Kiilan brunssi

Viikko sitten sunnuntaina olimme sopineet sisarusteni kanssa brunssitreffit ravintola Kiilaan, joka sijaitsee aivan ydinkeskustassa Kalevankadun kulmassa. Minulle kerta oli Kiilassa ensimmäinen ja odotukseni olivat korkealla! Olin monta kertaa keskustassa kävellessäni miettinyt, miten kiva ravintolan laajoista, Manskulle avautuvista ikkunoista olisikaan katsella ja ihmetellä maailman menoa.

Meillä oli pöytä varattuna ja suuntasimme paikalle kurnivine vatsoinemme hieman yhdentoista jälkeen. Jo silloin tiskillä kävi kova kuhina ja ihmiset jonottelivat päästäkseen notkuvien pöytien kimppuun. Jonotus oli suhteellisen hidasta, sillä samassa linjassa otettiin vastaan niin pöytävaraukset kuin maksutkin. Pöytiinohjaus myös vähän takkuili ja asiakaspalvelu ei ehkä ollut ihan sieltä alttiimmasta päästä.

Saimme suureksi iloksemme ikkunapöydän ja näköalat ovatkin Kiilan parasta antia! Meille sattui vielä aivan upea aurinkoinen sunnuntai, joten mikäs siinä kahvia hörppiessä ja kaupungilla kiiruhtavia ihmisiä katsellessa :)

Kililassa vatsansa sai täyttää perusaamiaispöperöiden, croissanttien, jogurtin, myslin ja parin eri leipäsortin lisäksi todella runsaiden lämpimien tarjottavien kera. Pöydästä löytyi muun muassa raskaampaan makuun lihaa useampaa eri lajia, caesar-salaattia, katkarapumunakasta, pestolla maustettua mozzarellaa ja bataattitikkuja (nam!), näin muutamia mainitakseni. Plussaa hieman tavallisesta poikkeavasta valikoimasta!

Jälkiruokapöytä oli ihan OK, tosin valikoima ehkä vähän vaisu, pöydästä löytyi porkkanakakkua, rahkaa, jonkilaista smoothieta ja pancakeseja… Olisi korjannut jo paljon, jos pannukakut olisivat olleet maistuvia, mutta minulta ne jäivät kokonaan lautaselle. Hedelmiä oli kuitenkin runsaasti, cantaloupemelonia, appelsiinia, viinirypäleitä ja kiiwiä, voi kun tällaisen vitamiinipommin jaksaisi itsekin väkertää aamiaispöytään!

Kiilan brunssin hinta on vajaa 20 euroa, ja en tiedä olivatko odotukseni vain turhan korkealla, mutta vähän jäi jotain hampaankoloon. Hinta on minusta hivenen korkea tarjontaan nähden, mutta makuasioitahan nämä ovat. Toinen miinus tulee hurjan kovasta metelistä, paikka oli toki täyteen ahdettu jolloin puheensorinaakin syntyy, mutta oli vaikea keskustella seurueen kanssa. Kiilan brunssi tuntuukin jakavan mielipiteitä, netistä löytyi monia arvioita ja osa ihastui, osa taas jäi kaipaamaan vielä jotain. Näköaloiltaan Kiila on kuitenkin vertaansa vailla ja kesällä olisi ihana käydä syömässä lounasta terassilla, tai mennä illalla tyttöjen kanssa drinksuille ja katselemaan kaupungin valoja :)

Onko joku testannut Kiilan brunssin tai käynyt siellä vaikka lounaalla? Tein muuten uuden Helsinki-tunnisteen, jonka alta löytyy niin ravintola- ja kahvilavinkkejä, muutamia brunssikokeiluja, suosikkipaikkojani ja yleistä fiilistelyäkin.

Leppoisaa sunnuntaita!

29 thoughts on “Kiilan brunssi

 1. Kiitos tästä! Mun on pitänyt pitkään mennä testaamaan Kiilan brunssi ja siitä on tullut tosiaan luettua sekalaista palautetta.
  Olin kuullut että he olisivat panostaneet erityisesti jälkiruokapöytään, mutta ilmeisesti ei sitten ollut niin huippu :/
  Ehkä kuitenkin täytyy joku sunnuntai mennä testaamaan! :)

 2. Sää oli tuona päivänä aivan uskomattoman hieno! Toista on tänä maaliskuisena sunnuntaina, kun yöllä on satanut varmaan 20 senttiä lunta.. :D Samoin sinulle, Anniina! :)

 3. Minäkin googletellessani löysin joistain arvioista mm. suklaalähteen, mutta sellaisesta ei ollut tietoakaan ainakaan tällä kertaa, höh! Minusta vaan jos brunssista maksaa 20e, söisin mielelläni jälkiruuaksi jotain muuta kuin pikaisesti väsättyä rahkaa. Pannukakut olisivat olleet ihana idea, mutta ne maistuivat suoraan sanottuna hirveiltä, vaikka en ole kovin nirso makean suhteen :D

  Mutta ehdottomasti kannattaa testata itse, kuten sanottua niin makuja on niin monia :) Ja lämpimien tarjottavien puoli oli tosiaan runsas ja herkullinen!

 4. Onkin ollut mielessä, että pitäisi varata taas brunssipöytää Kiilasta! Harmi, ettei paikka ihan sinun odotuksiasi täyttänyt! Itse olen tykännyt kovasti ja myös jälkkäripöytä (brunssien tärkein juttu! ;) on ollut oikein monipuolinen ja riittoisa.. Tuolla sinun käymälläsi kerralla kuulosti ehkä vähän totuttua vaisummalta, harmi! :(

  Myös lounastaminen Kiilassa on ollut mielessä, sitäkin olisi kiva kokeilla joku kerta! :) Niin ja kuten sanoit; sijainti on mitä parhain ja on mukava katsella ikkunoista Mannerheimintien vilinää! :)

 5. Iteki oon miettiny monra kertaa et haluisin Kiilaan, mutta kuullut juurikin että asiakaspalvelu on tympeää ja että siellä on juurikin hirveä meteli. Tuollaiset asiat saa ihanaan brunssihetkeen ikävän fiiliksen kun kuitenkin jos laittaa noinkin paljon rahaa brunssiin niin sitten haluaa ihanan aamupäivän rennossa meiningissä nauttien hyvästä valikoimista :)

 6. Kävin tällä viikolla Kiilassa testaamassa keskiviikon iltabuffaa ja se meteli oli kyllä ihan järkyttävä. Joutui huutamaan kuin jossain baarissa eikä siellä edes ollut musiikkia vaan meteli johtui muista ihmisistä. Ruokaan olin kyllä ihan tyytyväinen :)

 7. Käytiin just siellä brunssilla tänään ja oli ihan mahtava! Suositelen todella. Noin kk sitten käytiin Korjaamolla, joka oli taas aivan kamala…ruoat, palvelu kaikki. Kiilassa pelas kaikki ja sääkin oli kaunis!M

 8. Itse olen käynyt pari kertaa Kiilassa lounaalla, enkä kyllä mielelläni sinne enää kolmatta kertaa mene… :D Ruoka on ollut ihan OK, kuitenkin annokset ovat hintaansa verrattuna jättäneet vähän parantamisen varaa. Lisäksi henkilökunnan palvelu on ollut lounasaikaankin vähän tympeää ja hidasta; minusta lounaalla ei kuuluisi odottaa ruokaa yli puolta tuntia! Lisäksi työkaverini kerran nimeen omaan kysyi, onko hampurilaisessa porsaan lihaa. Keittiöstä varmistettiin että ei ole. Puolisen tuntia odottelimme annoksia ja kun hamppari tuotiin pöytään ni siellähän välissä tiristivät herkulliset pekonisiivut, jotka hupsista vain, ovat porsasta :D Annos lähetettiin takaisin keittiöön ja yhteensä tunnin odottelujen jälkeen työkaveri pääsi vihdoin syömään… Että näin täällä, toivottavasti jollakin on positiivisemmat kokemukset myös lounaasta! :)

 9. Kiva kuulla, että sinulla on hyviä kokemuksia! Kuten sanottua, se tuntuu jakavan mielipiteitä ja näköjään voi olla vähän päivästäkin kiinni :) Joskus jälkkäripöydässä on ollut kuulemma joku ihana suklaalähdekin, mutta ei ainakaan meidän visiitillämme!

  Ehkä täytyy kesällä antaa paikalle uusi mahdollisuus, jos vaikka jälkkäripöytäkin olisi saanut jo vähän kohennusta ;) Sijainti on kyllä tämän paikan ehdoton plussa!

 10. Se on kyllä totta, sunnuntaibrunssi on juuri sellainen hetki, jossa tunnelma on kaiken A ja O! Ruuan lisäksi tietenkin ;) Se kannattaa kyllä melkein testata itse, sillä kuten sanottua niin olen kuullut Kiilasta niin paljon eriäviä mielipiteitä! Esimerkksi tuossa ylempänä jo tuli kehuja sinne suuntaan :)

 11. Miten siellä voikin olla niin hurja meteli! Kiva, että ruoka maittoi, se nyt tietysti on aina se pääasia ;)

 12. Mukava kuulla, että tykkäsit :) Kuten tekstissä totesinkin, niin paikka jakaa mielipiteitä paljon ja täällä kommenttiboksissakin Kiila on jo saanut kehuja!

 13. Ei jestas, miten tuollaista mokaa voi edes käydä! :D Aika pitkään sai työkaverisi odotella, toivottavasti tajusivat edes pahoitella asiaa. Noh, jääkäämme odottelemaan muita arvioita lounaasta, josko teille olisi vaan käynyt huono tuuri ;)

 14. Heippa vaan, ihan aiheesta poiketen, miten tuossa Michael Korsin kellossa on pysynyt kultaus? Nimittäin harkitsen sen ostamista ja mietityttää! Kiva postaus!

 15. Millä sä vaalennat sun hiukset vai onko toi väri ihan sun oma? Mä yritän kovasti saada tätä keltasuutta pois raidottamalla, mutta tuntuu että ei se lähde mihinkään, olisiko sulla jotain vinkkejä mulle? Mun hiukset on jo ihan kuolleet :-D

 16. Olen tulossa viikolla päiväreissulle Helsinkiin, ja tiedustelisinkin nyt sulta jotain kivoja paikkoja missä lounastaa tai mitä suosittelisit. :–)

 17. Heippahei! Kelloni on kulkenut ranteessani pari vuotta päivittäin ja kultaus ei ole mennyt miksikään. Jos ihan tarkkaan syyniin pistää sen, niin jos “kääntelee” noita rannekkeen paloja, on siellä pikkuisen tummumaa. Nehän eivät ulkoapäin näy mihinkään, joten kello on ihan loistokunnossa, lämpimät suosittelut siis täältä :)

 18. Se on vähän jotain värjätyn ja oman väliltä! Oma värinikin on aika luonnollinen, mutta tukkaa on raidoitettu vaalealla. Nyt en ole vuosiin vaalentanut pituuksia ollenkaan, vaan kampaajalla käydessäni raidoitan aina vain tyveä, niin hiuksetkaan eivät kulu juurikaan :)

  Oletko kokeillut hopeashampoita keltaisuuden pois taittamiseen? Tällä hetkellä käytän Colormaskin Silveriä, mutta oma suosikkini on Redkenin Blonde Glam. Sitä kun käyttää vaikka kerran viikossa tai tehokuurina pari pesukertaa, niin tukka pysyy nätin viileän vaalean sävyisenä :)

 19. Moikka! Tykkään mukavista mutkattomista lounaspaikoista ja esimerkiksi WTC-talon Spaghetteria on suosikki monen vuoden takaa, sieltä saa todella herkullisia pasta-annoksia :) Lisäksi on tietysti Teatteri, joiden koottavat salaatit ovat tosi hyviä. Helppo ja nopea paikka on myös Vapiano Mikonkadulla, josta saa kaikkea salaateista ja pastasta aina pizzaan saakka. Toivottavasti näistä olisi jotain apua!

 20. Heippa! Mulla olisi yksi hieman oudompi kysymys liittyen tohon Kiilaan, mutta anyways arvostan, jos pystyt vastata.Niin se kysymys.. Missähän tuolla sijaitsee vessa? :D

 21. Oi nam, piti heti googlettaa että mikäs paikka se sellainen on! Ihan tuli vesi kielelle, kuulosti tämän italialaista ruokaa rakastavan herkkusuun korviin todella hyvältä! Täytyy ehdottomasti pistää muistiin. Hih, kiitos :)

 22. Mulla on tällä hetkellä four reasonin hopeeshampoota, mutta pitää kokeilla tota colormaskia :-) kiitos vinkeistä!

 23. Kiila… oh god. Olen käynyt kerran, lauantai-iltanan kaakaolla. Kaikki, siis aivan kaikki, meni ihan päin metikköä. Tiivistetään näin, että henkilökunta oli tympeää, eikä tiennyt pitääkö jäädä odottamaan tiskille vai tuodaanko pöytään ja jo pelkkä kaakaon tilaus sai kysyvän ilmeen “baarimikolle”. Baarin puoli oli lähes tyhjä, odotimme kaakaota lähes vartin. Saimme lasimme, joista yhdestä osa läikkyi heti pitkin pöytiä tarjoilijan toimesta. Kaakao oli haalean lämmintä vettä, jossa oli kuitenkin maitokaakaon väri. Valitimme, saimme uudet vartin odottelun jälkeen koska “oli kiire”. Uudet olivat täysin yhtä surkeat, juomatta jäi ja lähdimme pois. Lisäksi hinta oli muistaakseni yli 4 euroa, joka on hyvällekin kaakaolle jo mielestäni semi korkea.
  Harmi, ravintola on hyvällä paikalla ja kivan oloinen sisältä. Ei tee mieli mennä testaamaan enää mitään, kun ensi kokemus oli niin surkea. Itseasiassa kaverini laittoi tapahtuneesta asiakaspalautettakin netin kautta, ja vastaus oli että “tämä on väärä kanava antaa palautetta” tms. Juu kiitos, ei uudestaan.

 24. Voi apua, miten huonoa palvelua! Miten voikin mennä kaikki noin mönkään. Pelkkä pahoittelu olisi jo pelastanut paljon tai edes viimeistään asiakaspalautteen ottaminen vastaan, mutta huhhuh. Noh, tietää ainakin ettei tarvitse mennä toiste :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *