Kesäkurpitsaveneet

Edellisestä reseptistä on vierähtänyt tovi, joten pitkästä aikaa ruokajuttuja kehiin! Viime aikoina olen yrittänyt olla hieman ahkerampi keittiössä ja kehitellä (olemattomia) kokkaustaitojani, etten joutuisi pian elämään pelkällä pastalla ja valmiskeitoilla ;) Kaivoinkin esiin reseptin eräästä äitini bravuurista, kesäkurpitsaveneistä, joita meillä ollaan syöty jo vuosien ajan. Pienenä tyttönä tämä oli inhokkiruokaani, mutta nyt näin vanhempana ja viisaampana olen oppinut tykkäämään tästä – ja paljon!

Huuhtele kesäkurpitsat, halkaise ne pituussuunnassa kahtia ja sitten vielä puoliksi. Koverra kurpitsan sisus lusikalla täytettä varten ja silppua se. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, ruskista ne öljyssä paistinpannulla ja siirrä sivuun.

Ruskista jauheliha pannussa, yhdistä joukkoon paistettu sipuliseos, kurpitsan sisus ja tomaattimurska. Mausta seos ja tarkista maku. Ripottele pinnalle vehnäjauhot. Sekoittele ja keitä seosta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon feta (murustettuna tai paloina) ja silppua sekaan nippu tuoretta basilikaa. Nosta halkaistut kurpitsat vuokaan ja jaa täyte niille tasaisesti. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Niiin herkullista ja helppoa! Alkuperäisen ohjeen lähteestä en tiedä, tätä on hivenen muokkailtu siitä. Tein itse pienemmän määrän puolittaen ohjeen ainekset, noilla mitoilla kurpitsoja saa aikamoisen satsin. Mutustelin näitä tyytyväisenä vielä seuraavana päivänä ja mikäli täytteestä jää yli, niin se maistuu superhyvältä sellaisenaankin :)

Loppukevennyksenä, kuvien mukainen rauhallinen illallishetki puutarhassa ei jatkunut pitkään, kun paikalle pärähti kaksi ampiaista tutkimaan ruokaani. Pelkään noita pieniä sittiäisiä kuollakseni, joten juoksin kiljuen ja karjuen niitä sisälle pakoon. Sieltä minä katselin ikkunasta, kuinka nuo ampparit pörräsivät kesäkurpitsajämien ympärillä ja keräsin rohkeutta uskaltaa käydä nappaamassa lautasen sisään! Ampiaiset 1 – Jonna 0. Näin jälkeenpäin ajateltuna tunnen itseni ehkä hieman hölmöksi… :D

Makoisaa viikonloppua!

26 thoughts on “Kesäkurpitsaveneet

 1. Nam! Tätä pitää ihan ehdottomasti kokeilla. Uskoisin, että uppoaa miekkosellekin, vaikka ei mikään kesäkurpitsojen ylin ystävä olekaan. :)

 2. Ihana 8D Mä jouduin kerran vaihtaa nukkumapaikkaa, kun mun huoneessa oli ampianen! Otin tyynyt ja peiton hyvin hätäsesti ja menin vierashuoneeseen nukkumaan ja ovi äkkiä kiinni :-D

  Niin no… sehän ei loppujen lopuksi edes tainnut olla ampiainen, mutta en sen pahemmin sitä jäänyt tutkiskelemaan vaan otin jalat alle :-D

 3. Pidän tyylistäsi tosi paljon! Siksi haluaisinkin esittää postaustoiveen; Iittala-tuotteiden toivelista, mitä sinä haluaisit omaan kotiisi? Niin astioita kuin sisustustavaroita, ei rajotuksia ;)

 4. Haha, there should have been a warning, “Do not read if you're hungry” ;) These are so delicious!

 5. Kiva jos innostuit kokeilemaan! Kerro sitten miten maistui, toivottavasti uppoaa miehellekin ;)

 6. Haha, voi että! Hauska kuulla etten ole ainoa pelkuri :D Toinen kamala tilanne on, jos bussissa on amppari, sitä kun ei pääse sieltä mitenkään pakoon ja on yritettävä olla hiljaa ja kiljumatta kanssamatkustajien vuoksi!

 7. Kiitos paljon Susanna, niin kehusta kuin toiveestasi! Iittalan suurena ystävänä otan toiveen ilolla vastaan ja pistän heti toteutusjonoon ;) Suunnittelu ja haaveilu sopii tähän tilanteeseen paremmin kuin hyvin!

 8. Hei meilläkin äiti teki noita kurpitsaveneitä ja inhosin niitä! Nykyään maistuvat kyllä, vaikken olekaan tainnut tehdä niitä pariin vuoteen…hups! Kiitos muistutuksesta siis :) Täällä pörräsi eilen järkyttävä määrä lentomuurahaisia eikä pihalla lekottelusta tullut yhtään mitään. Onneksi ne ovat tainneet nyt häipyä :)

 9. Ompas syötävän herkullisen näköisiä herkkuja! Sinä kyllä osaat ottaa kauniita kuvia :) Mukavaa perjantaita!

 10. Mikähän siinä on, ettei nuo maistuneet pienelle tytölle ollenkaan! Eikun kokkailemaan ja verestelemään muistoja ;) Minäkin jouduin eilen jonkin lentomuurahaisparven uhriksi lenkillä käydessäni, hyh. Mukavaa viikonloppua sinne :)

 11. Herkullisia ne olivatkin, nam :) Kiitos paljon Heidi! Ulkona tuulessa kuvaaminen toi kyllä oman haasteensa tähän, eivät meinanneet basilikat pysyä paikoillaan, niistä ampiaisista sitten puhumattakaan ;) Samoin sinulle!

 12. Siellä ei oikein voi joo alkaa juoksee bussii päästä päähän :DDD yleensä jähmetyn paikalleni ja unohan hengittämisenki :D huh, onneks en ite hirveesti bussilla matkustele :D

 13. Oi miten kiva kuulla, että innostuit kokeilemaan ja että maistuikin vielä! :) Mahtavaa!

 14. Kiitos ohjeesta ihanainen! :) Me tehtiin näitä tänään vanhempieni luona ja jopa miehet tykkäsivät,kävivät vielä molemmat santsaamassa lisää;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *