Ray-Ban Classics

Saan usein kommenttiboksin puolella kyselyitä nenän varrella keikkuvista Ray-Baneistani. Aurinkolasit ovat itselleni kovin tärkeät, sillä silmäni ovat aika herkät valolle ja etenkin ajaessa käytän laseja lähes ympäri vuoden (talven pimeimpiä kuukausia lukuunottamatta). Kyseisen merkin klassikkoaurinkolaseja löytyy minulta tällä hetkellä kahdet, tai noh, oikeastaan kolmet, mutta poikaystäväni on salakavalasti ryövännyt kolmannet itselleen. Pilottimalliset Aviatorit istuvat minulle ehdottomasti parhaiten, ne ovat ihanan kevyet päällä ja pidän niiden sirosta ulkomuodosta.

Molemmat Aviatorini ovat 58-kokoa, eli Mediumit. Kokeilin näitä hankkiessani myös kokoa pienempiä, 56:sia, mutta nämä tuntuivat omille kasvoilleni parhaimmilta. Lasit ruskeilla linsseillä ja kultaisilla sangoilla olivat ensimmäiseni, tilasin ne pari vuotta sitten Fashionstoresta. Seuraavana kesänä kasvatin kokoelmaa toisilla ja tilasin Shopbopista vihreälinssiset klassikot.

Mainitsemani kolmannet Reiskat ovat mustat New Wayfarerit, jotka ovat täälläkin kevään aikana vilahtaneet. Sain ne aikoinaan kylkiäisenä jostain, ja nyt poikaystäväni on ominut ne itselleen. Tykästyin kuitenkin malliin ja nähtyäni Espanjassa altaan reunalla eräällä naisella perinteisten mustien sijaan ruskeat Wayfarerit, päätyivät ne omallekin haavelistalleni. Olenkin selaillut nettikauppoja ja vertaillut hintoja, ongelmana vain on, etten ymmärrä tämän mallin kokoluokituksesta mitään ja värivaihtoehtojakin tuntuu olevan vaikka millä mitalla.

Kuvat: Fashionstore.fi

Luulen kuitenkin päätyväni New Wayfarereiden sijaan Originaleihin, koossa 50mm tai 54mm. Sävy on Ray-Banin omassa nettikaupassa nimeltään Tortoise, tuollainen eläväinen ruskea, joka on kasvoilla varmasti mustia paljon pehmeämpi! Ajattelin käydä sovittelemassa mallia ja kokoja vielä jossain kaupassa ennen tilaamista, saa nähdä jääkö hankinta kuitenkin vasta ensi kesälle.. :)

I often get questions about my Ray-Bans. Classic Aviators are definitely my favourite and that’s why I have them in two different colours. Both the brown and the black are in size 58, which felt the most comfortable to me. I love how light they feel when you’re wearing them – not to mention the classy look they give. I also have the  New Wayfarers in black, but somehow my boyfriend managed to steal them from me.  I did like the model and after seeing a woman wearing those in brown by a pool in Spain, I started dreaming about them.

I’ve been searching various online stores and comparing prices, it’s just that I’m not quite sure about the size. Should I take the Original Wayfarers in size 50 or 54? I guess I should try these on somewhere before ordering, but it might be that I won’t buy these until next summer :)

8 thoughts on “Ray-Ban Classics

 1. Mä tykkään myös noista Aviatoreista. Ne on juurikin sirouden vuoksi ihanan naiselliset. Itselläni on myös toiset lasit hankintalistalla.. :-)

 2. Naisellinen, se onkin hyvä adjektiivi kuvaamaan näitä! Vaikka onkin kyse varsin unisexistä mallista ;) Mukavaa tiistaita LeAnn! :)

 3. Hi, I would say go for it :)
  I got a pair of New Wayfarer in brown a month ago and I love them, they fit every style :)
  I bought them from Finnair shop at Vantaa airport, the price was 120€ and they are worth every cent.
  And for the size, I suggest you try them out somewhere before ordering, it can make a big difference.

  Happy Tuesday! :-)

 4. Hihi, pahoittelen ;) Vaikka pidänkin myös mustista linsseistä, niin ruskeat ovat kyllä huomattavasti pehmeämmät kasvoja vasten!

 5. Suosittelen ehdottomasti http://www.lensway.fi nettikauppaa! Todella edulliset hinnat RayBan:issa ja toimitus on todella nopea :) omta aviatorini tilasin sieltä kesän alussa ja kustansivat noin 95e (ilmainen toimitus) ja paketti saapui 3 arkipäivässä :)

 6. Hi Rose, thanks for leaving a comment :) Actually I'm travelling to the Netherlands soon, so I should definitely check it out, I could get them a bit cheaper there.

  Hope you had a great day :)

 7. Kiitos vinkistä Riikka, taisinkin törmätä tuohon viimeksi googletellessani. Hinnat kuulostavat tosi kohtuullisilta, harmi vain että Wayfarereita näytti olevan vain yhdessä koossa, höh :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *