Mulberryn huivi on siitä kalliimpi, koska sitä ei tehdä enään siinä ns. halvempana versiona mitä tehtiin ennen. Eli omanikin olen ostanut n. 100e, mutta nykyään niiden hinnat ovat taivaissa juurikin siksi että ovat vaihtaneet materiaaleja erilaisiksi ja värityskin on kuulemma hieman erilainen näissä uusissa. Todella kurjaa, eli saa olla tyytyväinen, että tuli hankittua huivi muutama vuosi sitten :D Omistin myös Tamara huivin, mutta mielestäni sen hinta-laatu suhde ei kohdannut lainkaan, joten päätin sen myydä vaikka olihan se toki kaunis…

  http://sinikatriina.blogspot.fi/

 35. Muitakin syysintoilijoita, jee! Olen omien hankintojeni kanssa vielä vähän puolitiessä, pitäisi varmaan pian tehdä täsmäisku kaupoille. Garderobisi kuulostaa oikein hyvältä, osaisinpa itsekin käyttää ahkerammin mekkoja :)

 36. Joo, oma huivini on tosiaan sitä 100% villaa, joka on kieltämättä superkarhea näihin pehmoisiin uutukaisiin verrattuna. Ihmettelen vain, että materiaalia muutettiin jo ennen tätä tämän syksyn hinnankorotusta, tietääkseni materiaali ei nyt muuttunut montaakaan prosenttia.. Ja kun hinta nousee suhteessa niin paljon kerralla, pyörälle menee pienen ihmisen pää :D Harmi ettet ollut tyytyväinen Tamaraan, minäkin myin omani pois vuosi sitten, tosin värin takia.

 37. Thank you Ola for your kind words, you made my day! I'll visit your blog, too :) Have a nice weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *