Herkuttelua espanjalaisittain

Mainitsinkin jo ohimennen, että vietimme viikko sitten perjantaina ystäväni kanssa rentoutumisiltaa hyvän ruuan äärellä. Olin jo pitkään halunnut käydä kokeilemassa Uudenmaankadulla sijaitsevaa Bar Tapastaa, sympaattista pientä espanjalaisravintolaa ja vihdoin sain aikaiseksi varata sinne pöydän.

Ravintola on todellakin pieni ja intiimi, vaikka olinkin varautunut siihen, hämmästyin silti tilaa astuttuani sisään! Pöytä kannattaa siis ehdottomasti varata etukäteen. Saapuessamme tila oli tupatentäynnä, loppuillasta taas asiakkaita valui sisään ilman varaustakin.

Valitsimme molemmat listalta menun jaettavaksi, siten pääsimme maistamaan vähän kaikkea. Vesi tuli kielelle ruokalajeja lukiessa, menu sisälsi alkuruokina mm. marinoituja artisokan sydämiä, manchego-juustoa viikunahillokkeella ja yrttioliiveja. Minä, joka en voi sietää oliiveja ja olen syönyt elämäni aikana ehkä yhden sellaisen irvistelemättä, popsin kulhon melkein tyhjäksi! Myös juusto oli taivaallista ja ystäväni pelasti hädissään viimeisenkin palasen lautaselta tarjoilijan jo viedessä astioita pois.

Pääruoka taas, ah… Patatas Bravas ja erityisesti täyteläinen aioli veivät kielen mennessään, punajuuri oli täydellinen yhdistelmä sinihomejuuston kera ja chorizoa söin sydämeni kyllyydestä. Ainoastaan jättikatkarapu pannu ei yltänyt ihan meidän suosikiksemme, mutta muuten kaikki maistuivat meille paremmin kuin hyvin. Tapaksien napostelu olikin petollista, kun yhtäkkiä ähky pääsi yllättämään! Parin tunnin nautiskelun ja juoruamisen jälkeen poistuimme täysine mahoinemme.

Mietiskelin itsekseni, kuinka olen niin mukavuudenhaluinen ja ruuan perään, että vietän niin paljon mielummin viikonloppuni (ja rahani) näin kuin yömyöhään örveltäen ;) Usein sitä tulee muuten mentyä niihin tuttuihin ja turvallisiin paikkoihin, pitäisi ennakkoluulottomammin kokeilla uusiakin ravintoloita! Olen pitkään ajatellut, että kiinnostaisiko teitä postaus, jossa pääsisitte vinkkailemaan omia suosikkikahviloitanne – ja ravintoloitanne?

Tätä viikonloppua vietelläänkin sitten ihan kotiruuan, ystävien ja kirjaston penkin merkeissä! Oikein ihanaa perjantaita :)

14 thoughts on “Herkuttelua espanjalaisittain

  1. Hyvä tuo postausidea, saisi sitten samalla vinkit useammastakin kaupungista! Tapakset on aivan ihania, vähän aikaa sitten itsekin olin tapaksia napostelemassa. On mukavaa kun saa maistella monia makuja kerralla, ähky todella yllättääkin sitten äkkiä!

  2. Oi toi oli aivan super kiva paikka!:) Kävin siellä viimeksi Helsingin reissulla:) Nam, tuli vesikielelle kuvista;)

  3. Nam, näyttääpä hyvältä, erityisesti nuo katkaravut:D Kiitos kivasta ravintolavinkistä, pitääkin käydä joskus kokeilemassa!:)

  4. Itse asiassa ajattelin alunperin pyytää vinkkejä lähinnä Helsingistä, mutta miksipä ei noinkin :) Tosi kiva jos löytyy kiinnostusta!

    Nam, niin ovat! Ainoa huono puoli on tosiaan tuo ähkyn yllättäminen, siinä napostellessa tuntuu ettei edes paljoa olisi syönyt ;)

  5. Juu, ei pelkästään Helsingistä, ei saa olla helsinkikeskeinen, kun lukijoita löytyy täältä landeltakin :)

  6. Eikö vaan, iskee kyllä kiljuva nälkä näitä kuvia katsellessa! Kiitos ja samoin sinulle! Olette ilmeisesti jo kotiutuneet Pariisista :)

  7. Minulla oli taustalla ajatus, että postauksesta olisi iloa myös juuri ulkopaikkakuntalaisille :) Saan usein sähköpostilla Helsinkiin tulevilta lukijoilta kysymyksiä suosikkiravintoloistani- ja kahviloista täällä, mutta harmikseni vinkkini ovat aina kovin suppeita. Näinpä ajattelin kysellä muiden vinkkejä, jolloin postauksesta olisi hyötyä muillekin :)

  8. Apua, kuulostaa ihan liian hyvältä! Olen armoton sipsien fani, joten olisin varmasti ollut ihan taivaissa! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *