Kesätuoksuja

Eräs ihastuttava lukijani esitti taannoin toiveen, josko voisin tehdä postausta käyttämistäni hajuvesistä. Kylpyhuoneen kaapista löytyvät hajuvesiputelit ovat huomaamatta jääneet täysin esittelemättä teille, joten nyt olikin hyvä aika korjata asia. Tällä kertaa jätetään tummemmat talvituoksut syrjään ja pääsette nuuhkimaan virtuaalisesti kesän suosikkituoksujani!

Olin nuoruudessani TET-harjoittelussa tavaratalossa ja kävimme ystäväni kanssa joskus ennen työvuoroa tuoksuttelemassa alakerran kosmetiikkaosaston hajuvesiä. Joskus suihkautin “salaa” työpäiväksi erästä unelmatuoksuani, Viktor&Rolfin Flower Bombia. Upeasti muotoillun pullon korkea hinta sai kuitenkin nuoren neidin silloin sykähtämään ja tyydyin nauttimaan työpäivän ajan leijailevasta huumaavasta tuoksusta.

Kuusi vuotta myöhemmin assosioin tuoksun yhä tuohon hetkeen ja hankinkin sen vihdoin itselleni viime kesänä. Perinteisen haaleanvaaleanpunaisessa pullossa olevan tunnetun Flower Bombin sijaan ostin Summer Editionin, La Vie En Rose EDT-tuoksun, joka on klassikkoa raikkaampi ja kevyempi. Tuoksusta löytyy muun muassa bergamottia, tangeriinia sekä vaniljaa, ja se on juuri sopivan raikas, mutta kuitenkin hitusen mausteinen makuuni :)

Tuoksukokoelmani tuorein tulokas, joululahjaksi saamani Lancômen La Vie Est Belle, on ollut ahkerassa käytössä heti sen kääreistä paljastumisen jälkeen. Kesällä säästän sen lähinnä iltakäyttöön ja olen siirtynytkin näihin raikkaampiin tuoksuihin. Flowerbombin sijaan ylläni saattaa leijailla myös makeampi tuoksupilvi, nimittäin Escadan kesän 2011 kausituoksu Taj Sunset, josta löytyy niin mangoa, sitrusaromeja kuin vadelmaakin. Tätä käytin tuona kesänä jo pullollisen verran ja ehdin juuri hamstrata yhden lisää ennen uusien hajuvesien rantautumista! Usein Escadan kesätuoksut ovat aavistuksen liian makeita makuuni, mutta tähän olen aivan hulluna edelleen.

Minusta on ihanaa, kun tuoksut tuovat mieleen jonkin tietyn ihmisen, tai vaikka jonkin tietyn vuoden. Muistan esimerkiksi yhä kesän, jolloin käytin Dolce&Gabbanan Light Blue-tuoksua, Versacen Bright Crystal tuo mieleen teinivuosien kotipirskeet, D&G:n The One taas tuoksuu aina ja ikuisesti eräältä ystävältäni. Mitähän nämä tuoksut mahtavat tuoda mieleeni vuosien päästä… :)

30 thoughts on “Kesätuoksuja

 1. Kylläpä sulla on hyväntuoksuisia hajuvesiä! :) Tuo Flower Bomb on kyllä ihana. Escadalla on usein myös omaan makuuni hieman liian makeita tuoksuja, yksi hyvä kesähajuvesi heillä kyllä oli, muttei sitä enää valitettavasti myydä :( Tuota Lancômea en olekaan haistellut, mutta kertomustesi perusteella sekin on hyvä :) Ja pelkästään nuo putelit ovat ihania!!

  Usein käyn haistelemassa Miss Dior Cherie:tä ja Coco Mademoisellea, sekä Guerlainin La Petit Robe Noirea (jossa on muuten aivan ihana purkki, taidan olla rakastunut siihen). Joskus käyn ihastelemassa pelkkää putelia edes haistamatta tuoksua… :D

 2. Se on oikeesti ihan käsittämätöntä, miten paljon muistoja voi tulla mieleen yhdestä hajuvedestä! :D Me mun parhaan kaverin kansa on käytetty varmaan kaikkia samoja hajuvesiä samaan aikaan ja suunnilleen kyyneleet silmissä välillä muistellaan mitä ikinä jostain tuoksusta tuleeki mieleen. Ollaan ehkä vähän herkkiksiä mitä yläastemuistoihin tulee, mutta ei voi mitään :p

 3. Escadan kesätuoksut on mun ikilemppareita! Ostin vuosi sitten sellaisen pakkauksen, jossa tuli 5 pientä kesätuoksua ja oon yrittänyt vähän säästellä niitä (:

 4. Mun kysymys ei nyt liity tähän postaukseen. Oon seuraillu sun pyrkimistä kauppikseen. Onnittelut sisäänpääsystä! Odotan tosi paljon mahdollisia tulevia sisustuspostauksia uudesta asunnosta, sisustushullu kun olen. :D Ootko muuten hakenu yksiötä vai soluasuntoa vai millaista asuntoa?

 5. Voi, kyllä vaan tuoksuista tulee mieleen muistoja, ihmisiä ja tapahtumia vuosien varrelta.
  Joskus nuorena KAIKKI käyttivät Kenzon ja D´issey Mikey:n tuoksuja ja niistä tuleekin oma nuoruus mieleen. Hyviä tuoksuja vieläkin!
  Pidän myös tuosta Lancomen tuoksusta, mutta sitä en ole vielä hankkinut. Tämän kesän ehdoton lempparini on ihana kukkainen, kevyt ja raikas Guccin Flora, Gorgeous Gardenia. Ah, voisin tuoksutella sitä loputtomiin!
  No, talvella sitten taas vähän raskaampia tuoksuja :)

 6. Tuoksumuistoista tulee aina mieleen ala-asteen kaikkien tyttöjen suosikki Tommy Hilfigerin Tommy Girl -hajuvesi. Sitä suihkuteltiin pullokaupalla kotibileisiin mennessä. En voi ikinä ottaa kyseistä tuoksua vakavasti, niin vahvat pikkutyttömuistot siitä tulee sieltä 15 vuoden takaa :D

 7. Iiiik valtavasti onnea kauppikseen pääsystä!!! :) jes sä niin ansaitsit sen ! Oon kannustanut sua tääl koko kevään :)

 8. Hih, kiitos :) Flowerbombista tykkään hurjan paljon, ehkäpä joskus hankin vielä sen perinteisenkin version. Escadan hajuvesissä on tosiaan se, että on oltava sukkela jos omansa haluaa, onneksi ehdin tilata tätä toisen putelin. Lancomesta pidän ihan älyttömästi, kiitokset vaan poikaystävän mammalle loistavasta valinnasta ;)

  Guerlainin on ihana, muistaakseni eräällä ystävälläni on sitä. Ja kauniit purkit ovat ehdottomasti puoli-iloa tässä(kin) asiassa :)

 9. Älä muuta sano, pelkän tuoksun kautta tulee valtavasti muistoja! Hih, ymmärrän täysin, mekin muistelemme nimittäin ystävien kanssa usein yläasteaikoja, joten herkkiksiä ollaan täälläkin ;)

 10. Mahtoikohan se olla se paketti, johon oli koottu takavuosien kausituoksuja :) Hih, niitä nyt vaan säästelemään! En olekaan Escadan tämän kesän kausituoksua nuuhkinutkaan.

 11. Kysymykset ovat aina tervetulleita, oli aiheen vierestä tai ei ;) Kiitos kovasti onnitteluista! Sisustuspostauksia varmasti luvassa tässä tulevien kuukausien aikana :) Yksiöt ovat etenkin tähän aikaan vuodesta TODELLA kortilla Vaasassa, joten näillä näkymin suunnitelmissa olisi alkuun vuokrata kaverin kanssa kolmio ja katsella yksiötä sitten tilanteen hieman rauhoituttua :)

 12. Jännä miten vahvasti sitä tosiaan voi yhdistää tuoksuja ihmisiin ja asioihin :) Lancome on todella paljon makuuni, ehdottomasti yksi suosikkejani tällä hetkellä! Mutta kuten sanoit, nautitaan nyt niistä raikkaista kukkaistuoksuista, niitä raskaampia ehtii nuuhkia sitten talvellakin ;)

 13. Hihi, voi että! Noh, ehkä joidenkin tuoksujen kuuluukin jäädä sinne muistoihin ja ala-asteen kotipirskeisiin ;)

 14. Voi ihana sinä, tuli niin iso hymy huulille kommentistasi! Kiitos hurjan paljon :)

 15. Flowerbomb on se mun luottohajuvesi! Ensimmäinen hajuvesi, jonka olen saanut käytettyä viimeistä pisara myöten ja juuri olen ottamassa uutta pulloa käyttöön :) aivan ihana! Olen vähän miettinyt että pitäisi varmaan mennä tuoksuttamaan tota kesäversiotakin! :)

 16. Tuo Lancômen La Vie Est Belle on kyllä ehdottomasti myös yksi minunkin suosikeistani. Itse olen kokenut, että se sopii jotenkin parempin iltaan ja päivisin tykkään käyttää jotain vähän raikkaampia :)

  Ps. Viimein tein sen! Oma blogi pystyssä. Hui kauhistus :)

 17. Ihana ihana Flowerbomb! Joskus täytyy varmaan vielä raaskia ostaa se perinteinen versio, vaikka tämän kesätuoksun loputtua :) Ja käy ihmeessä tuoksuttelemassa, mikäli tätä viime kesän versiota yhä on myynnissä, en osaa sanoa ovatko ne poistuvia :)

 18. Voi Pauliina! Mietin heti kun katsoin nimimerkkiä ja osoitetta, että voisiko kyseessä olla sinä, ja voi riemua! Superkivaa että vihdoin laitoit oman blogin pystyyn, täällä heti yksi innokas lukija! :)

 19. Voisitko tehä postauksen sun Louis Vuittonin Neverfull laukusta, missä listaat plussat ja miinukset? :) Olen harkinnut nyt sen ostoa, mutta mietityttää vielä muutama asia, olis kiva jos kertoisit hyvät ja huonot puolet siitä laukusta :)

 20. Mun suosikit löytyy Burberryn tooksuista Brit ja Beat. Lisäksi Tommy girl ja Hugo woman ovat niitä nuoruustuoksuja. :-)
  Jokin uusi tuoksu voisi olla kiva lisä. Olen vain jotenkin niin tykästynyt noihin Burberryihin, ettei löydy… Kranttu… ;-)

 21. Heippa Laura, voisinpa vaikka tehdäkin! Neverfullistani kysytään usein, joten siitä voisi olla apua muillekin :) Kiitos ideastasi, yritän toteuttaa sen mahdollisimman pian!

 22. Minulta löytyykin jämät vielä näistä molemmista! Brit on suosikkini talveen, aivan ihana tuoksu :) Hih, minäkään en ollut aikoihin ostanut uusia hajuvesiä, joten oli kiva saada tuo Lancomen tuoksu lahjaksi. En olisi varmaan muuten osannut käydä nuuhkimassa sitä, mutta se olikin juuri eikä melkein makuuni :)

 23. Mun ikuinen suosikke tuoksu on D&G The One. Nyt vaihdoin kesäks Cleanin Shower Freshiin, mut ei se oo niin hyvä kuin the One.. :)

  Ihana blogi sulla! :)

 24. Hih, ihana jos joku ikuinen suosikki vuodesta toiseen :) Silloin läheisetkin muistavat sinut aina tuoksusta, kuten minä juuri erään The Onea käyttävän ystäväni. Ja kiitos kovasti, ihana kuulla että tykkäät! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *