Dining in Alcudia Old Town

Matkalla ollessa rakastan erityisesti sitä, että ulkona saa käydä syömässä oikein luvan kanssa – kun nyt kerran ollaan lomalla ja nautitaan. Minusta ei ole mitään ihanampaa, kuin vaellella uudessa kaupungissa, tutkailla ravintoloiden ruokalistoja ja etsiä hyvää paikkaa illaksi täyttääkseen kurnivat vatsat. Mitähän sitä tänään haluaisi syödä?

Mallorcalla Alcudiassa suuntasimme useana iltana Vanhaan kaupunkiin, joka oli ehdottomasti meidän suosikkipaikkamme koko matkalta. Siellä vallitsi ainutlaatuinen, rauhallinen tunnelma, arkkitehtuuri kaikkine yksityiskohtineen oli kaunista ja kujien varsilla suloisia pieniä putiikkeja. Turisteja toki oli, mutta ei samassa määrin kuin Alcudian vilkkaimmilla kaduilla, monissa ravintoloissa kuului pöydistä jopa espanjankielistä puheensorinaa. Ajattelin jakaa pari mainitsemisen arvoista ravintolaa, mikäli joku sattuisi vaikka Alcudiaan päin suuntaamaan :)

Eräänä iltana päädyimme pienen kuljeskelun jälkeen ihastuttavaan ravintolaan nimeltä Can Barraixet. Vanhassa kaupungissa on aukio, josta löytyy vierivierestä paljon viihtyisän näköisiä ravintoloita, joiden joukosta tämänkin valitsimme. Meillä kävi kyllä todella hyvä tuuri ruokapaikkojen suhteen, sillä yhtenäkään iltana emme joutuneet pettymään!

Ravintola oli todella viihtyisä ja kotoisan oloinen, meidät otti vastaan hurjan ystävällinen ja hymyileväinen tarjoilija. Alkuruuaksi mutustimme tuttuun tyyliin oliiveja ja aiolia, ensimmäisiä en tavallisesti voi sietää, mutta Espanjassa nekin maistuivat hyviltä! Aioli taas on aivan taivaallista tuoreen rapean leivän kanssa. Pääruuaksi poikaystäväni söi kokonaisen meriahvenen, minä sen sijaan lohta shampanjakastikkeessa. Annos ei ehkä näyttänyt järin houkuttelevalta, mutta voi se oli herkullista! Talon valkoviini maistui aivan erityisen hyvältä terassilla istuskellessa ja ohimeneviä ihmisiä tarkkaillessa, voi kunpa tuollaisesta voisi nauttia joka ilta.

Toinen mieleenpainuva ravintolakokemus koettiin myöskin Vanhassa kaupungissa, tällä kertaa olimme katsoneet paikasta etukäteen vinkin Tripadvisorista. Sympaattinen perheravintola Ca´n Costa on rankattu Alcudian parhaimmaksi ravintolaksi ja ihmisten arviot kuulostivat niin houkuttelevilta, että päätimme suunnata sinne viimeisenä iltanamme. Ravintola sijaitsee sivukujalla kävelyreitiltä, emmekä olisi osanneet eksyä sinne sattumalta, “Kulje taksitolpan sisäänkäynniltä ensin oikealle, sitten vasemmalle”, neuvottiin Tripadvisorissa.

Saavuttuamme paikalle tiedustelimme vapaita pöytiä. Mies, joka paljastui myöhemmin ravintolan omistajaksi, pahoitteli kovasti, ettei heillä ollut nyt yhtään vapaata pöytää. Hän kuitenkin lupasi, että jos tulisimme takaisin 45:n minuutin päästä, varaisi hän meille yhden pöydän ravintolan sisäpihalta. Se sopi meille, ja löysipä poikaystäväni tällä välin kierrellessämme vielä itselleen kengät eräästä pikkuputiikista ;)

Ruokakuvat jäivät vähäisiksi hämärän laskeuduttua ja meidän nauttiessa illasta, mutta emme kyllä joutuneet pettymään! Kaikki maut olivat niin hyviä ja nystyröitä hiveleviä, palvelu äärimmäisen ystävällistä sekä huolehtivaa ja tunnelma kertakaikkisen täydellinen. Kuuntelimme illan aikana, kuinka tarjoilija viereisessä pöydässä selosti seurueelle annoksista pitkät pätkät ja antoi suosittelujaan avuliaasti. Todellakin iso peukku siis palvelulle, ihana ajatella että ravintolan takana on yksi ainoa espanjalainen perhe! Parasta tässä oli myös hinta, sillä kolmen ruokalajin illallisesta viinipullon kera maksoimme 30 euroa per nuppi! Syöminen oli yleisesti ottaen aika edullista, tämäkin ilta oli itse asiassa sieltä tyyriimmästä päästä matkamme aikana.

Toivottavasti näistä olisi jollekulle joskus apua matkaa varten ja muut ainakin pääsivät nauttimaan pienestä virtuaalisesta ravintolakierroksesta Espanjan auringon alla ;) Vielä on muutamia fiilistelykuvia jäljellä matkalta, kunnes on aika siirtyä odottelemaan seuraavia reissuja :)

8 thoughts on “Dining in Alcudia Old Town

 1. Voi kylläpä näyttää herkulliselta! Olet kyllä aivan uskomattoman kaunis, kadehdin aina kuviasi kun lueskelen tätä blogia :)
  Ja tietenkin kiitos siitä 10 vaatekaapin suosikkia -postauksesta, ehkä nyt minäkin osaan koota sen täydellisen vaatekaapin. Niin, pakko vielä mainita, että ne Lexingtonin pyjamanhousut, ne todella olivat minullekin liian pitkälahkeiset! Lyhennyshommiin siis jouduin minäkin.. Mutta on kyllä ihanaa materiaalia, etenkin se unelmanpehmeä teeppari. En ole katunut niitä hetkeäkään paketin avattuani! Kiitos siis vieläkin vinkistä :)

 2. Voi kiitos hurjan paljon Heini! Ja kiva että huomasit postauksen :) Täydellinen vaatekaappi koostuu minusta juuri niistä neutraaleista perusjutuista, joita on helppo yhdistellä toisiinsa, lisänä erikoisempia värejä ja leikkauksia. Täytyypä vielä joku päivä toteuttaa se pitkään toivottu kulmakivet-postaus.. ;)

  Jee, mahtavaa että paketti tuli perille ja sisältö oli mieleinen! Et varmasti tule katumaan ;) Syysiltana ei ole mitään ihanampaa kuin kääriytyä pyjama päällä viltin alle teemukin kera! Aurinkoista loppuviikkoa sinne :)

 3. Hih, kiitos paljon Marsku! On kyllä nyt jo ikävä noihin maisemiin – ja tietysti ruokaa ;)

 4. Luin juuri että olet saanut opiseklupaikan täältä Vaasasta :D Onnea ja tervetuloa Vaasaan!
  (en pystynt enää kommentoimaan sitä vanhaa postausta, siksi kirjoitan tänne :) )

 5. Ihania kuvia, tulee ihan oma lomakin näistä mieleen <3 Kiva, kun sait muuten asuntoasiat kuntoon tulevassa kotikaupungissasi :) Kivaa loppuviikkoa sinne söpöliinille!

 6. Kiitos paljon ihana <3 Teilläkin on ollut niiin kivoja lomakuvia, voi kun pääsisi jo takaisin noihin maisemiin! Aurinkoista loppuviikkoa sinne toiselle :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *