Blogeista ja uusia lukututtavuuksia

Kommenttiboksissa kysellään aina toisinaan lukemieni blogien perään. Olen ollut blogien suurkuluttaja nyt muutaman vuoden ajan ja niitä onkin kertynyt lukulistalle tässä vuosien saatossa monia. Rakastan myös uusien blogien löytämistä, on ihana bongata esimerkiksi omaa tyyliä lähellä blogi, josta voi saada rutkasti inspiraatiota. Blogit ovat minulle päivittäisen inspiraation lisäksi ikään kuin pieni pakopaikka arjesta, paikka jossa voi keskittyä kauniiden kuvien ihastelemiseen ilman tiskivuoria ja pölypalloja nurkissa ;) Toisaalta kenenkään elämä tuskin on pelkkää kuohuvaa ja macaroneja, joten sellainen samaistuttava perusarki on myös tervetullutta.<

Visuaalinen ilme on seikka, johon kiinnitän heti alkuun huomiota uuteen blogiin törmätessäni, kauniit valoisat kuvat iskevät minuun heti! Seuraavaksi huomioni vievät mukaansatempaava ja siisti kirjoitustyyli- sekä asu, ripaus huumoria tekstissä ei myöskään ole pahitteeksi. Lisäksi minusta on ihana, jos kirjoittaja tuntuu jotenkin helposti lähestyttävältä ja tuo sekä tekstissä että blogissaan ripauksen omaa persoonaansa :) Aiheiden monipuolisuus on myös plussaa! Eniten seuraan lifestylehenkisiä blogeja, joissa voi ihastella niin asuja kuin aamupalakuviakin tai saada hyviä kosmetiikkavinkkejä.

Sen pitemmittä puheitta, tässäpä muutamia lemppareitani. Suomen suosituimpiin kuuluvat blogit jokainen löytää varmasti helposti vaikka Blogilistan tilastoista, joten niiden sijaan nappasin tähän tutustumisenarvoisia, osalle teistä ehkä vielä tuntemattomampia helmiä.

http://preppylittlepictures.blogspot.fi/

http://dearmomentsandme.blogspot.fi/

http://luonnollinenblog.blogspot.fi/

http://skiglari-norppa.blogspot.fi/

http://afrenchdaydream.blogspot.fi/

http://seathatsparkles.blogspot.fi/

http://rumaankanpoikainen.blogspot.fi/

http://happydaysida.blogspot.fi/

http://livinupanotch.blogspot.fi/

http://inmyballerines.blogspot.fi/

Toivottavasti näistä löytyi jotain uutta lukulistalle, mikään ei ole parempaa kuin pimeänä syysiltana käpertyä sohvannurkkaan teemukin kera ja ahmia suosikkiblogien päivityksiä. Minua kiinnostaisi kuulla, mihin te kiinnitätte ensimmäisenä huomiota blogissa tai mikä ylipäätään tekee hyvän blogin? Entä kertokaahan, millaisia blogeja seuraatte? Lisää suosikkejani löydätte myös sivupalkista Blogroll-kohdasta.

Every once in awhile I get questions about the blogs that I follow. I have so many blogs on my list and I love finding new ones. I follow blogs mostly because of the daily inspiration they give, but also because those are a place where you can escape from reality and focus on beautiful pictures.

Here are some of my Finnish favourite blogs, hope you’ll find something new on your list as well :) You might not be familiar with these yet, but I highly recommend you to take a look! You can find more of my favourite blogs at Blogroll on the right.

31 thoughts on “Blogeista ja uusia lukututtavuuksia

 1. On aina mukava lukea postauksia, joissa lempibloggaajani vinkkaa omista suosikkiblogeista, sillä näistä löytää usein uusia suosikkeja itsekkin! Suurin osa näistä olikin jo tuttuja, mutta pari uutta tuttavuuttakin löytyi, ja pitääkin tutustua niihin sitten ajan kanssa ;)

  Itse kiinnitän aikalailla samoihin juttuihin huomiota kuin sinäkin: viimeistelty ulkoasu, siisti kirjoitusasu ja mukava kirjoitustyyli, kauniit ja hyvälaatuiset kuvat. Näissä asioissa pyrin aina petraamaan omassa blogissanikin, ja no ainakin siihen melkein kolmen vuoden takaiseen blogini alkutaipaleeseen verrattuna voin ehkä himpun verran sanoa kehittyneeni ainakin kuvien laadussa ;D

 2. Itsekin kiinnitän ensimmäisenä huomiota ehdottomasti visuaaliseen ilmeeseen ja laadukkaisiin kuviin. Itse seuraan lähinnä muotipainotteisia lifestyle-blogeja, koska pelkkien asukuvien selaaminen käy itselleni helposti tylsäksi. Sopiva tyylillinen samanhenkisyys ja mukava persoonallisuus, niin blogi jää lukulistalle!

 3. Kiva jos postaus oli mieleen ja vielä kivempi, jos näiden joukosta löytyi jotain uuttakin lukulistalle :) Samoilla linjoilla ollaan, blogin ensivaikutelma on ainakin itselläni tosi tärkeä ja se muodostuu juurikin noista seikoista. Ja aivan varmasti kehitystä on tapahtunut itse kullakin ja tapahtuu koko ajan lisää ;)

 4. Visuaalinen ilme tekee paljon, kuten ylemmässä kommentissani jo totesin niin ensivaikutelma on minulle tärkeä ja se muodostuu pitkälti jo ulkoasusta :) Olen samoilla linjoilla kanssasi, asupostaukset ovat yksiä suosikkejani blogeissa, mutta niiden rinnalle kaipaan ehdottomasti muitakin aiheita.

 5. Oi, olipa ihana ylläri löytää oma blogi listalta! :)

  Minulle kaikkein tärkeintä blogissa on hyvälaatuiset ja kauniit kuvat, sekä selkeä ja vaalea ulkoasu. Sellaiset blogit ovat ilo silmälle ja mukavia selata :) Tärkeää on tietysti myös että teksti on sujuvaa ja aihepiirit mielenkiintoisia. Ja tosiaan se bloggaajan persoona – jos bloggaajasta saa heti positiivisen vaikutelman, kiinnostaa blogi heti enemmän. Täytyykin selata näitä listaamiasi blogeja läpi jos löytyisi uutta luettavaa!

 6. Oi Jonna mikä ihana kunnia löytää oma nimeni tältä listalta! Vau, kiitos! :)

  Sinun blogisi on yksi ehdottomista suosikeistani myös. Kävi hauska juttu muuten eilen: olin menossa salireissulla ostamaan Costumea sinun vaatekaappijutun vuoksi, mutta lähtiessäni kotoa huomasin uusimman numeron tipahtaneen postiluukusta eteisen lattialle! En yhtään käsittänyt miksi, mutta myöhemmin muistia kaivellessani saatankin muistaa että olen muutaman numeron tilannut ehkä joltain puhelinmyyjältä, mutta mielestäni jo aikoja sitten ja olin ehtinyt unohtaa koko asian :D Mutta sieltä se kuitenkin tipahti todellakin kuin tilattuna, ja sain palkita itseni treenin jälkeen sen parissa :)

 7. Voi että, olipas mukava löytää oma pikkuinen blogi täältä listalta! Kiva jos joku jaksaa lueskella minun hömppäisiä höpötyksiäni :)

  Blogeissa esteettinen ulkoasu ja kauniit kuvat ovat kyllä ehdottomasti niitä mitkä pistävät minunkin silmääni ensimmäisenä. Täytyykin sanoa, että tämä sinun blogisi kauniiden kuvien ja tietysti sinun tyylikkäiden asujesi takia on kyllä ehdottomasti yksi lemppareistani aamukahvin kaverina. Ja voi se sinun Costumen juttusi oli huikea! Sinulle on varmasti luvassa vielä monia yhtä mielettömiä tilaisuuksia ;)

 8. Kiva postaus, jälleen kerran! :) Täytyy käydä tutustumassa näihin blogeihin.

  Vielä Loopin naulakosta ;) olisin kysynyt, että onko naulakko tukeva? Olen pähkäillyt sitä makkariin, mutta mietin että kaataako meidän 8kk. neiti sen nurin, kun lähtee liikkeelle.

 9. Sinun blogissasi juuri tuo visuaalinen ilme on vertaansa vailla, niin raikas ja selkeä! :) Samoilla linjoilla ollaan siis molemmat. Huomaan itse, että oikeasti huonolaatuiset kuvat ovat aikamoinen turn off, toki blogi voi muusta syystä jäädä silti listalleni, mutta ensivaikutelma koostuu kuitenkin juuri ulkoasusta.

  Selaile ihmeessä, toivottavasti löydät jotain uutta kivaa luettavaa :)

 10. Se on kyllä :) Tosin itselläni kestää aina hetki päästä uuden blogin “makuun”, ikään kuin pitää ensin oppia ns. tuntemaan bloggaaja, hih!

 11. Eipä mitään, kiitos itsellesi lukuhetkistä! ;) Kuin myös vastakehusta! Ja hauska sattuma tuon Costumen kanssa, hyvä että se ehti kolahtaa luukusta ennen kuin marssit lehtihyllylle. Toivottavasti tykkäsit jutusta! :)

 12. Mahtavaa, että perustit vihdoin oman blogin, jo sitä oli odotettukin :) Samanlaisia esteetikkoja siis siellä ruudun toisellakin puolen, visuaaliset seikat ainakin minulla luovat juuri sen ensivaikutelman uuden blogin kohdalla. Ja kiitos muru hurjan kivoista sanoista! Kunnia olla virtuaalisena seuranasi aamukahvilla ;) Ihana kuulla että tykkäsit myös lehtijutusta, kiitos kannustuksesta <3

 13. Kiva kuulla että tykkäsit, toivottavasti löytyy jotain uutta luettavaa :) Hmm, mitäköhän tuohon nyt sanoisi.. Se vaikuttaa ehkä heppoiselta suht siron ulkomuotonsa vuoksi, mutta kyllä naulakolla on silti jonkin verran painoa. En siis kuitenkaan usko, että teidän pikkuinen saisi sitä nurin :)

 14. Blogeja on nykyään niiin hurja määrä, että on kiva jos joku välillä poimii ne helmet sieltä tuhansien joukosta ;) Toivottavasti löytyi jotain uutta luettavaa!

 15. Tämä kommentti ei nyt liitä tähän postaukseen mitenkään.
  Muistan lukeneeni jokin aika sitten blogistasi tuotteista, joita käytät kasvoihisi päivittäin. Postauksessa oli yksi Cliniquen tuote ja nyt olisinki kysynyt mikä tämä tuote oli? Olen käynyt kaikki postauksesi moneen kertaa läpi, mutta se ei vain osu silmääni.
  Kiitos avustasi jo etukäteen! :)

 16. Kysymykset ovat aina tervetulleita, oli sitten aiheen vierestä tai ei! Hmm, mikähän tuote on mahtanut olla kyseessä.. Jos kyse on päivittäisestä meikistä, niin sen täytyy olla punaisuutta neutraloiva Cliniquen Redness Solutions. Jos taas ihonhoitotuotteista, niin esimerkiksi joku kasvovoiteistani Dramatically Different Lotion tai esim. Moisture Surge?

  Josko joku näistä tärppäisi. Jos ei, niin kerro lisää tarkempia koordinaatteja! ;)

 17. Voi, mikä kunnia päästä näin hienojen blogien joukkoon! Kiitos paljon päivän piristyksestä, sinä se jaksat aina huomioida muita :)

  Arvostan blogeissa pitkälti samoja asioita kuin mitä tuossa luettelit. Kaunis ulkoasu on yleensä se asia, mihin ensimmäisenä kiinnittää huomiota, mutta sisältö lopulta määrittää sen, jäänkö blogia seuraamaan. Nykyisin luen paljon blogeja esimerkiksi puhelimesta, jolloin mobiiliversiossa sisältö ja kuvat ovat ne tärkeimmät. Tietysti aihepiirinkin pitää olla omiin kiinnostuksenkohteisiin osuva :)

  Juttusi Costumessa oli muuten huippu, aivan sinun näköisesi!

 18. Jonna!! Sinä ihana taas <3 Kiitos, olet mahtava <3 Sinun oma blogi on ehdottomasti myös kaunista katseltavaa, tyylikäs ja mielenkiintoinen. Kuvat on aivan superupeita! Tällaista blogia on ihana lukea, vaikka nyt lähiaikoina en olekaan kovin paljon ehtinyt toisten blogeihin. Täältä se kuitenkin löytyy ja tulen taas pian lukaisemaan postaukset kahvikupposen kera :) Aurinkoa päivääsi <3

 19. Kyllä, täysosuma heti ensimmäisellä kerralla! Tuote, jota etsin oli juurikin tuo ensimmäinen, punaisuutta neutraloiva voide.
  Suuri kiitos avustasi Jonna! Olen uuden kasvoiteen tarpeessa ja tämä voisi olla seuraava kokeiluni, kiitos! :)

 20. Voi kiitos ihanuus! <3

  Itsekin bongasin listalta muutaman uuden blogituttavuuden, niistä saa mukavasti arkiaamujen pristystä kun loma tästä loppuu! :)

  Minun pitää ehdottomasti saada käsiini tuo Costume, näytti nimittäin todella hyvältä! :)

 21. Ihanasti sanottu Emmi, kiitos paljon ja kiva jos tämä oli pieni päivän piristys :) Ihan totta, ulkoasu tekee ensivaikutelman, mutta kauniskaan blogi ei lopulta jää listalle, mikäli sisältö ei natsaa. Mobiiliversion toimivuus on muuten pieni mutta itselleni myös tärkeä seikka, hermostun jos tekniikka ei toimi kuten haluan ;)

  Kiitos murunen, ihana jos jutusta saatiin näköiseni!

 22. Ihana Cherrynen :) Kiitos kauniista sanoistasi, olen aina erityisen otettu jos sinulta saa kehuja kuvista! Toivottavasti kiireet hellittävät ja ehdit piipahtaa täällä pian <3 Rentouttavaa lauantaita sinne!

 23. Kiitos itsellesi kauniista blogista :) Toivottavasti tästä tosiaan löyty jotain uutta lukulistalle. Nauttikaa täysin rinnoin lomastanne Pariisissa! <3

 24. Jee, hyvä että tärppäsi! Itse käytän voidetta vain täsmäkohtiin, esimerkiksi poskille ja nenänpieliin meikin alla, mutta en tiedä kävisikö se kasvovoiteenakin :)

 25. Voi kiitoksia jälleen sinä ihana! Kivasti tuli lisää kävijöitä ja lukijoita tämän ansioista :)
  Ihan huippu muuten tuo sinun juttu Costumessa! Sain lehden käsiini, oli muuten ensimmäinen kerta kun sen ostin. Vaikutti oikein hyvältä koko lehti itseasiassa, toivottavasti sinun sisältöäsi nähdän jatkossakin lehdessä.

  Tsemppiä opintojen alkuun ja kaikkeen uuteen! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *