Alcudia Once More

Vielä muutamia fiiliskuvia kesäkuiseltamme matkaltamme Mallorcan Alcudiassa! En voi uskoa, että reissustamme on hurahtanut kohta jo pari kuukautta, tuntuu että vastahan me pakkailimme yömyöhään laukkujamme ja odottelimme malttamattomana lähtöä. Onneksi kuvien avulla voi kuitenkin tuudittautua fiilikseen! Nyt kun monella lomatkin alkavat varmaan jo olla ohi ja paluu arkeen on koittanut, niin ajattelin, että tällainen kuvien muodossa tuotu etelän tuulahdus voisi olla ihan paikallaan ;)

Rakastan auringonpalvomista ja kaipaankin hotellimme leppoisaa allasaluetta sekä parin minuutin kävelymatkan päässä olevan rannan valkeaa hiekkaa ja turkoosia merta. Voi kun noihin maisemiin pääsisi pian uudestaan!

Saimme reissun ajaksi Olympukselta lainaan jotain kahdelle vesipedolle kovin mieluista, nimittäin TOUHH TG-2-vesikameran. Tämä iskun- ja pudotuksenkestävä on oikea tosireissaajan matkakumppani! Alkuun arastelimme, uskaltaako kameran kanssa ihan oikeasti mennä tuonne meren aaltoihin ja tyrskyihin? Niin se vaan kulki kirjaimellisesti mukanamme niin altaalla kuin meressäkin, vesipuisto jäi meiltä tällä kertaa kokematta, mutta miten hauska tällä olisikaan ollut leikkiä siellä. Puhumattakaan sukelluksesta, mutta ehkä vielä jollain reissulla :)

Tällä tuli napsittua niin maisema- kuin lähikuviakin, jätän julkaisematta innokkaan poikaystäväni kuvat hiekanjyvistä, mutta uskokaa kun kerron, että makrokuvaus on huikea! Otimme myös hassuja vedenalaisia yhteiskuvia, allekirjoittanuthan ei osaa olla pitämättä nenästä kiinni veden alla, joten voitte kuvitella miltä ne näyttivät, hih! Seuraavat vesikuvat ovat siis tällä TG-2:lla kuvattuja :)

Vesipedot kiittävät ja kuittaavat Olympukselle!

Taas kerran suuntasimme illallista varten Vanhaan kaupunkiin, kuten jo kerroin, tuli siitä ehdoton suosikkimme matkan aikana. Viimeisenä iltanamme kiertelimme ilman sen kummempaa päämäärää tai mielessä olevia ravintolasuosituksia, lopulta kaikkien kujien jälkeen päädyimme symppiksen oloiseen Bistro 1909– nimiseen ravintolaan. Yllätykseksemme tarjoilemassa oli herttainen suomalainen tyttö, olipas hassua kuulla suomea kaiken sen espanjan sorinan keskellä.

Ruoka oli jälleen kerran herkullista – ihan tuli vesi kielelle tuota alkupalaksi tilattua valtavaa tapaslautasta katsellessa. Illan hämärtyessä oli aika lähteä vastahakoisesti hotellille pakkailemaan. Meillä oli takana uskomattoman ihana loma, jonka aikana rentouduimme auringossa, nautimme hyvästä ruuasta ja viinistä, sekä ennen kaikkea toistemme seurasta. Mitä muuta sitä voisi lomalta enää toivoakaan ♥

Here are some last photos from our trip to Mallorca Alcudia, where we spent a wonderful week in June with my boyfriend. I can’t believe it’s already been two months since we we’re sunbathing under the palm trees and enjoying delicious Spanish food and wine. We had an amazing holiday, let the photos speak for themselves!

35 thoughts on “Alcudia Once More

 1. Voi mitä ihania lomakuvia! Täällä ollaan vasta ensimmäistä viikkoa kesälomalla. Jotenkin elokuu on vielä ollut kesäkuukausi ja ehdottomasti suosikki lomanviettokuukausi itselleni niin en osaa ajatella sitä arkeen palaamista vielä :)

 2. Näyttääpä ihanalta. Kotiuduimme perheeni kanssa juuri omalta ihanalta etelän lomalta. Onneksi loma jatkuu vielä kaksi viikkoa.

 3. Kiitos Dahlia! Ja sinulla onkin varmasti jännittävä lomaviikko, iik, ei enää montaa päivää häihin. Eikä hullumpi häämatkakohdekaan teillä, voi Lontoo! Oikein ihanaa lomaa! :)

 4. Thanks Jennifer, we had so much fun playing with that Olympus underwater camera!

 5. Oi, ihana että olette päässeet nauttimaan auringosta ja etelän lämmöstä :) Ja mikä parasta, ei tarvitse vielä pitkään aikaan palata arkeen! Nautihan lomaviikoistasi :)

 6. Kauniita kuvia! Oma lomani on juuri alkanut, enkä millään malttaisi odottaa Espanjan lomaani. Kauniita kuvia ja ihania maisemia! Tuo vesikamera kyllä himottaisi suuresti, varsinkin ennen reissua! Mukavaa elokuuta sinulle Jonna!

 7. Kiitos Heidi! :) Oi, ihanaa että pääset lomatunnelmiin! Mihin päin Espanjaa olet lähdössä? :) Mahtavaa reissua jo etukäteen!

 8. No kiva kuulla, ettette ole vielä ihan kyllästyneet ;) Onneksi kuvien avulla voi virittäytyä tunnelmaan näin jälkikäteen!

 9. Sama kommentti varmaan miljoonannen kerran: upeita kuvia! :) Ootko noissa muissa kuvissa käyttänyt sitä Zuikon 45 mm f/1.8-objektiivia vai onko mukana ollut vielä jokin muukin? :)

 10. Voi mikä auringontäyteinen kuvapläjäys! :) Näitä tullaan tarvitsemaan kyllä entistä enemmän jos säät viilenevät nykyistä tahtia…

  Osaatko muuten sanoa kuinka moneen metriin tuo Tough tg2 on vesitiivis? Itselläni hakusessa sukelluskestävä vesikamera kun talvella olisi tiedossa kahden kuukauden mittainen sukelluspainotteinen reissu toiselle puolelle maailmaa, hih ;)

  Maria / petitelivingmaria.blogspot.fi

 11. Ihana sinä, kiitos! Ei hätää, en varmastikaan kyllästy kommentteihin ;) Minulla on kuvatessani lähes aina mukana sekä 45mm että Zuikon laajakulmaisempi 17mm f/1.8, joka on siis myöskin kiinteä. Esimerkiksi kuvat minusta rannalla ja ravintolassa, sekä tapas- ja maisemakuvat on otettu tuolla 17mm:llä. Voisinkin esitellä optiikkaa joskus täällä tarkemmin, tuo on loistava erityisesti silloin, kun ei pääse liikkuman kohteesta tarpeeksi pois päin, kuten 45mm:llä pitäisi, sekä esimerkiksi maisemiin.

 12. Olis tosi kiva jos tekisit valokuvakseen liittyvän postauksen ! Olisi mukavaa jos kertoisit jotain vinkkejä ja perusjuttuja objektiiveista jne. sillain että myös ihan aloittelija voisi niistä jotain ymmärtää ;) Kuvaatko automaattiasetuksilla vai säädät kaikki itse? Haluisin myös kuulla miten oot itse oppinut valokuvaamaan niin hyvin! Ihan omatoimisesti vai jonkun opastuksella?

  Sun kuvat on meinaan aina niin hämmästyttävän upeita, ihan kuin jonkun ammattilaisen ottamia! Itselläni on nyt ensimmäinen järjestelmäkamera, enkä oikein pääse selvyyteen näistä kaikista säädöistä jne… Paljon on opittavaa!

 13. Thank god, mulla alkoi vasta tänään loma. Saan venytettyä kesää vielä 3 viikkoa loman avulla, kun muut palailevat töihin ja alkavat valmistautua kouluihin.

 14. Thank you Casey :) I wish I could get back there, no frappe or beach anywhere near here, haha!

 15. Hih, kiitos hjenn! Tykkäsimme kyllä Mallorcasta, tosin ehkä sijainnin valitsisimme ensi kerralla toisin. En tosin tiedä, kuinka lämmintä siellä on syksyaikaan? :) Varmasti ihana päästä reissuun, kun täällä kaivellaan esiin takkeja ja villahuiveja!

 16. Oii, ihanaa! Superhyvää lomaa sinne, nautihan oikein olan takaa muiden keräillessä voimia arkeen ;)

 17. Multakaan ei onnistu veden alla oleminen ilman nenästä pitelemistä, hih :) Mutta tosi ihania kuvia ja toivotaan, että kesä täälläkin vielä jatkuu säiden puolesta!

 18. Hah, lohduttavaa etten ole ainoa! Hävetti pidellä nenästä kiinni siellä pikkulasten joukossa.. :D Kiitos paljon, toivotaan tosiaan :)

 19. Valokuvausjuttuja teen aina mielelläni, joten kiitos toiveesta! :) Kuvaan useimmiten A:lla eli aukon esivalinnalla, jolloin säädän itse vain aukon, tai sitten puoliautomaatilla eli P:llä. Olen kasvanut kameroiden keskellä, joten kiinnostus ja intohimo kuvausta kohtaan on tullut kotoa, mutta omatoimisesti olen sitten kokeilemalla oppinut. Oikeastaan vasta parin viime vuoden aikana olen oikeasti ruvennut ymmärtämään asetusten päälle, kun olen malttanut opetella kameran kanssa.

  Voi kiitos hurjasti! Paljon on minullakin kyllä vielä opittavaa, läheskään kaikki kameran säädöt ja kuvauksen salat eivät ole vielä tuttuja, mutta aina oppii jotain uutta :) Paras tapa oppia (pienen ohjekirjaselailun lisäksi) on kyllä ihan vaan konkreettisesti kokeilla, miten eri säädöt vaikuttavat itse kuvaan!

  Oikein paljon intoa kuvaukseen, yritän palailla aiheen tiimoilta pian :)

 20. Kiitos kovasti tiedosta! Täytyy ehdottomasti pistää harinktaan! Tuo 15m saattaa olla ehkä hiukan liian vähän, mutta toisaalta syevemmällä täytyy usein olla jo lamppu mukana joten ehkä kädet eivät kuitenkaan riittäisi kuvien räpsimiseen ;) Täytyy kuitenkin käydä tätä ehdottomasti hiplaamassa kuvausliikkeessä joku päivä! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *