Tuuheutta tukkaan

Kylpyhuoneen kaappiin on hetki sitten muuttanut eräs uusi asukki, josta on sittemmin tullut päivittäinen vakioapurini hiustenlaitossa. Hiuspuuteri on ollut minulle tuttu jo pidemmän aikaa, mutta olen ollut aika laiska käyttämään sitä, vaikka ohuet hiukseni kaipaisivatkin kaikkia mahdollisia keinoja tuuheuden saamiseksi. Sen sijaan olen usein suihkautellut kuivashampoota tuomaan vähän kuohkeutta tukkaani, minkä se tekeekin, mutta ei kovin pitkäkestoisesti.

Kampaajani on jo pari kertaa laittanut tätä ihmepuuteria hiuksiini, ja olen tykännyt lopputuloksesta aina kovasti. Saatuani muut purnukat kulutettua loppuun, nappasin viime kampaajakäynnin yhteydessä purkin tätä L´oréalin Tecni Art-sarjan Super Dust-puuteria vihdoin mukaani.

Hiuspuuterin käyttö on varmasti monille jo peruskauraa, mutta ajattelin silti näyttää omat keinoni tuuhean lopputuloksen saamiseen. Kampaajani antoi myös pari näppärää vinkkiä, jotka jaan myös teidän kanssanne!

Hiuspuuteria voi käyttää kahdella tapaa. Pelkäsin itse alkuun liian nahkeaa lopputulosta ja käytin puuteria pitkään sirottelemalla sitä kämmeniin, hieroen käsiä hieman yhteen ja sitten tukkaa pöyhien. Tämäkin toimii, mutta pitkäkestoisemman ja näyttävämmän tuloksen saa sirottelemalla jauheen purkista suoraan tyveen. Tee siis pari jakausta, nosta hiuksia ylös ja sirottele jauhetta – vain pieni määrä riittää. Kampaajani vinkkasi, että jauhetta ei kannata laittaa liian lähelle keskijakausta, eikä myöskään suoraan päänahkaan, vaan nimenomaan tuohon hieman hiusten päälle. Itse laitan puuteria molemmille sivuille kahteen jakaukseen.

Jostain syystä olin ennen täysin unohtanut “puuteroida” myös hiusten takaosaa, joten kunnon tuuheuden saavuttamiseksi muista sirotella jauhetta myös sinne!

Laitettuasi jauhetta haluamiisi kohtiin, pöyhi hiuksia hieroen sormilla tyveä. Jauheen optimaalisen määrän oppii aika nopeasti parin kokeilukerran jälkeen, esimerkiksi oma tukkani on niin hentoa, että vain pieni määrä puuteria riittää. Jos sitä lipsahtaa liikaa, tulee tukasta liian “tahmea”, eikä suortuvien läpi saa edes kuljetettua sormia. Itse olen myös oppinut sen, etten laita puuteria liian lähelle hiusrajaa, sillä jostain syystä sieltä kohtaa haituvani sähköistyvät puuterista todella helposti.

Ja valmista on! Aikaa menee minuutti pari, ja tukka pysyy tuuheana ja helposti muokkailtavana koko päivän. Hiuspuuteri antaa hyvin rakennetta tukkaan, joten se sopii mainiosti myös pohjaksi erilaisille kampauksille – erityisesti jos omistaa liukkaan hiuslaadun. Minusta myös tuntuu, että puuterin myötä hiukset pysyvät ilmavampina pesukertojen välissä, kuivashampoo on tietysti vielä omiaan raikastamaan likaisia hiuksia. L´oréalin Super Dust-puuterin hinta oli muistaakseni noin 17 euroa, aine on kuitenkin erittäin riittoisaa ja uskon saavani purnukasta vielä pitkäaikaisen luottoystävän ;)

Mukavaa viikkistä kaikille!

12 thoughts on “Tuuheutta tukkaan

  1. Tätä täytyy kokeilla! Mun hiukset on liukkaat ja en oo vielä eri hiuspuutereista löytänyt sitä suosikkiani, en edes kampaajasiskoni avustuksella. Joskohan tää ois se mullekin sopiva vaihtoehto. Kivaa viikonloppua myös sulle, Jonna! :)

  2. Kiva jos innostuit! Minäkään en jotenkin ihan ollut syttynyt hiuspuutereille aikaisemmin, ennen tätä käytin Osiksen Dust It-puuteria, mutta pidän tästä paljon enemmän :) Toivottavati toimii sullakin!

  3. Muistan kun pohdit leikkaamista, ihana että uskalsit! Näyttää varmasti hyvältä, itsekin aina välillä haaveilen lyhyestä tukasta :) Ja kiitos luonnonkosmetiikkavinkistä, käyn heti katsastamassa!

  4. Valkoista on kyllä, mutta kampaajani käyttää itse myös samaa puuteria ja omaa ihan suklaanruskeat hiukset :) Varmasti toimii siis tummassakin tukassa, se ei jää hiuksiin mitenkään valkoisena jauheena.

  5. Tämä postaus tuli kuin tilauksesta! Olen juuri miettinyt, että käyttää enemmän tuollaisia puutereita kun hiukseni ovat niin ohuet ja lättänät. Olen käyttänyt joskus jotain puutereita, mutta jättivät hiukset todella tahmaisiksi ja inhottaviksi, puhumattakaan niistä vielä lättänämmistä hiuksista.. Täytyykin ehdottomasti siis testata tätä! Onko tietoa saako tätä muualtakin kuin kampaajalta? :)

  6. Jee, onpa kiva kuulla! Täällä toinen lättätukka, tämä hiuspuuteri on kyllä mainio keksintö :) Ja tosiaan, ei kannata hylätä purkkia kaappiin heti ensimmäisen kerran jälkeen, sillä sen käyttöön voi kestää hetki tottua. Sitten kun tietää oikean määrän omaa tukkaa varten, niin se toimii loistavasti :) Unohdin kurkata viimeksi Stockalta saako tätä sieltä, uskon kyllä että saa muualtakin kuin kampaamoista! Jos sattuu liikkumaan Eerikinkatu 10 lähistöllä, niin ainakin sieltä Bandista saa ;)

  7. Tämä ei kyllä liity postauksen aiheeseen, mutta minkäkokoinen kalenterin sisus siihen lv:n agenda pm kansiin sopii? Se kirjakaupasta ostettu :) muistatko oliko kaikista pienin?

  8. Mulla on kans toi osiksen dust it, oon tosin ostanut sen kauan sitten enkä käyttänyt kuin pari kertaa.. Tosin nyt kun leikkasin vähän reilu kymmenen senttiä tukasta pois, niin vois antaa uuden mahdollisuuden! Tosin kampaajalla kun olin, niin siellä mun hiuksiin laitettiin vissiin redkenin hiuspuuteria ja siitä tykkäsin tosi paljon :)

  9. Moikka! Minulla on itselläni tälle vuodelle vielä se LV:n oma sisus, joten en muista tarkkaan, mutta muistaakseni esim. Filofaxilla ei ole kuin ehkä kahta kokoa täyttöpaketteja. Ja PM-kokoon on näistä siis se pienempi :) Voin olla väärässäkin, mutta tällainen muistikuva itselläni!

  10. Oi, ihana kesätukka! Anna ihmeessä uusi mahdollisuus, en itsekään oikein vielä parin kerran jälkeen lämmennyt hiuspuutereille, mutta nyt en enää osaisi olla ilman ;) Jos Redkeniin päädyt, niin kannattaa tilata esim. Lookfantasticista, josta sitä saa puolet halvemmalla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *